2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Kizlar gunaydinnnn. Antibiyotik olarak zimaks kullanan oldu mu cocuguna? Bazo doktorlar kullanilmaz diyo. Ama ogluma zimaks verdi kendi doktoru. Idrar yollari enfeksiyonundan supheleniyor. Off 2 farkli doktor farkli tedavi verdi. Kafayi yicem
Canım şüphe üzerine antibiyotiği vermeseydi keşke, tahlil sonucu çıkmadı mı daha?

Tabi cnm ben de denicem ama yalnız uyusun diye değil; erken ve sorunsuz uyusun diye odaklanıcam. Zaten şu an kucağımızda uyuması dışında rahatız. Dokuz buçuğa sabitledik birkaç gündür. Bir de gece beslemesi azaldıkça uyanması da azalırsa yeter bana :)

Bi gün kendin yıka.yıkadıktan sonra söyle onlara. Çoo rahat yaptrdm filan de. Böyle olunca ikna olup peşini bırakır diye düşnyorm:)

Kizlar gunaydinnnn. Antibiyotik olarak zimaks kullanan oldu mu cocuguna? Bazo doktorlar kullanilmaz diyo. Ama ogluma zimaks verdi kendi doktoru. Idrar yollari enfeksiyonundan supheleniyor. Off 2 farkli doktor farkli tedavi verdi. Kafayi yicem
Çok geçmiş olsun. Kuzucuğa acil şifalar olsun.
Biz zimaksı 14 gün kullandık. Çok hafif ishal olmakla beraber küçük bir bebek olarak bu ilacı iyi tolere etti. Popoda da ara ara çok hafif pişik oldu. Kremle düzelebilecek şekilde.

gecmis olsun canim.
biz elimiziköpürtüyoruz oyle yikiyoruz. lifle mi yikasak?
esinle yikayin. biri gelmek isteyince de biz yikadik deyin:)
Sağ ol canim. Biz de öyle yıkıyorduk ama kayinvalidem tutturdu lifleyilim diye. Ya zaten çok zor bir iş değil de. Insanlar biz gelelim dediklerinde kırmak istemediğimden böyle oluyor
Bugün ben de dedim usuturuz iyice diye. Geldi biraz oynadı gitti şimdi. Atlattım bu seferlik. :))
Haklısın cnm.. 10 dk dan fazla kalmaması lazım, ayrıca lif değil doğal sünger, hatta mümkünse hiçbişey sürmemek gerek. Açıkça söyle bence.
Ya söyledim açıkladım da yok canım olur mu diyor. Kırmak da istemiyorum kötü niyetli olmadığını bilmiyorum çünkü ama Heves de ediyor ufaklığı sevmek ilgilenmek istiyor anlıyorum. Insan ilişkileri çok zor
Bi gün kendin yıka.yıkadıktan sonra söyle onlara. Çoo rahat yaptrdm filan de. Böyle olunca ikna olup peşini bırakır diye düşnyorm:)
Evet bu hafta öyle yapacağım şu elektrikli ısıtıcıyı bi alalım:)

Isıtıcıya karar verdiniz mi bilmiyorum ama biz geçenlerde aldık bir tane çok memnunuz. Konveksiyonel deniyor sanırım, kalorifer gibi tüm odayı ısıtıyor, sadece kendi etrafını değil. Bir de ısı derecesini sabit tutuyor senin belirlediğin ısıda. Çok da hızlı ısıtıyor. Benim çok hoşuma gitti, istersen yazarım bilgilerini. G gunesli gunler

Eşimin bi arkadaşı getirecekmiş bu işle uğraşan ama seninki de güzel bir şeye benziyor. Bi araştıralım yazarsan teşekkür ederim

Baba destek olmadan uyku eğitimi mümkün değil ben de yöntem konusunda fikir versin diye temel ekolleri özetleyen linkleri gönderdim, birlikte seçeceğiz yöntemi. Ya iyilik için yapıyorlar ama annenin onayı dışında bir yöntemle yaklaşılmamalı çocuğa, herkes gidecek anne kalacak bebekle başbaşa sonra uğraş dur.

Öncelikle çok geçmiş olsun umarım ciddi bir şey değildir de çabuk geçer acısı.
O parmak ve el emme bizde de var ve emziği de istemiyor damaklarını kaşıyor emzikle hep. Elini de bazen fazla sokunca ağzına öğürüyor çatlak, gözleri dolu dolu ben ne yaptım der gibi bakıyor sonra
Ben uyursa temizleyip birazdan diş kaşıyıcı vereceğim çünkü az önce bir şekilde tutmuş yumuşak çıngırağını emiyordu.

saatte bir uyanmak nedir ya yenidogan degilsin oglum artik
Defne'ye de kız teyzesi Dün aynısını dedim, çocuklar çığrından çıkıp bizi deniyorlar sanırım

Olacak, göreceğiz.
4 hafta sonra
Hala ayağa kalkabilir durumda, kafayı sıyırmamış olursak. Karanlık tünele girmişim ben ya 15-19 nedir?
Mevcut ömürlerinin üçte bir kısmını tek atak için kullanıyorlar kimse bu annelere biraz insaflı davranalım demiyor mu bu bebekler arasında

Günaydın hanımlar. Geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Minnoşum gayet iyi teyzeleri :) Rabbim tüm meleklerimize sağlık sıhhat versin.
G gunesli gunler biz su içinde 10 dakika bekletiyoruz. Üstelik şimdiye kadar günde iki kezdi. Yatak odasını elektrik sobasıyla ekstra ısıtıyorum. Çok şükür hiç hasta olmadı. Ama hasta olmasaydı bende üşütecek korkusu yaşardım herhalde. Şimdi bu kadar zaman suyun içinde üşütmüyor mu diyenlere "acı patlıcanı kırağı çalmaz" diyorum :) Şunu söylemek istiyorum ki ortam sıcaksa üşütmüyorlar.

