2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Slm annisler bizdede bi sıkınti yok sukur bulantilarim gecti ama bazen agzimda tuhaf bi tat oluyo 2 haftaya ikili test ama yaptirsammi yaptirmasam mi kararsizim kizimdada sadece 3lu testi yaptirmistim

Slm annisler bizdede bi sıkınti yok sukur bulantilarim gecti ama bazen agzimda tuhaf bi tat oluyo 2 haftaya ikili test ama yaptirsammi yaptirmasam mi kararsizim kizimdada sadece 3lu testi yaptirmistim
Canım eğer bir test yaptırcaksan 2 liyi yaptır. Duyarlılığı daha fazla . Ben 2 liyi yaptırdım diğerlerini yaptırmıycam.

Çok haklısınız!! Ben de kaç kere oyuncakçılarda aynı sıkıntıyı yaşadım ve hep de dile getirdim. En ünlü mrkaların bile zeka oyunlarının vs bir çoğu yok Türkiyede. Playmags tarzı oyuncaklar bile yeni yeni başladı. Amazonda vs bulunuyor anca.. veya instagramda.. ben özellikle el yapımı ahşap oyuncakları (montessori gökkuşağı gibi) instagramda bi hanımdan alıyorum. 1-3 yaş arası Puzzle tarzı beceri oyunları bile oyuncakçıların en dip köşelerinde... heryeri deşiyorum faydalı birşey bulabilmek için.. mothercarede oluyor az çok,, bazen de d&r da güzel şeyler buluyoruz. Ya talep olmadığı için arz yok ya da gerçekten bilinçli şekilde getirmiyorlar

KIZ COCUKLARI 6 YASINDAN SONRA TOPLUMSAL ALGILARA YENİK DÜSÜP ERKEKLERI DAHA ZEKI GÖRÜYORLAR

Toplumdaki erkek ve kız cocuklara bakıs acisi arasindaki carpici farklari göz önune seren oldukça önemli bir araştirma yapildi. Arastirmaya göre kiz cocuklari 6 yaslarindan sonra erkekleri kendilerinden daha önde görmeye basliyorlar. Ayni durum 5 yaşindaki kiz cocuklari icin gecerli degil.onlar tipki 5 yasindaki erkek cocuklari gibi hemcinslerinin daha zeki oldugunu dusunuyorlar.

PEKI 1 YILDA NE DEGISIYOR?

Cevabi basit cocujlar o yaslarda etrafindaki insanlara daha coj dikkat etmeye basliyor ve birey ile toplum farkinin ayirdina variyor. Örnegin Google verilerine göre '' Oglum bir dahi mi?''Sorusu ''Kizim bir dahi mi ?""sorusuna oranla iki kat fazla aratiliyor. Is fiziksel ozelliklere gelince is degisiyor ve '' Kizim kilolu mu?" sorusu" Oglum kilolu mu?" sorusuna nazaran yuzde 70 fazla arattiriliyor oysa isin ilginc tarafi obezite erkeklerde daha yaygin ve kiz cocuklari okul derslerinde erkeklerden önde...

YAPILAN DENEYIN DETAYLARINA GELIRSEK

Deneyde 5-7 yas arasindaki cocuklara ilki COK ZEKILERE GORE ikincisi UGRASMAYI SEVENLERE GÖRE diye 2 oyun tanitiliyor 5 yas grubu her iki oyuna da esit sekilde ilgi gosteriyor. 6 yas grubundaki kizlar ise zekilere diye tanitilan oyuna ilgi gostermiyorlar. Ayni oyunlar baska bir 6 yas grubuna zeki ayirimi yapmadan sunuldugunda ise 6 yas grubundaki bu diger kizlar oyuna ilgi gosteriyor.

FARKLI TÜRDE DENEYLER YAPILIYOR

Cocuklara bir hikaye anlatiliyor hikayenin icindeki karakter cok zeki olarak tanitiliyor. Daha sonra cocukkara 2 adet kiz resmi 2 adet de erkek resmi gosteriliyor hikayedeki zeki karakter kimdir diye soruluyor 5 yas grubundaki kizlar tipki erkekker gibi kendi hemcinslerinden fotograf secerken 6 yas grubundaki kizlarin yuzde doksani zeki karekterin erkek oldugunu soyluyor ve erkek resmi seciyorlar...

