Yeni nesil annelerin bu şekilde düşündüğnü görmek gerçekten umut verici. Toplumdaki kız erkek algısının tohumları en küçük yaşlarda atılıyor. Hepimize çok iş düşüyor bu çocukları büyütürken.Kizlar link paylasilmiyor bu sebeple yazacagim biraz uzun surecek
Canım eğer bir test yaptırcaksan 2 liyi yaptır. Duyarlılığı daha fazla . Ben 2 liyi yaptırdım diğerlerini yaptırmıycam.Slm annisler bizdede bi sıkınti yok sukur bulantilarim gecti ama bazen agzimda tuhaf bi tat oluyo 2 haftaya ikili test ama yaptirsammi yaptirmasam mi kararsizim kizimdada sadece 3lu testi yaptirmistim
Pek cok konuda kizlarin yanliş yonlendirildigini düşünüyorum. sadece renkler de degil... bakın oyuncak reyonlarina ne kadar zekayı gelistirecek oyuncak varsa erkek reyonlarinda... kiz reyonlari ise cicişler in evi gibi... kiyafetler de öyle uzerindeki yazilara bakin erkek kiyafetlerinde I am advengerous yani ben bir maceraciyim ya da engel tanimiyorum tarzi seyler yazarken kiz kiyafetketinde princess fln yaziyor... bir arastirma okudum 5 yaş ve 6 yaş grubunda yapilan bir araştırma simdi bulup paylasacagim 2 dkya...
Turkiye de ve dogu toplumlarinda daha fazla olmasina ragmen dunya genelinde maalesef böyle... maas konusuna bakalim Türkiyede de ayni isi yapan kadin ile erkek arasinda 500 tl den 2500 tl ye kadar fark oluyor avrupada da 250 ila 1000 usd arasi fark oldugunu duymustum. Bu ne sacmaliktir.Çok haklısınız!! Ben de kaç kere oyuncakçılarda aynı sıkıntıyı yaşadım ve hep de dile getirdim. En ünlü mrkaların bile zeka oyunlarının vs bir çoğu yok Türkiyede. Playmags tarzı oyuncaklar bile yeni yeni başladı. Amazonda vs bulunuyor anca.. veya instagramda.. ben özellikle el yapımı ahşap oyuncakları (montessori gökkuşağı gibi) instagramda bi hanımdan alıyorum. 1-3 yaş arası Puzzle tarzı beceri oyunları bile oyuncakçıların en dip köşelerinde... heryeri deşiyorum faydalı birşey bulabilmek için.. mothercarede oluyor az çok,, bazen de d&r da güzel şeyler buluyoruz. Ya talep olmadığı için arz yok ya da gerçekten bilinçli şekilde getirmiyorlar
Cok güzel seyler var burada cok yaratıcı gercekten. Hem de cocuga bir ise baslayip bitirme sorumlulugunu da aşılar.Bu arada ben araştırırken şöyle bir şey buldum;
http://cp.c-ij.com/en/categories/CAT-ST01-0080/index.html
Çocuklarınızla birlikte yapabileceğiniz kartondan oyuncaklar. Çocuğu olanlarin belki ilgisini çeker diye paylaşıyorum:)
Çocuklara oyuncak satın almak yerine onlarla birlikte zaman geçirerek oyuncak yapmak gelişimlerine olumlu katkıda bulunuyormuş.
Bir doluluk var oramda sanki ve iplik gibi çekme oluyor bazen. Akıntım da bazen idrar kaçırır gibi olmaya başladı. Tedirgin oldumNasil bir agri cnm tarifleyebilir misin?
Idrar torbanin denk geldigi yer ile rahim agzi yakin yerler bu sebeple idrar torban yakininda asagi dogru bir cekilme hissediyor musun? Bir de sumuksu bir akintin oldu mu?Bir doluluk var oramda sanki ve iplik gibi çekme oluyor bazen. Akıntım da bazen idrar kaçırır gibi olmaya başladı. Tedirgin oldum
Açıkçası idrar torbam ile rahmi ayırt edemem ben, ama sümüksü akıntı gelmedi, normal akıntı daha sıvı ve beyaz olan akıntıdan. Çok yoruluyorum bu aralar, pazar günü taşınacağız evi topladım falan o mu ağrı yaptı acaba? Ama artık bebek kemiğin üstüne çıktı ya orada orta noktalarda oluyor ağrılar.Idrar torbanin denk geldigi yer ile rahim agzi yakin yerler bu sebeple idrar torban yakininda asagi dogru bir cekilme hissediyor musun? Bir de sumuksu bir akintin oldu mu?
Cnm evde progestan var mi? 1 adet 200 mg vajinal al yat dinlen sadece wc ye kalk yarin sabahtan dr a git ultrasondan bir baksin. Orta nokta rahim agzinin da oldugu bir yer... benim de oradaydi agrilarim. Sen simdi dinlen.Açıkçası idrar torbam ile rahmi ayırt edemem ben, ama sümüksü akıntı gelmedi, normal akıntı daha sıvı ve beyaz olan akıntıdan. Çok yoruluyorum bu aralar, pazar günü taşınacağız evi topladım falan o mu ağrı yaptı acaba? Ama artık bebek kemiğin üstüne çıktı ya orada orta noktalarda oluyor ağrılar.
