2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Şimdi doktordan çıktım canım. Anlattım herşeyi, ray dan korkuyorum kontrol edelim yetmezlik var mı dedim, akıntıma baktı, karnımdan bebeğe baktı, normal herşey dedi, idrar ve kan testi yazdı yolladı. Sonra tekrar gittim yanına tam olarak sorumun cevabını almadım ray ihtimali var mı dedim. Bunun için alttan muayene yapmam sonra bilmem ne ile rahim ağzına bakmam lazım onu yapmak istemiyorum, bebek gayet iyi görünüyor. Hem düşecekse düşer onun önüne geçilmez. Oraya dikiş dahi atsak düşen düşer vs saçmaladı kadın. Sinir oldum. Bakmak istemiyorum alttan, herşey normalken kuruntu yaptın diye böyle bir muayeneye gerek duymuyorum dedi yolladı beni. Şaşkınım.

ben tam zamanlı yardımcıdan önce şöyle yapıyordum. haftada bir gün 150 istiyor kadınlar, yani 4,5 hafta desek ayda en az 650 vermem gerekiyordu. onun yerinde her gün yarım (8-13 arası gibi) anlaşıp 750 TL veriyordum. çünkü öyle ev ev gezmek istemeyen kadınlar var, onun yerine hep aynı eve gidince zaten belirli bir düzen oluyor, ağır iş olmuyor diye çok tercih ediyorlar. kendim de çok rahat etmiştim... hem orantısal olarak daha ekonomik hem de sabah uyandığınızda evi genel olarak toparlanmış, çayı hazır halde bulmak harika :) çalışanlar için de çok iyi, çünkü o zaman çamaşır ütü vs birikmiyor hiç... bir de bu şekilde çalışan kadınlar nedense daha bir görmüş geçirmiş, aklı başında oluyor... tesadüfi mi bilmiyorum ama yakın arkadaşlarıma da bana da hep öyle denk geldi...

ama akıntı çok normal, kendinizi strese sokmayın fazla tarzı saçma olmuş doktorun gerçekten ama sadece akıntı olması durumunda benimki de karından bakıp herşey normal deyip gönderirdi hep :) yanma vs var dersem de idrar tahlili ister... bunda söylemiyorum bile öyle şeyleri normal olduğunu bildiğim için ... vajinal muayeneyi istemiyor doktorlar bu dönemlerde pek... içinizi ferah tutun... kasık bölgelerindeki ağrılar, orta hattaki ağrılar, bel ve hatta sırt ağrısı hepsi normal... tabi sancı şeklinde ağrılar, idrar kaçırırcasına su akması ve kanamalarda hemen doktora gitmek lazım, o zaman zaten mecburen vajinal muayene yapılıyor ama onun dışında benimki de kesinlikle yapmıyor...

Neden bu kadar kafanı karistiriyorsun canm. Eğer dr un daha önceden givendigin bir dr sa bence kafanı içini çok bulandirma. Tabiki önce tedbir sonra tevekkul ama herşey yolundaysa zaman zaman bu tarz ağrılar olabilir. Benimde bu hamilelikte başta çok ağrım oldu. Şimdi daha iyiyim. Çok yoruldugumda aynısı oluyor. Kendini yorma dinlen akışına bırak bence. Tabi dr içine sindiyse

Kızlar orta kısımda aşağıya doru çekme oluyoru, öyle bir ağrı yani, bir de idrar kaçırır gibi akıntı olunca korktum, benim bel ve kalça da ağrım da var ama muhtemelen siyatik ağrısı. İşte insan pimpirikleniyor. Bir kayıp yaşayınca bunda daha dikkatli olmak istiyorum. Bir ili gün daha dinleyeyim ağrılarımı bakalım ona göre başka doktora giderim. Bebeği de görmüş oldum tekrar iyi oldu :)

Canım kendi doktorum yoktu, bu doktora ilk kez gittim. Bilmediğim biri. Neyse artık bir iki gün ağrılarımın tam yerini tesbit edip biraz dibleneyim olmadı kendi doktoruna giderim ptesi.

