maşallah kuzucuğa :))Bizim siyah beyaz zeka geliştirme kartlarımız bu şekil(not: bardağın diğer tarafında da vader baba var tabi)
Amin cnm,, çok teşekkürler
Merhaba ve geçmiş olsun öncelikleHanımlar merhaba foruma yeni üye oldum. Kızım 24 agustos doğumlu doğduktan 20 gün sonra yüzünde ciddi döküntüleri oldu doktora gittik kortizonlu krem verdi gecti. Ama benım icime sinmediği için alerji doktoruna götürdüm yüzde yüz alerji dedi. Bana diyet yaptırıyor. Bebeğim sadece anne sütü alıyor ve her öğün sonrası kusuyor bazen fıskırır tarzda. Uyanık oldugu zamanlar da biraz oynayıp aglıyor. Artık ne yapacagımı sasırdım aranızda bebeği böyle olan var mı siz neler yaptınız.
Ben de diyorum bu çocuk bi çıldırdı. Meğerse 12. Hafta atağı bizi vurmuş.Hadi akışkan geçiş yapmayı öğren bakalım. Ama anamızı da aglatmayı ihmal etme tabi.
3. Atak – Akışkan Geçişler (12. hafta civarı)
Kucağınızdaki minnak kuzuların bir robot edasında hareket ettiklerini farketmişsinizdir. Farketmiş oldukları ellerinin kesinlikle hakimi değildirler ve onlara uzattığınız bir oyuncağa comodor 64 gibi duraklaya duraklaya ellerini uzatırlar. Bu atakla birlikte, bedenlerinde ve dışarıya dönük algılarında akışkanlık başlar. Başlarını bir yandan öbür yana daha rahat ve takılmadan hareket ettirirler, ellerini daha emin bir şekilde oyuncağa doğru uzatırlar ve mesela müziği daha akışkan bir şekilde duyarlar. Bu atakla bebekler dünyasına çok yeni kapılar girer ve onlarla oynamak daha keyifli bir hal alır.
Geçmiş olsun cnm. Ne kadar sürecekmiş emar? Daha dün bu narkoz mevzusunu yaşadığım için iki yönlü de yorum yapamıyorum. Ama on aylıkken çekilmişti kuzenimin oğluna (aynen beyin için) ve onu şurupla uyuttuklarını biliyorum. Narkoz verilmemişti yani. Belki onu da soruşturmak istersin diye hemen yazayım dedim.Biliyorsunuz biz prematüreyiz bugun norolojıde rutin kontrolümüz vardı şükür gözle gözüken bir sorun yok! Fakat kuvezdeyken beyinde kanama gerçekkeştıgı için kontrol amaçlı gözlemlemek için anestezili emar çekilmesini istiyorlar, kafamda deli sorular oluştu! Çektirsem bir dert çektirmesem bir dertaltı aylık olduktan sonra çekilmesini öneriyorlar, işin garibi Ünv hastanesıde Ağustos’a gün veriyor ozaman oğluşum 13 aylık olcak ! Başka hastaneleride araştırayım .
Hoşgeldin tekrardanHanımlar herkese merhabahepinize çok çok teşekkür ederim. Buradan, whatsapptan, instagramdan yazanlara soranlara, hepinize çok içten sevgiler perşembe günü ufak karın ağrılarım vardı, cuma günü aşırı ishal bulantı ve kramplarla hastanelik oldum. Serum ilaçlar vs derken dün anca toparlandım. Üstelik hastaneden döndüğümüzde Ayşe’de de artan ishal başladı ve kustu... o da aynı şekilde dün toparlandı.. tabi arada ameliyat hazırlığı.. bedenen de psikolojik olarak da zor bir hafta geçirdik yani. Bu sabah sekizde hastaneye girdik. Ameliyatı dört saate yakın sürdü... o dört saat boyunca kaç yıl yaşlandığımı tahmin edersiniz.. detaylı anlatırsam tekrar ağlamaya başlayabilirim dişetlerinde ciddi bir sorun olmuş, kanama işlemleri uzatmış,, uzadıkça uzadı... tabi telefonla sürekli arattırdım ameliyathaneyi ama anne yüreği “iyi” demelerine inanmıyor kolay kolay.. tam yeter artık, uyandırın, kalan kalsın demeye başlamıştım ki bitiyor diye aradılar... yalnız bütün huysuzluklarına, hırçınlıklarına, yaşının ve kardeş kıskançlığının verdiği her türlü şımarıklık ve yaramazlığa rağmen çok güçlü bir çocuk yetiştirdiğimi gördüm. Neredeyse o beni avutacaktı ayılırken sıkıntı olmasın diye narkoz öncesi sakinleştirici vermediler,, ona rağmen ameliyathane kapısında bizden ayrılırken bile kendini tuttu ve ağlamadı... bütün gün bir yandan onun için telaşlanmak, bir yandan sürekli süt sağıp eve göndermek,, stresten oturamayıp müdemadiyen ayakta durmak inmek çıkmak vs her anlamda müthiş yordu beni.. sabaha karşı üyeliğimi açmalarını istemiştim, şimdi aktif diye mesaj gelince yazıp sizinle paylaşayım istedim... yazınca bile daha bir hafifledim sanki :) tek tek alıntılamadım çünkü bütün sayfa dolacaktı, ama tek tek okudum hepinizi... güzel sözleriniz, ilginiz, herşey için teşekkürler..
