Hepimiz aynıyız cnm ya doğrudur ama genelde görmeye alıştığımız kişileri göremeyince merak edyrzYok canım ya ne kırgınlığı küskünlüğü olacak. En azından kendi adıma kimseye kırgın ya küs değilim :) yazıyorum ara sıra. İpek büyüdükçe işler zorlaşıyor, evle de ilgileniyorum falan pek vaktim kalmıyor.
Evet kollarım boynum helak oldu. Geçen gün yattım, basucumda telefona uzanayim dedim sırtıma ağrı girdi birden, kaldım öyle birkaç dakika hareket edemedim.Ay bende öyle doluyum aynı bizde tam gaz devam emmiyor uyutma desen bizde koridorda kucakta ninni ve ağzına verebilirsem meme o şekilde uyuyor.Boynum kollarim koptu sabırla geçmesini bekliyorum bende
Yemekli misafir bizim neyimize, ben daha uzun süre davet etmem. Hatta mevlütte yemek masasını kaldırmıştık yer açılsın diye, kurmadik tekrar. Yemekli misafire kadar da kurmayız muhtemelen.Buraya bile giremedim benimki çıldırdı sling te sadece kucakta durdu tek elle çorba yaptim azicik uyudu orda da ana yemeği yaptım neyseki.. eşimin geldiği saatle misafirlerin geldiği arasında 1buçuk saat vardı resmen atom karınca gibi her şeyi hazir ettim ama mahvoldum resmen şimdi gittiler yerimden kalkamiyorum her yerim ağrıdı
Kizlar el ve parmak emmek gelisimlerinin bir parçası mudahale etmeyin. Onlar suan ellerini kesfediyorlar ve ilerleyen zamanda herseyi agizlarina goturerek cevrelerini kesfedecekler. Suan oral donemdeler ve bu cok normal. Aliskanlik haline getireceklerini sanmam. Ben de arastirma yapmadan once emzik emmesinin el emmesinden iyi oldugunu dusunuyordum. Ama bu el parmak aliskanligi yalnizca bebeklerin yuzde 2 sinde kalan birsey ileriki yaslarda... bu sebeple mudahale etmeyin asiri tepki vermeyin ki aliskanliga donusmesin dogal seyler bunlar
Bizim rotadan sonra kakası daha duzene gırmışti son iki gündür ishal gibi yapıyor! Belki bişeyi yoktur ilacınız Yenı bitmemişmiydi ?Bizde de bugun kan çıktı kakada. Yarın sabah doktora gideceğiz. Ayın 8 inde rota yaptırdık alakası olabilir mi acaba?
Kakası genelde sarı oluyor çoğunlukla ama bu sabah 3 kez kaka yaptı ve iki kakası yeşilimsiydi. Ama gündüz emmiyor çok fazla 2-3 dakika emiyor bırakıyor ben de önsüt olduğu içindir diye düşündüm. Akşamüstü sümüksü yeşil kakada kan vardı minik domates kabuğu gibi. Alt üst oldum yine, amip geçmişti ne güzel. Doktor tekrarlamış olabilir dedi ya da alerji dedi, yarın test yaptıracağız bakalım. Off bu çocuklar niye böyle ya, hastalanip duruyorlar yazık değil mi
Cok cok gecmis olsun iyi olmasına sevindimBuralardayım :)
Evet canım yazmıyorum pek, okuyorum genelde :)
İpek iyi, korkuttu geçen gün. Gözünü çizdi. Göz bebeğini. Acile götürdük öğle arası olduğu için. Derinliğini bilemem, göz doktoru görsün ameliyat gerekebilir dedi. Göz hastanesine götürdük yüzeysel bi çizik oluşmuş Allahtan. Pomad sürdüm 2 kez. Dün kontrole gittik iyileşmiş bile. Taze olunca dokular hemen yeniliyor kendini.
Sen nasılsın?
İnşallah canım sen tanıştırdın gerisi onlardaAmin cnm :) valla ben kızı çok sevdim,, kardeşim de candır zaten,, Allah ikisine de mahçup etmesin beni :)) hala da oldun mu bari? O da ayrı bir heyecandır heralde di mi?
Eyvah genetik yatkınlık diyorsunEvet Harvey Karp da parmak emmesine müdahale etmeyin diyordu. Ya yazmıştım önceki mesajda eşim üçüncü sınıfa kadar emmiş. O yüzden bizim genetik sicil biraz lekeli:) Her şeyi babasına çekmiş bu da çekerse yandık.
Benim de iştahım çok açık. Işın kötü yani kızla uğraşmaktan sağlıklı bir şeyler yiyemiyorum.
Ben yazarım arada ya merakta bırakmam teşekkür ederim :)Hepimiz aynıyız cnm ya doğrudur ama genelde görmeye alıştığımız kişileri göremeyince merak edyrz
Evet kollarım boynum helak oldu. Geçen gün yattım, basucumda telefona uzanayim dedim sırtıma ağrı girdi birden, kaldım öyle birkaç dakika hareket edemedim.