Turkiye de ve dogu toplumlarinda daha fazla olmasina ragmen dunya genelinde maalesef böyle... maas konusuna bakalim Türkiyede de ayni isi yapan kadin ile erkek arasinda 500 tl den 2500 tl ye kadar fark oluyor avrupada da 250 ila 1000 usd arasi fark oldugunu duymustum. Bu ne sacmaliktir.

Kesinlikle size katılıyorum. Kız ya da erkek çocuğumuz olsun hiç fark etmez; toplumun dayattığı normlara göre değil doğru değerlerle göre yetistirmemiz gerekiyor. Ama tabiki kız çocuklarına baskın bir dayatma var.

Çevremdeki kız çocuklarına bakıyorum ne okumaya ne araştırmaya özeniyorlar. Daha ilkokuldalar ama oynadıkları oyunlar hep evcilik, düğüncülük, kına gececilik, annecilik, komsuculuk... Giydikleri, aldıkları her şey pembe. Buyuyunce ne olmak istiyorsun sorusuna verdikleri cevap anne ya da ogretmen. Tabi o yaşlarda böyle olması belki doğaldır bilemiyorum ama bana aşırı geliyor.

Biz küçükken annemiz babamiz bizi ne pembe giydirdi, ne hep "kız oyuncaklari" aldı. Normal akışında büyüdük diyebilirim. Hatta bazen süslü şeylere ozenirdik bile. Bilim Çocuk dergisi filan alir okurduk. Kardeşimle legen içine su doldurur maceracilik oynardık. Küçükken kepçe operatörü olmak istermişim. (Tamam belki Biraz abartmış olabilirim) Lego filan oynardık. Resim yapardık. Kitap okurduk. Şimdi cicibici koleksiyonu yapıyor çocuklar. Küçücük oyuncak bilmem kaç liraymış. Daha ufak yaşta inanılmaz pahalı şeylere sahip olup değerini bile bilmiyorlar.

Ben çocuğumu böyle yetiştirmek istemiyorum ama tabiki çevresel faktörler çok önemli. Çalışan bir anne olarak belki her şeyiyle yeterince ilgilenemem diyorum ama annem de çalışıyordu ve gayet de düzgün insanlar olduk kardeşimle. Yine de bu konuda çok endişelerim var. İnşallah hepimize düzgün çocuklar yetiştirmeyi nasip eder Rabbimiz.

Bu arada ben araştırırken şöyle bir şey buldum;

http://cp.c-ij.com/en/categories/CAT-ST01-0080/index.html

Çocuklarınızla birlikte yapabileceğiniz kartondan oyuncaklar. Çocuğu olanlarin belki ilgisini çeker diye paylaşıyorum:)

Çocuklara oyuncak satın almak yerine onlarla birlikte zaman geçirerek oyuncak yapmak gelişimlerine olumlu katkıda bulunuyormuş.

Cok güzel seyler var burada cok yaratıcı gercekten. Hem de cocuga bir ise baslayip bitirme sorumlulugunu da aşılar.

Bir doluluk var oramda sanki ve iplik gibi çekme oluyor bazen. Akıntım da bazen idrar kaçırır gibi olmaya başladı. Tedirgin oldum
Idrar torbanin denk geldigi yer ile rahim agzi yakin yerler bu sebeple idrar torban yakininda asagi dogru bir cekilme hissediyor musun? Bir de sumuksu bir akintin oldu mu?

Idrar torbanin denk geldigi yer ile rahim agzi yakin yerler bu sebeple idrar torban yakininda asagi dogru bir cekilme hissediyor musun? Bir de sumuksu bir akintin oldu mu?
Açıkçası idrar torbam ile rahmi ayırt edemem ben, ama sümüksü akıntı gelmedi, normal akıntı daha sıvı ve beyaz olan akıntıdan. Çok yoruluyorum bu aralar, pazar günü taşınacağız evi topladım falan o mu ağrı yaptı acaba? Ama artık bebek kemiğin üstüne çıktı ya orada orta noktalarda oluyor ağrılar.

Cnm evde progestan var mi? 1 adet 200 mg vajinal al yat dinlen sadece wc ye kalk yarin sabahtan dr a git ultrasondan bir baksin. Orta nokta rahim agzinin da oldugu bir yer... benim de oradaydi agrilarim. Sen simdi dinlen.

