Belki de psikolojik etkilidir Can'ım diş konusunda sıkıntı çıkmayacağı vardır belki ama kolyeye bağlıyorlardır onu kolye takanlarSağlıklı sıhhatli olsunlar da olur boyle seyler. Şoyle düşün premature bebekler var ve 13 aylik dis cikartiyorlar anneleri havalara uçuyor. Kehribar kolye herkeste işe yaramiyor diye duymustum.
Doğum günümüz kutlu olsun canımyarın benimde Doğum günüm bir yaş daha büyüyoruz. Şimdiden Doğum günün kutlu olsun
Belki de gerçekten büyüdü ve beslenme aralıkları açıldı. Meme reddi sandığın şey bu olabilir mi acaba? Şimdi nasıl durumunuz? Aynen devam mı yoksa düzelme var mi observer jr.'da5. ay mı?Sürmesin lütfen o kadar, boğazı yirtilacak bebeğimin ağlamaktan. Hiçbir bebeğin o kadar sürmesin hatta yazık günah
Babası kanguruya koydu çıkarttı dışarı, orada hiç derdi yok minik bir observer gibi sagi solu izliyor, dışarıda uyumuş eve gelince yine aynı. Bizim kız da camın önünde mutlu oluyor açmasam bile, bazen de açınca söyle bir afalliyor hoşuma gidiyorcamdan dışarıyı izlemeyi hiç sevmem kendimi mahallenin dedikoducu teyzesi gibi hissederim ama 1 haftadır her gün camdan gelen geçeni izliyoruz çocuklar okuldan çıkmış oluyorlar onları anlatıyorum, yaşlı amcaları teyzeleri anlatıyorum, minik hikayeler uyduruyorum ama gece olunca hem karanlık hem az insan oluyor sıkılıyor hanim kız.
Gerçekten bebekler çok garip neyi neden yaptıklarını anlayamıyor insan.
Genelde bu ayda başlayan bebeğin bu emmek istememe hali. Yazanlara bakıyorum belirtiler hep aynı; memeye gelince ağlama, bir memeden neredeyse nefret etme -genelde okuduğum ve gözlemlediğim kadariyla sol meme-, anne kucağına alınca ağlama, anne kucağında yatırınca bile ağlama, ağlarken yay gibi kasılma...
Ben bunu okuyup, benim bebeğim memeyi seviyor bizde olmaz böyle banal şeyler diyordum ama başıma geldi belaEğer size daha olmadiysa inşallah olmaz çok zor
SelamlarSelamlar güzel anneler çok hızlısınız ya size yetişmek cok zor ama inanın geçmişi de çoğunlukta okumaya çalışıyorum, tabi malum iki bebek katılımı her zaman yapamıyorum maalesef ama gönlüm hep buralarda bunu bilinMeme redleri başlamış tek tek isim alintilayamadim ama yasayan herkese Allah kolaylık versin arkadaşlar .
Biz o durumu hala sık sık yaşıyoruz her kucağıma alışta 10 değişik pozisyonda emiyoruz resmen, bu erkek için boyle, kız ise hala silikon ucu bırakamadı. Daha doğrusu bırakmıştı da bir meme reddi zamanında tekrar başlamamız gerekti. Artık ben de ucunu bıraktım yeter ki emsin de onunla emsin derdindeyim. Meme reddi yasayanlara nacizane onerim eğer biberon kullanıyorlarsa hemen biberonu kessinler kasikla yada siringsyla versinler sütü. Ben hem sutu hem de mamayi oyle veriyorum ozellikle o atak zamanlarinda. Lütfen zor oluyor, kabul etmiyor demeyin. Çok zor biliyorum ama inanın etkisi oluyor. Iki bebekte denemiş biri olarak söylüyorum.
Bunun haricinde bizde neler var, pamukçuk oldu hem kızımda hem oğlumda. Isin kotusu kizimda bogaza indi sesi kisildi yavrumun yailaç kullandık maalesef ama inat resmen pamukçular bir geçti sesi daha düzelmemişken gene türemeye başladı. Karbonatlı suyla siliyorum o iyi geliyor ama lanet bir şeymiş sıkıntı olabiliyormuş bazen o yüzden kan testi de yaptık şükür bir şey çıkmadı. Pamukcuk diyip geçmeyin olanlar dikkatli olun lütfen.
