Denemediğm şey kalmadı kendi sesinden başka ses duymuyor ki sıpaMutella ben çocuk çok çıldırdığı zaman yüksek sesle youtube dan anne karnındaki sesi açıyorum dinliyo hatta bazen o şekilde uykuya dalıyo dene istersen :)
Ben hep soyluyorum ilk haftadan anladım bir bebek hasta degilse uyumamasinin ve aglamasinin iki sebebi vardir ya açtir ya da cikmasi gereken bir gazi vardir. Doyunca enaz 3 saat uyuyorlar ama tam doyması sartsakinken koyuyorum zaten de en fazla 5-10 dk duruyor sonra huysuzlaniyor
9da mama verdim. uyuyor simdi. ac olmasindan baska bi aciklamasi olabilir mi bunun?
Hiç gerek yok, biz katlamadan kullanmadık hiç o yüzden gereksiz bir ayrıntı gibi geldi banaAy aklima ne.qeldi acaba normal bezin gobek yerini oval sekilde kessek nasil olur
Kesinlikle her fırsatta dile getiriyorum ama kapı duvar. Bir de vicdan yapıyorum kediyi nereye verecekler verseler, zaten tırsak bir hayvan başka yerde yapabilir mi diye düşünüyorum ama bir yandan da annemin babamın yanına gidemeyecek miyim ben, çocuğum anneannesinin evini görmeyecek mi diye düşünüp ayrıca sinirleniyorum.ben de sirf bu tüy muhabbetinden ananemlere gidemiyorum,teyzemin kedisi orda. her yer kıl,tüy
dedigin gibi kiyafetler hep tuy oluyor ve oyle silkelemekle cirpmakla da cikmiyor. ya elle tek tek toplayacaksin ya da ikea daki tuy toplayicilarla temizleyeceksin. makinaya o halde de atamiyorum yani temizlemeden cunku makina da tuy olacak bu sefer.bi de senin annenin evi yani her daim gidecegin bir yer,bence de rahatsizligini dile getir
Eltim kendi çocuğunu süt+ mamayla besledi dr mama başlayın demedi kendileri başladı 6. Ayda da memeyi bıraktı çocuk şimdi obezliğe gidiyor ve hastalık çıkıyor ama hala mama diyorlar bunu demem lazım bi ara onlara da bakalım ne zaman diyecem :)Bak insanı kalbinden vuruyorsun ayıp oluyor ama
Ya aşıları falan tam da ben sevmiyorum ki hayvanı. Ben kendim bulunmak istemediğim ortamda bebeğimi nasıl tutarım, yana dönekimsenin kalbini kırmadan olayı çözmeye çalışacağım bakalım...
Bu dediğini aynen onlara da söyle ihtiyaç değilse çocuğun beslenmesine yabancı madde katmak haksızlık, kesinlikle haklısın. Mama versen en çok sana kolaylık, üstüne gelmesinler saçma sapan.
Ya benimki de sanki uykuya dalacağım zamanı bilir gibi yatırıyorum tam uykuya dalacağım zaman geri ağlıyor. Emzir gaz çıkar yatır vee tam dalacağım yine ağlıyorAynen cnm,, kaydır düzenini. Çünkü biraz büyüyünce gündüz oyalamak kolay, neticede biz de uyanık oluyoruz. Ama gece çok zor... hele ki eşim uyurken çok fena batıyo bana uyanık olmak :)) ama değişir o daha,, bizim de seninki gibiydi, uzun süre 23-04 , 24-05 nöbeti yaptık :))
Öncellikle terlik mutlaka al , normal için bilemiyorum ama sezeryan için ben hasta bezi koymuştum yanıma kullanmadılar bebek bezi istediler benim için kızımın bebek bezini kullandım kendim için o yüzden bol bol bebek bezi al. Gecelik daha rahat oluyor tuvalete girip çıkarken yedekli gecelik al, bol bol ıslak mendil,kağıt havlu falan al..göbek bağı oyuntulu falan bilmem de nasıl başlarsan öyle gider bezde molfix başlarsan değiştirince pişik ile uğraşabilirsin. Ablam huggies ile başlamıştı sonra bulamayınca prima aldı pişik yaptı yeğenime bir de taşırıyordu. Ben de o yüzden huggies ile başladım kızıma öyle de gidecek. Aklıma gelenler şimdilik bunlar hayırlı doğumlar olsun inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız yavrunuzu.Hanımlar bebıslerını kucagına alan annelerimiz için hayırlı ugurlu olsun dıyorum. Hepinizin gözü aydın. Yenıdogacak bebegım ıcın bebek besı prima premium care 1 numaradan almıstım. Bebek yenıdogdugunda bu bez yeterlı olur mu? Yoksa bırde ılk 10 gun kullanmak uzere gobek bagı oyuntulu molfix almam gerekır mı? Bır de normal dogum ıcın yada hastanede sunu mutlaka yanına al rahat edersın dıyebılecegınız bırsey varmı? Saglıkla kalın. Sevgıler
Yaşasınnn sancın mı varEvet canli yayinima basliyorummm
Yatisimiz yapildi...
