- 13 Ocak 2012
- 1.675
- 1.806
- 333
Yyooookkk artık :) MaşaAllah sana. Seviyorsun çalışmayı. Bende seviyodum. İşime koşarak geliyordum ama soğuttular beni işimden. Anlayışsız insanlar!evet zor bir meslekmişAllah kolaylık versin... yapı meselesi tabi,, ben de bedenen yorgunluğa dayanabiliyorum ama aylarca evde oturup gezmeye dayanamıyorum zaman geçmiyor hiç sanki, bu sefer de herşeyi fazla kuruyorum, her detay çok boğucu hale geliyor o yüzden işyerindeki zaman dışında da networking vs gibi işlerle uğraşıyorum bir yandan da :))))))
Pek cok konuda kizlarin yanliş yonlendirildigini düşünüyorum. sadece renkler de degil... bakın oyuncak reyonlarina ne kadar zekayı gelistirecek oyuncak varsa erkek reyonlarinda... kiz reyonlari ise cicişler in evi gibi... kiyafetler de öyle uzerindeki yazilara bakin erkek kiyafetlerinde I am advengerous yani ben bir maceraciyim ya da engel tanimiyorum tarzi seyler yazarken kiz kiyafetketinde princess fln yaziyor... bir arastirma okudum 5 yaş ve 6 yaş grubunda yapilan bir araştırma simdi bulup paylasacagim 2 dkya...
Senin gibi anneleri görmek ne güzel. Senin gibi annelerden öğreneceğimiz çok şey var valla :)Aslına bakarsanız biz de alıyoruz cicibiciler vs,,, ama onlarla bile mantıklı oyunlar oynuyor çocuk.. tamamen nasıl alıştırdığınıza bağlı. Evcilik de oynasınlar tabi ama pembe bir dünyanın içinde değil gerçekten :) onun için bile ikeadan ahşap ev aldık biz; daha gerçeğe yakın, daha minimal olsun diye... montessori oyuncaklarına servet ödedik zaten, çünkü bir tane oyuncak markası yok seri üretim yapan yahut dışarıdan getiren vs... El yapımı olunca da çok pahalı oluyor malesef... oysa ki barbienin her çeşidi mevcut Türkiye'de ... magformers diye ünlü bir oyuncak var misal; onu bile sadece D&R da bulabildik; kızdan çok ben oynuyorum, müthiş faydalı çocuklar için. Yurtdışında da ucuz değil ama buradaki fiyatı korkunç ötesi... inanın eskiden kendime yaptığım ne kadar harcama varsa nerdeyse sıfıra indirdim; babası da öyle... işimiz gücümüz faydalı oyun grupları, faydalı oyuncaklar, kitaplar, ahşaplar vs... elimizden geleni yapıyoruz saçmasapan yetişmesin diye... imkanın var yapıyosun diyenlere de imkanınız yoksa zamanınız var diyorum. Hiçbir şey bilmiyorsan otur makarna boya, al 5 liralık rüzgar gülünü bak nasıl öğreniyor çocuğun renkleri 3 günde... (İmkanın var diyenlerin hiçbiri kadar bileziğim altınım vs de olmamıştır şu hayatta üstelik :)))) ama öyle tuhaf anneler var ki etrafımda çalışmadıkları halde bütün gün lak lak bütün gün börek çörek... kızları da bahçede yahut komşu evinde kendi kendine büyüyor... gelişimleri yetersiz, ona rağmen habire dedikodu habire koca koca kadın lafları dinlemekten çeneleri o kadar düşük ki , bana bu kadar itici gelen konuşmalarıyla bir de "ay ne bilmiiiş ne zekiiii" diye birbirlerini övüp böbürlenip duruyor anneleribir kere zaten bu tarz anneler kendileri bunu dayatıyorlar çocuğa : yemek yap masayı topla misafir ağırla kocaya iyi hizmet et, hayattaki misyonun bu! Anasının elinde bir kere olsun kitap yahut bilemedin gazete görmeyen çocuk kitap okur mu? Seninki ne güzel dinliyor kitapları biz dinletemiyoruz diyolar bi de! E sizinki de kısırdı kekti hepsini tanıyor üzülmeyin desem kıyamet kopar... neyse... çok doluyum bu konuda nedense, yazdıkça yazasım geliyor... kusura bakmayın :)
Kızım sekiz yaşına giricek bu ay küçüklüğünden beri bütün oyuncaklarını karışık aldık anne araba istiyorum gulerlermi diye sorduğunda oyuncağın kızı erkeği olmaz dedim hep ve su anda arabayla da oynuyor bebeklede karate kursuna gidiyor ve çok keyif alıyor astronot haberci veteriner olmak istiyor :))) aslında herşey bizim elimizde doğruya yonelticez elimizden geldiğince bir arkadaşım kızı bütün çocuklar odada oynarken o bizim yanımızda oturuyor arkadaşa göre normal bana göre değil ben neden oynamıyor diye düşünürken onun içi rahat saçma sapan klip izlemesine izin veriyor elinde telefon YouTube da çocuk garip ama gerçek anne baba bilinçli olucak çocuk büyütmek ince işKesinlikle size katılıyorum. Kız ya da erkek çocuğumuz olsun hiç fark etmez; toplumun dayattığı normlara göre değil doğru değerlerle göre yetistirmemiz gerekiyor. Ama tabiki kız çocuklarına baskın bir dayatma var.
