dereotu düşüğe sebep olur diyenler de var canım , tanıdığım birinin kardeşi çok fazla dereotu yemiş avuç avuç ve bebeğini düşürmüş buna bağlamış dr, ne kadar doğru bilmiyorum ama yasaklılar listesinde diye biliyorum dereotunu,hamilelerin fazla tüketmemesi gerekiyor yine de dr bir danışsın zararı olur mu olmaz mı diye
HAMİLELERİN KESİNLİKLE YEMEMESİ GEREKEN YİYECEKLER NELER?ben dereotunu her salatama koyuyodum. çok severimiyi ki söyledin başka yasaklılar var mı bildiğin. ben bitek bitki çaylarını kolayı içmicem diye odaklamıştım kendimi. geçen biyerde fazla ciğer yemek de iyi değil yazıyodu. zaten sevmem de. daha bilmediğimiz neler var diye korktum
nötrofil mutlak sayısı da yüksek çıkmış kızlar,bağışıklık sistemi ile alakalı,sanırım dinelenemediğim ve bazı şeyleri kafama takıp stres yaptığım için oluyor,emziriyorum ayrıca ve uyku zatn yok gibi bişey,emzirmeyi biran önce kesmem gerekicek sanırım,moralim çok bozuldu
haklısın canım ama stres eden insanlar var maalesef ve uzaklaşamıyorsun mecburen, (misal kv) hamilelik haberini verdiğimiz andan itibaren pek hoşnut olmadığını belli etmişti zaten,ve emzirdiğim için hemen kesmem gerektiğini oğluma zarar vericeğini gelişiminin gerileyeceğini söylemişti sürekli, hala söylüyor bugün bile eşime telefonda sağmasın artık içmiyor sütü demiş, bırakmayınca ben en son bunu buldu sanırım,ben emzirmenin zararı var mı diye doktora sorduğum halde dewam etti, bunun gibi birçok olay oluyor,iş hayatı başlı başına stres zaten,gerçekten herşey stresten oluyor,10 yıldır aynı iş yerinde çalışıyorum 1 ay önce yeni biri başlası işe hiçbirşey bilmiyor ve benimle aynı maaşı alıyor bu olaya da çok üzülmüştüm,sırf ilk doğumumdan sonra cumartesileri artık çalışmak istemediğimi söylediğim için taktılar bana,kabul etmek zorunda değillerdi ben isterseniz çıkabilirim ama cumartesileri çalışamam demiştim tamam dediler,ama taktıklarını çok belli ediyorlar böyle işte fazla uzattım canm...hemen bozma moralini canım bişey yoktur içini ferah tut neden her şeyi takıyorsun kafana.
rahat olun arkadaşlar valla niye her şeyin en kötüsünü getiriyorsunuz aklınıza. iyi düşünün, stres yapmayın. yediğiniz içtiğiniz şeylerden daha çok zarar veriyor bebeğe de size de.
aynen 9 ayı öyle geçiren de var sağlık olsun diyelim kilo almak tarftarı değilim ama misafr oluyor eşime de üzülüyorum... 2. hamileliğim inşaallah daha ii olur birde evde senden bişey isteyen çocuk olsa çok daha zor olurbazı insanlar diyo 5 ay - 9 ay devam ediyo diye valla çıldırıyorum kendi kendime ben naparım Allah korusun ya rabbim korusun geçsin tez vakitte inşallah hepimizinki.
haklısın canım ama stres eden insanlar var maalesef ve uzaklaşamıyorsun mecburen, (misal kv) hamilelik haberini verdiğimiz andan itibaren pek hoşnut olmadığını belli etmişti zaten,ve emzirdiğim için hemen kesmem gerektiğini oğluma zarar vericeğini gelişiminin gerileyeceğini söylemişti sürekli, hala söylüyor bugün bile eşime telefonda sağmasın artık içmiyor sütü demiş, bırakmayınca ben en son bunu buldu sanırım,ben emzirmenin zararı var mı diye doktora sorduğum halde dewam etti, bunun gibi birçok olay oluyor,iş hayatı başlı başına stres zaten,gerçekten herşey stresten oluyor,10 yıldır aynı iş yerinde çalışıyorum 1 ay önce yeni biri başlası işe hiçbirşey bilmiyor ve benimle aynı maaşı alıyor bu olaya da çok üzülmüştüm,sırf ilk doğumumdan sonra cumartesileri artık çalışmak istemediğimi söylediğim için taktılar bana,kabul etmek zorunda değillerdi ben isterseniz çıkabilirim ama cumartesileri çalışamam demiştim tamam dediler,ama taktıklarını çok belli ediyorlar böyle işte fazla uzattım canm...