Hayırlı doğumlar olsun inşallah..Evet canli yayinima basliyorummm
Yatisimiz yapildi...
Eşim geldiğinde bi sorarım yine ama benim bildiğim kulaklarının içine su kaçmaması lazım. Zaten doğum sonrası kulakta su kaldığı için 1 hafta sonra ölçüm yapıyorlar. Eşime sorar Aksi birşey söylerse yine yazarım canm bence banyo yaptırmayınÖlçüm yapmadan belli bi süre önce banyo da yapmamak gerekir mi peki
Sancida yok acilmada yokYaşasınnn sancın mı var
Serumu sıkıp 2 dk bekleyip ters çevirip sırtına vuruyoruz burnundan akıyor tüm pislikler aspiratör kullanmıyoruz öyle beyninden çekiyormuş gibi vakumla,doğal yoldan akmasını sağlıyoruz ki yumuşayınca akıyor kendiliğinden.Selam 3-5 nöbetçilerikızlar ya siz burnu nasıl açıyorsunuz gece nefes alamıyor çocuk resmen ememiyor uyurken çok ses çıkarıyor vs sabah kaynım serumla açtı bayağı sıktı hani diğer burundan çıkacak şekilde aspire etti tüm gün rahattık tabi gezdiği için de uyumuş olabilir zararı olur mu bu şekilde açmanın siz nasıl yapıyorsunuz
Ah canım sabaha kadar çıkarmıyor malesef anne sütü ben 45 dk emzirip uyutuyorum ki sonlara doğru memede uyuyor kendini salıyor tokmak gibi oluyor..en fazla 2 saat sonra vikvik uyanıyor. Sebebi anne sütü çok çabuk hazmediliyor mama gibi değil.az once emerken tikandi yine. sonra bi baktim memedeki tikaniklik gitmisof nasil rahatladim ya. nasil bi likir likir sut icme o yarabbimm. 30 dk durmadan emdi cocuk sabahi cikarir bu sutle insallah. 2 kere altina doldurdu emerken. altini acarken de tekrar uyanmadi. yatirdik simdi. ben gider uyku beklemez hepinize iyi geceler
Benim oğlan daha 19 günlük geçen annemlerin zoruyla biberondan süt verdim ve 80 cc içti çocuk.. Ayy açmış yavrum diye söylendiler tabi ama beni emmeyi unutmasın diye vermiyorum artık biberoncanim biberonla sut verdigimde de aynisi oluyor tek mama degil. bu aksam mama verdigim icin mama dedim. uyumadigi icin yorgunluktan memeden sut cekemedigini falan dusunuyorum ben sutumun yetmediginden ziyade. gunduz emdikten sonra saginca bile yaklasik 30-60cc arasi sut cikiyor cunku. emmedigi memeyi sagdim az once 90cc cikti. gerci o da hala sert tikali kanallar var. doktora sordum acken kac cc sut verebilirim diye o da 90cc alir dedi. kafamda deli sorular :)
Ay hadi güzel haberlerle gel evhamliEvet canli yayinima basliyorummm
Yatisimiz yapildi...
Bu aralar çok kişide var, biz de dahil. Arada memeden al göğsüne yüz üstü bacakları bükük yatırıp sırtını ov. Ağzından çıkartır gazı, bağırsaklara gitmeden çıkartırsan çok daha kolay ve sancısız oluyor. Sonra emmeye devam etsin ama yutarsa tekrarla bu işlemi. Bu arada yutmaması için bir çözüm bulursan ben de öğrenmek isterim :)Yiğit 2 gündür emerken çok hava yutuyor bide yutunca sinirlenip ağlıyor.. Bende mi bi yanlışlık var anlamadım yanlış tutuyorum desem şimdiye kadar yutmuyordu noldu yani 2 günde anlayamadım..
Bizde iki gündür bınu yapıyoruz normalde iki damla sıkıp bıraktık hep sprey sıktık hatta o da kısa süreli açıyor aspiratör kullandık iki gündür ama gerek Yok aslında bayağı boşalıyor burnu çünküSerumu sıkıp 2 dk bekleyip ters çevirip sırtına vuruyoruz burnundan akıyor tüm pislikler aspiratör kullanmıyoruz öyle beyninden çekiyormuş gibi vakumla,doğal yoldan akmasını sağlıyoruz ki yumuşayınca akıyor kendiliğinden.
