2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Ben de öyle bir ruya görmüştüm simdilik tuttu gibi ilerleyen haftalarda netlesir [/QUOTE]
Anladım cnm hayırlısı olsun bu 3. Oldu sanırım neredeyse aynı rüyayı görüyorum . Bakalım belki söyler doktor pazartesi günü kızım da 12 haftalikkken bilmişti 100 de 70 kız demişti tabi kısmet @deeploneliness

Son düzenleme:
Gunaydin annisler saglik ocagi bana vitamin hapi verdi ne zamanbaslicam folic asit bitincemi kafam karisti

Gunaydin annisler saglik ocagi bana vitamin hapi verdi ne zamanbaslicam folic asit bitincemi kafam karisti
Mrb cnm.decavit verdiyse 12.haftda başlıyorsun bana da verdi doktruma sordum 12.haftaya kadr folik asit sonra multivitamn decavit dedi

bulantim oldu ama kusacak kadar degil bir de cok uzun surmedi. heralde 9. haftada falan tamamen kesilmisti.
2li testte de perinatolog, once ultrasonda bebegin her yerini inceliyor. oncelikli ense kalinligi, burun kemigi, alin acikligi bunlara bakiyor. ondan sonra geri kalan tum uzuvlara bakiyor. parmaklar tam mi, ayaklar, kemikler olusmus mu. hafta daha erken oldugu icin cok ayrintili inceleme degil sadece gelisimin olmasi gerektigi gibi seyredip seyretmedigine bakiyor. ayrics hem bebegin kalbine damarlarina hem de senin damarlarindaki kan akisina falan da bakiyor, gobek bagindaki kan akisi falan. sonra yaptigi olcumler icin bir rapor duzenledi ve onu bir sonraki kontrole gelirken yanimda getirmemi soyledi. kendi doktorum yorumlayacak. ultrasondan sonra da kan verdim iste. sonuc 1 hafta icinde cikiyor. (bu arada her doktor bu kadar ayrintili bakmiyor sanirim biraz doktoruna bagli)
artik kagitta neler yaziyor bilmiyorum sehir disinda oldugum icin alamadim sonucumu ama doktorumla gorustum. 3 farkli risk orani soyledi bana. yasa bagli risk 500lu biseyler, ultrason bulgulariyla birliktr incelendiginde risk 7binlerde. ama kan testine gore, hormonlarima gore, yapilan risk analizinde 300lu degerlere dusmus yasitlarima gore daha riskli gruptaymisim. bu kisim cok aciklayici olmadi ama :) genel olarak endiselenecek kafaya takacak bir durum yok anladigim kadariyla. ense kalinligi, burun kemigi falan normaldi zaten.

seker yuklemesine gelince biraz kararsizim. normalde sekerin zaten uzak durulmasi gereken bisey oldugunu dusunuyorum. seker yuklemesi bebegi nasil etkiler o konuda endiselerim var. ama tabi ne miktarda seker yuklediklerini de bilmiyorum.
normalde seker tuketmiyor muyum evet tuketiyorum hatta hamilelikten sonra tatli isini biraz abarttim. o yuzden sanirim burda doktorum ne derse onu yapacagim. belki de seker yuklemesini gerektirecek sekilde cikmaz kan degerlerim.

