bence badem yağı da ekleyin... sinir krizleri için de hamileliğinizi böyle sürdürürseniz bebeğin de asabi ve huzursuz yapılı olacağını düşünerek sakinleşmeye çalışın... çünkü çocuğun ilk aylardaki hali gerçekten gebelik dönemini nasıl geçirdiğinizle çok yakından alakalı... huzurlu hamilelik huzurlu bebek
''bu kadar sinirlenmeme değer mi'' diye düşünün hep... bakın ben ilk hamileliğimi 8 ay çok sıkıntılı bir dönemde geçirdim... ticari olarak mahvolmuş durumaydım,,, çalışmayı severim. hep de çalıştım.. ama ödenmesi gereken çekleri senetleri maaşları vs düşündükçe sabahlara kadar uyuyamıyordum... sakin olmaya çalıştım, kimseyi incitmemeye, ağlamamaya, sabretmeye ve şükretmeye... ama ne olursa olsun çok uykusuzluk çektim... kızım doğduktan ve eve döndükten iki gün sonra yine doktora döndük... çocuk hiçbir şekilde uyumuyordu! 32 saat boyunca hiç uyumamıştı... ve uzunca bir süre inanın sadece hayatta kalacak kadar uyuyabildik ikimiz de... hem emzirdim hem biberon verdim... evde tam bir sükunet sağladım. zaten bizde öyle kayınvalide, eltiler vs toplanmaz... lohusalıkta kadının annesi durur sadece... o yüzden ev de site de bütün düzenimiz de bebek için en ideal ortamdı diyebilirim... ama yine de olmadı... o yüzden bu hamileliğimi tam bir 'değiştiremediğim şeyleri kabullenme' haliyle geçirmeye çalışıyorum... bütün sorunlar, sinirlenmem gereken şeyler vs bekleyebilir... herşeyi erteledim kafamda... bir de Kuran okuyorum demişsiniz; ben de bir yerde bir tavsiyeye denk gelip Yusuf Suresini dinlemeye başlamıştım... anlamını da okuyarak dinlemenin verdiği huzuru hala dün gibi hatırlıyorum... sevgiler...