Parmak emmesi konusunda son kontrolümüzde doktorumuz bizi uyardı. Bilişsel gelişimi ile ilgili olduğunu ve engel olmamamız gerektiğini söyledi. Yani iyi bişeymiş.

Bende ki kangruda başlangıç kullanımı için 7 kilo yazıyor. O yüzden daha hiç kullanmadım. Aslında ben kayınvalidem gibi çarşafla sırtıma bağlamayı öğrenmek istiyorum ama düşürürüm diye de korkuyorum. Eskiler işini biliyormuş valla. Bebeler sırtta hiç sesleri çıkmıyor. Uyuyorlar. Bir öğrensem evin birçok işini o sırtımdayken yapabilirim :)

Benim minnoş çok sıkıntısı yoksa kendi kendine uyuyabiliyor. Aksi gibi bende bebekleri ayağımda sallamaya bayılırım.
Büyük oğlumu 4 yaşına kadar ayağımda salladım. En son ayağımdan kaçtı. Ben artık böyle uyumak istemiyorum diye

Süt stoklama konusunda büyük oğlumun zamanında stoklama süresi 6 aydı. Şimdi 3 aya mı inmiş. O zamanlar stok yapıyordum. Ben işe başlayınca 6 ay içinde tüm stok sütleri kullanmıştım. Oğlum biberonu reddettiği için hepsini kaşıkla vermişti bakıcımız. Şimdi ayın 22'sinde yarı zamanlı da olsa işe başlayacağım hiç stok sütüm yok. Ben yokken yetişmediği yerde mama ile devam edeceğim sanırım.

G gunesli gunler yorum yapmayayım dedim iyice kv düşmanına çıkacak adım ama dayanamıyorum çok istiyorsa gelsin sevsin gitsin bakımına çok karıştırmamaya çalış bence canım o şekilde kendilerini bebeğin sahibi gibi görüyorlar ben bebeğim dogdugundan berı kv geldiği zaman bakımına karıştırmıyorum sadece seviyor altını değiştirmişligi yikamisligi giydirmisligi veya uyutmuslugu yok gerçi bizim olayımız başka kendisi suratıma fazla bakmamaya çalışır geldiğinde

Benim kv de haftasonu yüz defa aradı oğlunu bi ara duydum hiç sesi çıkmıyor cook hastayım Boğazlarım berbat kalkamiyorum ateşler içindeyim falan diyor eşime, yanima gel demeye getiriyor lafi. O kadar abarttı o kadar abartti ki eşim dedi heralde ciddi bişeyi var ben gideyim bakayım. Pazar günü gitti çok yakın da değil 1-1 buçuk saatlik yer. Pazar günü de bebekle evde yalnız geçirdim (migren krizim de cabası) hiç dinlenemedim. Eşim gelince sordum annen nasıl diye pek bişeyi yok geziyor bahçede ağaçlardan 2 kasa meyve bile topladı demez mi ah ben napayım ne diyeyim a dostlar siz söyleyin

Çok geçmiş olsun. Yıkamaya gelmesin diye her aradığında ben sabah yıkadım de, hep sabah yikamış ol çocuğu. Sabah aradiysa akşam yikamis ol hem kalp kirmazsin hem banyosuna dadanmamış olur gönlüne göre yikarsin. Lif de çocuğun cildine zarar verir ben sadece elle kopurtüyorum.
He bi de uyku muskasi yaptırmışlar ki çocuk uyusun. Yaptırdıkları günden beri çocuk iyice cozuttu
Uyku muskasi neymiş ya, ben hayatta istemem evime öyle şeyler sokulmasını.

Parmak emmeyi bunaylarda yapmadı gelişimin parcası fakat kalıcı olabiliyor.oğlum 32 aylk hala emiyor ve ben hala müdahale etmiyorum bırak masını bekliyorum. Kızım ise şimdi emiyor müdahale etmiyorum ama bi kaç ay sonra dikkaetini dagıtarak vazgecirmeyi saglamak istiyorum.

Uyku eğitimi konusunda oğlum kendi kendine uyurdu yatagında uyku arkaası vardı onla uyuyarak fakat agladığıda oldu ağladıgında yanına gidip güvende hissetmesini saglayıp çıkıyordum.önemli olan bir uyku düzeni olmalı her zamab aynı saate aynı şekilde müzik pijama alt değişme gibi. Bakıcısı bile şaşıryordu ben şimdi yataga bırakcam gidecem mi diyordu aynı saatte hep uykusu geliyordu şimdide uyuyır şükür kardeş olunca sadece biraz değişti yanına uzanıyorum uyunca kalkuyorum.

Kızım altı kuru karbı tok gazı yoksa oda uyuyor uykusa geçişi kolaylarştırmak için emzik veriyorum emzik cok emmesede arada iyi oluyor.ama uyku düzeni var onunda rastgele uyutmuyorum.tabi arada aksilikler oluyor.genel olarak iyi.inş.böyle devam eder

Demiyorlar greçın. Anca anne çileden çıksın, hiç uyumasın uyursa da tedirgin uyusun
İpek de tutmaya başladı, ellerini de tutuyor oyuncaklarını da tutuyor, ne yaptın verdin mi diş kaşıyıcı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…