- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
Rica etsen acaba olmaz mi ya? Insanlık öldü muCnm eşim ve annem bakabilir bebeğe esimde memuriyet olduğu için o kadar saat duramaz ben de araba kullanmıyorum annemi alsam yanıma desem o da olmaz. ben de sağsam dedim odam var çünkü okulda ama müfettişe ne dicem yarıda mi kescem bilemedim
Gece gunduze göre bi tık daha iyi bende biberon denedim bi iki kere aldı bazen almadı emzik alıyordu oni da almıyor gündüz uykulari çok kötü oldu bu yüzden karnı tam doymuyor bence çünkü biberon verince en azından bi yarım saat uyuduTen temasını bende denedim olmadı ya da dedigin gibi bende becerememiş olabilirim,gece emiyor mu? Bnmki geceler (bazı geceler hariç) gündüze göre daha iyi uyku sersemi emiyor :) ama dedigim gibi bazen gece de almıyor anlamıyorum neden? Bir iki defa biberon deneyeyim bakim alacak mı die biberonu da almadı.diorum demek memeyle sorunu yok,istahsız mı ? Ya da 3-4 dk emdigi ile karnını doyuruyor mu bilemedim
Gece 12 de emip yatan bebeyi gece emmesinr kalkmazsa uyandırırmısınız bebek için değil süt üretimi azalıcak diye korkuyorum
Can'ım Ünv doktorlar rutin olarak verıyırlar , hatta içirmeye başladığımda bende burdan sormuştum.özeldeki doktoru kesın vermenıze gerek Yok dedı . Çocuklara dışarıdan ne kadar müdahale edersek ( ilaç vs) gözlemledıgıme göre daha çok kusuyorlar . Ah bu doktorlar işini tam yapsa bizde doktorculuk yapmak zorunda kalmadan güvenerek yapsak dedıklerını .
deneme yanılmayla dogru yılı bulacağız inşallah .
Can'ım bende uyandırmıyorum hatta sağmak için kalkıyorum üşenip yatıyorumn
Ben olsam uyurdum
Demek ki öyle seviyor annesi. Dediğim gibi o yaş çocuklarında normalmiş bu tarz şeyler. Kuran okumayı da öğrenebilir. Gorumcemin kızları 5 yaşında sübyan okulu diye kreş tarzı bi okula gidiyordu orada Kuran okumayı öğrenmişlerdi.
Seninki iki yaşını geçmiş zaten de merak ettim acaba neden öyle bir şey önerdi. Seviyor diye engel koymayın amacı ile mi?
Benim bildiğim rafine seker bebeklerin iç organları için zararlı bir şey. Hiç duymamıştım ya :/
Bende duyunca cok sasirdim kizlarEvininhatunu yurt dışında yapılıyor diye doğru denemez. Yanlış yanlıştır. 1 yaşına kadar tuz 2 yaşına kadar şeker verilmez bebeklere canım.
Can'ım Ünv doktorlar rutin olarak verıyırlar , hatta içirmeye başladığımda bende burdan sormuştum.özeldeki doktoru kesın vermenıze gerek Yok dedı . Çocuklara dışarıdan ne kadar müdahale edersek ( ilaç vs) gözlemledıgıme göre daha çok kusuyorlar . Ah bu doktorlar işini tam yapsa bizde doktorculuk yapmak zorunda kalmadan güvenerek yapsak dedıklerını .
deneme yanılmayla dogru yılı bulacağız inşallah .
Can'ım bende uyandırmıyorum hatta sağmak için kalkıyorum üşenip yatıyorumn
Çoğumuz başlarda disleksiydik zaten zamanla düzeldi. Kafana takma....Normal o zaman ya.. bizimkilere daha sadece 1 rakamını yazdırmışlar okulda etkinliklerden gördüğüm kadarıyla. Özellikle hiç karışmıyorum ödevleri dışında. Onlar düzeltirler belki bunu da.
