:) :)iyiymişHe bi de uyku muskasi yaptırmışlar ki çocuk uyusun. Yaptırdıkları günden beri çocuk iyice cozuttu
Uyku muskası neymiş onu da ilk kez duyuyorum.He bi de uyku muskasi yaptırmışlar ki çocuk uyusun. Yaptırdıkları günden beri çocuk iyice cozuttu
O aralarda bi yerlerde diyorsun? :)Bence o kadar hafta sürecek anlamına gelmiyor atakların, o haftalar içinde bir süre yaşanacağı anlamına geliyor sanki. Bebekten bebeğe göre değişir diye düşünüyorum ya da öyle olmasını umut ediyorum:))Mutella
Parmak emmeyi bunaylarda yapmadı gelişimin parcası fakat kalıcı olabiliyor.oğlum 32 aylk hala emiyor ve ben hala müdahale etmiyorum bırak masını bekliyorum. Kızım ise şimdi emiyor müdahale etmiyorum ama bi kaç ay sonra dikkaetini dagıtarak vazgecirmeyi saglamak istiyorum.
Uyku eğitimi konusunda oğlum kendi kendine uyurdu yatagında uyku arkaası vardı onla uyuyarak fakat agladığıda oldu ağladıgında yanına gidip güvende hissetmesini saglayıp çıkıyordum.önemli olan bir uyku düzeni olmalı her zamab aynı saate aynı şekilde müzik pijama alt değişme gibi. Bakıcısı bile şaşıryordu ben şimdi yataga bırakcam gidecem mi diyordu aynı saatte hep uykusu geliyordu şimdide uyuyır şükür kardeş olunca sadece biraz değişti yanına uzanıyorum uyunca kalkuyorum.
Kızım altı kuru karbı tok gazı yoksa oda uyuyor uykusa geçişi kolaylarştırmak için emzik veriyorum emzik cok emmesede arada iyi oluyor.ama uyku düzeni var onunda rastgele uyutmuyorum.tabi arada aksilikler oluyor.genel olarak iyi.inş.böyle devam eder
Su içinde yıkamıyoruz sadece üstüne su döktüğümüz için ortam da çok sıcak olmadığından üşüttü çocuk:/Günaydın hanımlar. Geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Minnoşum gayet iyi teyzeleri :) Rabbim tüm meleklerimize sağlık sıhhat versin.
G gunesli gunler biz su içinde 10 dakika bekletiyoruz. Üstelik şimdiye kadar günde iki kezdi. Yatak odasını elektrik sobasıyla ekstra ısıtıyorum. Çok şükür hiç hasta olmadı. Ama hasta olmasaydı bende üşütecek korkusu yaşardım herhalde. Şimdi bu kadar zaman suyun içinde üşütmüyor mu diyenlere "acı patlıcanı kırağı çalmaz" diyorum :) Şunu söylemek istiyorum ki ortam sıcaksa üşütmüyorlar.
Parmak emmesi konusunda son kontrolümüzde doktorumuz bizi uyardı. Bilişsel gelişimi ile ilgili olduğunu ve engel olmamamız gerektiğini söyledi. Yani iyi bişeymiş.
Bende ki kangruda başlangıç kullanımı için 7 kilo yazıyor. O yüzden daha hiç kullanmadım. Aslında ben kayınvalidem gibi çarşafla sırtıma bağlamayı öğrenmek istiyorum ama düşürürüm diye de korkuyorum. Eskiler işini biliyormuş valla. Bebeler sırtta hiç sesleri çıkmıyor. Uyuyorlar. Bir öğrensem evin birçok işini o sırtımdayken yapabilirim :)
Benim minnoş çok sıkıntısı yoksa kendi kendine uyuyabiliyor. Aksi gibi bende bebekleri ayağımda sallamaya bayılırım.
Büyük oğlumu 4 yaşına kadar ayağımda salladım. En son ayağımdan kaçtı. Ben artık böyle uyumak istemiyorum diye
Süt stoklama konusunda büyük oğlumun zamanında stoklama süresi 6 aydı. Şimdi 3 aya mı inmiş. O zamanlar stok yapıyordum. Ben işe başlayınca 6 ay içinde tüm stok sütleri kullanmıştım. Oğlum biberonu reddettiği için hepsini kaşıkla vermişti bakıcımız. Şimdi ayın 22'sinde yarı zamanlı da olsa işe başlayacağım hiç stok sütüm yok. Ben yokken yetişmediği yerde mama ile devam edeceğim sanırım.
