Bizde de aynı sıkıntı var Can'ım eşim iki isim diye tutturuyor ben tek isim seviyorum en son eşime dedim yüzde elli şansımız olsun erkek olursa iki isim olsun kız olursa tek isim diye bişey demedi bakalım sonra ne olacak
kizima hamileydim...ama kizimiz olacagini daha bilmiyorduk...kiz erkek isimlerini dusunurken erkekte efe ismine karar verdik....o gun ruyamda.. kivircik sacli bir erkek çocuğu gordum...oglum mert diye cagiriyordum...hic aklımızda olmayan bir isim...gerci kızım oldu ama o rüyadan cok etkilenmistim...gercek gibiydi...Bu arada eğer hamile bir kadın rüyasında bir isim söyleniyorsa o ismi mutlaka koyun diyorlar kızlar
Siyah turp al alt kısmını ufak bir delik olacak şekilde kes, içini ise oy ve bal doldur. Bu turun bir bardağın içine oturt, alttan suyu çıkacak ve bardağa dolacak bu çıkan suyu iç ben o şekilde atlattım. Google a turp bal yaz çıkıyor zaten resim de koyuyorum oradan da bak tatlım.Nasıl yapıcam Onu anlatabilirmisiniz
Benim arkadaşım kiloluydu ama canım. Demek ki yağlarını verdi kızcağız, bebek aldı, böylece dengeledi. Baya vardı kilosu çünkü, Doğumdan sonra da incecikti, ama emzirirken tutamamış kendini geri aldı kiloları. Sanırım önemli olan emzirirken boğazımı tutmamız.Vay be... Ben hamilelikle ilgili kitap okuyorum da. Orada çocuğu gelişimi için kilo alınması gerektiğini söylüyordu. Aksi taktirde erken doğum riski oluyormuş. Bir de mesela kilo boy oranına göre alınması gereken en çok ve en az kilo hesaplaniyor. Eve dönünce sizinle paylaşırım o kısmı.
İrem in ne kötülüğü varmış Can'ım
Hamilelik yaramış dedikleri böyle bir şey olsa gerek maşallah. Evet emzirirken süt olsun diye heralde bol.bol yeniyor ama bizim bi arkadaşın ablası bol bol su içti ve hurma yedi. O şekilde sütü oldu. Ekstra bi çaba sarfetmedi. Baya da kilo verdi emzirirken.Benim arkadaşım kiloluydu ama canım. Demek ki yağlarını verdi kızcağız, bebek aldı, böylece dengeledi. Baya vardı kilosu çünkü, Doğumdan sonra da incecikti, ama emzirirken tutamamış kendini geri aldı kiloları. Sanırım önemli olan emzirirken boğazımı tutmamız.
Aynen öyle canım, vücut depodaki yağları yakıyor bebek büyüyor ama daha çok yap verirsen kilo vermiş oluyorsun, bu bebeğin büyümediği anlamına gelmez. Umarım sağlıklı bir bebek yanında da filinta gibi bir anne olur Doğumdan sonra :))bende kilolu hamişlerdenm hamilelkten önce nekadr diyet spor yaptysam hiç faydasını göremedim... tabi gebelikten bi kaç ay önce hamile klamk için kullandgm hormon ilaçlarımdan aldığım kilolar cabasıydı ... hamdolsun 3 ayı doldurduk 4,5 kilo verdim inşaallahta sonrasında çok almam ben memnunm doktrmda sorun yok besleyici şeyler ye gerisi sıkıntı değil dedi.. :)
Onu cok arastirmadim cunku isinanadim cnm bakacagim artik...Begüm de güzel isim Can'ım onun anlamı neymiş
Aynen canım en faydalı şey su başka birşeye gerek yok bir de duş almak kan dolaşımını ve süt kanallarını açıyor çok faydalı. Geri kalan yediklerimiz basen göbek yanak olarak geri dönüyor,yapmamak lazım :)Hamilelik yaramış dedikleri böyle bir şey olsa gerek maşallah. Evet emzirirken süt olsun diye heralde bol.bol yeniyor ama bizim bi arkadaşın ablası bol bol su içti ve hurma yedi. O şekilde sütü oldu. Ekstra bi çaba sarfetmedi. Baya da kilo verdi emzirirken.
