Çok muntazam yazıyor bildiği harfleri cnm. Ters değil yani. Ama t’yi bile üstünü sağdan sola altını da aşağıdan yukarıya doğru yapıyor :))) dediğin şeyleri de yapması gerektiği kadar iyi yapıyor. şimdiye kadar bu tarz becerilerde hep ileriydi gelişimi aslında. O yüzden de kendinden biraz daha büyüklerle anaokuluna başladı hatta. Öğretmenine de sordum kaç kez, zorlanıyor mu diye ama “hayır, hatta çoğundan iyi yapıyor etkinlikleri” dedi. Ya ben titizleniyorum ya böyle şeyler de inadına beni bulur işteCanim aklına gelen şeyi anladım ama bu tek başına bir şey ifade etmez korkma. Çünkü bildiğim kadarıyla daha yaşı küçük. Bir kaç şey daha gözlemle mesela ceketinin düğmelerini doğru ilikleyebilir mi, ayakkabı bağcığı baglayabiliyor mu, karşıdan top attığınızda tutabilir mi yani bu koordinasyonları sağlayabiliyor mu? Bahsettigim şeyleri mükemmel yapmasi gerekmiyor sadece yaşıtları kadar yapabiliyor mu ona bakmak lazım. Ters yazma dikkat etmek gereken önemli bir konu doğru ama hem yaş faktörü var hem de yanlış öğrenme, dikkat çekmek isteme, sağlaklik-solaklik durumları da olabilir. Bi de harfleri de mi ters yazıyor yani nasıl anlatırım bilmiyorum ama mesela s harfini ters mi yazıyor yoksa sadece sorun sağdan başlaması mi?
Kader arkadaşı olduk resmen :) evet bu başka mız mız sürekli emmiyor durmuyor da bu farklı umarım daha kötü olmaz bu durumu da bi an once atlatiriz yaşayan arkadaşlarımla görüştüm hep 3.5 ay civarı başlamış kiminin 1.5 ay kiminin 2 3 hafta kiminin 3 ay sürmüş umarım bizler bu süreci en kisa zamanda atlatiriz olmadı bi emzirme danismanindan yardım isteyecegim bir arkadaşım öyle yapmış bu arada ten teması denedim bizim ki sevmeyi durmadı ben mi yanlış yaptım acaba :))
Normal o zaman ya.. bizimkilere daha sadece 1 rakamını yazdırmışlar okulda etkinliklerden gördüğüm kadarıyla. Özellikle hiç karışmıyorum ödevleri dışında. Onlar düzeltirler belki bunu da.Harfleri ters yazma okula başlayan hsr çocuk ta görülüyor normal diye biliyorum benim kızımda yazıyor du ters birinci sınıfta bende hatırlıyorum s harfini ters yapardım çok uğraştılar :))
Soda ve kahve içen türünü de gördüm benGeçen restoranda bir bebek en fazla 2 yaşındaydı. Lıkır lıkır kola içiyorduYa aslında çocuklara örnek olmak için bizim de kötü alışkanlıkları hayatimizdan çıkarmamiz lazım. Bende mesela çikolata tüketimi kaldı bir tek. Onu da bırakmam lazım ama yapamıyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz ya da yapacaksınız örnek olma konusunda?
Ev soğuksa yapıcak bişey yok tabi cnmBenim ew biraz Ankara'nin disinda kaliyo bayaqi yuksek ve soquk kizlar merkeze qore derecesi dusuk bizim buranin oyuzden kalorifer ne kdar yanarsa yansin pek isinmiyo mecbur yun kullaniyorum
Dün ne duydum?
Kv bi yere gitti dün orda konuşulmuş. İpekten 20 gün küçük torunu olan biri varmış. Kakasını yapmayınca şırıngayla pekmez enjekte ediyorlarmış bebeğin poposundan
Bunu duyunca kv şok kv iptal
Geldi sinirli sinirli bana anlattı ben şok ben iptal
Bir diğeri de ağzında veriyormuş pekmezi sulandırıp 1 buçuk aylık bebeğe.
Çılgınlık!Yuh yaaa gerçek mi bu?