Cnm evde progestan var mi? 1 adet 200 mg vajinal al yat dinlen sadece wc ye kalk yarin sabahtan dr a git ultrasondan bir baksin. Orta nokta rahim agzinin da oldugu bir yer... benim de oradaydi agrilarim. Sen simdi dinlen.
Progestan kullanmadım hiç. Evde Yok o nedenle. Yarın gideyim ama doktora bu stresle yapamam. Teşekkür ederim canım ilgin için. İşten şimdi geldim eve. Duş alıp dinleneceğim.

Aslına bakarsanız biz de alıyoruz cicibiciler vs,,, ama onlarla bile mantıklı oyunlar oynuyor çocuk.. tamamen nasıl alıştırdığınıza bağlı. Evcilik de oynasınlar tabi ama pembe bir dünyanın içinde değil gerçekten :) onun için bile ikeadan ahşap ev aldık biz; daha gerçeğe yakın, daha minimal olsun diye... montessori oyuncaklarına servet ödedik zaten, çünkü bir tane oyuncak markası yok seri üretim yapan yahut dışarıdan getiren vs... El yapımı olunca da çok pahalı oluyor malesef... oysa ki barbienin her çeşidi mevcut Türkiye'de ... magformers diye ünlü bir oyuncak var misal; onu bile sadece D&R da bulabildik; kızdan çok ben oynuyorum, müthiş faydalı çocuklar için. Yurtdışında da ucuz değil ama buradaki fiyatı korkunç ötesi... inanın eskiden kendime yaptığım ne kadar harcama varsa nerdeyse sıfıra indirdim; babası da öyle... işimiz gücümüz faydalı oyun grupları, faydalı oyuncaklar, kitaplar, ahşaplar vs... elimizden geleni yapıyoruz saçmasapan yetişmesin diye... imkanın var yapıyosun diyenlere de imkanınız yoksa zamanınız var diyorum. Hiçbir şey bilmiyorsan otur makarna boya, al 5 liralık rüzgar gülünü bak nasıl öğreniyor çocuğun renkleri 3 günde... (İmkanın var diyenlerin hiçbiri kadar bileziğim altınım vs de olmamıştır şu hayatta üstelik :)))) ama öyle tuhaf anneler var ki etrafımda çalışmadıkları halde bütün gün lak lak bütün gün börek çörek... kızları da bahçede yahut komşu evinde kendi kendine büyüyor... gelişimleri yetersiz, ona rağmen habire dedikodu habire koca koca kadın lafları dinlemekten çeneleri o kadar düşük ki , bana bu kadar itici gelen konuşmalarıyla bir de "ay ne bilmiiiş ne zekiiii" diye birbirlerini övüp böbürlenip duruyor anneleri bir kere zaten bu tarz anneler kendileri bunu dayatıyorlar çocuğa : yemek yap masayı topla misafir ağırla kocaya iyi hizmet et, hayattaki misyonun bu! Anasının elinde bir kere olsun kitap yahut bilemedin gazete görmeyen çocuk kitap okur mu? Seninki ne güzel dinliyor kitapları biz dinletemiyoruz diyolar bi de! E sizinki de kısırdı kekti hepsini tanıyor üzülmeyin desem kıyamet kopar... neyse... çok doluyum bu konuda nedense, yazdıkça yazasım geliyor... kusura bakmayın :)

Progestan kullanmadım hiç. Evde Yok o nedenle. Yarın gideyim ama doktora bu stresle yapamam. Teşekkür ederim canım ilgin için. İşten şimdi geldim eve. Duş alıp dinleneceğim.
Cnm esin nobetci eczaneden alsin rahim agzini sikilastiran bisey kullanirsan kafan da rahat olur.

Hayırlı evlat olsun bence rüyalar gerçek olsa diye şarkı geldi aklıma o gördükleriniz bilinç
rüya bilinç altındaki düsüncelerden kaynaklı görülüyor iki cins var kız yada erkek tutunca rüyamda görmüstüm kız oldu oglan olsa rüyaların tersi cıktı oglan oldu baska cins yok olucagı zaten kafana takma fazla bence önemli olan saglıklı dogsun ama inşallah oglun olsun

Ben de kararsızım o konuda Can'ım öğrensem ne olacak diye düşünüyorum gereksiz moral bozukluğu olmasından korkuyorum 3lğ test de down sendromu için mi sadece başka şeylere de bakıyor mu 4lü test tavsiye etti mi doktorun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…