Çevremdeki kız çocuklarına bakıyorum ne okumaya ne araştırmaya özeniyorlar. Daha ilkokuldalar ama oynadıkları oyunlar hep evcilik, düğüncülük, kına gececilik, annecilik, komsuculuk... Giydikleri, aldıkları her şey pembe. Buyuyunce ne olmak istiyorsun sorusuna verdikleri cevap anne ya da ogretmen. Tabi o yaşlarda böyle olması belki doğaldır bilemiyorum ama bana aşırı geliyor.
Biz küçükken annemiz babamiz bizi ne pembe giydirdi, ne hep "kız oyuncaklari" aldı. Normal akışında büyüdük diyebilirim. Hatta bazen süslü şeylere ozenirdik bile. Bilim Çocuk dergisi filan alir okurduk. Kardeşimle legen içine su doldurur maceracilik oynardık. Küçükken kepçe operatörü olmak istermişim. (Tamam belki Biraz abartmış olabilirim) Lego filan oynardık. Resim yapardık. Kitap okurduk. Şimdi cicibici koleksiyonu yapıyor çocuklar. Küçücük oyuncak bilmem kaç liraymış. Daha ufak yaşta inanılmaz pahalı şeylere sahip olup değerini bile bilmiyorlar.
Ben çocuğumu böyle yetiştirmek istemiyorum ama tabiki çevresel faktörler çok önemli. Çalışan bir anne olarak belki her şeyiyle yeterince ilgilenemem diyorum ama annem de çalışıyordu ve gayet de düzgün insanlar olduk kardeşimle. Yine de bu konuda çok endişelerim var. İnşallah hepimize düzgün çocuklar yetiştirmeyi nasip eder Rabbimiz.
Günaydın ctsi çalışanlarıakşam 7de yatmisim uyumuşum sabah 7ye kadr daha da uykum var... Sağlıklı günler olsun
oglen bari cikarsalar...tam gün calisiyorum...her sabah kizimin sakin gitme anne diye ağlaması....kandirarak evden cikiyorum...cocuga insan nasil aldatilir nasıl yalan soylenir onu dolayli yoldan ogretiyorum...cok uzuluyorum ama baska türlü evden cikamiyorum...bugün çalışmak insana koyuyo gerçekten:) evimdeki dağınıklığı işi görmek istemezsiniz hiç bişey yapamıyorum hafta içi sizde öylemisiniz kızlar?
Listede ben yokumBen de Ben deee Yaz hamileliğinde çok şişiyormuşuz işe terliklerle gelmeyi düşünüyorum
İlk bebeğim olacak inşallah cinsiyetimiz de önümüzde ki ay sonu netleşecek en geç, sevgilerr annelerr
oglen bari cikarsalar...tam gün calisiyorum...her sabah kizimin sakin gitme anne diye ağlaması....kandirarak evden cikiyorum...cocuga insan nasil aldatilir nasıl yalan soylenir onu dolayli yoldan ogretiyorum...cok uzuluyorum ama baska türlü evden cikamiyorum...
benim evde ayni aksam gidince anca toparliyotum silme süpürme yok...pazara kaliyor...yatmadan yemek camasirla geciyo vakit...evden gergedan sürüsü geçmiş gibi her gün...
Çalışırken bende oyleydim çok normal hafta içi her iş kalır di hatta çamaşır makinasında çamaşırı bile asmayi unuturdum Allah kolaylık versin sizlere
Yyooookkk artık :) MaşaAllah sana. Seviyorsun çalışmayı. Bende seviyodum. İşime koşarak geliyordum ama soğuttular beni işimden. Anlayışsız insanlar!Bööyle bi insan oldum 2 yılda. İşleyen Demir pas tutmaz demiş atalarımız. Çalış sen çok çalış MaşaAllah.
Senin gibi anneleri görmek ne güzel. Senin gibi annelerden öğreneceğimiz çok şey var valla :)
birde yeni doganlar gelince iyice çöp eve dönecek evim galiba ger yer her yerde...temizlik yapmayi o kadar cok istiyorumki...bi vaktim olsa bir gunu bana verseler...ben öğlen çıkıyorum ama evim çok uzak gene eve ulaşmam 4 oluyo al bendende okadar gergedan sürüsü az gelir kaç haftalık ütülenecek çamaşır var bilmiyorum sabah sepetten taşmış yerlerdeydi hepsi kendime söylenerek çıktım evden evimi daha önceleri hiç öyle görmemştim alışamıyorum.birde bizim pazar günü kaynanalara gitme durumumuz var her pazar ben zaten hiçbişeyi yetiştiremiyorum dinlenmek artık umrumda değil o derece birde oraya git gel zaten saatler sürüyor aynı dağınıklık pazartesiden devam bu dönemler bitsin lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?