Canım kendi doktorum yoktu, bu doktora ilk kez gittim. Bilmediğim biri. Neyse artık bir iki gün ağrılarımın tam yerini tesbit edip biraz dibleneyim olmadı kendi doktoruna giderim ptesi.
Canm allah yardımcn olsun. Bir daha kayıp yasamazsin hayırlısıyla insallah. Ama çok yorulduysan su az ictiysen olabilir bunlar. Benimde akintim var. Ve kızıma hamileyken su gibi resmen akıntı olurdu. Çok afedersin şeffaf bembeyaz bir akıntı olurdu. Hatta ordan hamile olduğumu anlamıştım. Her gebelik farklı olmakla birliktebelkide senin de böyle bir durumdur. Allah yardimcin olsun. Acaba lar insanı çok yıpratıyor. Bende su an kan idrar tahlil sonuclarimla ilgili o kadar doluyum ki. Salı günü gelse de dr a gitsem diyorum. İnternette hiç iyi şeyler okumadım. Kizim da bu testleri yapmamistim bile. Allaha şükür saglaikli bir hamilelik geçirdim. Sağlıklı bir kizim oldu. Ama ne bileyim sanki çok kurcalamak insanai daha bir yoruyor gibi geldi

Kızlar salı günü tam 11 haftalık olacağım. O zaman burun cikintisi ve ense kalınlığı görülür mu. İkili test yaptirmayip sadece bunlara baktiracgimda.devletteki dr a soramadim bile. Başı Nerde ayaklar Nerde o bile belli olmuyor ultrason resminde ama bakınca cozmeye çalıştım calistimmm. Başı bedenimin sağında gibi geldi. Bu kadar belli belirsiz bir ultrason görmedim hayatimda

Aynen canım çok okumak var bilmek böyle yan etkiler yapıyor tabi :) doktor aradı şimdi testler normal çıkmış, fosfat fazla çıkmış idrarda, su iç daha çok dedi. Bir de madem tedirgin oldun sana progrstan yazdım dedi. Aslında problem Yok ama için rahat etsin dedi. Reçete numarasını verdi.
Aslında ben 4 sene önce troid kanserini atlattım. O günden beridir de kaldı bende hasta olma korkusu. Azıcık ağrım sızım olsa doktora gider tahlil yaptırır oldum. Çok da düşünmemek Laz'ım. Bu çok yoruyor insanı. Ama tabi göz göre göre de dikkat etmemek olmaz.
Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin hepimize.

ben tam 11 haftalik oldugu gun gittim canim bebeğin crl si 41 dedi 44 olunca 2 li test yapiliyor dedi...tam 12 oldugunda gel dedi...gecen persembe gittim crl 55 olmuş...sonucla ilgili konusmadi...zaten devlet kalabalik oluyor bilirsin...iyi dedi agzindan baska laf alamadim...tepesinde 5-6 kadin daha vardi...herkese 10 saniye daha ayirsa...ense kalinligi iyi burun kemigi göründü dese

Canım doktorun be eğin kalp kapakçıklarını görmesi için bebeğin 12+5-13 haftalık falan olması lazımmış. Onun dışında burun ve enseyi görür ama bence bir hafta daha bekle 12 haftayı geçsin ki kalp ile de ilgili bilgi alabilesin. Acele etme derim ben. Benim doktorun ultrasonu da çok kötü. Beni perinat yönlerdirdi doktorum ikili test için, süper çözünürlüklü bir ultrasonla doktor damarlarına kadar gösterdi, mesane, kalp, göz, burun vs her şey, neredeyse parmaklarını sayacaktık. Perinotoloğların cihazları daha iyi oluyor. Ben 12+5 te gittim, doktor tam zamanında gelmişsin, kalbi dr kontrol ederiz dedi. Ama insan da sabırsızlanıyor tabi seni de anlıyorum. Eğer dayanabilirsen bekle derim.

İçin rahat etsin o zaman canm.. aynen önce tedbir ama bazen ufacık şeyler çok mide bulandirmamali. İster istemez endişe ediyoruz rabbim içini rahatlatsin. Sağlık versin insallah

Canm benim kan idrar sonuclarim kafamı karistirdi o yüzden öne aldık randevuyu. Normalde bende ay sonu gidecektim. Hem cinsiyet de öğrenirim diye. Olmadı pazartesi sağlık ocağına gideyim. Ordaki şüphelerini gderirse erteleyeyim randeuvuyu. Az daha buyur kuzum hem. Daha iki üç cm birşey