Yemekli misafir bizim neyimize, ben daha uzun süre davet etmem. Hatta mevlütte yemek masasını kaldırmıştık yer açılsın diye, kurmadik tekrar. Yemekli misafire kadar da kurmayız muhtemelen.
Hangi açıdan active baby daha iyi? Ben de değerlendirmeye aldım active baby'yi.
Antibiyotik verir, düzenli kullanımda geçer. 5 günde temizlenmisti bizde. İlaç bittikten sonra da kaka normale dönmüştü.
Tam gaz devam ama artık ısrar etmiyorum emmesi için. İlla ki emecek acıkınca diyorum, akışına bıraktım. Ama uykuyu bırakmıyorum akışına, gecede 10 kez kalkıyor halim dermanim kalmadı. Emerken uyuyordu ne güzel şimdi o da yok. Karanlık koridorda aşağı yukarı gide gide başım dönüyor artık, yatağına bırakmayı, kucakta sakinleştirip uyutmayı ve ana kucağında sallamayı ninni masal ve sarki söylemeyi denedim ama hiçbiri ise yaramıyor. Defne'nin atağı bende migren yapacak gibi hissediyorum, her gün baş ağrısı yaşıyorum artık.bir dokundun bin ah ettim, ne dolmuşum
Büyüdükçe daha çok vakit istiyorlar değil mi? Aksam olunca bir bakıyorum gün içinde 1 saat oturmamışım bile dinlenmek için. Çok yorucu
Ohhmmmm tamam.Eyvah genetik yatkınlık diyorsun
Ben kendiliğinden bırakacaklarına inanıyorum. Sen de inan. Evrene olumlu mesaj gönder
Kullaniyoruz 45 gunlukten beri ama sadece huysuzlandiginda veriyorum yoksa gun icinde uyanikken emzik kullanimimiz pek yok cunku emzik aclik hormonunu baskiliyor.canim irem emzik kullaniyor mu?
kullaniyorsa ne zaman vermeye baslamistin?
1 ay oldu biteli neredeyse? Bakalim ne çıkacak testte.Bizim rotadan sonra kakası daha duzene gırmışti son iki gündür ishal gibi yapıyor! Belki bişeyi yoktur ilacınız Yenı bitmemişmiydi ?
Kullaniyoruz 45 gunlukten beri ama sadece huysuzlandiginda veriyorum yoksa gun icinde uyanikken emzik kullanimimiz pek yok cunku emzik aclik hormonunu baskiliyor.
Her bebek emzik tutmuyor cnm... bir de her emzigi almayabilir sen avent alirsin bebek 5 tl lik bakkal emzigi emmek ister. Bu bebişlerin sagi solu belli olmuyor. Damakli damaksiz birkac tip denemek lazim. Ama almiyorsa da birak almasin kuzu :)biz gec verdik diye almiyor belki de.
Bugün prematüre günüymüş. Grubumuzun güçlü savaşçıları prematüre minnoslarimizi bugün vesilesi ile tekrar tebrik edelim :)
Her bebek emzik tutmuyor cnm... bir de her emzigi almayabilir sen avent alirsin bebek 5 tl lik bakkal emzigi emmek ister. Bu bebişlerin sagi solu belli olmuyor. Damakli damaksiz birkac tip denemek lazim. Ama almiyorsa da birak almasin kuzu :)
damakli da denedim damaksiz da. avent ve nuk aldik. bi de kaucuklardan deneyecegim.
herkes rahatlik diyor da o yuzden istiyorum.
Ah o tatlılar zaten. Ben hayatim boyunca tatlıya düşkün birisi olmadım şimdi çok fenayım ya. Kendimi durduramiyorum.Bundan sonra diyet yapanlara öyle işkembeden konuşup öğütler vermicem. Çok zor birşey canın istiyorken kendini tutmakAynen beni tarif etmissin yemek tatlı tuzlu abur cubur hiç ayırt etmeden sürekli yeme halindeyim mesela şöyle örnek vereyim bi tatlım var sürekli yaparım hamilelik öncesinde ve hamilelikte en fazla 2 dilim yerdim o da zorlayarak yani ağır gelirdi çünkü. Geçen gün 3 dilim yedim ve zorlasam daha yerdim
Ben de bilemiyorum. Kendime engel olamiyorum. Yemem pişiyor kokuyor yiyorum aradan 5 dakika geçiyor tekrar acıkıyorum 5 dakika geçiyor abir cubur canım istiyor bi döngü sürekli devam ediyorBeni tarif ettin şu an iki haftada gitmişti kilolar 4 kilo aldım tekrar dikkat ediyorum neyde ki bu ara almıyorum en azından :) güne bişey yemeyeceğim diye başlıyorum her gün ama akşam şiş karınla yatıyorum bide sürekli tatlı istiyor canım nasıl engel olacaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?