- 18 Şubat 2016
- 878
- 1.194
- 113
Bu arada ben gidersem biberon verecek eşim o yüzden senin sorun için biberonsuz uzun bir zaman gibi idare edebilir mi bilemedim bir de bizim sinema yakın hiç olmadı çıkar gelirim eve diyorumKızlar selam :)
İştahım felaket derecede açıldı. Hamilelikte bu kadar iştahlı değildim ben. :) Galiba siz de öylesiniz çünkü başlık yemek tarifinden geçilmiyor :) Ben yemek konusunda çok iddialı değilim ama dünkü kereviz salatasını bile deneyesim geldi ki kerevizin tadını bilmem :)
O değil de şu Ayla filmini çok merak ediyorum ben. Bu aralar da biraz dışarılara çıkasım var. Aslında sinemaya gitmeyi çok istiyorum ama kendimi de suçlu hissediyorum. Annem sen git ben memnuniyetle bakarım diyor ama Ege henüz biberonla tanışmadı.:/ Ne yapar nasıl tepki verir aklım kalır. Siz ne dersiniz 3-4 saat fazla uzun bir süre mi? Sinema için değer mi? Kafam karışık size de bir sormak istedim :))
Görüşmeden önce sağ bir de çıkınca sağ, şişmez o kadar sürede. Gidince de emer bebiş merak etme bir şey olmaz.
Sürekli sağdığım zamanlarda ben de rahatsız oluyordum ama artık taş gibi olmuyor. Yine sızdırıyorum ama en azından kemik gibi olmuyor. Şimdi yine arada bir ihtiyaçtan dolayi sağınca sonraki günler kemik gibi oluyor dolunca. Artık mümkün mertebe sagmamaya karar verdim. Düzenli sağmayacaksam hiç sağmam diyorum.
Bizde de var öyle bir yer, cok da güzel yapıyorlar terbiyesizler insan dayanamıyor
Paketli gıda yerine Pastaneyi tercih ederim ama hiçbiri olmasa en güzeli olur. En iyisi evde yapmak.
Kızlar selam :)
İştahım felaket derecede açıldı. Hamilelikte bu kadar iştahlı değildim ben. :) Galiba siz de öylesiniz çünkü başlık yemek tarifinden geçilmiyor :) Ben yemek konusunda çok iddialı değilim ama dünkü kereviz salatasını bile deneyesim geldi ki kerevizin tadını bilmem :)
O değil de şu Ayla filmini çok merak ediyorum ben. Bu aralar da biraz dışarılara çıkasım var. Aslında sinemaya gitmeyi çok istiyorum ama kendimi de suçlu hissediyorum. Annem sen git ben memnuniyetle bakarım diyor ama Ege henüz biberonla tanışmadı.:/ Ne yapar nasıl tepki verir aklım kalır. Siz ne dersiniz 3-4 saat fazla uzun bir süre mi? Sinema için değer mi? Kafam karışık size de bir sormak istedim :))
Canım sanırım ben de gidicem :) bu aralar ben de evde biraz sıkıldım. İyi gelebilir.Tam da bunu yazacaktım biliyor musun eşimle konuştuk hatta hafta sonu 2 saatligine gitsem diye hala gitmeye kararlıyim bir sorun olmazsa :))
Canım aynen kesinlikle ihtiyacımız var. Benim de bu aralar hastalıklar falan üst üste geldi, canım sıkıldı. Eşim de hava alalım iyi gelir diyor. Sanırım gidicez de şu sağılması gereken süt miktarı konusunu halledebilsem çok iyi olucak.bence arada bir kendimize zaman ayirmaliyiz,surekli evdeyiz ve bir sure sonra ister istemez ev ortamindan bunaliyoruz. annen var ne guzel bakacak. ben olsam bunaldiysam cikardim ki kardesimin sozu icin defalarca kiyafet icin disari ciktik annemle,esim bakti emire. hava almak iyi geliyor.
Nette araştırınca pek tatsız şeyler çıkıyor cnm ya :) bir de tabi google amcaya dert anlatmak çok zor,, rüya yorumlarına kadar vardı iş :))))Canım cevap verildi mi bilmiyorum ama bunu nette araştır ters algılama ile ilgiliydi. Yıllar önce bir yazıda okumuştum bazı insanların bu sekilde olabileceğini.
