- 29 Ocak 2017
- 4.524
- 8.620
- 158
Ben instagramdan kolonya siparişi verdim Can'ım Mevlüt yapmadım sa gelenlere dağıttım hediyelikkizlar mevlutleri yapanlar hazirladiklari masalari,susleri paylastilar mi?
ekran goruntusu almamisim
bir de siparisle mi yaptirdiniz,kendiniz mi hazirladiniz?
Meme+bşberon yapacağıma iki meme versem aynı şey olur mu acabaAynen benim yöntem de o önce meme+biberon ile anne sütü tıka basa doyırıyorum kundak emzik ve okyanus sesi eşliğimde Gözünede burnu kapanmayacak şekilde örtü sonra hemen dalıyor ve en az 6 saat garanti
Gündüzleri sık besleme Can'ım oyala en az 2saat olsun beslenme araları o Zaman iyice acıkır ve iyi beslenir yoksa atıştırmacı Bebek oluyorlar sık be az beslenmeye alışıyorlar belki ondandırBugün buralar hep masallahaferim akıllı kızımıza. Bunlari duyunca esim mama verelim en azindan gece diyor. Biz gece en az 5 kez kalkıyoruz 5 dakikak emiyo bazen bir dakika bazende emmek istiyo anlıyorum ama memeyi kavrayamıyor uykudan. Acaba süt mu yaramiyor yaa nasil anlarım bunu
Uyandırma Can'ım bence artık büyüdüler acıkırsa kebdisi uyanır zaten. Gğndğz uykuları basıl Can'ım gece Nasıl emzirmiyorsun uyumadan iki meme mi? Senin beslenmen Nasıl? Nasıl uzuyor gece uykusu diye araştırıyorum da
Meme+bşberon yapacağıma iki meme versem aynı şey olur mu acaba
Mağazadan bak internetten al Can'ım, internet fiyatlanır mağazadan uygun geldi bana
Bende uyandırmıyorum canım.gündüz uykularıda iyi.tam düzenli değil.bazen 2 3 saat uyur.bazende 5 10 dk uyur uyanır.
Uzun uyumasının sırrı bence malesef mama alması.
Benim sütüm çok az canım.mama veriyorum
Maşallah canım.o zaman mamayla pek ilgisi yok.Bende uyandırmayacağım artık canım. Mama ile ilgili değil canım benim bebede gece 6-7 saat anne sütü biberon ile gündüz de meme doymadı isr biberon ile annesütü veriyorum 2-3 saat uyuyor toplam gündüz de 5 -6 saat arası uyuyor vecede akşam 19:30-20:00 gibi akşam yatıyor sabah uyanma saatimizde 7:30-8:00 gibi güne başlıyoruz.
Seninle aynı dönem hep aynı şeyleri yaşıyoruz dikkatimi çekti :) inşallah geçicidir dediğin gibi..Benim kız çok fazla kusuyordu ama hatta neredeyse büyük insan kadar kusmuşluğu var 3 kez. Bizim doktor birinci ay kontrolünde gelecek ay azalmazsa verelim dedi ve ikinci ayda verdi ilacı. Hatta 3. Ay kontrolünde her bebekte reflü olur ama Defne'nin reflüsü biraz fazla dedi. İnşallah bebeklik reflüsüdür de geçer gider ya, cok zor reflü ben kendimden biliyorum ve kuzenimin oğlunda vardı, okula başladı hala strese gelince kusuyormuş.
Dünden beri Defne'de de var. Ama değiştirmiyorum, kaldırıp sakinleştirip yine veriyorum, evde turlayarak emziriyorum, kitap okuyup dikkatini dağıtıyorum. Şarkı ninni pışşş pışşşla oyalıyorum. Geçici olduğunu düşünüyorum.
Ben doktora sordum boyatayım mı diye çok istiyorsanız amonyaksız bir boyayla boyayın ama hamilelikte olduğu gibi aynı etki bebek için, emzirmekle geçer dedi. Yani aslında gonulsuzdu, desteklemiyor belli ki. Ben de bıraktım o yüzden 2 sene daha boyamam gibi. 1 sene hamilelik 2 sene emzirme... Rengin oturması 1 senemi almıştı şimdi yarısına kadar garip bir kızıllık var kına yakılmış gibi
İnşallah düzelir bir de erkek çocuğu saçla filan da kapatamaz o eğriliği. Kardesimde de var duzlesme o da hep der senin kafan yusyuvarlak benimki eğri diye hep ebesini suclardi, ilerde sorun etmesini istemem..Büyüdükçe düzeliyormus üzülme canım. Bizimki de ne kadar çevirsem hep aynı tarafa donup yatıyor. O kısım duzlesmis biraz :)
Mücadele veriyorum çok acken az da olsa emiyor eninde sonunda pes edeceklerdir diye umuyorum bu emme konusunda ısrarcı olmak gerek sanırım.. İns. bir an önce duzelir sizin de canim..Çok şaşırdım benimki de iki gündür aynı şeyi yapıyor, değil emmeyi istememek, sağ tarafa yattığını anladığı andan itibaren kıyameti koparıyor. Çok üzülüyorum , bunun sonu emmeyi bırakmak olmaz inşallah.
