- 3 Mart 2017
- 2.781
- 6.184
- 158
Ay hoşgeldin, olur mu öyle şeyKızlar ya ben sizi hamileliğimin başından beri takip ediyorum, yaklaşık 9-10 aydır. Neden bilmiyorum aylarca yazma gereği duymadım sadece takip ettim, hatta üye bile değildim birkaç ay öncesine kadar. Hemen hemen her yazdığınızı da okudum manyak gibi, taktığıma takıyorum:)
Sürekli yazan arkadaşları bayağı tanıyorum ben de artık, bebeklerinize uzaktan maşallah diyorum falan:) sizlerden de epey bilgi edindim her konuda, tüm süreç boyunca. Yani haberiniz yok ama uzun zamandır hayatımın içindesiniz:) birkaç defa yazdım, bir şeyler sordum ama yine devamı gelmedi.
Bunları neden yazdığıma gelirsek: sanırım ben de size dahil olmak istiyorum artık. Ama damdan düşer gibi bir şeylere yorum yapınca size pek samimi gelmiyor sanırım, siz yüz vermeyince de üzülüyorum gereksiz yere:) arada yorumlar yaparsam ‘nereden çıktı bu kadın’ demeyin diye ön açıklama yapmak istedim:) sizi az çok tanıyorum, uzun zamandır hayatımdasınız, dahil olmak istiyorum sadece:)
Bu arada Elazığ’da yaşıyorum, aslen Konyalıyım, öğretmenin burada. Ücretsiz izne çıktım şimdi, uzun bir süre için. Şu an için tek uğraşım bebeğim işte:)
Bir de bebeklerinizin iyi huylarını anlatınca ters tepiyor ya, valla ben maşallah diyordum hep, demeyen başkaları var herhalde:))
Doğa da şimdiye kadar ne kaşık ne şırınga nede biberonla birşey içti allah korusun öyle bir durum olduğunda biberon da alacağını sanmıyorum sadece ağlayacak ilk kızım bir gün bütün denemelerime rağmen biberon almamıştı süt yok biberon almıyor en son akşam yaptığım mamayı resmen biberoba yapışarak içti açlıktan sonra uyudu bende oturdum ağladım hala hatırladıkça gözlerim dolar aç olduğunu bilince gerçekten stres yapmadan duramıyor insanÇocuğun aç olduğunu bildiğim için uzulmemek ya da stres yapmamak mümkün olmuyor ki. Bir de benim kızım kaşıkla şırıngayla veya başka türlü bir şey içmiyor. İlacı bile biberon emziğiyle veriyorum. Biberonla süt verirsem bir daha emmek istemez diye çok korktum. Gerçi biberonu almayi kabul etmez diye de korktum çünkü onu da reddetti bir ara. Allah'ım bir bebek bu kadar inat olabilir mi ya! Benim inadimla babasının inadını almış, mayalamış, kabartmış, büyütmüş; kendine karakter yapmış resmen.
Ay noldu Defne de mi atağa kalktı?Çocuğun aç olduğunu bildiğim için uzulmemek ya da stres yapmamak mümkün olmuyor ki. Bir de benim kızım kaşıkla şırıngayla veya başka türlü bir şey içmiyor. İlacı bile biberon emziğiyle veriyorum. Biberonla süt verirsem bir daha emmek istemez diye çok korktum. Gerçi biberonu almayi kabul etmez diye de korktum çünkü onu da reddetti bir ara. Allah'ım bir bebek bu kadar inat olabilir mi ya! Benim inadimla babasının inadını almış, mayalamış, kabartmış, büyütmüş; kendine karakter yapmış resmen.
Yaa kıyamamKızlar ya ben sizi hamileliğimin başından beri takip ediyorum, yaklaşık 9-10 aydır. Neden bilmiyorum aylarca yazma gereği duymadım sadece takip ettim, hatta üye bile değildim birkaç ay öncesine kadar. Hemen hemen her yazdığınızı da okudum manyak gibi, taktığıma takıyorum:)
Sürekli yazan arkadaşları bayağı tanıyorum ben de artık, bebeklerinize uzaktan maşallah diyorum falan:) sizlerden de epey bilgi edindim her konuda, tüm süreç boyunca. Yani haberiniz yok ama uzun zamandır hayatımın içindesiniz:) birkaç defa yazdım, bir şeyler sordum ama yine devamı gelmedi.