Evet Can'ım ben de merak ediyorum o kitapları isimlerini mutlaka paylaş

Günaydın hanımlar... Çalıştığım AVM'de kocacık ve kuzucukla kahvaltı yaptık, şimdi de onlar sinema keyfinde ben mağazada.. evi de kadına bıraktım çıktım... çamaşır, ütü, bulaşıklar, her şey meydanda :)))) 2 saat ev işi yapmak yerine 12 saat çalışmayı tercih ederim... hiiiiç sevmiyorum.... dolaplarım vs hep muazzam düzenlidir... ama temizlik deyince kaçış o kaçış... yalnız şimdi çamaşır odası olarak kullandığımız odayı boşaltıp yeni bebeğe yapmaya karar verdim. yoksa kendimi ona karşı haksızlık yapmış hissedicem onu da nasıl başarıcam bilmiyorum çünkü kadının yapabileceği bir iş değil... muhakkak kendim ilgilenmem lazım.... yalnız ben kızama daha doğmadan bebek odası almıştım çilekten. 2,5 sene kullandık sonra da sattım (2.yi uzunca bir süre düşünmüyorduk çünkü)... zaten dolap çok küçüktü, şifonyer de üstüne düşücek diye çok korkuyordum hep... bebek karyolalarını zaten biliyorsunuz, büyütmeden önce çok sevimli ama büyüyünce pek de güzel durmuyor... haliyle sattım gitti :)))) şimdi buna sadece dolap ve beşik alayım diyorum. bir tane de kızımın bizim odamızda kullandığımız yedek ahşap yatağı vardı, o da duruyor zaten... beşik de home sweet home'da beğendim... hediye puanlarımla vs 1200 TL'ye geliyor. hani şu sepet gibi süslü püslü dantelli mantelli olanlardan, anlatabiliyorumdur inşallah çok az kullanacağı için pahalı geliyor biraz (gerçi senetle taksit yapmaları vs avantaj), bir yandan da araba koltuğu puseti vs herşeyi hazır, masrafsız olucak çocuk, bari yeni güzel bi yatak almış olayım diyorum.. velhasıl kelam, bu tip beşiği daha uyguna bulabileceğim bir yer var mıdır sizce? rastgelen olur da haberdar ederse çook sevinirim... yoksa bayılıcaz mecburen HSH'a :))) iyi pazarlar!

Kızlar size bişey sorucam gece sabaha doğru tualetim çok geliyor kalkıyorum yapıyorum sonra bir süre uyumakta zorluk çekiyorum mesanemde bişeyler oluyor sanki gibi geliyor çok uykum oluyor ama saatlerce dönüyorum normal mi sizce bu sizde de aynı şey oluyor mu

Bana da oluyor, idrarı tamamen boşaltamayınca olurmuş diye okumuştum yabancı bir sitede ilk hamileliğimde. Ve Komik ama işe yarayan bir yöntem yazmışlardı :) Hem öne hem de sonra iyice arkaya yaslanarak yapmak lazımmış; o zaman daha fazla boşalıyormuş. Gerçekten bitti sandığınız halde tekrar idrar çıkıyor biraz da o şekilde bekleyince :))

Kelebekhayat canm iki dir bende aynı rüyayı görüyorum. Ultrasonda bakıyoruz ve erkek diye söylüyor bir dr. Hayra çıksın insallah

Kızlar herkes iyidir umarım.. kizim bu kez de grip oldu. Sağolsun götürdüğüm dr da basit bir ateş düşürücü ağrı kesiciyi ver yeter dedi. Ama çocuk cok kötü oksuruyor. Uykusunda tıkanıp duruyor.yapabilcegim doğal birşey var mi kızlar. Balgam sokturucu kullandım ise yaramadi

Bi konuda yardımlarınızı rica edicem lütfen. Tsh tiroid düşüklüğü yaşayanlar veya bununla ilgili bilgisi olan var mı arkadaşlar. Tedavisi nasıldır nasıl olunur???

Bi konuda yardımlarınızı rica edicem lütfen. Tsh tiroid düşüklüğü yaşayanlar veya bununla ilgili bilgisi olan var mı arkadaşlar. Tedavisi nasıldır nasıl olunur???
Düşüklüğü değil ama yüksekliği var bende. Ama mutlaka doktora görünmeni tavsiye ederim. Bir ilaç ile dengeleyecektir tsh değerini. İhmal etme canım

Düşüklüğü değil ama yüksekliği var bende. Ama mutlaka doktora görünmeni tavsiye ederim. Bir ilaç ile dengeleyecektir tsh değerini. İhmal etme canım

Randevu aldık doktora görüncez evet ama sabırsızlanıyoruz bi sorun olur mu bebeğimiz için endişeniyoruz. Çok teşekkür ederim

Gecmis olsun canım 1 tatlı kaşığı kadar zencefili rendelen 1 tatlı kaşığı bal ile karıştır yutsun cnm çok iyi geliyor yada zencefil çayına yine bal koy öksürük grip için birebir bende kızıma yapıyorum

Çok tesekkur ederim canm. Deneyeyim bende. Siyah turpa bal yapicam bugün insallah. Sanki bana da geçiyor gibi nzaten halim yok. Perişan oldum resmen

Canım siyah turp al içini oy altına da minicik bi delik aç. İçine bal koy. Bir bardağın içine yavaş yavaş süzülsün. Sonra o baldan yedir bebise. Çok faydalı üst solunum yolu enfeksiyonlarına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…