Canım hiç sütüm yok deyip kendini üzme, her meme sağılmaya elverişli değildir. İçinde ne kadar süt olduğunu bilemeyiz.
Bir süre sonra memeler terbiye oluyormuş, eskisi kadar sert olmuyormuş ama üretim tüm hızıyla devam ediyormuş. Önemli olan bebeğin çişli bez sayısı ve kilo alımıymış.
Ben de bunları yeni öğrendim, eğer bilmeseydim halim harap olurdu çünkü hem memelerim küçük hem de gün içinde hep boş oluyor sürekli emdiği için:)) çişli bezini takip ediyorum, yeterli olduğu için gerisini hiç düşünmüyorum. Sen de düşünme, için rahat emzirmeye devam et sadece
Allah bagıslasın
Hepimiz aynıyız valla,kakasıydı gazıydı diye diye geciyor gunlerimiz
Hayır yanii hiç aklıma gelmezdi bir gün gelipte bezdeki kakayı alıp elime inceleyecegim
Atak mı bilmiyorum ama dün çığlık kıyamet emdi bugün emmedi ağlamaktan helak oldu yarına Allah kerim. 14. Haftamız başladı bizim beklenen doğum tarihine göre 13. Hafta oluyor atağı kaçırdık da ucu ucuna yetistik galiba biz.Ay noldu Defne de mi atağa kalktı?
Yaa kıyamam
Ben de cevap vericem görünce ama zaten cevap verirdim görsem yaa
Hoşgeldin
Yumuşak olması normal ben de uzun süre sağmayıp kendi haline bıraktığımda süt olduğu halde sert olmuyor.Bnde bir kere sagmıstım 30-40cc ancak cıkmıstı kiii ,2 saat beklemiş olmama ragmen,kendimi nasıl kötü hissettim ,nasıl eksik hissettim anlatamam ben bu cocugu doyuramayacagım diye... gece öyle moral bozukluğuyla yattım sabaha daha iyiydi... sonra düzeldi ama neden bilmiyorum gögüslerim eskisi gibi semsert olmuyor.3-4 gündür hiç sağmadım çunku 40dk da bir 5dk fln emip yumusatıyor o haliyle sağsam biliyorum ki az çıkacak moralim bozulacak... en azından şu 6 ay sütüm bol olsa sonrasında azalsa ona da razıyım ek gıdaya fln gececek sonucta...
Normal Defne de yatmak bile istemiyor.Bu arada doğa artık anakucağında durmuyor yani sürekli kafasını kaldırıyor sanki oturmak istercesine normalmi bu
Hep bu tariflerin suçuBazen inatları tuttu mu da tutuyor işte bu bebelerin. Ama maşallah hepsi cin gibi akıllı ve is bilen tipler kendilerine zarar verecek kadar aç kalmazlar sadece arada böyle haylazliklar yapıyorlar olan da biz analara oluyor tabi :) not: bu arada soylemeden gecemicem benim senin adını görünce neden aklıma yemek geliyor
Teşekkürler ben de bir girip bakayım şu facebook'a ya hep salliyorum. Aklimdakileri sorarım belki.Gretchen Grundler canım Facebook’ta emzirme sanatı grubuna üyeyim. Her gün birileri yazıyor 3-4 aylık bebeklerin meme reddi hakkında. Oradan anladığım kadarıyla bu aylarda normalmiş,çevreye ilgileri artıyormuş ve kısa süre emip doyabiliyorlarmış, bebeği zorlamadan bulduğun her fırsatta emzirmeye çalışmak gerekirmiş. Müzikle, dansla, daha afyonu patlamadan vs. Bir de uzun süre tok kalabiliyorlarmış artık bu aylarda, üzme kendini aç kalıyor diye, sabret sadece bu arada bunlar oradan edindiğim bilgiler, sen yine de annelik içgüdülerini dinle tabi ki, her bebek farklıdır
Bende bekledim ne çıkacak diye çok tatlısın ya cevap verilmeyince insan kötü hissediyor kendini bayağı hoş geldin aramıza canım T tubigoAy hoşgeldin, olur mu öyle şey