Bir de konu dışı gibi gelebilir ama birine yazmak istediğim birşey var izninizle. Burayı takip ettiğini bildiğim için :) “Sevgili Meral, seni tanımıyorum ama harika bir kadın olduğuna eminim. Size yazmak için girdim demişsin, sanırım normalde fazla kullanmıyorsun instagram hesabını. Ama ben sana cevap yazdım. Hala görüldü yazmadığı için de buradan da haber vereyim dedim. Kalplerin yakın olması mesafelerin yakın olmasından daha kıymetlidir. Nerede olursan ol, ve ne zaman ihtiyacın olursa olsun; benim kalbim de sana yakın ve paylaşmaktan gurur duyarım. Umarım bu mesajı görür ve yazarsın..”
Allah hepimizin evlatlarını korusun.. ve Allah hepimize onlara hakkıyla bakabilme gücü versin. Tekrar teşekkürler ve sevgiler hepinize
Oy kuşum ya kıyamam nasıl da mutlu maşallah. Böyle annesi olduğu için çok şanslı bence. Ne güzel etmişsin bunları yaptırmakla kuzunun korkuları azalmıştır böyle cicili bicili şeyleri görünce.kızlar Ayşe için yaptırdığımız kurabiyeleri ekliyorum. diş buğdayı kurabiyesi tabi normalde. duru için de kalıp vs alıp kendim yapsam diyorum? Hani hem ekonomik tarafı bir yana hem de sipariş ver kargo bekle para gönder vs sıkıyor bazen. Bir de kendi elinde yapmak başka tabi :) Becerebilir miyim ki acaba? Altındaki de köpük pasta tabanı, her yerde satılıyormuş zaten... bu internetteki tarifleri deneyen var mı? Tutuyor mu acaba? Çünkü bunların kabarmaması falan gerekiyor anladığım kadarıyla :))))))
Yok malesef eşim pek sevmez, bu tarz şeyler hep benim ilgi alanim:)maşallah kuzucuğa :))zeka kartlarınız da pek ala pek şekil vallahi :) seviyo mu babanız starwars?
Geçmiş olsun ya acaba başka bir doktora mi danışsan. Mesela buna gerek duymayıp sürekli takip yapsalar filan?Biliyorsunuz biz prematüreyiz bugun norolojıde rutin kontrolümüz vardı şükür gözle gözüken bir sorun yok! Fakat kuvezdeyken beyinde kanama gerçekkeştıgı için kontrol amaçlı gözlemlemek için anestezili emar çekilmesini istiyorlar, kafamda deli sorular oluştu! Çektirsem bir dert çektirmesem bir dertaltı aylık olduktan sonra çekilmesini öneriyorlar, işin garibi Ünv hastanesıde Ağustos’a gün veriyor ozaman oğluşum 13 aylık olcak ! Başka hastaneleride araştırayım .
Demek sizin atak da hastalığa karıştı fark edemediniz.Aaa aynen valla. Az önce eşimle konuşurken bir yandan Duru’yla oynuyordum. Dedim ki bu çocuk değişmiş, elime put put vuruyor bilinçli şekilde ve gülüyor diye... tam tanımlayamadım ona ama bilinçli vurmadan kastım buydu işte :))) böyle rahat kesiksiz, doğal hareket ettiriyor kolunu yani... demek ki bu son bir iki haftada gelişti ama benim beyin fonksiyonlarım yerine yeni geldiği için bugün algılayabildim :))))
Ayşeye bak ya:)) ben bikaç kez yaptım bu kurabiyelerden yeğenlerim için. Doğum, doğum günü ve diş için. Tarifler tutuyo kalıp olunca çok rahat yaparsın:) süslemesine ayşe de dahil olur hatta zevkli baya:) biberon çürüğü amelyatnda dişe tam olarak ne yapılıyor? Çürük temzleme gbi bişey mi gerçekten? Önce sonra gibi bi foto var mı merak ettim ciddenkızlar Ayşe için yaptırdığımız kurabiyeleri ekliyorum. diş buğdayı kurabiyesi tabi normalde. duru için de kalıp vs alıp kendim yapsam diyorum? Hani hem ekonomik tarafı bir yana hem de sipariş ver kargo bekle para gönder vs sıkıyor bazen. Bir de kendi elinde yapmak başka tabi :) Becerebilir miyim ki acaba? Altındaki de köpük pasta tabanı, her yerde satılıyormuş zaten... bu internetteki tarifleri deneyen var mı? Tutuyor mu acaba? Çünkü bunların kabarmaması falan gerekiyor anladığım kadarıyla :))))))
Size de çok geçmiş olsun. Biz biraz atlatiyor gibiyizGeçmiş olsun canım
Pis mikroplar dolu aman bebeleri koruyun kızlar. Bizimki de hasta.