Güvenli bağlanma da bunların başının altından çıkan bişey zaten. Tutup bizim topluma uyarlamak kadar mantıksız bişey yok.Bu yurtdışında diye anlatılan şeylerin çoğu efsane çıkıyor zaten ya.. bir de yurtdışı derken Amerika da yurtdışı, Afganistan da yurtdışı, Hindistan da yurtdışı.. yani yurtdışı deyince özellikle de Avrupa/Amerika vs sanki bizden çok daha üstünlermiş, her yapılan doğruymuş gibi bir algı oluşturuluyor da adamlar daha emzirmenin üstünlüğünü bile yeni kabul ettirebildiler halklarına :)
Ben de ne güzel hem geziyordum ufaktan hem işlerimi hallediyordum. Hastalıklar karıştırdı işi, nasıl bunaldım anlatamam. Ama iki hafta öncesine kadar her 2 saate 120-130 cc bırakıcak şekilde sabitlemiştim cnm. İçirip uyutuyordu kadın rahatlıkla.Canım aynen kesinlikle ihtiyacımız var. Benim de bu aralar hastalıklar falan üst üste geldi, canım sıkıldı. Eşim de hava alalım iyi gelir diyor. Sanırım gidicez de şu sağılması gereken süt miktarı konusunu halledebilsem çok iyi olucak.
Canım sanırım ben de gidicem :) bu aralar ben de evde biraz sıkıldım. İyi gelebilir.
Kızlar 2-3 saat çıkmak için ne kadarlık süt sağmak gerekiyor?
Canım aynen kesinlikle ihtiyacımız var. Benim de bu aralar hastalıklar falan üst üste geldi, canım sıkıldı. Eşim de hava alalım iyi gelir diyor. Sanırım gidicez de şu sağılması gereken süt miktarı konusunu halledebilsem çok iyi olucak.
Bende 2 ay götürdüm en son çok kızdım Yenidoğan'daki doktora ondan sonra götürmüyorum. Can'ım kesip kesmemen gerektiği hakkında birşey diyemem.ben de emir kalkmadigi surece kalkmak istemiyorum ama sagmazsam taş gibi oluyor gogsum,sen rahatsiz olmuyor musun canim?
ben de mi kessem acaba ya?
6 aya kadar universiteye yenidogana gelin,sonra gelmenize gerek yok dediler. her ay goturuyorum ben. sen goturuyor mudun canim?
aynılarını verdıler ben multitabs kestim buzdolabında saklanması hiç hoşuma gıtmıyordu , onun yerine wallcAre veriyorum . Ahmetinde kan değerleri düşüktü fakat kan damlasını düzenli vermiyorum onu verdımmi kusuyor , doktoruna gittiğimde söyleyecegımmultitabs ve kan ilaci verdiler mi?
kan tahlilinde kansizlik cikti emirde.
Bu ay 600 700 g civariydi doktor yeterli buldu tabi bana az geldi emzik alıyordu ama toptan EMME GREVİ oldu bizim ko ağzına falan baktım bir şey yok burnunu da açıyorum anlamadım gitti
Evet cnm benimki de öyle. Diş kaşıyıcı aldık en son hatta
Kızlar selam :)
Bu bebekten bebege degisir ama cnm her ihtimale karsi enaz 180cc -200 cc birakman lazimCanım sanırım ben de gidicem :) bu aralar ben de evde biraz sıkıldım. İyi gelebilir.
Kızlar 2-3 saat çıkmak için ne kadarlık süt sağmak gerekiyor?
