- 31 Aralık 2016
- 431
- 611
- 53
- 33
O konu da eşim saolsun hiç mutfağa sokmaz beni gunduzleri yapamazsam kahvaltımi bile eve gönderiyo akşamları da ya getiriyo ya da yapıyo yeter ki evim toplu olsun sen hiç yemek yapmasan da olur diyo ben de yapmıyorum daha doğrusu yapamıyorumEvde bebekle yemek yapabilen var mi
İyi bari sorun yaşayan tek ben değilim. Evet emzirme atleti kolaylik o emzirme sutyenine verdiğim para da ziyan resmen, rezil bir şey. Ben V yaka ve esnek kumaşlı tişörtlerde rahatlık yaşadım yukarıdan indirip emzirebildim (Esnek kumaşın adının ne olduğunu hatırlayamadım bu saattegomlek kolay gibi geliyor dugmeli diye ama ben cok zorlandim. dedigin gibi gobege kadar acmak gerekiyor. hele bi de citcit degil dugme ise cocuk kiyameti koparirken ortu altinda tek tek dugme acmak eziyet oluyor :)) tisort altina emzirme atleti giyiyorum ben. sutyene gerek kalmiyor. belim falan da acilmiyor. ben o sekilde rahat ettim. ama ciddi kiyafet sikintim var bu konuda :))
E çok basit, çünkü o bir Barışniye bu bebe gece memede altina doldurup sonrasinda alti acilirken gunduzden daha neseli oluyor ve gulucukler saciyor acaba. konusup oyun oynayamayacagimiz icin inadina muhabbet istiyor velet
ahahaE çok basit, çünkü o bir Barış
Gece pas verme hiç, ben gece sadece anne ellerini yıkayıp gelecek diyorum bez değiştirdikten sonra bir de hapşurduysa çok yaşa, başka da cit çıkartmıyorum. Bazen çok çapkın gülüp gönlümü çeliyor o zamanlarda bir minik gülümseme atıyorum engel olamadan ama. Hiç konuşmayıp loş ışıkta durunca açılsa da çabuk toplanıyor uykusu.
Gereksiz sagim desteklenmiyor cunku memede tazyik ve on sut artisina yol aciyor. Gereken yerde destek oluyorlar. Hatta daha sık sag diyorlar. Ama gerekmeden sagarsan memeler iki kisilik sut uretiyor. Bebek on sutu icip doyuyor kilo alamiyorCnm facede emzirme sanati diye bir yere üye oldum dün... gruptaki her dusunceyi begenmesem de bazi faydali seyler ogrendim aklima yatanlari yazayim. Mesela pompa ile cektigimizden aslinda cok daha fazla sutumuz varmis ki bu dogru pompayla tamamini ceksem de ardindan irem emmeye baslayinca likir likir sut geliyor aslinda cocuk dr umuz da benzer birsey soylemisti emerken bizde oksitozin salgilaniyormus bu da sutun sentezlenmesine sebep oluyor pompada ten temasi yok bu sebeple oksitozin ve sut sentezi de yok. Bir de saatli degil istedikce verin diyorlar o da bana mantikli geldi yani evdeyken gak dese meme guk dese meme bu da sutu arttiriyor bide memenin sut dolmasini bekleyip emzirmek yada sagmak iyi degilmis daha sık sagarsan daha cok sut depolarsin ( grup sagim konusunu desteklemiyor orasi bana sacma geldi)
Karnı çok mu toktu , (tok karınla banyoya sokmayın diyorlar ya )acaba o yüzden mi oldu ki. Çok geçmiş olsun.Ömrümüzden ömür gitti yarın aşı var diye doğayı yıkayalım dedik taö havluya sardım kustu burnundan ağzından nefesini toparlayamadı bikaç dakika yada saniye ama bana ömür gibi geldi anında sarıp götürdük acıle çünki zorlanıyordu nefes alırken allaha şükür bişeyi yok ciğer filmi çekildi oksijen durumunu kontrol ettiler ayağına bi alet bağlayarak doktor iyi dedi ama yarın çocuk hekimi görsün dedi kontrol amaçlı o nefes alamazken bişey yapamamak çok kötü aklını kaçırıcak gibi oluyor insan
İşe yarıyor mu canım? Denedin mi içince ve içmediğinde süt miktarı fark ediyor mu?Bendim canim taze bitti valla aktara gidemedim alsam ya yarin bak
Ben de her şeyi konuşarak anlatmaktan yanayım. Aşıdan önce aklıma gelmedi ama ben de sonrasında ağlarken neden aşı yaptırdığımızı anlattım eğer gerekli olmasa onun canının yanmasına asla izin vermeyeceğimden bahsettim ve gerçekten ise yaradı o an, sustu. Her şeyi daha doğduğundan beri açıklayıp izin istiyorum ondan ya da haber veriyorum önceden.ahaha
