2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333

Uyurken biberonla vermeyi de dene,ben öyle yapıyordum. ara ara bende de emmeme sıkıntısı oluyor,emsin istiyorum tabii ama olmayınca mecbur uykuda biberonla veriyorum o zaman alıyor en azından biliorum ki karnı doyuyor , içim rahat ediyor

Bizim kız ne Bebek arabasında ne de kendi arabamızda giderken uyumuyur, çık ilginç değil mi genelde çpcuk uyutmak için kullanırlar bunları.. Sizin çocuklarınız nasıl
Bizimki de öyle.. Hele keyfi yerinde değilse tepiniyo bagiriyo eve zor atıyoruz kendimizi

Çok saol canım. Biz de iyiyiz. ( bugün başlayan öksürük hariç) Fizik tedavi aynen devam, ayrıca duruşunu düzelten hareketler yapıyorum. Olumlu sonuçlar almaya başladık gibi. Termometre tavsiyesi için de teşekkürler ben de ondan alıcam sanırım. Barış'ı yerime öp annesi :)

Son düzenleme:
Kızlar selam,

Ege dün geceden beri öksürüyor, bol bol hapşırıyor. Az önce de burun akıntısı başladı. Ateşi yok, iştahı da açık, hafif huysuzluk var. Bir öneriniz var mı? Sadece öksürük ve hapşuruk için doktora gitsek mi bilemedim. Beklemedeyim şuan, size de bir sormak istedim.

peki meme reddi yaşadınız mı koku değişikliği meme reddi yapabiliyormuş bende boyamak istiyorum ama

Bem böyle durumlarda şöyle yapıyorum canım ;
-Burnunu açık tutuyorum ve bol bol emziriyorum.
-Burnunu açık tutmak için serum fizyolojik ve aspiratörle burnunu temizliyorum.
-Başucuna soğan kesip koyuyorum.
-Her gün hava aldırıyorum.
-Odasını her gün 2 saat havalandırıyorum.
-Oda ısısını 22-24 derece, nemini de %40-50 arası tutmaya çalışıyorum
-Yatağının baş kısmını yükseltiyorum. Yatağın altına battaniye katlayıp koyarak yükseltiyorum, yastık kullanmıyorum.

2 kez bunları yaparak burun akıntısı, hırıltı, geniz akıntısı, öksürük vd Hapşuruk atlattık.

AMA
Öncelikle doktora gidip başka bir problemi olmadığından emin olmanı öneririm. Yanlış yönlendirmemek adına.

peki meme reddi yaşadınız mı koku değişikliği meme reddi yapabiliyormuş bende boyamak istiyorum ama
Canım benim kinde şu an sol meme reddi var sağı süper emiyor ama ben boyatalı en az 20 gün oldu bu red olayı yeni başladı

Canım dediklerinin hepsini yaptım İnan
Artık bugün doktora gittik idrar testi yaptırdık. Doktor baktı. Salya yüzünden yutamadığı için olabilirmiş ağzında sürekli tükürük birikiyor ve yutamadığı için uyanıyor. Doktorun dediği tek şey Atak Haftası olduğu için böyleymiş. Sabredip bekle dedi. Biberonla ver dedi ama onu da denemiştik zaten. Açlıktan değil yani. Bitsin artık şu atak
12. Hafta atağı ağırmış cidden

Artik kis qeldi bende bi tulum alsam iyi olur canim sicak tutar hem bukadar evham yapmam sanirim :) peki onun icine ne qiydiriyosun ?
Uzun kollu polar alt üst takım başına da kalın polar şapka zaten tulum baya sıcak tutuyor aklın kalmaz eminim

erkek anaları sunnete karar veren var mi?
Aslın da bana kalsa ben hemen 4 5 aylıkken istiyorum ama eşim razı değil o da 3 4 yaşında istiyo çok büyük sünnet yapıcam ona şimdi kestirirsek o zamana tadı olmaz diyo kararsizim yani canım...

