2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333

hmm tabi hamilelikte bilemiyorum haklısın doktoruna danışsın. ancak normalde düşüklüğe sebep olmuyor çünkü benim annemin az çalışıyor, tsh yüksek yani, sık sık da tüketiyor dereotunu. herhangi bi tsh düşüklüğü yaşamadı. yani bazen gün içindeki tüketim miktarını da abartmamak lazım. her şeyin fazlası zarar sonuçta.

maydonoz ve nar için de düşüğe sebep oluyor diyorlar. benim doktorum kendi eşinden örnek vermişti "kimse benim eşim kadar maydonoz yemesin , inek gibi maydonoz yiyor ama hiç bişey olmadı, olmaz da. kamyonlarca maydonoz yemesi lazım düşük için" dedi

P pinarnaz17 canım sen yine de dereotu için doktoruna danış...

HAMİLELERİN KESİNLİKLE YEMEMESİ GEREKEN YİYECEKLER NELER?

Kesinlikle yememeniz gereken yiyecekler arasında çiğ ve az pişmiş yumurta ilk başta yer alıyor. Kafein tüketimine ara vermelisiniz. Sigara ve alkol kesinlikle kullanmamalısınız. Sakatatlardan kesinlikle uzat durmalısınız çünkü bakteriye çok açık gıdalardır.

Bazı peynir türlerini de yememelisiniz. Pastörize edilmeyen süt ve süt ürünlerini tüketmemeli, çiğ sütten uzak durmalısınız. Soğuk işlenmiş etler ile az pişmiş etleri de yememeye özen göstermeniz önemlidir.

Tüm bu tavsiyelerin yanında, vücudunuza asıl gerekli olanları, doktorunuz yaptığı testlerin sonucunda sizlere söyleyecektir. Mutlaka doktorunuza danışın ve asıl önemli olanın onun söyledikleri olduğunu unutmayın.

Bitki çayları bilinçli kullanıldığında şifa olurken, tavsiye üzerine ya da gelişigüzel tüketildiğinde yarardan daha fazla zarar getirebilir. Hamililelerde bu durum daha da dikkat edilesi bir hal alır. Aloe vera, fesleğen, kekik, adaçayı, sedef otu, ginseng ve bunun gibi daha onlarca bitki rahim kasılmalarını başlatabilir ya da doğum anomalilerine sebep olabilir. Bu sebeple bitki çayı tketiminde mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

daha ayrıntılı bakabilirsin canım, netten bulduklarımı kopyaladım buraya...

hemen bozma moralini canım bişey yoktur içini ferah tut neden her şeyi takıyorsun kafana.

rahat olun arkadaşlar valla niye her şeyin en kötüsünü getiriyorsunuz aklınıza. iyi düşünün, stres yapmayın. yediğiniz içtiğiniz şeylerden daha çok zarar veriyor bebeğe de size de.

haklısın canım ama stres eden insanlar var maalesef ve uzaklaşamıyorsun mecburen, (misal kv) hamilelik haberini verdiğimiz andan itibaren pek hoşnut olmadığını belli etmişti zaten,ve emzirdiğim için hemen kesmem gerektiğini oğluma zarar vericeğini gelişiminin gerileyeceğini söylemişti sürekli, hala söylüyor bugün bile eşime telefonda sağmasın artık içmiyor sütü demiş, bırakmayınca ben en son bunu buldu sanırım,ben emzirmenin zararı var mı diye doktora sorduğum halde dewam etti, bunun gibi birçok olay oluyor,iş hayatı başlı başına stres zaten,gerçekten herşey stresten oluyor,10 yıldır aynı iş yerinde çalışıyorum 1 ay önce yeni biri başlası işe hiçbirşey bilmiyor ve benimle aynı maaşı alıyor bu olaya da çok üzülmüştüm,sırf ilk doğumumdan sonra cumartesileri artık çalışmak istemediğimi söylediğim için taktılar bana,kabul etmek zorunda değillerdi ben isterseniz çıkabilirim ama cumartesileri çalışamam demiştim tamam dediler,ama taktıklarını çok belli ediyorlar böyle işte fazla uzattım canm...