Progestan kullanmadım hiç. Evde Yok o nedenle. Yarın gideyim ama doktora bu stresle yapamam. Teşekkür ederim canım ilgin için. İşten şimdi geldim eve. Duş alıp dinleneceğim.Cnm evde progestan var mi? 1 adet 200 mg vajinal al yat dinlen sadece wc ye kalk yarin sabahtan dr a git ultrasondan bir baksin. Orta nokta rahim agzinin da oldugu bir yer... benim de oradaydi agrilarim. Sen simdi dinlen.
Kesinlikle size katılıyorum. Kız ya da erkek çocuğumuz olsun hiç fark etmez; toplumun dayattığı normlara göre değil doğru değerlerle göre yetistirmemiz gerekiyor. Ama tabiki kız çocuklarına baskın bir dayatma var.
Çevremdeki kız çocuklarına bakıyorum ne okumaya ne araştırmaya özeniyorlar. Daha ilkokuldalar ama oynadıkları oyunlar hep evcilik, düğüncülük, kına gececilik, annecilik, komsuculuk... Giydikleri, aldıkları her şey pembe. Buyuyunce ne olmak istiyorsun sorusuna verdikleri cevap anne ya da ogretmen. Tabi o yaşlarda böyle olması belki doğaldır bilemiyorum ama bana aşırı geliyor.
Biz küçükken annemiz babamiz bizi ne pembe giydirdi, ne hep "kız oyuncaklari" aldı. Normal akışında büyüdük diyebilirim. Hatta bazen süslü şeylere ozenirdik bile. Bilim Çocuk dergisi filan alir okurduk. Kardeşimle legen içine su doldurur maceracilik oynardık. Küçükken kepçe operatörü olmak istermişim. (Tamam belki Biraz abartmış olabilirim) Lego filan oynardık. Resim yapardık. Kitap okurduk. Şimdi cicibici koleksiyonu yapıyor çocuklar. Küçücük oyuncak bilmem kaç liraymış. Daha ufak yaşta inanılmaz pahalı şeylere sahip olup değerini bile bilmiyorlar.
Ben çocuğumu böyle yetiştirmek istemiyorum ama tabiki çevresel faktörler çok önemli. Çalışan bir anne olarak belki her şeyiyle yeterince ilgilenemem diyorum ama annem de çalışıyordu ve gayet de düzgün insanlar olduk kardeşimle. Yine de bu konuda çok endişelerim var. İnşallah hepimize düzgün çocuklar yetiştirmeyi nasip eder Rabbimiz.
Cnm esin nobetci eczaneden alsin rahim agzini sikilastiran bisey kullanirsan kafan da rahat olur.Progestan kullanmadım hiç. Evde Yok o nedenle. Yarın gideyim ama doktora bu stresle yapamam. Teşekkür ederim canım ilgin için. İşten şimdi geldim eve. Duş alıp dinleneceğim.
Hayırlı evlat olsun bence rüyalar gerçek olsa diye şarkı geldi aklıma o gördükleriniz bilinçHayirli cumalar kizlar bende 2 gündür rüyamda kiz bebek doguruyorum. kocaman ayva satin aliyorum. ayva genelde kiz bebek demek bakalim benim 4. kız yoldami yoksa ruyalarim tersmi çıkacak. dr. ikili test icin haftaya gel erken dedi. bende 2 hafta daha beklicem. minnakim büyümüş. ama aç gittim hic hareket etmedi
rüya bilinç altındaki düsüncelerden kaynaklı görülüyor iki cins var kız yada erkek tutunca rüyamda görmüstüm kız oldu oglan olsa rüyaların tersi cıktı oglan oldu baska cins yok olucagı zaten kafana takma fazla bence önemli olan saglıklı dogsun ama inşallah oglun olsunHayirli cumalar kizlar bende 2 gündür rüyamda kiz bebek doguruyorum. kocaman ayva satin aliyorum. ayva genelde kiz bebek demek bakalim benim 4. kız yoldami yoksa ruyalarim tersmi çıkacak. dr. ikili test icin haftaya gel erken dedi. bende 2 hafta daha beklicem. minnakim büyümüş. ama aç gittim hic hareket etmedi
Ben de kararsızım o konuda Can'ım öğrensem ne olacak diye düşünüyorum gereksiz moral bozukluğu olmasından korkuyorum 3lğ test de down sendromu için mi sadece başka şeylere de bakıyor mu 4lü test tavsiye etti mi doktorunSlm annisler bizdede bi sıkınti yok sukur bulantilarim gecti ama bazen agzimda tuhaf bi tat oluyo 2 haftaya ikili test ama yaptirsammi yaptirmasam mi kararsizim kizimdada sadece 3lu testi yaptirmistim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?