Öyle yapacağım canım ins. her iki durum da düzelir..Cnm o yüzden oluyor en çok zaten. Ayrıca bebekte boyun asimetrisi de oluşabiliyormuş hep aynı yöne yatırınca. Kendini suçlama, benim ikinci olduğu halde yaptım o hatayı da doktor anında anlayıp uyardı. Şimdi özellikle gece çok ayırt edemez, özellikle sağ memeyi emzir hep; oyuncaklarını solundan göster, kendinde solunda otur. Kısacası hep sola yatır ve baktır. Çok üzme kendini, bizim iki haftada geçti tamamen :)
Geç kalmadin bence, daha emeklemeye başlayana kadar oyalanırlar oyun halisinda. Elini kolunu bacağını hareket ettirmesi ve takip özelliğiyle gelişim açısından iyi diye düşünüyorum.Ya kim bakiyordu unuttum yookidoo oyun halısından gelmiş e bebek e . Almak isterse alabilir . Bizde oyun halisi almadık tavsiye ediyormusunuz gecmi kaldik
4. ayda başlayın diyorlar. Daha hala yönteme karar vermedim ben Tracy Hogg ve Kim West arasında gidip geliyorum ama bakalım.Kızlar bebekleriniz için uyku eğitimine başladınız mı? Ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz ? Nasıl bir uyku eğitimi düşünüyo sunız
Canım biz dışarıda bebek arabası ile gezerken astronot tulumuna koyuyoruz içim rahat ediyor o zaman sana da tavsiye ederimNapiyosunuz kizlar ya benjm psikolojim bozuldu galiba surekli cocuk usuyomu usudumu ya usuturse qibi panik halindeyim...buqun esim aksam yemeqe qidelim sana deisiklik olsun dedi qitmek istemedim cocuk usur diye
Meme+bşberon yapacağıma iki meme versem aynı şey olur mu acaba
Bizde de aynı modelden vAr bi tane:))) ancak cok uykusu varsa uyuyor ,nadiren o da :SBizim kız ne Bebek arabasında ne de kendi arabamızda giderken uyumuyur, çık ilginç değil mi genelde çpcuk uyutmak için kullanırlar bunları.. Sizin çocuklarınız nasıl
Bizimkide çok aslında birinin evine gidince kusucak diye ödüm kopuyo aslında bebek yani sonuçda bilerek yapmıyoruz ama insan çekiniyo işte bi de 3. Ayına girdi bizimki bittimi naptı anlamadım kaç gün oldu kusmuyo çok huzur verici bişeymiş umarım seninki de bi an önce biterBenim kız çok fazla kusuyordu ama hatta neredeyse büyük insan kadar kusmuşluğu var 3 kez. Bizim doktor birinci ay kontrolünde gelecek ay azalmazsa verelim dedi ve ikinci ayda verdi ilacı. Hatta 3. Ay kontrolünde her bebekte reflü olur ama Defne'nin reflüsü biraz fazla dedi. İnşallah bebeklik reflüsüdür de geçer gider ya, cok zor reflü ben kendimden biliyorum ve kuzenimin oğlunda vardı, okula başladı hala strese gelince kusuyormuş.
Dünden beri Defne'de de var. Ama değiştirmiyorum, kaldırıp sakinleştirip yine veriyorum, evde turlayarak emziriyorum, kitap okuyup dikkatini dağıtıyorum. Şarkı ninni pışşş pışşşla oyalıyorum. Geçici olduğunu düşünüyorum.
Ben doktora sordum boyatayım mı diye çok istiyorsanız amonyaksız bir boyayla boyayın ama hamilelikte olduğu gibi aynı etki bebek için, emzirmekle geçer dedi. Yani aslında gonulsuzdu, desteklemiyor belli ki. Ben de bıraktım o yüzden 2 sene daha boyamam gibi. 1 sene hamilelik 2 sene emzirme... Rengin oturması 1 senemi almıştı şimdi yarısına kadar garip bir kızıllık var kına yakılmış gibi
Artik kis qeldi bende bi tulum alsam iyi olur canim sicak tutar hem bukadar evham yapmam sanirim :) peki onun icine ne qiydiriyosun ?Canım biz dışarıda bebek arabası ile gezerken astronot tulumuna koyuyoruz içim rahat ediyor o zaman sana da tavsiye ederim
Ben de acaba çok acıkınca mı ters etki yapıyor diye düşünüyordum, acıkmadan mı versem diyordum. Sonuçta öyle yapıyorum olmuyor, böyle yapıyorum olmuyor. Bugün sadece uyku sırasında aldı bir kere, dahası da yok. Benim de moralim çok bozuldu bu duruma, korkuyorum.Her emzirmede dualarla başlıyorum ama işe de yaramıyor.Mücadele veriyorum çok acken az da olsa emiyor eninde sonunda pes edeceklerdir diye umuyorum bu emme konusunda ısrarcı olmak gerek sanırım.. İns. bir an önce duzelir sizin de canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?