Yazıyı okurken nereye varacak diye bekledim bekledim, sonunda da bir güldüm şöyle, şu ağlak halimde iyi geldi
Sen soru falan sorunca bundan sonra hemen cevaplayacağım ben
Süper o zaman hiç kafayı takma. Anneyiz tabi ki bol bol kilo alsın istiyoruz ama onlar ihtiyaçları kadar alıyorlar başka bir sıkıntıları yoksa. Ayrıca kilosu da ortalamanın içinde, boyun da maşallahı var daha ne olsun:) Doktorunu da tebrik ediyorum, direkt mama demediği için.Kg alımı cok iyi deil 2 aydır 600gr ama dr iyi diyor bu ay boyu 6 cm birden uzamıs dr kg yok diosun boya gitmis seninki diyo:) genel tüm gelişimleriyle degerlendirdigim icin kgsuna az diyemem dedi (kaldı ki gerçekten cok az emiyor bu kadar az emmeye bu kiloya da sükür diyorum valla)
Cisli bez sayısı cok sükür iyi:)
Ben de sırf bu grup için açtım bir hesap. Çok da şey öğrendim, epey cahilmişim emzirme konusunda, hatalarımı düzelttim sonradan hep:) çok faydalı oluyor, bir bak sen de.Atak mı bilmiyorum ama dün çığlık kıyamet emdi bugün emmedi ağlamaktan helak oldu yarına Allah kerim. 14. Haftamız başladı bizim beklenen doğum tarihine göre 13. Hafta oluyor atağı kaçırdık da ucu ucuna yetistik galiba biz.
Bu arada basucuna soğan koydum şimdi, benim burnum açıldı uzaktan sızlıyor içten içe ona da etki eder inşallah. Biraz uzağına mı koysam ya çok yakından yakmasın çocuğun gözlerini?
Yumuşak olması normal ben de uzun süre sağmayıp kendi haline bıraktığımda süt olduğu halde sert olmuyor.
Hedefini 6 ay değil 1 yol yap çünkü ilk yıl temel besin yine anne sütü oluyor diğerleri destek sadece.
Normal Defne de yatmak bile istemiyor.
Hep bu tariflerin suçu
Teşekkürler ben de bir girip bakayım şu facebook'a ya hep salliyorum. Aklimdakileri sorarım belki.
Ahhahahah neyse ki iyi yanıma denk geldiniz, etrafımda oğlumun kilosunu sarılığını sorup duran, kilosunu beğenmeyen kaynanam yok:)))
2-6 yaş fallik dönem o bölgeye karşı bayağı hassas oluyor çocuklar bide kesersen düşün travmayı :) ben sömestr veya yazın başlarında düşünüyorum hatırlayınca daha sıkıntı bence aklı ermeden yaptırmak lazım2-6 yas arasi yapilmamali diye duymustum ama dogru mu bilemiyorum.
ben de simdi sunneti yaptirip dugunu sonra yapmak istiyorum.
esim buyuyunce yaptiralim sunneti hatirlasin diyor ama aman nesi var hatirlanacak.
kararsisiz biz de.
Ya benim oğlum da az almıştı bana da daha hafif geliyor bu ara boyu hızlı uzuyor o yüzden mi acaba boy uzadıkça kilo oraya gidiyor demi çünkü bez bağlarken de belli kilo vermiş gibi duruyor sinir oluyorum ama kötü bişey değil sankiKg alımı cok iyi deil 2 aydır 600gr ama dr iyi diyor bu ay boyu 6 cm birden uzamıs dr kg yok diosun boya gitmis seninki diyo:) genel tüm gelişimleriyle degerlendirdigim icin kgsuna az diyemem dedi (kaldı ki gerçekten cok az emiyor bu kadar az emmeye bu kiloya da sükür diyorum valla)
Cisli bez sayısı cok sükür iyi:)
Biz de kaka örneğinin sonucunu alınca görüşürüz doktorla, süreç seninkiyle aynı ilerlerse yazarım canım, dediğin gibi inşallah alerjik çıkmazKızlar bizde de mukuslu kaka olayı vardı bi süredir,bana da dr süt ürünlerini 1 hafta kes dedi,insallah alerjik cıkmaz..