Ben 10. Gunden beri birakiyorum bazen is icin bazen de kafa dagitmak icin sucluluk duyacak birsey yok zira İrem cok mutlu bir bebek ve hic sorun yasamadik. Biberon yerine cup feeding veyahut kasikla verebilirsinizKızlar selam :)
Biz de başlayacağız sanırım kullanmaya, 2 gündür sıkıntılı uykusu, ben burun tıkanıklığı yüzündendir dedim ama belki de diştendir bilemiyorum ki. Yarın kontrolü var doktora soracağım.Evet cnm benimki de öyle. Diş kaşıyıcı aldık en son hatta
Babam bana çocukken jelibon almamış haklı olarak hatta bir kez hiç huyum olmamasına rağmen sokakta ağlaya ağlaya kendimi yere ata ata istemişim de almamış başka şey al o olmaz demiş. Ben de aklım edip bakkaldan çakkaldan alışveriş yapabildiğimden beri jelibon tutkunuydum. Günde 3-4 paket yedigimi bilirim. Daha şurada 5-6 sene oldu manyak gibi yemeyi bırakalı. O yüzden yasaklamak da çözüm değil.Nerede zararlı birşey varsa onu seviyorlar zaten, 3 yaşından sonra malesef kontrol iyice ellerine geçiyor. Tamamen yasaklamak da faydasız. Ama cılkını çıkarınca da acaip sinir oluyorum ben
Koton'dan aldım, şöyle bir şey.Bugün gittim astronotlara baktım ama çok kalın geldi.araba olmasa alırdım ama arabada terler çocuk.nasıl mont aldın sen?
Ayla'yı ben de merak ediyorum ama sinemaya gitmeyi sevmem pek. İlk önce 1 saatligine çık, duruma göre 3-4 saati ondan sonra değerlendir.Kızlar selam :)
Uyuyunca uyanmasını beklemeden koyuyorum yerine. Doyduysa ne ala doymadiysa nasıl olsa birazdan uyanır diye. Koymadigim zaman yatakta geçirmesi gereken süreyi kucağımda geçiriyor çünkü. Uyandığı zaman bazen beş dakika emip uyuyor bazen yarım saat emiyor. Gündüz daha beter keyfini de çıkarttığı için 1 saat emdiği oluyor süt varmış yokmuş umursamadan sadece meme ağzında duruyorpeki defne uyandi ve emmeye basladi.
ne kadar sure emiyor ?
araliksiz mi ?
memede uyunup uyanip emmeye devam mi ediyor ?
bir emme seansinin sonunda kac sat uyuyor?
180 ml yeter de artar diye düşünüyorum. 3e bölüp bırakırsan az emerse geri kalan ısıtılıp ziyan olmamış olur, sonra emmek istediğinde yeni şişeyi isitirlar.Canım aynen kesinlikle ihtiyacımız var. Benim de bu aralar hastalıklar falan üst üste geldi, canım sıkıldı. Eşim de hava alalım iyi gelir diyor. Sanırım gidicez de şu sağılması gereken süt miktarı konusunu halledebilsem çok iyi olucak.
haklısın canim ...2.kizima hamile kalmadan once sirduk aslında oda cok istediğini söylemişti sürekli...yaşıyla alakalida olabilir 3 yaşına girmek üzereydi...bilincinde olmadan mi istiyorum dedi bilemiyorum...gorumcemin kizi 6 yaşında ona sorduklarinda asla olmaz hayir diyor...Islerin yoluna girmeye baslamasina sevindim cnm. Kisisel gorusum Aslinda anne babalar teknik bir detayi kaciriyorlar nasil bir detay dersen cogunlukla cocuklara bir kardes isteyip istemediklerini hic sormadan cocuk yapiyorlar. Mesela bundan 30 kusur sene once annem bana bunu sormustu benden olumlu yanit aldi ve kardesimi dunyaya getirdi. Inan bir kere bile kiskanmadim onu cunku basindan beri cok istemistim. Mesela benim bir musterim var islerini hep ben yaparim haliyle ahbap olduk artik tek cocugu var ve 12 yasinda ve cocuk kesinlikle kardes istemiyor onlar da bu sebeple yapmamislar. Ben kardes konusunun ilk cocukla cok baglantili oldugunu dusunuyorum. Belki cogu kişiye tuhaf gelecektir ama...
Zaten şerbet merbet vermenin mantığını bana hiçbir şey kabul ettiremez ya :) hangi toplum olursa olsun :))Güvenli bağlanma da bunların başının altından çıkan bişey zaten. Tutup bizim topluma uyarlamak kadar mantıksız bişey yok.
Ben de istiyorummm,, ama imkansız gibi akşam çocukların ikisini birden bırakmakKesinlikle gitmelisin:)bende istiyoruuuum:)
Bu arada once istersen sen yanındayken bi biberonla verin deneyin,cunku cok nadir belki ama kimi bebek biberonu almayabiliyor sonra sorun olmasın... ac kalmasınnn Ege bey:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?