Sıcak suda ben marştı yöntemiyle ısıtabilirsin Can'ım ısıtıcıya gerek yok bence
Ben de acaba çok acıkınca mı ters etki yapıyor diye düşünüyordum, acıkmadan mı versem diyordum. Sonuçta öyle yapıyorum olmuyor, böyle yapıyorum olmuyor. Bugün sadece uyku sırasında aldı bir kere, dahası da yok. Benim de moralim çok bozuldu bu duruma, korkuyorum.Her emzirmede dualarla başlıyorum ama işe de yaramıyor.
Bizimki de öyle.. Hele keyfi yerinde değilse tepiniyo bagiriyo eve zor atıyoruz kendimiziBizim kız ne Bebek arabasında ne de kendi arabamızda giderken uyumuyur, çık ilginç değil mi genelde çpcuk uyutmak için kullanırlar bunları.. Sizin çocuklarınız nasıl
Çok saol canım. Biz de iyiyiz. ( bugün başlayan öksürük hariç) Fizik tedavi aynen devam, ayrıca duruşunu düzelten hareketler yapıyorum. Olumlu sonuçlar almaya başladık gibi. Termometre tavsiyesi için de teşekkürler ben de ondan alıcam sanırım. Barış'ı yerime öp annesi :)selam canim biz barisla iyiyiz seni sormali? nasil gidiyor egenin fizik tedavisi?
ben suan oyun halisinin oyuncaklari ve park yatagin donencesinden baska oyuncak kullanmiyorum. suan onlar yetiyor ilgisini cekmeye.
termometre olarak da braun thermoscan 7 kullaniyoruz. kulaktan olcuyor. ben memnunum. tutarli sonuclar veriyor.
Canım aynı durum bende de var benim bebe sağı emiyor sol memede çığlık çığlığa ağlıyor emmiyor krize giriyor nedense ilk oğlumda hiç böyle bir problem yaşamamıştım.
Ben evde kendim boyadım canım.
Evet canım ben aralık ayı içerisinde yaptırmayı düşğnüyorum 3.5 aylık civarında. İlk oplumdada 3.5 aylıkken yaptırmıştım bir gün sıkıntı oldu ve çok çabuk iyileşmişti.
peki meme reddi yaşadınız mı koku değişikliği meme reddi yapabiliyormuş bende boyamak istiyorum amaBoyattım ben
Bem böyle durumlarda şöyle yapıyorum canım ;Kızlar selam,
Ege dün geceden beri öksürüyor, bol bol hapşırıyor. Az önce de burun akıntısı başladı. Ateşi yok, iştahı da açık, hafif huysuzluk var. Bir öneriniz var mı? Sadece öksürük ve hapşuruk için doktora gitsek mi bilemedim. Beklemedeyim şuan, size de bir sormak istedim.
Canım benim kinde şu an sol meme reddi var sağı süper emiyor ama ben boyatalı en az 20 gün oldu bu red olayı yeni başladıpeki meme reddi yaşadınız mı koku değişikliği meme reddi yapabiliyormuş bende boyamak istiyorum ama
Canım dediklerinin hepsini yaptım İnanCanım elini kulağına götürmesi bir sıkıntısı yoksa uyku belirtisi acaba uyku saatini kaçırıyor olalirmisin. Geniz akıntısı için burnunu serum fizyolojik ile sık sık temizle bulunduğu odayı nemlendir. Oda sıcaklıpı 22 geçmesin bebekler sıcak ortamda uyayamazlar. Birde akşam uykusundan önce emzirdikten sonra biberonla besleyip şlk uykusunu uzun uyumasını sağlarsan sende uykunu almış ve dinlenmiş olursun ben öyle yapıyorum.
Evet fen bilgisi öğretmeniyim canım valla okulu, öğrencilerimi çok sevmeme rağmen hiç gidesim yok:) Evdeki meleği bırakıp gideceğim için üzgünüm ama çalışmadan da olmaz tabi.en guzelini yapiyosun canim,geri gelmeyecek bu zamanlar:)
ogretmen miydin canim?
Uzun kollu polar alt üst takım başına da kalın polar şapka zaten tulum baya sıcak tutuyor aklın kalmaz eminimArtik kis qeldi bende bi tulum alsam iyi olur canim sicak tutar hem bukadar evham yapmam sanirim :) peki onun icine ne qiydiriyosun ?