inşallah diyelim aman bn önce sağlıklı olduğunu bilmek istyrm .. sağlıklı sıhhatli olsun daHijyenik bence söyleyebilir canm.bana da dr haftaya gel cinsiyet soylyelim dedi. Bebisler gösterirse söylerler bence
yazınca bile bir rahatlama gelmişti zaten canım, sağolasın,çünkü bu konuları herkese anlatamıyorsun,içinde kalınca da daha çok yıpranıyorsun,hem bebeğim hem oğlum için takmamam gerekiyor haklısın,ağzı olan konuşuyor iştee,dediğin gibi olan bize oluyor.yok canım dök içini şurda biz bizeyiz :) tabiki hepimizin hayatında türlü türlü sıkıntılar oluyor bazen stres yapmamak elde olmuyor ama şu son 9 yıl içerisinde öğrendiğim bir şey varsa o da hiç bir şeyi kafaya takmamak, gereğinden fazla üzülmemek, kimse için kendini paralamamak gerektiği. çünkü ne kadar verirsen o kadar senden gidiyor, karşı tarafa hiç birşey olmuyor. sadece ilişkiler için de değil elinde olmayan hastalık, sağlık sorunları gibi sorunlarda da bu geçerli. çünkü sen ne yaparsan yap, ne kadar strese girersen gir, ne kadar üzülürsen üzül olacak olanın önüne geçemiyorsun, bazı şeylerin yaşanması gerekiyor. kv konusunda da eğer eşin yanındaysa sallama boşver, bu yaşa kadar bu huylarla gelmiş bundan sonra da değişmeyecek. he he de geç boşver değmiyor kendini üzdüğüne huzurunu kaçırdığına.
yaşın kaç canmIyi gecelee herkese helena canim burda maalesef devlet hastanesi ikili test yapmiyor. sadece ense kalınlığı ve burun kemigi bakiliyor. kan testi yok. ben daha 2 gün evvel dr daydim. Özel yapiyor bizde yok dedi. ben yaşımdan dolayi gerek varmi dedim. dr um ense kal. ve burun kemiği yeterli dedi. 12. haftada tekrar gelmemi istedi. ancak devlet kadin doğum hastanesinde hepsi yapiliyor orada bana uzak sayılır. her yerde farkli sanırım. ben samsun dayim .
kendini yorma dikkat et neden taşınıyorsnz kış günüAynen çok kötü denk geldi ama dikkat etmeye çalışıyorum. Atlatıcaz inşallah yardım edenler var sağolsunlar
bazılarının doğuma kadar yoklayabiliyormuş benmde korkum o eridm artık kusmaktanTatilden geldim eve içimde bir burukluk okul başlayacak canım hiç istemiyor birde 15. Haftaya girmeme rağmen 2 3 gündür bulantilar yokluyor beni
aaa nasıl hissediyorsun meselaKızlar hemen paylaşmak istedim. Tam 12haftalık oldu bizim ufaklıkson bi kaç gündür ara ara hissediyor gibiydim ama emin olamamıştım. Bugün eminim sürekli hissediyorum minik kuşumu. Aslında biraz fazla eğilip kalktım temizlik yaparken rahatsız oldu galiba hiç durmadı. Çok mutlu oldum
kuru soğan mııııMAVI_BEYAZ dere otu, maydanoz , kuru soğan , nar , taze fasulye diye biliyorum bende
nötrofil mutlak sayısı da yüksek çıkmış kızlar,bağışıklık sistemi ile alakalı,sanırım dinelenemediğim ve bazı şeyleri kafama takıp stres yaptığım için oluyor,emziriyorum ayrıca ve uyku zatn yok gibi bişey,emzirmeyi biran önce kesmem gerekicek sanırım,moralim çok bozuldu
teşekkür ederim desteğiniz için, bende doktoruma güvendiğim için bıraktırmamıştım ama sanırım kesmem en doğrusu olucak,bugün iş yerinde sağmayı bırakmakla başladım işe,internetten de yorumları okumak kafa karıştıryor ve strese sokuyor, herkese okumayın derdim ama kendim de duramadım okumadan...bozmayın moralinizi... ilaçla vitaminle vs mutlaka vardır bir desteği.. ama emzirme olayını daha önce de konuşmuştuk sanırım. bizim doktorumuz her konuda çok rahattır, sigara, içki, saç boyası vs konularında dahi insanı şaşırtan cevaplar verebilir zaman zaman. ona rağmen bana ilk sorusu "emzirmeyi kestiniz değil mi" olmuştu. zaten kestiğim için detaylı sormamıştım. o yüzdense çözümü zaten kolay, kendinizi ferah tutun ama daha fazla strese girmemek için de bir an önce doktorunuzu ziyaret edip rahatlayın bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?