Bildigin pekmezli lağma yapmıslar el kdar bebeye .insan nasıl cesaret edebiliyor böyle bişeye anlamadım... ne analar varrr ne analar:/
Geçen restoranda bir bebek en fazla 2 yaşındaydı. Lıkır lıkır kola içiyorduYa aslında çocuklara örnek olmak için bizim de kötü alışkanlıkları hayatimizdan çıkarmamiz lazım. Bende mesela çikolata tüketimi kaldı bir tek. Onu da bırakmam lazım ama yapamıyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz ya da yapacaksınız örnek olma konusunda?
Büyüdükçe iş zorlaşıyor okul hayatı başlayınca kendi harçlığıyla okulda bişeyler alıp yemeye başlıyor ben elimden geldiğince engellemeye çalışıyorum ama arada artık hazır meyve suyu yada bisküvi yiyor malesef fazla sıkmak ta busefer ters etki ediyor arkadaşım yanımda yiyor canım istiyor diyor engel olamıyoruz
İyi emdiyse uyandırma bence,acıksa uyanırki.Gece 12 de emip yatan bebeyi gece emmesinr kalkmazsa uyandırırmısınız bebek için değil süt üretimi azalıcak diye korkuyorum
E harfleri düzgün yazıyormuş o bizim kabul ettiğimiz ters yazma olayı değil o zaman, sıkıntı yapma canım geçici bir durumdur. Titizlendigin için senin başına gelmiyor sen sadece fark ediyorsun her seyi aslında çoğu kişinin başına geliyor ama titizlenmedikleri için farkına varmiyorlar bu da senin anneliginin ne kadar iyi olduğunu gösterirÇok muntazam yazıyor bildiği harfleri cnm. Ters değil yani. Ama t’yi bile üstünü sağdan sola altını da aşağıdan yukarıya doğru yapıyor :))) dediğin şeyleri de yapması gerektiği kadar iyi yapıyor. şimdiye kadar bu tarz becerilerde hep ileriydi gelişimi aslında. O yüzden de kendinden biraz daha büyüklerle anaokuluna başladı hatta. Öğretmenine de sordum kaç kez, zorlanıyor mu diye ama “hayır, hatta çoğundan iyi yapıyor etkinlikleri” dedi. Ya ben titizleniyorum ya böyle şeyler de inadına beni bulur işte
Bugün akademisyenanne bi video paylaştı 4-5 yaşındaki çocuklara kitap okurken elinizle yazıyı takip edin ki yazı nerden nereye gidiyor anlasın diye 4-5 yaş için diyor bunu Ayşe 4 yaşında diye biliyorum yani normal bu şekilde yapması en fazla 5 yaş sonrası düzene girer bence çok sıkıntı olduğunu düşünmüyorumYok cnm engel olamıyoruz. Okuma konusunda istediği kadar yardım ettim ama yazmak kendi tercihi, dediğin gibi ben daha çok çizgi artı işareti vs yaptırıyordum. Dislekside sanıyorum harfin kendisini ters yazıyorlar yalnız, Ayşe harfi doğru yazıyor, ama mesela diyelim A yazacak önce sağdaki çizgiyi çiziyor. Mesela defalarca AT yazdı, önce T yi sonra A yı yazıyor. Yani netice doğru ama yol ters. Doğrusunu söyledim dün en son, “ama ben böyle yapmayı seviyorum” dedi.
