Yaaa umutlandim bakkk... gerçekten öyle bir şey olabilir mi ki... bende kiloluyum ve almak istemiyorum... normal doğum istiyorum ama kilodan korkuyorum...Aynen öyle canım, iş yerinden bir arkadaşım "-4"kilo ile Doğuma gitti. Normalde insan minimum 10kg alır arkadaşım kiloluydu 4 kilo verdi. Düşün bir de bebek 3,5kg ve suyu ve annedeki kan artışı vs hesaplasan demek ki en az 12kg vermiş arkadaşım normalde. Ama zayıf olunca hem göbek hemen çıkıyor hem de kilo çok alınıyor, orası doğru.
çok sewindim canım herşeyin yolunda gitmesine,böyle de dewam eder inşallahGünaydın herkese, çok mutluyum şuan sürekli kaygıyla yiyemediğim için bebek beslenemiyordur diye kendimi yiyordum huzursuzluk çok yaşıyordum iyiki kontrole gitmişim. doktor çok rahatlattı sağolsun. 1 kilo vermişim ama son aylarda acısını çıkartırım herhalde çünkü baya iştahım açılıyor o zamanlar. doktora sordum haftasıyla uyumlu mu diye bir hafta önde gidiyor dedi. beslenemediğim için baya üzülüyordum sevindim o yüzden.cinsiyetimizi söyledi kızımız oluyor adı bile bellli NİSA koyacaz karar verdikAllah herkesin gönlüne göre versin. hafif regl sancısı çektiğimi söyledim normal ama sıklığı önemli takip edelim bol sıvı alıp günde 2 defa soda içmelisin dedi. vajinal rahim ağzı kontrolümü yaptı 3.3 mm arch2401 şuan için iyi dedi. Biraz içim rahatladı ama bazı insanlarda 4 civarı falan oluyor bildiğim kadarıyla yinede az mı uzunluğu acaba diye etiketlemek istedim. yorumun ne olur merak ediyorum.
Ben de dün doktora "bugün bi hissettim sanki bebeği" dedim. Yüksek ihtimalle uydurmuşsunuzdur diye espri yaptı :) 16. Haftadan önce imkansız dedi. Düşünsenize içerde tepetaklak dönüyo o şu anda biz bakarken ve hiç hissetmiyosunuz dedi :)
Doğrudur canım o şekilde okudugum için paylaşmak istedim.Şimdi doktorlar tamamen yanılgı olduğunu söylüyor bunun; iki doktor da bana kendimize alınan kilonun hiçbir faydası olmadığını söyledi. Hatta kaynağı hamur işi, pirinç vb ile şeker olan kilonun aksine anne ve çocukta şeker ve obeziteye sebep olacağını, yeterli vitamin, et süt ve sebze alımını sağladıktan sonra kilo almanın hiç şart olmadığını söyledi.
Günaydın herkese, çok mutluyum şuan sürekli kaygıyla yiyemediğim için bebek beslenemiyordur diye kendimi yiyordum huzursuzluk çok yaşıyordum iyiki kontrole gitmişim. doktor çok rahatlattı sağolsun. 1 kilo vermişim ama son aylarda acısını çıkartırım herhalde çünkü baya iştahım açılıyor o zamanlar. doktora sordum haftasıyla uyumlu mu diye bir hafta önde gidiyor dedi. beslenemediğim için baya üzülüyordum sevindim o yüzden.cinsiyetimizi söyledi kızımız oluyor adı bile bellli NİSA koyacaz karar verdikAllah herkesin gönlüne göre versin. hafif regl sancısı çektiğimi söyledim normal ama sıklığı önemli takip edelim bol sıvı alıp günde 2 defa soda içmelisin dedi. vajinal rahim ağzı kontrolümü yaptı 3.3 mm arch2401 şuan için iyi dedi. Biraz içim rahatladı ama bazı insanlarda 4 civarı falan oluyor bildiğim kadarıyla yinede az mı uzunluğu acaba diye etiketlemek istedim. yorumun ne olur merak ediyorum.
Doğrudur canım o şekilde okudugum için paylaşmak istedim.