Yalanci cennet lanetlenmis yer gibi yorumlar okudum ama cami hocalari da diyor ki Allah irem i yaratmis bahce degil... icine yerlestirdigi kavim yanlis yapinca lanetlenmis bahce lanetlenmemis diyor... ben ikna oldum da bunu boyle kabul etmeyenler var yarin biri cikar ters bir laf eder cocuk bunalima girer...İrem in ne kötülüğü varmış Can'ım
Evet canım kulak tıkamak Laz'ım onlara, su herşeye yeterNe güzelll :) o zaman sadece bebek için yiyelim, sağlıklı beslenelim ve karlı çıkalım lütfen :))))) benim için korkunçtu, her gören ya çok kilo almışşsın diyodu ya da onu ima edicek şekilde bakıyodu. Çok kötü bir his. Bir daha yaşamak istemiyorum. Ama tabi emzirme dönemi de çok öenmli; eğer herkesin lafını dinlerseniz malesef çok alınıyor. Ben dinledim; ne verirlerse yedim içtim , toplamda 100 lt boza bitirmişimdir herhalde :)))) bu sefer sadece su :))))
Maşallah herkes ne kadar zayıf :) ben de 52 kg ile hamile kaldım boyum 165cm ama şuan 55 kg oldum kendimi çok hantal hissediyorumBu da bizim bebek
Aynisi soganla da yapiliyor... turp bulamayanlar icin dip notSiyah turp al alt kısmını ufak bir delik olacak şekilde kes, içini ise oy ve bal doldur. Bu turun bir bardağın içine oturt, alttan suyu çıkacak ve bardağa dolacak bu çıkan suyu iç ben o şekilde atlattım. Google a turp bal yaz çıkıyor zaten resim de koyuyorum oradan da bak tatlım.
Gel de bana sor...Maşallah herkes ne kadar zayıf :) ben de 52 kg ile hamile kaldım boyum 165cm ama şuan 55 kg oldum kendimi çok hantal hissediyorum
Neden olmasın canım, arkadaşım abur cubur düşkünüydü hamile kalınca normal sağlıklı yemeye ve bol bol su içmeye başlayınca mis gibi verdi. İnşallah sen de öyle olursun hem Doğumdan sonra incecik bir anne olursun psikolojin de iyi olurYaaa umutlandim bakkk... gerçekten öyle bir şey olabilir mi ki... bende kiloluyum ve almak istemiyorum... normal doğum istiyorum ama kilodan korkuyorum...
Hadi güzel haberlerle gel, Allah gönlüne göre versin :)Kızlar ben de yarın sabah doktora gidiyorum. İnşallah iyidir bebeğim. Bir de biz de cinsiyeti öğreniriz artık inşallah. :) Baya bir heyecan yaptım.
Saol canım, hepimizin inşallah. Amin.Hadi güzel haberlerle gel, Allah gönlüne göre versin :)
Ama sonra insanın içinde kalıyor, vazgeçmeyin bence, listenizde dursun, sonlara doğru netleşir zaten.Biz de esimle kizimiz olursa Nisan koyalim diyorduk cunku nisan ayi bizim icin onemli bir ay... daha nisanliyken öyle karar vermistik .. ama cevredeki herkes olumsuz konustu mecbur vazgectiksimdi ara da isim bul
benim doktorum 11 haftalıkken tahminde bulunmuştu. Bence söylicek :)yarın 12+2 olacağız çok ümidim yok ama cinsiyeti söylebilir mi ? haftaya carşmba yine gtcez ozaman daha net olur sanırm kızlar çoğunlukta darısı da bizim başımıza inşaallah :)
Ahahah al benden de o kadar, odaklanmışım kız bebeğe ama doktor erkek dedi, aklımda hiç birşey yok, artık bakacağız, eşe dosta soracağız. Bulunur elbetBence Nisan çok güzel bir isim. Tanıdığım da var Nisan adında, çok cici bir kız. Bence yeniden düşünün :)
Bizim de kız olursa ismi Nil olucak, erkek için hiçbir fikrim yok. Beğendiğim isim bile yok. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?