Yok ya neden kayinvalide düşmanına çıksın. Herkesin yaşantısı şartları farklı anlaşamıyor olabilirsiniz. Evet çok karışmaya meyilli ben de farkındayım ve çok da karistirtmamaya çalışıyorum dediğin gibi.G gunesli gunler yorum yapmayayım dedim iyice kv düşmanına çıkacak adım ama dayanamıyorum çok istiyorsa gelsin sevsin gitsin bakımına çok karıştırmamaya çalış bence canım o şekilde kendilerini bebeğin sahibi gibi görüyorlarben bebeğim dogdugundan berı kv geldiği zaman bakımına karıştırmıyorum sadece seviyor altını değiştirmişligi yikamisligi giydirmisligi veya uyutmuslugu yok gerçi bizim olayımız başka kendisi suratıma fazla bakmamaya çalışır geldiğinde
Çok sağ ol. Artık öyle yapacağım ne yapayım kırılsa da yapacak bir şey yok. Benim dediğime uysaydı her gün gelsin yıkasın ama kendi kaybetti.Çok geçmiş olsun. Yıkamaya gelmesin diye her aradığında ben sabah yıkadım de, hep sabah yikamış ol çocuğu. Sabah aradiysa akşam yikamis ol hem kalp kirmazsin hem banyosuna dadanmamış olur gönlüne göre yikarsin. Lif de çocuğun cildine zarar verir ben sadece elle kopurtüyorum.
Uyku muskasi neymiş ya, ben hayatta istemem evime öyle şeyler sokulmasını.
Kağıda bi dua yazmışlar uyumasi için o yanıUyku muskası neymiş onu da ilk kez duyuyorum.
Uyuyor mu peki?Kağıda bi dua yazmışlar uyumasi için o yanı
Her zamankinden farklı değil şu anUyuyor mu peki?
Ooo supermis o zaman. Bende uzuluyodum. Cok sevindim valla.Ya bana doktorum ek gıda icin 6 aya kadar kullanabilirsin dedi,icerigini zamanla kaybediyor ama ne kadar kaybetse de katacagın diger sütlerden ya da gıdalardan vs daha faydalıdır dedi.ben kullanacagım ek gıdalara daha öncesinde kullanan bir sürü arkadasım var valla...
Benimde oyle bazi geceler uyutuyorum sonra bende yatiyorum. Benden sonra geri uyaniyomus. Saolsun esim o zamanlar beni kaldirmayip cocugu uyutuyomus.bir sure sonra vücut iflas ediyor valla. dün yorgunluktan uyuyakalmisim. aksam 6ydi kalktigimda. 4 saat uyku oyle guzel geldi ki.
Canim biz ates, huzursuzluk sikayetiyle gittik. Hemen kalcadan igneyle antibiyotik basladilar. Kan ve idrar verdik hatta kultur yaptilar. Idrar yollari endeksiyonu tanisi koydulr. Igneler bitince zimaks suruba basladik ama baska bi doktor 6 aydan kucuklere zimaks verilmez dedi. Benim de kafam karisti.Canım şüphe üzerine antibiyotiği vermeseydi keşke, tahlil sonucu çıkmadı mı daha?
Cok saol canim. Valla bugun 2. Bi doktora daha goturdum. Cok begendim bu doktoru. Ama o da zimaks kullanin dedi. Sonuc kullanicsmÇok geçmiş olsun. Kuzucuğa acil şifalar olsun.
Biz zimaksı 14 gün kullandık. Çok hafif ishal olmakla beraber küçük bir bebek olarak bu ilacı iyi tolere etti. Popoda da ara ara çok hafif pişik oldu. Kremle düzelebilecek şekilde.
Ooo supermis o zaman. Bende uzuluyodum. Cok sevindim valla.
Benimde oyle bazi geceler uyutuyorum sonra bende yatiyorum. Benden sonra geri uyaniyomus. Saolsun esim o zamanlar beni kaldirmayip cocugu uyutuyomus.
Canim biz ates, huzursuzluk sikayetiyle gittik. Hemen kalcadan igneyle antibiyotik basladilar. Kan ve idrar verdik hatta kultur yaptilar. Idrar yollari endeksiyonu tanisi koydulr. Igneler bitince zimaks suruba basladik ama baska bi doktor 6 aydan kucuklere zimaks verilmez dedi. Benim de kafam karisti.
