- 9 Ekim 2014
- 335
- 782
- 103
- 44
Cnm bebislerle yatakta ciplak yatin ten tene temas olsun uzerinize birseyler ortebilirsiniz ama aranizda birsey olmasin tek tek kangru bakimi yap ve surekli meme teklif et goreceksin ki ise yarayacak ayrica her insanoglu 2 bebegi besleyecek kadar sut uretir merak etme bu tek bebek emziren anneler icin de gecerli. Bunun disinda atak yasiyor olabilirler.
Bebeğimiz ilk ay ne kadar kilo aldı bir de boyu ne kadar uzadı??
Canım boyuda 4 cm uzadı 1.5 ayda da 6 cm uzadıBebeğimiz ilk ay ne kadar kilo aldı bir de boyu ne kadar uzadı??
Emzik tutturma cabalarindayimeczaneden qeliyorum bakalim sansimi denicem bikac taneyle yoksa memelerin ucu sündü artik sen napiyosun nasilsin pek yazamiyorum mevlut telasimiz war birazcik
Bizim biberon olmadan durum çok zor evet, mamada yiyiyoruz çünkü. Memeden uzaklaştıklarını anlayınca kaşıkla vermeye başladım ama kavga kıyamet oluyor ve çok uzun sürüyor. Sağmaya vakit zor bulunurken mama yedirmek için bu kadar zaman harcamak zor oluyor. Kaşık biberonla deneyeceğim bakalım sipariş verdim gelecek, nasıl olacağını göreceğiz. Aşıdan sonra aynı günün gecesi ateş başladı 6 saatte birr calpol verdim biraz düşüp gene çıktı ertesi gün de ateş devam etti kuzum çok ağladı yaçok da huzursuzdu. Ertesi gun akşam fitil verdik bizde o düşürdü bütün gece iyiydi bugün gene arada 37,5 oluyor hala tam geçmedi yani ne aşıymış arkadaş allahtan ikisine aynı anda olmadı yoksa çok zor olacakmış anladım..
benden sut akmiyor artik ya ancak uzerine bastirirsam falan
Karanlıkta ben ağzına memeyi veremiyorum bile:)) çocuk kafayı sağa sola sallıyo garibim memeyi tutmaya çalışıyo en son gidip gece lambasını açıyorum :)) maşallah sen altını bile değiştiriyosunS sakyuz
Canım emzirdim emzirdikten sonra emzirme yastığına yatırıyorum biberonla anne sütü veriyorum iyice doyduğuna emin oluyorum ve gazını çıkarıyorum altını temizliyorum tabi bunların hepsini zifiri karanlık odaa yapıyorum sonra kundak yapıp emzirme yastığının ğzerine yatırıyorum ağzına emziği veriyorum beyaz gürültü okyanus sesi açıyorum uyyana kadar bekliyorum genelde en geç 15 dk uyumuş oluyor yanında uyuduğunda bir 10 dk bekleyip yatağına alıyorum beyaz gürültü sesini kapatıyorum ve en az 4-6 saat uyku garanti sonraso 3-4 saat aralıklarla bir bizim bebe akşam 7 oldumu yırtıyor kendini uyut diye bende uyku zamanı oğlum diyorum götürüyorum odaya
Benimkinin salyası halıya kadar akar oldu
Dişler mi geliyor acaba erkenden diye de düşünüyorum
Tabi ki de bunu buraya yazdığım için o kakanın o kıyafetten çıkmaması gerekiyorduCanım ipeğin de taşıyor ama çıkıyor 40 derecede yıkıyorum, kakayı kurumadan yıkıyorum soğuk suyla, deterjanım da Moms green.
Aslında ben de 9.30'a çekmek istiyorum en fazla. Daha erken uyursalar da eşim hiç göremez çünkü. Adamcağızın gelmesi banyosu yemesi içmesi zaten yedi buçuk-sekiz. İşte biraz da onunla zaman geçirip dokuz buçuk-on gibi uyusalar şahane olucak :)
Benimki alt dudağı çıkarıp gücenik gücenik ağlıyo bazen,, çok fena üzülüyorum. Epeydir vardı ama bu ara daha çok yapmaya başladı. Çözemedim ne zaman yaptığını,, var mı çözen :)
+1 değil +1000 derim ben buna, hiç şaşmıyorTabi ki de bunu buraya yazdığım için o kakanın o kıyafetten çıkmaması gerekiyordu
Şuraya yazdığım her şey anında olumsuz döner mi bi insana ya. Forumun laneti resmen
Bizimki de aynısını yapıyor resmen kaşıyor bence yüzünü ordan ayırdığımda da kıpkırmızı çok komik bir suratla karşılaşıyorum :)Kızlar benim bebe son zamanlarda gazını çıkartmak için kafasını göğüsümde yan koyup vücudu bana dönük pışpışlayacağım zaman kafasını da bana doğru çevirip yüzünü gömüyor ve sağa sola sallıyor. Meme ararmış gibi. Ama sürekli yapar oldu bu hareketi. Eşime de yapıyor. OmuUmdayken de yapıyor. Anneme de yapıyor.