vallahi dayanamadim konustum, o guldukce ben de guldumburnunu temizlemem gerekiyordu zaten. tek tek ne yapacagimi anlattim. acimayacak dedim aglama sakin dedim. rahat nefes alabilmen icin bunu yapmam lazim dedim. 5 dk kadar muhabbet ettik. o da tamam annecim dedi saka bi yana aglamadi ki hep aglar aspirasyon isleminde. yapmadan once yapacagin seyi anlattiginda sakin kalmasi icin,her zaman olmasa da, ise yaradigini dusunuyorum :) asidan once de konusmustum iceri girmeden anlamis gibi gulumsedi. sonra iceri girdik asi yapildi giki cikmadi kuzumun :)
ay evet emzirme sutyeni rezil bisey yaz bile olsa alttan acinca her yerin aciliyor mecburen. ustten emzirdigin zaman da tisortler yamuluyor. hakikaten cozum bulursan benimle de paylas litfen :)
Ben de ben de.Huu huuu, gece nöbet tutmayı sizlerin sayesinde seviyorum
Kakalıyken yatırmasan mı acaba, rahatsız etmesin cildini. Ben korkuyorum öyle bırakmaya.Selamlar gece nöbetinden:)
Kız nerdeyse 40 dkdir emiyor da emiyor. Hava durumu da kakali
Anne direniyordu, anne altını değişmiyordu...
Neden direniyorsun annesi, temizle gitsin yahuu. Şaka bir yana kız çocuklarında idrar yoku enfeksiyonu çok daha özen istiyor, biz böyle bir sorun atlattığımız için ben hemen temizliyorum şimdi bulaşmaması için,bilgin olsun.Selamlar gece nöbetinden:)
Kız nerdeyse 40 dkdir emiyor da emiyor. Hava durumu da kakali
Anne direniyordu, anne altını değişmiyordu...
Yapacağım artık yumurta makarna köfte falan, hazır kolay yemeklerden.Evet gercekten biraz islerin yoluna girmesini istiyorum yaboyle iki cocuk ev ise baslama stresi hastaliklar ve kilolar gerdi beni.Biliyorum gecicek ama bazen istiosunki biri desin yani:)
Annenin olmamasi kotu olmus canim 2 gunluk bi kilo sebzeden bi yemek yap mesela ertesi 2 gun bakliyat geri kalan zamanlarda da ya yemeksepeti:)ya da makarna fln yapsan?
Bi de sen bizim dr a mi gitmeyi dusunuyosun?memnun diilmisin?
Ben de her şeyi konuşarak anlatmaktan yanayım. Aşıdan önce aklıma gelmedi ama ben de sonrasında ağlarken neden aşı yaptırdığımızı anlattım eğer gerekli olmasa onun canının yanmasına asla izin vermeyeceğimden bahsettim ve gerçekten ise yaradı o an, sustu. Her şeyi daha doğduğundan beri açıklayıp izin istiyorum ondan ya da haber veriyorum önceden.
Ben de ben de.
Burası olmasa gece emzirmelerinde uyuyup kalacağım.
Kakalıyken yatırmasan mı acaba, rahatsız etmesin cildini. Ben korkuyorum öyle bırakmaya.
Bizim uyku biraz sorunlu da nr kadar uyusam kar diyorum... Altını açtım mi bi daha asla uyumaz zaten. Bi saat uyumuş uyandı şimdi açtım mesela artık uyumaz hiçNeden direniyorsun annesi, temizle gitsin yahuu. Şaka bir yana kız çocuklarında idrar yoku enfeksiyonu çok daha özen istiyor, biz böyle bir sorun atlattığımız için ben hemen temizliyorum şimdi bulaşmaması için,bilgin olsun.
Neden boyle oldu bu bebeler ya? Benimkide zor daliyo uykuya artik. Uyutana kadar gobegim catliyo valla.
Ne çok beşiktaşlı varO son gol atılırken Beren i uyutmakla meşguldüm göremedim :) ben de fanatik değilim ama beşiktaşı seviyorum eşim ise beren i "yağmurlu bir günde görmüştüm seni" yle uyutuyor hesap edin fanatikliği
Çok tok değildi ama gazı çıkmamış tı hata ettim o konudaKarnı çok mu toktu , (tok karınla banyoya sokmayın diyorlar ya )acaba o yüzden mi oldu ki. Çok geçmiş olsun.
Bizde o zaman 3 e gecelim... kaka zaten sırtına kadar,çişi de sızdırıyorsa zamanı gelmiş demektirBez küçük gelince sızıyor şuan bizim hep sızıyor paketi bitirmeden bir üst numaraya geçmek istemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?