Aklima gelmisken Kehribar kolyesinden fayda gören var mı kızlar.?
Aklıma gelenlere okuyup denk geldiklerine yazayım öncelikle G gunesli gunler senin paylastigin bilgilere bayılıyorum. Kartlar makaleler kitap listesi vs harikasın gerçekten. Devamını bekleriz
@la rosa cok geçmiş olsun egeye ama erken teşhis olayı kurtarmış supersonic gerçekten tespitiniz çok kıymetli bunu anlamak zor cunku
@Simge 84 aynı zenin gibi zırt pırt meme veriyorum tek farkımız bendeki iki bebek olduğu için mesai iki katı ve bi miktar mama da veriyorum mecburen ben. Bir arkadaşım gelmişti geçen gün hem oturuyoruz hem de habire birini indirip birini kaldırıyorum sen hiç bu memeleri kapama hep açık gez diye dalga geçti.
Gretchen Grundler cok uzuldum defne bebege yavrum benim ya kiyamam gercekten inşallah bir an önce eski düzenine döner. Ilaci siringayla vermeyi deneyeceğim demişsin o başarılı oldu mu. Bir de doktorunu tavsiye etmişsin ben de doktor bakıyorum sigortamız tamamlayıcı sağlık sigortası her hastanede geçmiyor. Şu zamana kadar bir doğum zamanında hizmet hastanesindeki doktor bir de sonrasında medical parkta bir doktora gittim. Benim sorunum şu ki doktorlar fena degil ama çok yoğunlar girdigim andan itibaren koşturur tarzda muayene oluyoruz. Iki bebek iki ayrı muayene randevusu ve ücreti alıyorlar ama tek muayeneye sıkıştırıyorlar resmen hissediyorum o koşturmacayı ve rahatsız oluyorum söyleyeceklerimi de unutuyorum. Hep yuzeysel muayeneler hep yüzeysel konuşuluyor. Cep telleri var yaziuorum whatsuptan bi kelime ile lutfen donuluyor falan. Ilgisiz hissediyorum. Bir de yanlis anlasilmasin Seninle benim genel olarak takip ettiğim kadarıyla tarzımız çok yakın belki her ikimizin de başak olmasının bir etkisi vardır bilmiyorum. Ama doktordan memnunsan eğer doğan hastanesi bana yakın bir de onu denemek istiyorum. O yüzden de detaylı sormak istedim.
Evet biraz sessiz gibi. Ben de okuyorum ama cevap yazamadım. Bunu görünce yazayım dedim artık.Kızlar selam,
Grup sessiz mi bir kaç gündür bana mı öyle geliyor? Nerelerdesiniz? Hişşt ses verin! :)
Babaneyi hemen yola vuralım bence. Süt olayında psikoloji çok önemli biliyorsun. Yani ev dağınık kalsın ama bebeler sütsüz kalmasın. Artık zaten öyle ilk aylardaki kadar çok kilo alımı olmayacak. Bence kilo konusunu kafana takma.Kızlar cinnet geçireceğim resmen ya. Babannem yardım için bize geldi sağolsun çok yardımcı oluyor ama üzerimde mama verelim baskısı kuruyor ki hiç sormayın. Zaten bu ay oğlum 500 gram almış canım sıkkın Babannem de iyice üzerime geliyor. Bu çocuk aç, açlıktan uyumuyor, mama verelim daha iyi olur, hiç sütün yok, artık bebek büyüdü sütün yetmez... bütün gün beni gözetliyor ya artık beni de kötü etkiledi sütüm yok bitti diye düşünmeye başladım. Doktor gerek görmedi mamaya gerekli olursa veririm dedim doktor ne biliyormuş kaç çocuk büyütmüş dedi yarın Efe'yi doktora tarttırmaya gideceğiz beraber çok bunaldım ya çocuk az mıkırdansın açlıktan diyor ya çok bunaldım çooook..