Eger süt ürünlerini almadıgımda da aynı şekilde devam ederse nasıl bir yol izleniyor,tahlil vs mi yapılıyor?
Boyun asimetrisi nasıl oluyor Can'ımCnm o yüzden oluyor en çok zaten. Ayrıca bebekte boyun asimetrisi de oluşabiliyormuş hep aynı yöne yatırınca. Kendini suçlama, benim ikinci olduğu halde yaptım o hatayı da doktor anında anlayıp uyardı. Şimdi özellikle gece çok ayırt edemez, özellikle sağ memeyi emzir hep; oyuncaklarını solundan göster, kendinde solunda otur. Kısacası hep sola yatır ve baktır. Çok üzme kendini, bizim iki haftada geçti tamamen :)
Sen durumu anlattığından beri bende çocuğumu gözlemliyorum , Ahmet'i gaz için kucağıma kaldırdığımda hep kafasını sola çeviriyor ben sağa cevırıyorum o hemen tekrar sağa döndürüyor , yatarken sağa yatırmaya özen göstetıyorum , sen ne gıbı hareketler yaptırıyorsun biraz bilgilendirsen bizi , inşallah öksürüğünüzde çabucak geçer. T tubigo hosgeldin aramızaÇok saol canım. Biz de iyiyiz. ( bugün başlayan öksürük hariç) Fizik tedavi aynen devam, ayrıca duruşunu düzelten hareketler yapıyorum. Olumlu sonuçlar almaya başladık gibi. Termometre tavsiyesi için de teşekkürler ben de ondan alıcam sanırım. Barış'ı yerime öp annesi :)
Doktorumuz bize 3. Aydan sonra olabilir demisti. Simdi sordum 4u bekleyelim anestezinin yan etkileri cok fazla dedi. Onun gozetiminde olabilecek en erken zamanda hallettirmeyi dusunuyorum canm.erkek anaları sunnete karar veren var mi?
Ben uyku egitiminde tracy hoggun yatir kaldir yontemini denicem. Tabi insallah.Kızlar bebekleriniz için uyku eğitimine başladınız mı? Ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz ? Nasıl bir uyku eğitimi düşünüyo sunız
Ben uyku egitiminde tracy hoggun yatir kaldir yontemini denicem. Tabi insallah.Kızlar bebekleriniz için uyku eğitimine başladınız mı? Ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz ? Nasıl bir uyku eğitimi düşünüyo sunız
Araştırmaların söylediği2-6 yaş aralığında sünnet yapılan çocuklarda travma yarattığı yönünde. Ben 1 yaşına değmeden yaptırmayı düşünüyorum önümüzdeki yaza inşallah. Eşine bu araştırmadan bahset bence. Bizimki travma olsaydı bizde olurdu falan diyor ama travmalar öyle karşıdan bakılınca anlaşılmıyor bir durum karşısında verilen tepkilerden vs anlaşılıyor. Benim eşimde yaptırmazdı ama doktor bebeğin sağlığı açısından erken sünnet olması gerektiğini söyledi de öyle kabul etti. Pipisini açtı içi kızarık kızarık olmuş yazık yavrum. Yoksa erken yaptırmaya asla yaklaşmazdı eşimdeAslın da bana kalsa ben hemen 4 5 aylıkken istiyorum ama eşim razı değil o da 3 4 yaşında istiyo çok büyük sünnet yapıcam ona şimdi kestirirsek o zamana tadı olmaz diyo kararsizim yani canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?