2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Slm kızlar nasılsıniz? Bende pazartesi gideceğim 12 haftalık olacağım 2li test için gideceğiz inşallah herşey iyidir. Bir de ben rüyamda sürekli ultrasonda erkek bebek görüyorum nette de araştırdım ama bulamadim sizin de böyle rüyalar gördüğünüz oluyor mu ?

Ultrasonda olcum yapmadi mi karindan bakiliyor rahim agzina alttan bakmasina luzum yok ki. ultrasonda kesede sorun yoksa simdilik rahat edebilirsin. Sen sabah aksam progestan al o rahim agzini kuvvetlendiriyor cnm. Agrin sancin devam ediyor mu?

Kizlar ray vakalari 100 adet gebeligin yalnizca 10 unda göruluyor... bunlarin yuzde 3 u 18. Haftaya kadar geri kalan yuzde 7 si ise 18 ila 35. Haftalar arasi göruluyor. 28. Haftadan sonra göruldugunde premature dogum dedigimiz hadise gerceklesiyor. Panik yapmadan supheli agri durumlarinda ultrason takibi yapilmali. Supheli agrilar rahmin orta noktasinda asagi cekilme tarzi agrilardir bunlarin disindaki agrilar olagan agrilardir (büyük ihtimalle) normal akinti önemsizdir sümük gibi katimsi akinti nişan olabileceginden önem arz eder. Bu rahimagzi yetmezligi genetik degildir. Yaş ile alakasi yoktur. Rahim operasyonlari gecirmis olanlar daha fazla risk grubundadir ( kürtaj lep operasyonu histereskopi ve rahimde perde varligi) ancak benim durumum gibi ray vakalarinin yuzde 10 u dogustan rahim agzi kaslarinin zayif olmasindan kaynaklanir. Panik ve stres yapacak bir durum yok cok sik gorulen bir durum degildir...bazen bircok onleme ragmen de hersey olacagina varır.

Annem de o tarz bir yardimci tutmustu okul yıllarimda evt oyle birini bulmak da gayet mantikli aslinda.

Aynen yaa.. bide anlamadığım vardır belki ray niye ilk bebekte önlem almayalim illa düşük olmasını mi bekliycezz yanii... bence sende kendini benim gibi yordun ondandir belki dikkat et ama...

[/QUOTE]

evet canım okumuştm senin yazını test yaptırmayacağım demiştin
bulantın benm gibi çok muydu
ne zaman geçti canm
2'li testte neler yapıyorlar biraz anlatır mısın
bi de şeker yüklemesi yaptıracak mısın

Aynen yaa.. bide anlamadığım vardır belki ray niye ilk bebekte önlem almayalim illa düşük olmasını mi bekliycezz yanii... bence sende kendini benim gibi yordun ondandir belki dikkat et ama...
Evt maalesef hatta 2. De koyuyorlar teshisi... ilkinde enfeksiyondandir fln diye gecistiriyorlar... tabi kayip onlarin degil gayet rahatlar...

kızlar merhaba geçmişi okuyamıyorm belki konuştunuz
gebelik sınıfına katılmayı düşünen var mı aranızda

Gebelik sınıfı nedir
sağlık ocağının verdiği kitapta okudum hastanelerde varmış
benm gittiğim devlet hastanesinde de var
gebelik eğitimi ve egzersizi yazıyordu ilanda
8 haftalık eğitim diyor içeriğini bilmiyorum sekreterde yoktu öğle arasına denk geldim
fakat başvuru için 16. hafta ila 24. haftalarda olma kuralı vardı

Sanirim bebek nasil emzirilir nasil yikanir dogum nefes teknikleri vb gibi seyler oluyor. Katilinabilir... fayda saglayabilir. Ama en onemlisi bebek buyutme teknikleri ile ilgili kitaplar oluyor tabi hepsi okunasi degil benim en yakin arkadasimin okudugu bazi kitaplar var ve oglu simdi 1 yasinda gayet herseyi duzenli yemegi uyumasi vb...dogru teknikler uyguluyor ben ondan tavsiyeler alacagim kitaplar konusunda buradan da paylasirim.

paylaşırsan seviniriz canım
bende emzirme, bakma, yıkama konusunda hiç bilgim yok boştayım aslında şu an katılabilirim

Merhaba arkadaşlar benim doğumum ağustos sonu eylül başı gibi gözüküyor. Tarih daha konuşmadık doktorumla.Sizlere birşey sormak istiyorum.
İki farklı doktora gidenler iki doktoru nasıl idare ediyorsunuz onu merak ettim. Yani ikisi de gittiğinizde aynı testleri istemiyor mu? Bu durumda ne yapıyorsunuz ya da ne yapmayı düşünüyorsunuz.
Benim tek doktorum var ama istediğin zaman ulaşman biraz sıkıntılı olacak gibi duruyor. Profesör çok yoğun. Telefon numarasını vermiyor. Hastaneden ulaşmak zorundayım. Bir de benim hesaplarıma göre tabi herşey yolunda giderse kurban bayramına denk gelme gibi bir riski var doğumun. Oyüzden bir tane daha doktor edinmek istiyorum. Son zamanlara yaklaşırken teke indireyim diye düşünüyorum.
Önce şu ikili taramayı hep gittiğim doktora yaptırayım sonra başka bir doktor mu bulayım bilemiyorum. Kafam karıştı.
Bu konuda tecrübeli olanlardan öneri bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…