- 15 Ağustos 2013
- 518
- 440
- 53
Ultrasonda olcum yapmadi mi karindan bakiliyor rahim agzina alttan bakmasina luzum yok ki. ultrasonda kesede sorun yoksa simdilik rahat edebilirsin. Sen sabah aksam progestan al o rahim agzini kuvvetlendiriyor cnm. Agrin sancin devam ediyor mu?Şimdi doktordan çıktım canım. Anlattım herşeyi, ray dan korkuyorum kontrol edelim yetmezlik var mı dedim, akıntıma baktı, karnımdan bebeğe baktı, normal herşey dedi, idrar ve kan testi yazdı yolladı. Sonra tekrar gittim yanına tam olarak sorumun cevabını almadım ray ihtimali var mı dedim. Bunun için alttan muayene yapmam sonra bilmem ne ile rahim ağzına bakmam lazım onu yapmak istemiyorum, bebek gayet iyi görünüyor. Hem düşecekse düşer onun önüne geçilmez. Oraya dikiş dahi atsak düşen düşer vs saçmaladı kadın. Sinir oldum. Bakmak istemiyorum alttan, herşey normalken kuruntu yaptın diye böyle bir muayeneye gerek duymuyorum dedi yolladı beni. Şaşkınım.
Annem de o tarz bir yardimci tutmustu okul yıllarimda evt oyle birini bulmak da gayet mantikli aslinda.ben tam zamanlı yardımcıdan önce şöyle yapıyordum. haftada bir gün 150 istiyor kadınlar, yani 4,5 hafta desek ayda en az 650 vermem gerekiyordu. onun yerinde her gün yarım (8-13 arası gibi) anlaşıp 750 TL veriyordum. çünkü öyle ev ev gezmek istemeyen kadınlar var, onun yerine hep aynı eve gidince zaten belirli bir düzen oluyor, ağır iş olmuyor diye çok tercih ediyorlar. kendim de çok rahat etmiştim... hem orantısal olarak daha ekonomik hem de sabah uyandığınızda evi genel olarak toparlanmış, çayı hazır halde bulmak harika :) çalışanlar için de çok iyi, çünkü o zaman çamaşır ütü vs birikmiyor hiç... bir de bu şekilde çalışan kadınlar nedense daha bir görmüş geçirmiş, aklı başında oluyor... tesadüfi mi bilmiyorum ama yakın arkadaşlarıma da bana da hep öyle denk geldi...
Aynen yaa.. bide anlamadığım vardır belki ray niye ilk bebekte önlem almayalim illa düşük olmasını mi bekliycezz yanii... bence sende kendini benim gibi yordun ondandir belki dikkat et ama...Evet canım ancak tekrarlayan düşük olursa ray dan şüpheleniyor ve ona bakıyoruz öyle her kafanıza estiğinde bakmıyoruz falan dedi bana da. Bu konuda biraz hassaslar sanırım doktorlar. Ama biz d haklıyız, içinizi rahatlatsalar biraz Ne güzel olacak
[/QUOTE]Kizlar ray vakalari 100 adet gebeligin yalnizca 10 unda göruluyor... bunlarin yuzde 3 u 18. Haftaya kadar geri kalan yuzde 7 si ise 18 ila 35. Haftalar arasi göruluyor. 28. Haftadan sonra göruldugunde premature dogum dedigimiz hadise gerceklesiyor. Panik yapmadan supheli agri durumlarinda ultrason takibi yapilmali. Supheli agrilar rahmin orta noktasinda asagi cekilme tarzi agrilardir bunlarin disindaki agrilar olagan agrilardir (büyük ihtimalle) normal akinti önemsizdir sümük gibi katimsi akinti nişan olabileceginden önem arz eder. Bu rahimagzi yetmezligi genetik degildir. Yaş ile alakasi yoktur. Rahim operasyonlari gecirmis olanlar daha fazla risk grubundadir ( kürtaj lep operasyonu histereskopi ve rahimde perde varligi) ancak benim durumum gibi ray vakalarinin yuzde 10 u dogustan rahim agzi kaslarinin zayif olmasindan kaynaklanir. Panik ve stres yapacak bir durum yok cok sik gorulen bir durum degildir...bazen bircok onleme ragmen de hersey olacagina varır.