Hiç kafana takma her uyumayan bebek aç diye bir şey yok eski insanlar her öyle. Laf olsun diye konusuyorlar. Benim kızım fazla kilo aldı bu ay ama bana bile doymadıgı için uyumuyordur sık sık yiyor demek yaramıyor falan diye ileri geri konuşuyorlar. Her bebek bir degil ihtiyaclari da bir değil. Için rahat edecekse dedigin gibi git doktora eģer sutun yetmiyor derse mamaya başlama da bence kampa gir. Burda daha once paylaştı arkadaşlar umarım işe yarar ve sütun artar. Ama en önemlisi moralini bozma çünkü piskolojinin hormonlar üstundeki etkisi buyük. Pozitif düşün pozitif olacaktır elbetKızlar cinnet geçireceğim resmen ya. Babannem yardım için bize geldi sağolsun çok yardımcı oluyor ama üzerimde mama verelim baskısı kuruyor ki hiç sormayın. Zaten bu ay oğlum 500 gram almış canım sıkkın Babannem de iyice üzerime geliyor. Bu çocuk aç, açlıktan uyumuyor, mama verelim daha iyi olur, hiç sütün yok, artık bebek büyüdü sütün yetmez... bütün gün beni gözetliyor ya artık beni de kötü etkiledi sütüm yok bitti diye düşünmeye başladım. Doktor gerek görmedi mamaya gerekli olursa veririm dedim doktor ne biliyormuş kaç çocuk büyütmüş dedi yarın Efe'yi doktora tarttırmaya gideceğiz beraber çok bunaldım ya çocuk az mıkırdansın açlıktan diyor ya çok bunaldım çooook..
O zaman bugün de senin doğum günün kutlu olsun canım ailenle ve sevdiklerinle mutlu mesut huzurlu ve saglikli yasa :) nice senelere14 kasım yarın doğum günüm canımsenindeee doğum günün kutlu olsun canım geç olsun güç olmasınn
Aminnn canım çok teşekkür ederimmmO zaman bugün de senin doğum günün kutlu olsun canım ailenle ve sevdiklerinle mutlu mesut huzurlu ve saglikli yasa :) nice senelere
Hiç umursama yaşlı insanlar hep aynı. Tek bildikleri sütün yetmiyor. Geçen hafta anneannemle konuştum doğumdan beri ikinci kez. Konuşurken de Defne ağlıyor gümbür gümbür. Anneannem nesi var hayırdır falan demeden aç mi o çocuk, sütün yetmiyor mu diye sordu. E be kadın bir süt yetmeyince mi ağlar çocuk!Kızlar cinnet geçireceğim resmen ya. Babannem yardım için bize geldi sağolsun çok yardımcı oluyor ama üzerimde mama verelim baskısı kuruyor ki hiç sormayın. Zaten bu ay oğlum 500 gram almış canım sıkkın Babannem de iyice üzerime geliyor. Bu çocuk aç, açlıktan uyumuyor, mama verelim daha iyi olur, hiç sütün yok, artık bebek büyüdü sütün yetmez... bütün gün beni gözetliyor ya artık beni de kötü etkiledi sütüm yok bitti diye düşünmeye başladım. Doktor gerek görmedi mamaya gerekli olursa veririm dedim doktor ne biliyormuş kaç çocuk büyütmüş dedi yarın Efe'yi doktora tarttırmaya gideceğiz beraber çok bunaldım ya çocuk az mıkırdansın açlıktan diyor ya çok bunaldım çooook..