Bebekleri süt falan korumuyor ya bildiğin salya sümük ishal hasta.
Koş bitene kadar hasta kimsenin yanına yaklaşmayacağım, bize de birinden geçti
Çok geçmiş olsun.ayni hatayı bende yaptım malesef kızımın on dişleri hep çürük. Zayıftı iştahı pek yoktu kilo alsın diye gece sürekli beslerim kuzumu. Meğer yavruma en büyük hatayı yapmışımHanımlar bu arada daha önce de yazmıştım. Kızımla ilgili kendime kızdığım, yürekten başarısız hissettiğim tek şey bu diş olayı oldu şimdiye kadar. Sıcağı sıcağına tekrar yazayım size de , lütfen ilk dişten itibaren gece beslemesini (uyku arası) kesmeye, biberon ve emzik kullanımını mümkün olduğunca erken bırakmaya, ve/veya gece dahi olsa her öğünden sonra mümkünse temizlemeyi değilse su içirmeyi ihmal etmeyin. Ve bu anne sütü için de geçerliymiş çünkü anne sütü de şeker içeriyor. Yani adına biberon çürüğü diyoruz ama emse de kaşıkla da beslense netice böyle olurdu diyor doktor. Ve sakın birşey yok diye düşünmeyin. Muhakkak rutin kontrollere götürün. Ayşe’nin 3. Yaş günü fotolarına bakıyorum, bir de 2 ay sonrasına ve hala aklım almıyor nasıl hiçbir şey yok gibi görünürken bir anda böyle oldu diye... aylardır çektiğimiz sıkıntı size de örnek olsun, lütfen çok dikkat edin
Primanin yeşil cirt cirtli olan Pampers i denedin mi canım premium care sizdirdi biz Pampers a gectikAnneler Huggies çok koku yapıyor sanki. Prima sızdırıyordu. Ne kullansam ki yaKomilibebe kullanan var mi? Zeytinyagli filan iyi olur mu?
Ben ilk pampers kullandım baya sızdırdı simdi molfix kullanıyorum canım memnundum ama artık biriktirip yapiyor ve sulu sulu belinden yukarı dogru cıkıyor. Bir ara eşim komili almıştı çift bez bağlıyorduk kızıma kalca gelişim geriliginden dolayı onu üste takıyordum sonra ultrasonda kalçalar düzelmiş çıkınca normal bağladım fena degildi diger bezlere gore daha büyük o yüzden almıştı aslında begenmistim ama molfixle devam ettik. Belki tekrar komiki aldırırim.Anneler Huggies çok koku yapıyor sanki. Prima sızdırıyordu. Ne kullansam ki yaKomilibebe kullanan var mi? Zeytinyagli filan iyi olur mu?
Anneler Huggies çok koku yapıyor sanki. Prima sızdırıyordu. Ne kullansam ki yaKomilibebe kullanan var mi? Zeytinyagli filan iyi olur mu?
A AysheDuru
Çok geçmiş olsun.Rabbim evlatlarımızla imtihan etmesin.kılına zarar gelmesin dediğimiz yavrularımızı yeri geliyor ameliyathaneye kendi ellerimizle veriyoruz.
Benim kızımda haftaya ameliyat olucak.kendimi şimdiden hazırlıyorum.güçlü olmaya çalışıyorum.Allah yardımcımız olsun gerçekten çok zor.
Rabbim yavrularımıza bir daha dert keder göstermesin.aminnnn
Amin cnm. Size de şimdiden çok geçmiş olsun. İçini ferah tut diyeceğim ama zor, biliyorum. O yüzden bol bol dua etmek en güzeli. Her aklıma geldiğinde öyle yaptım ben. Hele ki içerideyken.. Ağrısız sızısız kolaylıkla atlatın siz de inşallahA AysheDuru
Çok geçmiş olsun.Rabbim evlatlarımızla imtihan etmesin.kılına zarar gelmesin dediğimiz yavrularımızı yeri geliyor ameliyathaneye kendi ellerimizle veriyoruz.
Benim kızımda haftaya ameliyat olucak.kendimi şimdiden hazırlıyorum.güçlü olmaya çalışıyorum.Allah yardımcımız olsun gerçekten çok zor.
Rabbim yavrularımıza bir daha dert keder göstermesin.aminnnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?