Haha bizimkide fena dikkatli evizeye birde renkli balon tuttum karşısına yarım saat oyalandın:)Avizeyle muhabbet en sosyal etkinliğimiz şu aralarçocuğum bildiğin sosyalleşiyor
Aslın da bana kalsa ben hemen 4 5 aylıkken istiyorum ama eşim razı değil o da 3 4 yaşında istiyo çok büyük sünnet yapıcam ona şimdi kestirirsek o zamana tadı olmaz diyo kararsizim yani canım...erkek anaları sunnete karar veren var mi?
Aslın da bana kalsa ben hemen 4 5 aylıkken istiyorum ama eşim razı değil o da 3 4 yaşında istiyo çok büyük sünnet yapıcam ona şimdi kestirirsek o zamana tadı olmaz diyo kararsizim yani canım...erkek anaları sunnete karar veren var mi?
Doğum günleri de aynı o yüzden. Bir gün var aralarında. Demek ki dönemsel bir şey.Seninle aynı dönem hep aynı şeyleri yaşıyoruz dikkatimi çekti :) inşallah geçicidir dediğin gibi..
Sanırım geçici birşey olduğunu düşünüp kendimizi strese sokmamak gerekiyor yoksa dediğin gibi olan süt gidiyor birden daha çok üzülüyor insanDefne bu akşam meme emmedi. 1 buçuk saat uğraştım ağladı durdu, oturarak ve ayakta denedim, çanta pozisyonunda ve ayakta çanta pozisyonunda denedim. Yatağa yatırıp üstüne eğilmeyi denedim ama yok emmedi, emzirmeye çalışırken ağladı feryat figan. O emmeyince benim de moralim çok bozuldu, oturdum ağladım. Sonra sağayım da öyle vereyim bari dedim ve sütüm gelmedi. İki memeden 10 cc ancak geldi. Ki emzirmeden önce ilacın üstünden yarım saat geçsin de emzireyim artık diyordum çünkü doluluktan rahatsız olmuştum. Süt gelmeyince benim moralim yine bozuldu, bir de ona ağladım. Buzluktan süt çıkartıp ısıttım onu verdim 30 cc içemeden uyudu. 40 dk falan sonra uyandi emdi sorunsuz bir şekilde ama beni de kahretti yani emzirme saati gelene kadar.
Demek ki neymiş? Bebek emmiyor diye stres yaparsam olan süt de çekilirmiş memeden. Şimdi bakıyorum doldu yine, gece emer inşallah. Dolu olan memenin birden boşalması diye bir şeyin olabileceğine ihtimal vermezdim ama psikoloji bu kadar etkiliyor demek ki. Anlamıyorum ki ne yapmam lazım, çocuğumun aç olduğunu bildiğim halde süt gitmesin diye amaaan emer elbet mi demeliyim, stres yapmamak mümkün mü
Üstünden saatler geçti ama hala yaş gözümün ucunda duruyor ya böyle devam ederse çocuğum diye.
Bem böyle durumlarda şöyle yapıyorum canım ;
-Burnunu açık tutuyorum ve bol bol emziriyorum.
-Burnunu açık tutmak için serum fizyolojik ve aspiratörle burnunu temizliyorum.
-Başucuna soğan kesip koyuyorum.
-Her gün hava aldırıyorum.
-Odasını her gün 2 saat havalandırıyorum.
-Oda ısısını 22-24 derece, nemini de %40-50 arası tutmaya çalışıyorum
-Yatağının baş kısmını yükseltiyorum. Yatağın altına battaniye katlayıp koyarak yükseltiyorum, yastık kullanmıyorum.
2 kez bunları yaparak burun akıntısı, hırıltı, geniz akıntısı, öksürük vd Hapşuruk atlattık.
AMA
Öncelikle doktora gidip başka bir problemi olmadığından emin olmanı öneririm. Yanlış yönlendirmemek adına.
Çocuğun aç olduğunu bildiğim için uzulmemek ya da stres yapmamak mümkün olmuyor ki. Bir de benim kızım kaşıkla şırıngayla veya başka türlü bir şey içmiyor. İlacı bile biberon emziğiyle veriyorum. Biberonla süt verirsem bir daha emmek istemez diye çok korktum. Gerçi biberonu almayi kabul etmez diye de korktum çünkü onu da reddetti bir ara. Allah'ım bir bebek bu kadar inat olabilir mi ya! Benim inadimla babasının inadını almış, mayalamış, kabartmış, büyütmüş; kendine karakter yapmış resmen.Sanırım geçici birşey olduğunu düşünüp kendimizi strese sokmamak gerekiyor yoksa dediğin gibi olan süt gidiyor birden daha çok üzülüyor insan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?