Bana risk grubunu doktor soyledi... ilk gebelik olunca insan ağrıyı ayırt edemiyor.. bana rahimde ki bütün ağrılar çekiliyor muş gibi geliyor... Yeşil sümük gibi akıntı geliyor ne kadar gelirse tehlikeli bilmiyorum vs.vs. ilk olunca birazda pimpirikli olunca kötü oluyo...Kizlar ray vakalari 100 adet gebeligin yalnizca 10 unda göruluyor... bunlarin yuzde 3 u 18. Haftaya kadar geri kalan yuzde 7 si ise 18 ila 35. Haftalar arasi göruluyor. 28. Haftadan sonra göruldugunde premature dogum dedigimiz hadise gerceklesiyor. Panik yapmadan supheli agri durumlarinda ultrason takibi yapilmali. Supheli agrilar rahmin orta noktasinda asagi cekilme tarzi agrilardir bunlarin disindaki agrilar olagan agrilardir (büyük ihtimalle) normal akinti önemsizdir sümük gibi katimsi akinti nişan olabileceginden önem arz eder. Bu rahimagzi yetmezligi genetik degildir. Yaş ile alakasi yoktur. Rahim operasyonlari gecirmis olanlar daha fazla risk grubundadir ( kürtaj lep operasyonu histereskopi ve rahimde perde varligi) ancak benim durumum gibi ray vakalarinin yuzde 10 u dogustan rahim agzi kaslarinin zayif olmasindan kaynaklanir. Panik ve stres yapacak bir durum yok cok sik gorulen bir durum degildir...bazen bircok onleme ragmen de hersey olacagina varır.
evet canım okumuştm senin yazını test yaptırmayacağım demiştinevet canim gecen hafta 2li test yapildi. ultrasonda hersey normal gorunuyor. kan da 1 hafta sonra cikar dediler bakalim bekliyoruz. gerci ben pek bekleme modunda degilim icim cok rahat hatta testi de yaptirmamaya karar vermistik ama o gun doktora gidince son anda karar degistirdim. biraz rahat olmak lazim yoksa 9 ay stres, endise ile gecmez gibi sanki
mide bulantisi falan da kalmadi artik bende. ama gaz baki o bi yere gitmeyecek sanirimumarim senin de en kisa surede kesilir bulantilarin.
Evt maalesef hatta 2. De koyuyorlar teshisi... ilkinde enfeksiyondandir fln diye gecistiriyorlar... tabi kayip onlarin degil gayet rahatlar...Aynen yaa.. bide anlamadığım vardır belki ray niye ilk bebekte önlem almayalim illa düşük olmasını mi bekliycezz yanii... bence sende kendini benim gibi yordun ondandir belki dikkat et ama...
Gebelik sınıfı nedirkızlar merhaba geçmişi okuyamıyorm belki konuştunuz
gebelik sınıfına katılmayı düşünen var mı aranızda
Dogum kursu sanirimGebelik sınıfı nedir
sağlık ocağının verdiği kitapta okudum hastanelerde varmışGebelik sınıfı nedir
aynenDogum kursu sanirim
ayy çok tatlı maaşallah bilemedm canm ben ama benmkini de atayım bende 11 haftalığımkızlar 11 haftalık olduk sizce cinsiyet ne olabilir tahmin yapalım :)
Sanirim bebek nasil emzirilir nasil yikanir dogum nefes teknikleri vb gibi seyler oluyor. Katilinabilir... fayda saglayabilir. Ama en onemlisi bebek buyutme teknikleri ile ilgili kitaplar oluyor tabi hepsi okunasi degil benim en yakin arkadasimin okudugu bazi kitaplar var ve oglu simdi 1 yasinda gayet herseyi duzenli yemegi uyumasi vb...dogru teknikler uyguluyor ben ondan tavsiyeler alacagim kitaplar konusunda buradan da paylasirim.sağlık ocağının verdiği kitapta okudum hastanelerde varmış
benm gittiğim devlet hastanesinde de var
gebelik eğitimi ve egzersizi yazıyordu ilanda
8 haftalık eğitim diyor içeriğini bilmiyorum sekreterde yoktu öğle arasına denk geldim
fakat başvuru için 16. hafta ila 24. haftalarda olma kuralı vardı
paylaşırsan seviniriz canımSanirim bebek nasil emzirilur nasil yikanir dogum nefes teknikleri vb gibi seyler oluyor. Katilinabilir... fayda saglayabilir. Ama en onemlisi bebek buyutme teknikleri ile ilgili kitaplar oluyor tabi hepsi okunasi degil benim en yakin arkadasimin okudugu bazi kitaplar var ve oglu simdi 1 yasinda gayet herseyi duzenli yemegi uyumasi vb...dogru teknikler uyguluyor ben ondan tavsiyeler alacagim kitaplar konusunda buradan da paylasirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?