bazı insanlar diyo 5 ay - 9 ay devam ediyo diye valla çıldırıyorum kendi kendime ben naparım Allah korusun ya rabbim korusun geçsin tez vakitte inşallah hepimizinki.
aynen 9 ayı öyle geçiren de var sağlık olsun diyelim kilo almak tarftarı değilim ama misafr oluyor eşime de üzülüyorum... 2. hamileliğim inşaallah daha ii olur birde evde senden bişey isteyen çocuk olsa çok daha zor olur

yok canım dök içini şurda biz bizeyiz :) tabiki hepimizin hayatında türlü türlü sıkıntılar oluyor bazen stres yapmamak elde olmuyor ama şu son 9 yıl içerisinde öğrendiğim bir şey varsa o da hiç bir şeyi kafaya takmamak, gereğinden fazla üzülmemek, kimse için kendini paralamamak gerektiği. çünkü ne kadar verirsen o kadar senden gidiyor, karşı tarafa hiç birşey olmuyor. sadece ilişkiler için de değil elinde olmayan hastalık, sağlık sorunları gibi sorunlarda da bu geçerli. çünkü sen ne yaparsan yap, ne kadar strese girersen gir, ne kadar üzülürsen üzül olacak olanın önüne geçemiyorsun, bazı şeylerin yaşanması gerekiyor. kv konusunda da eğer eşin yanındaysa sallama boşver, bu yaşa kadar bu huylarla gelmiş bundan sonra da değişmeyecek. he he de geç boşver değmiyor kendini üzdüğüne huzurunu kaçırdığına.

yazınca bile bir rahatlama gelmişti zaten canım, sağolasın,çünkü bu konuları herkese anlatamıyorsun,içinde kalınca da daha çok yıpranıyorsun,hem bebeğim hem oğlum için takmamam gerekiyor haklısın,ağzı olan konuşuyor iştee,dediğin gibi olan bize oluyor.

Her seferinde dışarı çıkarken cantama çubuk kraker aticam diyorum hep unutuyorum kızımı kursa getirdim miydem başladı yine kafe yapmışlar ama tuzlu hiçbirşey yok

yaşın kaç canm
bende kadın doğum hastanesine gidiyorm ankara da tabi

aaa nasıl hissediyorsun mesela

kızlar merhaba çok giremiyorm biraz geçmişi okudumda isim bakmaya başlamışsınz
benmde cinsiyeti belli olsun da yoğun bir araştırmaya girerim sağlıklı olsunda inşallah
bu arada kız ismi olarak ''nil defne'' ye sıcak bakıyorm size de fikir olabilir nasıl sizce??
erkek isimleri ise pek beğenemedm henüz

bi tanıdığımızın bebeği düşmüş ya da aldırmış tam olarak anlamadık uzaktan tanıdık olduğu için kulağımıza öyle geldi ama bebeğin beyni gelişmemiş
öyle bi durumu kaçıncı haftada saptayabiliyoruz
her an her şey olabilir tabi ki Allah korusun bebişleri
nice sağlıksız denilen bebekler sağlıklı doğuyor

bozmayın moralinizi... ilaçla vitaminle vs mutlaka vardır bir desteği.. ama emzirme olayını daha önce de konuşmuştuk sanırım. bizim doktorumuz her konuda çok rahattır, sigara, içki, saç boyası vs konularında dahi insanı şaşırtan cevaplar verebilir zaman zaman. ona rağmen bana ilk sorusu "emzirmeyi kestiniz değil mi" olmuştu. zaten kestiğim için detaylı sormamıştım. o yüzdense çözümü zaten kolay, kendinizi ferah tutun ama daha fazla strese girmemek için de bir an önce doktorunuzu ziyaret edip rahatlayın bence.

Şimdilik bir pantolon bir eşofman alsam diyorum üzerlerine de bol bol tişört yeterli olur sanırım çalışmıyorum evdeyim çok fazla almak istemiyorum kalicak hepsi sonucta

teşekkür ederim desteğiniz için, bende doktoruma güvendiğim için bıraktırmamıştım ama sanırım kesmem en doğrusu olucak,bugün iş yerinde sağmayı bırakmakla başladım işe,internetten de yorumları okumak kafa karıştıryor ve strese sokuyor, herkese okumayın derdim ama kendim de duramadım okumadan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…