Cnm eşim ve annem bakabilir bebeğe esimde memuriyet olduğu için o kadar saat duramaz ben de araba kullanmıyorum annemi alsam yanıma desem o da olmaz. ben de sağsam dedim odam var çünkü okulda ama müfettişe ne dicem yarıda mi kescem bilemedim
Gece gunduze göre bi tık daha iyi bende biberon denedim bi iki kere aldı bazen almadı emzik alıyordu oni da almıyor gündüz uykulari çok kötü oldu bu yüzden karnı tam doymuyor bence çünkü biberon verince en azından bi yarım saat uyudu
Sağdığım sütler var canım annem verecek o konuda sıkıntı yok ama ben o kadar saat emzirmezsem goguslerim çok şişiyo ağrı yapıyo akiyo falan sorun osagip birak,annen biberonla versin.
Bebeğin olduğu için ara vermen gerektiğini söyle. İşin bi yarım saat daha geç biter ama arada sağmış olursun. Bende öğretmenim o kadar anlayışsız olmazlar.Sağdığım sütler var canım annem verecek o konuda sıkıntı yok ama ben o kadar saat emzirmezsem goguslerim çok şişiyo ağrı yapıyo akiyo falan sorun o
Evet canım kendi erkek olsa da eşinden falan biliyordur insanlık halinden anlar heralde :)Rica etsen acaba olmaz mi ya? Insanlık öldü mu
Valla bebeğimin süte ihtiyacı varsa kavgada ederim,emzirme önlüğüm yoksa açar emziririmde. :))))Evet canım kendi erkek olsa da eşinden falan biliyordur insanlık halinden anlar heralde :)
Sağdığım sütler var canım annem verecek o konuda sıkıntı yok ama ben o kadar saat emzirmezsem goguslerim çok şişiyo ağrı yapıyo akiyo falan sorun o
Ben bebekli eve gideceksem parfüm bile sıkmazdım aynısını da beklerim tabi ki karşımdakinden. Yapmayanı da uyarırım hiç çekinmem.Mutella
Demek bi ben çekiniyomuşum :)
Bende söyliyim bari ortalık hastalık kaynıyor.ben bebeğimden öncede el hijyenime çok dikkat ederdim.heleki başkasının bebeğini kucağıma alıcaksam elimi defalarca yıkardım.nefesimi çocuğa doğru vermezdim.
İstiyorum ki benim çocuğumada aynı hassasiyet gösterilsin.
Büyük çoğunluk gösteriyor ama bazen arada çıkıyor dikkatsiz tipler :)
Yazık günah bebelere ya. Verme desen sen kötü olursun bir de, etme çocuğa böyle zulüm desen çocuğumun kötülüğünü istiyor kıskanç derler. Allah korusun o çocukları anne babalarından.Dün ne duydum?
Kv bi yere gitti dün orda konuşulmuş. İpekten 20 gün küçük torunu olan biri varmış. Kakasını yapmayınca şırıngayla pekmez enjekte ediyorlarmış bebeğin poposundan
Bunu duyunca kv şok kv iptal
Geldi sinirli sinirli bana anlattı ben şok ben iptal
Bir diğeri de ağzında veriyormuş pekmezi sulandırıp 1 buçuk aylık bebeğe.
Ben de tüketimi azaltmak istiyorum hatta pastane usulü bile olsa pasta tatlı falan yemek istemiyorum ama olmuyor. Ya benim ya eşimin canı çekiyor ya da gelen getiriyor, yeniyor bir şekilde. Ama çocuk biraz anlamaya başlayınca kontrolü ele almak lazım.Geçen restoranda bir bebek en fazla 2 yaşındaydı. Lıkır lıkır kola içiyorduYa aslında çocuklara örnek olmak için bizim de kötü alışkanlıkları hayatimizdan çıkarmamiz lazım. Bende mesela çikolata tüketimi kaldı bir tek. Onu da bırakmam lazım ama yapamıyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz ya da yapacaksınız örnek olma konusunda?