Allahım ya rabbim dr lar sanki devlette bedava çalışıyor gibi muamele ediyor. Sinir oluyorum gerçekten. Hamile hamile zaten beklemissin. İki kelam et demi. En temiz en saf muayeneyi yapıyor birde yani. dese ya bebeğin şöyle böyle iyi diye..doğumu devlette mi düşünüyorsun canm.
Bu saçmalığı bir ankara da mi yaşıyoruz bilmiyorum ama randevu aldığımda dahi içeride 3-4 kişi oluyor. Hatta abartmıyorum içeride birkeresinde 7-8 kişiydik. Sıra yapmışlardı. Arkadaşım dışarda bekle .kadın doğum yani birde özel şeyler ne bileyim ben mi çok çekiniyorum. Benden sonra bir bayan alttan muayene olacak ve cekiniyordu kadın. Tatlım burasi kadın doğum muayene seklide bu yani ne bekliyorsun dedi doktor kadına. Çok tuhafıma gidiyor. Kadın doğum olabilir muayene şekli o olabilir. Ama insan kendini güvende hissetmek istiyor. Zaten zar zor gidiliyor dr a

mecburen canim...bebegim icin ayirdigim 3-5 kurus parayi dogum için veremem..dogumda zaten 3-5 kurus degil bayagi tutuyor...şükür geçiriyoruz bir sekilde...o yüzden dogumu devlette yapacagim...senin nasil bir planin var

bugün çalışmak insana koyuyo gerçekten:) evimdeki dağınıklığı işi görmek istemezsiniz hiç bişey yapamıyorum hafta içi sizde öylemisiniz kızlar?
Eşimden Allah razı olsun elim ayağım o.supuruyo ben siliyorm hafta sonları ama h.ici camasri bırakıyorm bu akşam çamaşır atıyorum adıyorum bı akşam ucundan süpürge tutuytm bi akşam erkenden yatiyorm :)) misal dün akşam birikince altından kalkamıyorum bı akşam da ütü yapyrm.wc Lavabolari da bu haftada iki ancak gücüm kalmiyr

mecburen canim...bebegim icin ayirdigim 3-5 kurus parayi dogum için veremem..dogumda zaten 3-5 kurus degil bayagi tutuyor...şükür geçiriyoruz bir sekilde...o yüzden dogumu devlette yapacagim...senin nasil bir planin var
Canm mahremiyet konusunda biraz hassasim o yüzden devlette bunu saglayamayacgimizi düşündüğümden mecbur özel de olacak. Sincan lokman hekim de olacak gibi. Oncekinde şükür bu noktada sıkıntı yasamamistik. Dediğin gibi az da değil doğumlar. Ama eşimin çalıştığı kurumun anlaşması olduğu için kızımı 1200 e normal doğum yapmıştım. Burda doğum ne kadar şimdilik bilmiyorum. Ama muayene 55 tl indirimli hali galiba. insallah güzel muamele eden dr larla ebeyle karsilasiriz. Normalde benimde bütçemi aşar. Bedavaya devlette dogumumu yaparım diye düşünürdüm ama bazı şartlar uymuyor. Hekim tercih etme hakkini bana devlet vermisken sağlık çalışanı bana aaa olmaz öyle şey diyordu.herkesin oluru olmazı kendine. Kaldı ki tanıdıklarına her türlü imkanı sagliyorlar.

Canim aynı şeyi bende yaşadım 2 hafta önce yeşil akintim vardi ve inanılmaz bel kalça ağrısı oluyor bende.. bende 2 hafta önce biraz evi temizliyim dedim yordum baya kendimi sonra akşam a dediğin gibi altta çekilir gibi ağrı sancı akıntı vs... arch arkadaşımızın yaşadıkları beni Korkuttu biraz doktora gittim , dediğin gibi bende ddoktora ray dan supheleniyorum rahim ağzını ölcmenizi istiyorum dedim demez olaydimm. Kadinin hemen surat düştü sorularima bile doğru düzgün cevap vermedi... Kendinizi çok bilmiş zannediyorsunuz gibi bir tavır sergiledi.. rahim agzi yetmezligi genelde riskli gruplarda görülür dedi riskli grupta sanırım yaş, düşük ve genetiklik var.. benibalttan muayene etmedi ama ultrason la baktım rahim ağzın normal bir sıkıntı yok dedi (acaba beni kandırdi mi ki ) çok uzun yazdim galiba...

hayirlisi olsun inşallah...allah herkesin gönlüne göre versin

Evet canım ancak tekrarlayan düşük olursa ray dan şüpheleniyor ve ona bakıyoruz öyle her kafanıza estiğinde bakmıyoruz falan dedi bana da. Bu konuda biraz hassaslar sanırım doktorlar. Ama biz d haklıyız, içinizi rahatlatsalar biraz Ne güzel olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…