Bunları neden yazdığıma gelirsek: sanırım ben de size dahil olmak istiyorum artık. Ama damdan düşer gibi bir şeylere yorum yapınca size pek samimi gelmiyor sanırım, siz yüz vermeyince de üzülüyorum gereksiz yere:) arada yorumlar yaparsam ‘nereden çıktı bu kadın’ demeyin diye ön açıklama yapmak istedim:) sizi az çok tanıyorum, uzun zamandır hayatımdasınız, dahil olmak istiyorum sadece:)
Bu arada Elazığ’da yaşıyorum, aslen Konyalıyım, öğretmenin burada. Ücretsiz izne çıktım şimdi, uzun bir süre için. Şu an için tek uğraşım bebeğim işte:)
Bir de bebeklerinizin iyi huylarını anlatınca ters tepiyor ya, valla ben maşallah diyordum hep, demeyen başkaları var herhalde:))
Defne bu akşam meme emmedi. 1 buçuk saat uğraştım ağladı durdu, oturarak ve ayakta denedim, çanta pozisyonunda ve ayakta çanta pozisyonunda denedim. Yatağa yatırıp üstüne eğilmeyi denedim ama yok emmedi, emzirmeye çalışırken ağladı feryat figan. O emmeyince benim de moralim çok bozuldu, oturdum ağladım. Sonra sağayım da öyle vereyim bari dedim ve sütüm gelmedi. İki memeden 10 cc ancak geldi. Ki emzirmeden önce ilacın üstünden yarım saat geçsin de emzireyim artık diyordum çünkü doluluktan rahatsız olmuştum. Süt gelmeyince benim moralim yine bozuldu, bir de ona ağladım. Buzluktan süt çıkartıp ısıttım onu verdim 30 cc içemeden uyudu. 40 dk falan sonra uyandi emdi sorunsuz bir şekilde ama beni de kahretti yani emzirme saati gelene kadar.
Demek ki neymiş? Bebek emmiyor diye stres yaparsam olan süt de çekilirmiş memeden. Şimdi bakıyorum doldu yine, gece emer inşallah. Dolu olan memenin birden boşalması diye bir şeyin olabileceğine ihtimal vermezdim ama psikoloji bu kadar etkiliyor demek ki. Anlamıyorum ki ne yapmam lazım, çocuğumun aç olduğunu bildiğim halde süt gitmesin diye amaaan emer elbet mi demeliyim, stres yapmamak mümkün mü
Üstünden saatler geçti ama hala yaş gözümün ucunda duruyor ya böyle devam ederse çocuğum diye.
Kızlar ya ben sizi hamileliğimin başından beri takip ediyorum, yaklaşık 9-10 aydır. Neden bilmiyorum aylarca yazma gereği duymadım sadece takip ettim, hatta üye bile değildim birkaç ay öncesine kadar. Hemen hemen her yazdığınızı da okudum manyak gibi, taktığıma takıyorum:)
Hoşgeldin ben bilgim olmayınca bişey yazmıyorum genelde ama nickin bana tanıdık geldi okumuşum demekki bundan sonra bol bol sohbete katıl :)Kızlar ya ben sizi hamileliğimin başından beri takip ediyorum, yaklaşık 9-10 aydır. Neden bilmiyorum aylarca yazma gereği duymadım sadece takip ettim, hatta üye bile değildim birkaç ay öncesine kadar. Hemen hemen her yazdığınızı da okudum manyak gibi, taktığıma takıyorum:)
Bazen inatları tuttu mu da tutuyor işte bu bebelerin. Ama maşallah hepsi cin gibi akıllı ve is bilen tipler kendilerine zarar verecek kadar aç kalmazlar sadece arada böyle haylazliklar yapıyorlar olan da biz analara oluyor tabi :) not: bu arada soylemeden gecemicem benim senin adını görünce neden aklıma yemek geliyorÇocuğun aç olduğunu bildiğim için uzulmemek ya da stres yapmamak mümkün olmuyor ki. Bir de benim kızım kaşıkla şırıngayla veya başka türlü bir şey içmiyor. İlacı bile biberon emziğiyle veriyorum. Biberonla süt verirsem bir daha emmek istemez diye çok korktum. Gerçi biberonu almayi kabul etmez diye de korktum çünkü onu da reddetti bir ara. Allah'ım bir bebek bu kadar inat olabilir mi ya! Benim inadimla babasının inadını almış, mayalamış, kabartmış, büyütmüş; kendine karakter yapmış resmen.