Ben tulumlarda falan 6-9 alıyorum, yoksa küçük gelmese de toplanınca ve bacaklarını karnına çekince ayaklarını bezi şişince poposunu sıkıştırıyor gibi geliyor. Küçük olmasındansa biraz büyük olmasını yeğlerim. Astronot mont almadım ama montunu da büyük aldım biraz, 6 aylikti sanırım. Kollarını 1 kez katlıyorum yetiyor.Kaç ay aldın canım. 3 6 ay iyimi.biraz büyük olsunda marta kadar kullanalım :)
Bak pastane işi şeylerin tüketimi bizde de var. Hemen yanıbaşımızda müthiş lezzeti şeyler yapan bir pastane var ve oradan çok yiyoruz. Gerçekten aklı kesmeye başlayınca yavaş yavaş kesmek lazım bu tarz şeyleri. Hatta hamur işi hepten yanlış bence ama yiyoruz işte lanet olsunBen bebekli eve gideceksem parfüm bile sıkmazdım aynısını da beklerim tabi ki karşımdakinden. Yapmayanı da uyarırım hiç çekinmem.
Yazık günah bebelere ya. Verme desen sen kötü olursun bir de, etme çocuğa böyle zulüm desen çocuğumun kötülüğünü istiyor kıskanç derler. Allah korusun o çocukları anne babalarından.
Ben de tüketimi azaltmak istiyorum hatta pastane usulü bile olsa pasta tatlı falan yemek istemiyorum ama olmuyor. Ya benim ya eşimin canı çekiyor ya da gelen getiriyor, yeniyor bir şekilde. Ama çocuk biraz anlamaya başlayınca kontrolü ele almak lazım.
Ben tulumlarda falan 6-9 alıyorum, yoksa küçük gelmese de toplanınca ve bacaklarını karnına çekince ayaklarını bezi şişince poposunu sıkıştırıyor gibi geliyor. Küçük olmasındansa biraz büyük olmasını yeğlerim. Astronot mont almadım ama montunu da büyük aldım biraz, 6 aylikti sanırım. Kollarını 1 kez katlıyorum yetiyor.
Ben kaldirmiyorum, eğer 6 saati geçerse kaldiririm ama geçmezse hiç ilişmiyorum kendi düzenini oturtuyor çocuk.Gece 12 de emip yatan bebeyi gece emmesinr kalkmazsa uyandırırmısınız bebek için değil süt üretimi azalıcak diye korkuyorum
Bence yanlış, yurtdışında yapılıyor diye doğru olmak zorunda değil, adamlar yıllarca mamayı anne sütünden önemli saydilar ve kaç nesil sadece mamayla büyüdü. Gaz için çok zorda kalirsan ilacını ver ya da daha öncesinde sıcak havluyu karnına ve ayaklarina koy. Masaj yap, emer emmez ağzından gaz çıkartmaya çalış. Şerbeti nasıl kaldırsın küçücük çocuğun bünyesi.Peki kizlar bisey sorucam...Annem dediki yurt disinda hastanelerde hem ilk basta sut qelmeyince hemde bebeklerin gaz problemi olduqunda aqrisi falan vs 3 cay kasiqi kadar serbet veriyolarmis
Nekadar doqru bu bilqiniz varmi ? Eqer dogruysa qaz skntisinda kullanabilirmiyiz ?
Bak pastane işi şeylerin tüketimi bizde de var. Hemen yanıbaşımızda müthiş lezzeti şeyler yapan bir pastane var ve oradan çok yiyoruz. Gerçekten aklı kesmeye başlayınca yavaş yavaş kesmek lazım bu tarz şeyleri. Hatta hamur işi hepten yanlış bence ama yiyoruz işte lanet olsun
Ahahah onu ben de yapacağım vakit bulursam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?