Defne bu akşam meme emmedi. 1 buçuk saat uğraştım ağladı durdu, oturarak ve ayakta denedim, çanta pozisyonunda ve ayakta çanta pozisyonunda denedim. Yatağa yatırıp üstüne eğilmeyi denedim ama yok emmedi, emzirmeye çalışırken ağladı feryat figan. O emmeyince benim de moralim çok bozuldu, oturdum ağladım. Sonra sağayım da öyle vereyim bari dedim ve sütüm gelmedi. İki memeden 10 cc ancak geldi. Ki emzirmeden önce ilacın üstünden yarım saat geçsin de emzireyim artık diyordum çünkü doluluktan rahatsız olmuştum. Süt gelmeyince benim moralim yine bozuldu, bir de ona ağladım. Buzluktan süt çıkartıp ısıttım onu verdim 30 cc içemeden uyudu. 40 dk falan sonra uyandi emdi sorunsuz bir şekilde ama beni de kahretti yani emzirme saati gelene kadar.

Demek ki neymiş? Bebek emmiyor diye stres yaparsam olan süt de çekilirmiş memeden. Şimdi bakıyorum doldu yine, gece emer inşallah. Dolu olan memenin birden boşalması diye bir şeyin olabileceğine ihtimal vermezdim ama psikoloji bu kadar etkiliyor demek ki. Anlamıyorum ki ne yapmam lazım, çocuğumun aç olduğunu bildiğim halde süt gitmesin diye amaaan emer elbet mi demeliyim, stres yapmamak mümkün mü

Üstünden saatler geçti ama hala yaş gözümün ucunda duruyor ya böyle devam ederse çocuğum diye.

Sanırım geçici birşey olduğunu düşünüp kendimizi strese sokmamak gerekiyor yoksa dediğin gibi olan süt gidiyor birden daha çok üzülüyor insan

Tavsiyen üstüne soğanı kestim koydum başucuna canım, yatağının altına battaniye de koydum. Burnunu yatmadan açtık, beslenmesi de iyiydi. İnşallah atlatırız biz de çok saol canım.

Sanırım geçici birşey olduğunu düşünüp kendimizi strese sokmamak gerekiyor yoksa dediğin gibi olan süt gidiyor birden daha çok üzülüyor insan
Çocuğun aç olduğunu bildiğim için uzulmemek ya da stres yapmamak mümkün olmuyor ki. Bir de benim kızım kaşıkla şırıngayla veya başka türlü bir şey içmiyor. İlacı bile biberon emziğiyle veriyorum. Biberonla süt verirsem bir daha emmek istemez diye çok korktum. Gerçi biberonu almayi kabul etmez diye de korktum çünkü onu da reddetti bir ara. Allah'ım bir bebek bu kadar inat olabilir mi ya! Benim inadimla babasının inadını almış, mayalamış, kabartmış, büyütmüş; kendine karakter yapmış resmen.

Kızlar ya ben sizi hamileliğimin başından beri takip ediyorum, yaklaşık 9-10 aydır. Neden bilmiyorum aylarca yazma gereği duymadım sadece takip ettim, hatta üye bile değildim birkaç ay öncesine kadar. Hemen hemen her yazdığınızı da okudum manyak gibi, taktığıma takıyorum:)

Sürekli yazan arkadaşları bayağı tanıyorum ben de artık, bebeklerinize uzaktan maşallah diyorum falan:) sizlerden de epey bilgi edindim her konuda, tüm süreç boyunca. Yani haberiniz yok ama uzun zamandır hayatımın içindesiniz:) birkaç defa yazdım, bir şeyler sordum ama yine devamı gelmedi.

Bunları neden yazdığıma gelirsek: sanırım ben de size dahil olmak istiyorum artık. Ama damdan düşer gibi bir şeylere yorum yapınca size pek samimi gelmiyor sanırım, siz yüz vermeyince de üzülüyorum gereksiz yere:) arada yorumlar yaparsam ‘nereden çıktı bu kadın’ demeyin diye ön açıklama yapmak istedim:) sizi az çok tanıyorum, uzun zamandır hayatımdasınız, dahil olmak istiyorum sadece:)

Bu arada Elazığ’da yaşıyorum, aslen Konyalıyım, öğretmenin burada. Ücretsiz izne çıktım şimdi, uzun bir süre için. Şu an için tek uğraşım bebeğim işte:)

Bir de bebeklerinizin iyi huylarını anlatınca ters tepiyor ya, valla ben maşallah diyordum hep, demeyen başkaları var herhalde:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…