Kızlar selam,
Ege dün geceden beri öksürüyor, bol bol hapşırıyor. Az önce de burun akıntısı başladı. Ateşi yok, iştahı da açık, hafif huysuzluk var. Bir öneriniz var mı? Sadece öksürük ve hapşuruk için doktora gitsek mi bilemedim. Beklemedeyim şuan, size de bir sormak istedim.
Ay hoşgeldin, olur mu öyle şey
Yazıyı okurken nereye varacak diye bekledim bekledim, sonunda da bir güldüm şöyle, şu ağlak halimde iyi geldi
Sen soru falan sorunca bundan sonra hemen cevaplayacağım ben
Ay noldu Defne de mi atağa kalktı?
Yaa kıyamam
Ben de cevap vericem görünce ama zaten cevap verirdim görsem yaa
Hoşgeldin
Biz geçenlerde doktora sorduk,ya 2 yaşına kadar ya da 6yaşından sonra yapilmaliymis çocuklarin fallik döneminden kaynaklıAslın da bana kalsa ben hemen 4 5 aylıkken istiyorum ama eşim razı değil o da 3 4 yaşında istiyo çok büyük sünnet yapıcam ona şimdi kestirirsek o zamana tadı olmaz diyo kararsizim yani canım...
Benimki de aynı. Oturtunca çok mutlu oturmasına izin vermeyince bi sinir bi asabiyetBu arada doğa artık anakucağında durmuyor yani sürekli kafasını kaldırıyor sanki oturmak istercesine normalmi bu
Hosgelmissin
Hatırlıyorum ben seni... bir kac defa görmüştüm adını.
Bebegin ne kadarlık? Kız? Erkek?
Hersey yolunda mı?
Hoşgeldin ben bilgim olmayınca bişey yazmıyorum genelde ama nickin bana tanıdık geldi okumuşum demekki bundan sonra bol bol sohbete katıl :)
Canim meme reddi var mı gündüzleri birde uykusuzluk ben 12.hafta geçti diye atak bitti diyordum acaba bununla ilişkili olabilir mi bizim ki deCanım dediklerinin hepsini yaptım İnan
Artık bugün doktora gittik idrar testi yaptırdık. Doktor baktı. Salya yüzünden yutamadığı için olabilirmiş ağzında sürekli tükürük birikiyor ve yutamadığı için uyanıyor. Doktorun dediği tek şey Atak Haftası olduğu için böyleymiş. Sabredip bekle dedi. Biberonla ver dedi ama onu da denemiştik zaten. Açlıktan değil yani. Bitsin artık şu atak
12. Hafta atağı ağırmış cidden
Hoş bulduumm:)
Evet oğlum idrar yolu enfeksiyonu olmuştu, doktor mama deyip durmuştu, bunları yazmıştım bir ara.
1 eylül doğumlu oğlum, 2 ayı doldurdu yani:)
Bu ara mukuslu kaka+ishal varçocuğun kakasıyla çişiyle derdimiz bitmedi anlayacağın:))
İdrar, kaka örneği vericez yaptığında, kötü bi şey çıkmaz inşallah.
Canım hiç sütüm yok deyip kendini üzme, her meme sağılmaya elverişli değildir. İçinde ne kadar süt olduğunu bilemeyiz.Bnde bir kere sagmıstım 30-40cc ancak cıkmıstı kiii ,2 saat beklemiş olmama ragmen,kendimi nasıl kötü hissettim ,nasıl eksik hissettim anlatamam ben bu cocugu doyuramayacagım diye... gece öyle moral bozukluğuyla yattım sabaha daha iyiydi... sonra düzeldi ama neden bilmiyorum gögüslerim eskisi gibi semsert olmuyor.3-4 gündür hiç sağmadım çunku 40dk da bir 5dk fln emip yumusatıyor o haliyle sağsam biliyorum ki az çıkacak moralim bozulacak... en azından şu 6 ay sütüm bol olsa sonrasında azalsa ona da razıyım ek gıdaya fln gececek sonucta...
Aslın da bana kalsa ben hemen 4 5 aylıkken istiyorum ama eşim razı değil o da 3 4 yaşında istiyo çok büyük sünnet yapıcam ona şimdi kestirirsek o zamana tadı olmaz diyo kararsizim yani canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?