Canım cevap verildi mi bilmiyorum ama bunu nette araştır ters algılama ile ilgiliydi. Yıllar önce bir yazıda okumuştum bazı insanların bu sekilde olabileceğini.Kızlar Ayşe harfleri tersten yazıyor. Yani doğru yazıyor ama sağdan başlayıp yazıyor. Hatta kelimeleri de ters yazıyor. Arapça gibi yani! Buranın konusu değil gerçi ama bir fikri olanınız vardır belki? Pedagogu arasam getirin diyecek ki bu ara üstüne gitmek istemiyorum fazla. Daha önce de farketmiştim ama rahatsız olmamıştım. Annem söyleyince daha çok dikkat ettim ve baktım bütün bildiği harfleri öyle yazıyor. Sonra kendince kelime yazmak istedi ve onu da tersten yazdı. Birkaç kez daha yazmasını istedim ve her defasında öyle yaptı((
Ben olsam uyurdumEvet 6-7 arası
Demek ki öyle seviyor annesi. Dediğim gibi o yaş çocuklarında normalmiş bu tarz şeyler. Kuran okumayı da öğrenebilir. Gorumcemin kızları 5 yaşında sübyan okulu diye kreş tarzı bi okula gidiyordu orada Kuran okumayı öğrenmişlerdi.Saol cnm :) Getirmemeye çalışıyorum şimdilik :) hani disleksi öğrenme güçlüğü falan diye biliyoruz, öyle bir sıkıntısı yok, değildir diye düşünüyorum. Başka da birşey gelmiyor aklımadediğin gibi birşey olabilir. Çünkü dün de bir etkinlikte nesneleri sayıp sayısı kadar kutu boyayın denmiş, onu yapıyorduk; baktım kutuları da tersten boyuyor. Belki meraktan yahut ilgi çekmek için vs dir.. Arabik kızım benim ya :)) Arapça kursuna falan mı yazdırsam :)))
Seninki iki yaşını geçmiş zaten de merak ettim acaba neden öyle bir şey önerdi. Seviyor diye engel koymayın amacı ile mi?Soda ve kahve içen türünü de gördüm benbüyüğe iki yaşına kadar şeker ve ilave tuz yedirmedim ben cnm. Sonra babamız biraz cozuttu. Şimdi tekrar mümkün olduğunca azaltmaya çalışıyorum. Ama doktor akşam yemeğinden sonra bir tane çikolata yesin dedi geçenlerde.
Benim bildiğim rafine seker bebeklerin iç organları için zararlı bir şey. Hiç duymamıştım ya :/Peki kizlar bisey sorucam...Annem dediki yurt disinda hastanelerde hem ilk basta sut qelmeyince hemde bebeklerin gaz problemi olduqunda aqrisi falan vs 3 cay kasiqi kadar serbet veriyolarmis
Nekadar doqru bu bilqiniz varmi ? Eqer dogruysa qaz skntisinda kullanabilirmiyiz ?
Seninle gelebilecek biri var mı arabayla götürse orada beklese bebek sen de emzirip girsen sonra çıkınca da emzirsen?Kızlar okulumuza müfettiş gelmiş ifade için cagiracak beni bir gün. Arkadaşıma sordum ifadesi 3 buçuk saat sürmüş. Benim branşımdan dolayı daha detaylı sorarlar ve konuşurlar benimle genelde. E köyde çalıştığım için bi de gidip gelme süresi var bebeğimin yanına gelmem en azından yarım saatimi alacak emzirmeden nasil durcam daha bi gogusumun ağrısı geçmedi
Cnm eşim ve annem bakabilir bebeğe esimde memuriyet olduğu için o kadar saat duramaz ben de araba kullanmıyorum annemi alsam yanıma desem o da olmaz. ben de sağsam dedim odam var çünkü okulda ama müfettişe ne dicem yarıda mi kescem bilemedimSeninle gelebilecek biri var mı arabayla götürse orada beklese bebek sen de emzirip girsen sonra çıkınca da emzirsen?
Beni de iş yerinden çağırdılar geçen öyle yaptık.
Anlattığın kadarıyla disleksi değildir. O zaman bırak istediği gibi yazsın, veya yazmak istediğini sana söylesin nokta tamamlama şeklinde hazırla üstünden noktaları birleştirin. Birde okuma yazmaya hazırlık kitapları var. Onlardan alıp, ders zamanı kitaplarını getir dersen onlarlada oyalanabilir.Yok cnm engel olamıyoruz. Okuma konusunda istediği kadar yardım ettim ama yazmak kendi tercihi, dediğin gibi ben daha çok çizgi artı işareti vs yaptırıyordum. Dislekside sanıyorum harfin kendisini ters yazıyorlar yalnız, Ayşe harfi doğru yazıyor, ama mesela diyelim A yazacak önce sağdaki çizgiyi çiziyor. Mesela defalarca AT yazdı, önce T yi sonra A yı yazıyor. Yani netice doğru ama yol ters. Doğrusunu söyledim dün en son, “ama ben böyle yapmayı seviyorum” dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?