Bunu ben de düşündüm ve acaba o yüzden mi diye gözlemledim ama açlıktan hınçla iki elini birden emiyor, emzirmeye başlayınca hızlıca saldırıyor memeye. Ya 2 firt aldıktan sonra ya da anında kendini geriye doğru kasıp ağlamaya başlıyor. Yemeğin üzerinden 4 saat geçtiğinde de yapıyor 1 saat geçtiğinde de. Bazen kendi aranıyor kafasiyla yine de ağlıyor. Çok değişik türden bir şey ben de anlayamıyorum. Observer jr. Bu gece tıkalı burun sendromuna yakalandı. Gece 2 sen beri 10 kez falan kalktım ve hiçbirinde burnuna dokundurtmadı neyse ki şimdi uyanmadan yatağından almak geldi aklıma bayagi temizledim ana sanki daha derinden tıkalı ya da ben o kadar alıştım ki temizlemeye, temizlik hastası annelere döndüm, hani hiç kimsenin görmediği bir kir hep vardır ya, sürekli bir temizlik hali baş gösterir o yüzden, oraya mı evrildim acaba diyorum burun aça açaBelki de gerçekten büyüdü ve beslenme aralıkları açıldı. Meme reddi sandığın şey bu olabilir mi acaba? Şimdi nasıl durumunuz? Aynen devam mı yoksa düzelme var mi observer jr.'da
SelamlarArada senin mesajlarını burada görmek cok guzel oluyor. Böyle anlatıyorsun ama iki bebekle ilgilenmek inanılmaz geliyor bir tanesi bile günün tamamını işgal ediyorken. Süper anne :)
Minnos kızına çok geçmiş olsun inşallah bir an önce iyileşir ve tekrarlamaz.
Evet biraz sessiz gibi. Ben de okuyorum ama cevap yazamadım. Bunu görünce yazayım dedim artık.
Misafirlerim gelmisti şehir dışından. Baya meşguldüm. Yalnız evde agirladigimiza çok pişman olduk. Yok böyle bir rahatlık yani.
Babaneyi hemen yola vuralım bence. Süt olayında psikoloji çok önemli biliyorsun. Yani ev dağınık kalsın ama bebeler sütsüz kalmasın. Artık zaten öyle ilk aylardaki kadar çok kilo alımı olmayacak. Bence kilo konusunu kafana takma.
Öyle bir şey mi varmış? Uyku açmadan bez degistirmek de bir ütopya gibi aynı gece boyu deliksiz uyumak gibiHuggies kokuyu hiç tutmuyor sanki ya
Bir de uyku açmadan bezi nasıl degisiyorsunuz yahu?
Teşekkür ederim canımDoğum günümüz kutlu olsun canım
Haha aşkolsun neden seni engelleyeyim :) 2018'deki arkadaşla aynı şehirdeyim. Doktorunu sordum :)Mutella hiç sesin çıkmıyor en son ne yazdın diye baktım bugün yazmış görünüyorsun beni mi engelledi niye görmedim dedim baktım 2018 miş:) oraya mı dadandın kız yoksun iki gündür :)
Pampers kullanınca onu bende farkettim :)) hugges koku tutmuyormuş :)) uyku açmadan alt değişmekHuggies kokuyu hiç tutmuyor sanki ya
Bir de uyku açmadan bezi nasıl degisiyorsunuz yahu?
Atak haftası olabilir bizimki de gece saat başı uyanıyor.. Biz de meme reddi bi kac gun sürdü umarım sizde de kısa süreli olurGünaydınlar herkese. Çok canım sıkkın. Denizde başladı meme reddinezaten ilk günden bu yana hiç memeye düşkün uzun uzun emen keyif yapan memede uyuyan bi bebek değildi. Ama son bir haftadır hiç ağlamayan çocuk memeye gelince çığlık atarak ağlıyor. Zorlayınca daha çok ağlıyor. Sağıp veriyorum artık. Ama emmediği için bir anda sütüm azaldı. Tek göğsten 150 cc süt çıkardı. Dün sağdım iki göğüsten 60 cc çıktı. Çok şaşırdım çok üzüldüm. Yarın 3. Ay kontrolümüz var dr ne tavsiye edecek nasıl bir çözüm buluruz bilmiyorum. Geçen hafta izlemi vardı gittik 1.300 gr almıştı. Sevindim ama kısa sürdü. Bu durumda doğal olarak doymuyor. Bende stokta ki sütleri veriyorum. Onları verince memeyi hiç emmiyor. Vermeyince de emmiyor. Stoktaki sütler bitince ne yapıcam mama mı başlarız kafamda deli sorular. Zaten diş çıkartıcak gibi görünüyor onunda huzursuzluğu var. Gece iyi ama gündüz uykularında 1 saati görmüyoruz artık. Normalde 3 saate kadar uyurdu mutlaka. Şimdide uyuyor henüz uyanmadı. Tüm dengeler değişti gündüz düzenimiz şaştı. Ama gecemiz sabit neyseki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?