Cok saol canim. Valla bugun 2. Bi doktora daha goturdum. Cok begendim bu doktoru. Ama o da zimaks kullanin dedi. Sonuc kullanicsm
Cok gecmis olsun canim. Valla benm yapim geregi babasi haric kimse bebegimin bakimina karisamaz. Baslarda karistilar artik sizin zamaninizdaki gibi olmuyo o isler dedim. Simdi hic karismiyolar. Biz dogduktan sonra yaklasik 60 gunu yalniz gecirdik. 15 gjndur annemler burdaydi. Cocugun duzeni bozuldu. Bambaska bise oldu. Bugun gittilrr. cocuk aninda özune döndu. Yani kisacssi bize kalabalik hic ii gelmiyor.Üç gündür doğru düzgün uyuyamadım. Siz siz olun bebeleri usutmeyin kızlar
Cuma günü kayinvalidem geldi bebeği yıkamaya. Iki saat lifliyor yok gidisini da yıkayayım yok yüzünü de derken uzattı da uzattı. Ben habire sıcak su döküyorum ki sabi üşümesin. Diyorum life gerek yok. Illa lifliyor. Sinir oldum. Ben bile banyoda uzun kalmiyorum usuyorum diye. Üşüttü cocugu. Bugun de yine gelecekmis yıkayacakmış. Dedim çocuk üşütmüş yıkamayalım. Yok çocuğun vücudu alismismis... kırmak da istemiyorum yani illa yüzüne mi söyleyelim. Gelsin görür o yıkamayı
Hep annemin yüzünden milleti başıma sardı sen tek yıkayamazsın diye diye. Sürekli birileri geliyor. Diyorum ben yıkarım. Yok illa gelelim yardım olsun.
Uffff ağzımı bozacağım
Biraz fazla uyumus sanki. Gerci doktorun ne diyo o önemli. Gelisimi iyiyse sıkınti olmaz bence. Darisi uyumayan butun bebeklere insKızlar ya nazar değmesin diye hiçbiyerde söylemiyodum ama artık endişelenmeye başladım.
Benim kız çok uyuyor.
Normalde gece 6 7 saat uyuyordu.o bile fazlaydı.
Dün gece 1.5 uyudu.sabah 9 a geliyodu uyandı.o uyanınca bende uyandım saate bakınca şok oldum.
Acaba gece uyandıda benmi hatırlamıyorum dedim ama yok uyanmadım eminim.
Gündüzde uyanıyo karnı doyunca tekrar 2 3 saat uyuyor.
Uyanık kalma süresi azaldı.keyfi yerinde hasta değil.havalar soğudu diyemi uykuya düşkün oldu anlamadım.
Uyku atağımı geçiriyoruz acaba :)
Bence normal endişeye gerek yok :)Kızlar ya nazar değmesin diye hiçbiyerde söylemiyodum ama artık endişelenmeye başladım.
Benim kız çok uyuyor.
Normalde gece 6 7 saat uyuyordu.o bile fazlaydı.
Dün gece 1.5 uyudu.sabah 9 a geliyodu uyandı.o uyanınca bende uyandım saate bakınca şok oldum.
Acaba gece uyandıda benmi hatırlamıyorum dedim ama yok uyanmadım eminim.
Gündüzde uyanıyo karnı doyunca tekrar 2 3 saat uyuyor.
Uyanık kalma süresi azaldı.keyfi yerinde hasta değil.havalar soğudu diyemi uykuya düşkün oldu anlamadım.
Uyku atağımı geçiriyoruz acaba :)
Doğru diyorsun zaten eve bir kişi bile gelse çocuğun düzeni bozuluyor. Hiç bir bebeğe iyi gelmiyor bana kalırsa. Çok fazla uyaran olunca huysuzlanıyorlar.Cok gecmis olsun canim. Valla benm yapim geregi babasi haric kimse bebegimin bakimina karisamaz. Baslarda karistilar artik sizin zamaninizdaki gibi olmuyo o isler dedim. Simdi hic karismiyolar. Biz dogduktan sonra yaklasik 60 gunu yalniz gecirdik. 15 gjndur annemler burdaydi. Cocugun duzeni bozuldu. Bambaska bise oldu. Bugun gittilrr. cocuk aninda özune döndu. Yani kisacssi bize kalabalik hic ii gelmiyor.
Biraz fazla uyumus sanki. Gerci doktorun ne diyo o önemli. Gelisimi iyiyse sıkınti olmaz bence. Darisi uyumayan butun bebeklere ins
Bence normal endişeye gerek yok :)
Yetişkin gibi oldu uykusu :)
İyice dinlendim ama böylede aç kalıyodur diye korkuyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?