Acaba grip ya burnu mu kaşınıyor da kaşıyor diye düşündüm. Sizde var mı böyle bir hareket ?
Canım çoğunlukla süt kusuyor 25 ine kontrolü var soracağım dik tutuyorum ama gaz çıkardıktan sonra muhakkak küsür hatta seninki gibi dolu dolu kustugu da cok oluyor ama kustuktan sonra uyuyabiliyor kilo alımını bilmiyorum inşallah çözülmez sorunlar degildirSüt mü kusuyor yoksa kesik süt gibi pütürlü mü? Bizde ikisi de var, düz yatırınca da kusuyor eğimli yatırınca nispeten daha iyi ve bir de popo deliginin civarı hep kırmızı ve köpüklü kaka yapıyor. Köpüklü kakadan hala şüpheleniyorum sütün tazyikinden dolayi da olabilir diye ama onu da elimden geldiğince azalttım artık boğulmuyor emerken ama doktor reflü veya tazyikli sütten olabilir demişti. Sen de doktoruna sor ama gitmeden birkaç gün gözlemle emdikten ne kadar sonra ve hangi kivamda kusuyor diye. Bir de dik tut bir süre emdikten sonra, reflü yatağı gibi eğimli yatak kusmasını azaltıyor mu onu incele eğer reflü yatağın yoksa yatağının altını yükselt ama sadece başının değil üst vücudunun altında dursun yukselti. Gazini da iyice çıkart bazen çok gaz olduğunda da onu atmaya çalışırken kusabiliyorlar.
Salya var olmaz mı hiç. Ben de elini ağzına sokmasın ona alışmasın diye emzik veriyorum.
Bizim kız da aynı, büyük balon denemeleri de yapıyor üstelikBir de tam tükürüğü görüp mendile uzanıyorum bakıyorum çekmiş içeri tükürüğü, oyun yapıyor velet
Kesinlikle aralarında çok farklı bi bağ oluyor kardeşlerim ikiz 21 yaşındalar hala siyam ikizi gibi geziyorlar çok hoşuma gidiyor benim :) kız erkek ikiz tanıdıklarım da hep aynı cinsiyet farklı olunca bişey değişmiyor yani çok şanslısın bence zor ama çok güzel :)Kesinlikle haklısın şikayet değil benimkisi asla, durum bilgisi paylasimi diyelimbide bizim o kadar zorlukla olunca hic sikayet etmiyorum. Herkes ikizlerin bebeklikten itibaren aralarındaki özel bağdan bahsediyor hakikaten çok heves ediyorum inşallah çok iyi anlaşıp birbirlerine yoldaş olurlar...
Ben bakıyorum instagramda kullananlar hep iyi faydasını gördük diyor alacam da güvenilir biyer bulmam lazımKızlar bebeklerin ağız sularının akmasını konuşmuşsunuz kehribar kolyeleri var dıydunuzmu ? Kullanan var mı?
Ama benimki zaten akşam altı-yedi'ye kadar sürekli uyuyo cnm. yani güne başlama diye birşeyimiz olmuyor pek. Daha çok akşama başlama olayımız var :)))Canım benim bebe akşam 18:30-19:09 gibi uyumak istiyor ve deli gibi ağlıyor hergün ama hemde nasıl sanırsın bir yerini koparıyorlar . Hemen bende karanlık odaya geçip uyutuyorum genelde en eç 20:30 gibi akşam uykusuna geçmiş oluyor genelde 20:00 de uyuyor eğer çok doymuşsa 1 veya 2 gibi uyanıyor sonrasında da 3-4 saate bir uyanıyor günede 7:30-8 gibi başlıyoruz
Canım bebe uykusu geldiğinde ve uyku saati gelince dudakları büzüp içli içli ağlıyor resmen krize giriyor inan açken böyle ağlamıyor ama çözdüm artık ben hangi ağlamamın ne ihtiyacı olduğınu
Bize eşim kapalıçarşıdan aldı cnm. İnternettekiler kehribar için fazla ucuz gelmişti, güvenemedik.Ben bakıyorum instagramda kullananlar hep iyi faydasını gördük diyor alacam da güvenilir biyer bulmam lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?