Suyunda azalma, plesantanda yaşlanma yoksa 3-4 gün daha beklesen mi acaba. Sonra olmadı suni sancı alırsın yine. Doktor ne diyor ki. Beklemeni riskli mi buluyorOfff 40+4 oldum yasimdi hastaneye qidiyorumda kizlar doktor yine karari bana birakirsa napsam suni sanciyi kabul mu etsem cok kararsizim ya
.
Bu arada d vitamini takviyesi ne kullanıyorsunuz biz. acd3 diye bir damla kullanıyoruz.
Canım şuan vitaminli d3 e gerek yok. Sadece d3 olan markaları kullanmanı tavsiye ederim. Ayrıca devletin verdiklerinde koruyucu var. En iyisi decatabsd3 veya wellcare d3 damla. İçerikte sadece zeytinyağı ve d3 var. Kısaca içerik temiz.
Az önceMutella ya aynısını yazdım sonra senin mesajı gördüm. Artık iyice eminim,, rezene candır :))))))
Rezene hangi marka kullanıyorsun
Yün çok olmuş anlaşılan :)
Evet ağzından burnundan esinti almaması dikkat ediyorum
Yengem pusetinin üstüne beyaz örtü vermişti ince. Onu örtüyorum dışarıda.
Ayyy aynı bizim velet hele bu gece her yerimiz kaka oldu altını değiştiriyordum poposunu silerken fiskiye gibi bir fışkırttı kakasını üstüm başım koltuk her yer kaka
Ama kurban olurum ben ona o yeterki rahat etsin
Hazır alt örtüler var, kirlenince kullan at. Baby me falan var. Çok pratik oluyor.
Şuan için için ağlıyorum. Eşime iki çift laf ettim k.valide duyacak şekilde. Dedimki yatalak olsam sizden bir kişi bir bardak su vermez bana dedim. Şimdi yalandan ağlamaları başlarsa şaşmam. Hastaneden geldiğimden beri yemek hariç evin her işi bende. Eşim güya yardımcı. İki üç gün önce naz niyaz evi süpürdü. Bugün yine süpürülecek adam uyuyor. K.valide zaten hiç oralı değil. Sinirimden kalktım önce öğlen bulaşıklarını yıkadım. Sonra bütün evi süpürdüm. Sezeryan dikişlerini zorlamayayım diye oklavayı baston niyetine kullandım. Adamın mutfak ortasına bıraktığı çoraplarını uyurken suratının ortasına koydum. Uyanmış yatağın kenarına koymuş. Bu neden suratımda bile demedi. Şimdi ana oğul sohbet ediyorlar. Delircem. Şeytan diyor ki cinnet geçir. İlk uçakla yolla kadını... Allahım sabır. Salı günü gidiyor. Kendini zorla getirtti. Hiçbir halta yaramayacağını biliyordum ama yinede sinirime engel olamıyorum.
Kv bayrama geldiler. Kocam yardımcıdır ama annesigil varken biraz elini eteğini çeker. Ben onlar geleli hiçbirşeye dokunmuyorum. Herşeyi kv yapar. Çünkü ben hiç yanaşmam, yemeğe temizliğe. Sabah oluyor akşam oluyor; bakıyorlar bende bi hareket yok, mecbur kalıyorlar hazırlamaya. Bir de şöyle bir durum var. Yemek yaparsın kp onu yemez, kaynım yaptığını beğenmez, kv soğan yemezmiş falan fıstık. Neredeyse evleneli beri bize geldiklerinde mutfağa kv girince yardıma girerim. Bence sende öyle yap. Acıkknca mecbur hazırlayacaklar.
Bez olarak ne kullanıyorsunuz
E bebek bezi çok güzel fakat kokulu slepy çiş sızdırıyor bikaç kere oldu gerçi hala bağlıyorum elimdekiler bitsin diye molfiksten memnun kaldım şimdilik
Büyük kızımda prima kullandım, memnundum ama değişik bir kokusu vardı. Başka bezlere geçmiştim o zamanlarda ama pişik oldu. Hanımın dötü yine prima istedi :) miniğimde ise huggies kullanıyorum. Çok memnunum koku taşma vs yok.
Offf 40+4 oldum yasimdi hastaneye qidiyorumda kizlar doktor yine karari bana birakirsa napsam suni sanciyi kabul mu etsem cok kararsizim ya
Büyüğümde 40+0 da suni verdi. Tık yoktu bende. Ama suni sancı berbat birşey. Ben ve bebeğim hazır olmadığımız için birden suni sancıyı alınca açılmam olmadı. Sonuç sezeryan oldum. Gereksiz bir sezeryandı. Dr bebeğimin geleceği zamana saygı duysaydı ve en önemlisi ben şuanki bilincimde olsaydım kesinlikle beklerdim. Bu sefer 41+2 normal doğum yaptım. 42 ye kadar zamanı var. Tabiki iyi düşünüp karar vermek lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?