yarın 12+2 olacağız çok ümidim yok ama cinsiyeti söylebilir mi ? haftaya carşmba yine gtcez ozaman daha net olur sanırm kızlar çoğunlukta darısı da bizim başımıza inşaallah :)
öncelikle sağlıklı olması ama kızım olmasını çok istyrm sağlıcakla inşaallah isimiz çok güzel adıyla büyüün ben Nisa ismni çok seviyorm ama kuzenm isimi ERVA istiyorum kızım olursa inşaallahBana 12. haftada büyük ihtimal kız demişti, bu hafta da kesin kız dedi :) kesin söylemese de tahminini söyler bence :)
kizlar sizin göbek yine normal benim 5 aylik gibi...hem kendi gobegim...hem bebek...hem gaz..ve ayni zamanda midede çıktı bayagi karnimda basketbol topu duruyor gibi...eve gidince bende çekerim...gozunuz gobek gorsun :)Bu da bizim bebek
öncelikle sağlıklı olması ama kızım olmasını çok istyrm sağlıcakla inşaallah isimiz çok güzel adıyla büyüün ben Nisa ismni çok seviyorm ama kuzenm isimi ERVA istiyorum kızım olursa inşaallah
ayyy yerin dibine geçtim ayçiçeği ile karıştırdım yawwBana 12. haftada büyük ihtimal kız demişti, bu hafta da kesin kız dedi :) kesin söylemese de tahminini söyler bence :)
Iki tur olcum yapiliyor rahim agzi birkaç yapidan oluşur bunlardan birinin adi internal os ve external os bir de rahim boynu... bazi drlar sadece rahim boynunu olcuyor bazi drlar ise internal os ve external os u da katıp olcuyor... bu ikisi 1 cm yapiyor... benim ölcumum os lar haric 2,6 iken dikisim atildi ama oslari hesaba katinca 3.6 cm oluyordu... normal bir gebede oslar dahil 4 ila 4,5 cm olmali... onemli olan senin drunun bu olcumu oslari katarak yapip yapmadigi benim dr oslar haric olcum yapiyor eger seninkide oyleyse aslinda 4 cm 4.3 cm civari biseydir... zaten bu kisalma olayi 18 ila 27 haftalari arasi cok sıkı takip edipmeli... kizin hayirli olsun cnmGünaydın herkese, çok mutluyum şuan sürekli kaygıyla yiyemediğim için bebek beslenemiyordur diye kendimi yiyordum huzursuzluk çok yaşıyordum iyiki kontrole gitmişim. doktor çok rahatlattı sağolsun. 1 kilo vermişim ama son aylarda acısını çıkartırım herhalde çünkü baya iştahım açılıyor o zamanlar. doktora sordum haftasıyla uyumlu mu diye bir hafta önde gidiyor dedi. beslenemediğim için baya üzülüyordum sevindim o yüzden.cinsiyetimizi söyledi kızımız oluyor adı bile bellli NİSA koyacaz karar verdikAllah herkesin gönlüne göre versin. hafif regl sancısı çektiğimi söyledim normal ama sıklığı önemli takip edelim bol sıvı alıp günde 2 defa soda içmelisin dedi. vajinal rahim ağzı kontrolümü yaptı 3.3 mm arch2401 şuan için iyi dedi. Biraz içim rahatladı ama bazı insanlarda 4 civarı falan oluyor bildiğim kadarıyla yinede az mı uzunluğu acaba diye etiketlemek istedim. yorumun ne olur merak ediyorum.
Tam 12 de doktor bize kıza benziyor dedi yüksek ihtimal verdi ben 16.haftada kesinlesicegini düşünüyorumyarın 12+2 olacağız çok ümidim yok ama cinsiyeti söylebilir mi ? haftaya carşmba yine gtcez ozaman daha net olur sanırm kızlar çoğunlukta darısı da bizim başımıza inşaallah :)
Guzel sonuclar alacagindan eminim ama tedbiri de elinden birakmaman cok guzel. Mutlaka haber ver cnmEvet ben yaptiricam mesela ama ozel testler bunlar o yuzden pahali keske rutin olsaydi herkez yaptirsaydi sen soylemistin bana da gerci doktorum da bu kontrolde hatirlatti amiyosentez tarih olacak dusuk riski olusturabiliyor dedi bu test Tr de ucuzmus valla 795$ burda odeyecegimiz rakam ve %99.8 dogruluk payi suphesi olanlar yaptirsin doktorum 13 haftada yaptirma in daha guzel olcacagini soyledi bakalim 12 haftada degerleride gorucez ama once tedbir sonra takdir herzaman prensibim olmustur hayatta
yarın 12+2 olacağız çok ümidim yok ama cinsiyeti söylebilir mi ? haftaya carşmba yine gtcez ozaman daha net olur sanırm kızlar çoğunlukta darısı da bizim başımıza inşaallah :)
Ben de saate mi bakmis diyorum :) jeton geç düstüTam 12 de doktor bize kıza benziyor dedi yüksek ihtimal verdi ben 16.haftada kesinlesicegini düşünüyorum
Bende aynıyım ya miyde çıktı alt karın zaten bebekden ve gazdan dolayı çıkık bildiğin 5 aylık göbekkizlar sizin göbek yine normal benim 5 aylik gibi...hem kendi gobegim...hem bebek...hem gaz..ve ayni zamanda midede çıktı bayagi karnimda basketbol topu duruyor gibi...eve gidince bende çekerim...gozunuz gobek gorsun :)
ilginç olansa yanlarimdan kilo verdim gobegin lonk diye çıkmasına ragmen..ve kilo vermissin diyolar...bu arada 77 kiloyum ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?