Canım hayırlı olsun.çok canı yandı mi sünnet sonrasında .Kaç günde eski haline döndü?İyi diyelim iyi olsun canım. Sağol sorduğun için. 1 aydır asrın kucaktan inmiyor. Atak dedim, aşı dedim. İyice alıştı. Artık bütün bir gece oturur pozisyonda emerek uyuyor ben ise perişan.
Dün eğitime başladım artıkağla ağla çocuğum bir hal ben bir hal. Bakalım inşallah alışır da bu ağlamalar boşa gitmez. O ayrı ağlıyor ben ayrı.
Bu araca geçen cuma sünnet yaptırdık. O da çocuğa deil ama bize travma yani
Yoksa hissetmedi bile, farkında değil.
Öyle günler geceler geçiyor canım. Pek giremiyorum. Girince de son birkaç sayfayı ancak okuyabiliyorum. Yeni arkadaşlar gelmiş hoşgelmiş :)
Sen nasılsın? Nasıl geçiyor günler. Atak ya da aşı etkiledi mi sizi de?
gunde 4 ya da 5 kez. 3 yaptigi gunler de oluyor ama tum gun zorlanmaktan huzursuz geciyor o zaman. bizimkinin motor bozuk sanirimKızlar bebekleriniz ne aralıkla kaka yapiyor?
Benim kızım düzenli olarak her gün akşamüstü yapardı. Bugün 4.gün ama hala yapmadı. Internette normaldir yazıyor ama biraz sıkıntısı var sanki, gaz cıkariyor bol bol ama kaka yok.
ay biliyorum iyi degil ama gozumde canlandirinca bi komik geldi :)) daha neler yiyeceklerEvet yakin donmesi ama dondukten sonra hic durmiycak oyun halisindan gidip halinin tuylerini yiyo
O ıkınırken ki tipi sonra o kokugözumde canlandı bu halleri bile sevimli oluyor. Demek bizimki de yolda.
Canim ben yazana kadar arkadaslar yazmis ve bebegin de yapmis kakasini. Evet, 10 gune kadar normal. Agâh hergun yapiyor ama Han’in da yapmadigi gunler olurdu. O zamanki doktoru da normal oldugunu, mudahale etmememiz gerektigini soylerdi.Hümeyra da da saga sola hareket dahi yok ama ayağa kalkabilir her an o kadar azimle yukarı cekiyor kendini
Akşamustu bir iki saat arayla iki kez yapıyordu en fazla üç. Normalde de kakasini yapmadan once biraz huzursuzlanırdı anlardım yapacağını. Simdi aynı huzursuzlugu yapıyor ama kaka yok. Sen tecrubelisin anlayabilirsin bir sıkıntısı mı vardir acaba?
Agâh birkac gundur uyuyacagi zaman “eee eee eee” diyor. Han da derdi. Cok uzun sure de yapti oyle. Abisini- babasini gozune kestiriyor mesela, onlar o sirada Agâh’a bakmiyorsa “euv” diye sesleniyor.O zaman inşallah ondandır. Peki buyume haftalarinda çok farklı seyler gözlemliyormusun? Birkaç gundur bariz bir sekilde sesler cıkarıyor bülbül gibi şakıyor normalde takip etmiyorum atakları ama galiba atak dönemindeyiz. Ataklardan sorumlu bakanı @garipkedi göreve cağırıyorumzırt pırt uyanıyoruz, gazlarımız geri geldi, yarım saatte bir meme istiyoruz ama reddediyoruz. Af istiyoruz.
Dunden beri o kadar zor anla geciriyorum ki; bu sarkiyi soyliyordum iki gundur. Simdi gorunce bir de senin yazdigini... kaybettigim bir seyi bulmus gibi oldum.Güzel günler göreceğiz çocuklar,
güneşli günler göreceğiz…
Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar,
ışıklı maviliklere süreceğiz…
Açtık mıydı hele bir
son vitesi,
adedi devir.
Motorun sesi.
Uuuuuuuy! çocuklar kim bilir
ne harikûlâdedir
160 kilometre giderken öpüşmesi…
Hani şimdi bize
cumaları, pazarları çiçekli bahçeler vardır,
yalnız cumaları
yalnız pazarları..
Hani şimdi biz
bir peri masalı dinler gibi seyrederiz
ışıklı caddelerde mağazaları,
hani bunlar
77 katlı yekpare camdan mağazalardır.
Hani şimdi biz haykırırız
Cevap:
açılır kara kaplı kitap:
zindan..
Kayış kapar kolumuzu
kırılan kemik
kan.
Hani şimdi bizim soframıza
haftada bir et gelir.
Ve
çocuklarımız işten eve
sapsarı iskelet gelir..
Hani şimdi biz..
İnanın:
güzel günler göreceğiz çocuklar
güneşli günler göreceğiz.
Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar,
ışıklı maviliklere süreceğiz….. nhr
benden sana hediye olsun
Yaptiriyorum aslinda ama..han donmeden once karnina dogru cekerdi bacaklarini, top gibi olup sagina veya soluna donerdi. Agâh pek orali degil. Yan yatirirsam dönup yuzustu duruyor, altta kalan ellerini kurtarip tepine tepine dönüyor basladigi yere kadar. Ama sirtustu yatarken sagina-soluna donmuyor.Ben de oyun halisinda gozlemliyorum bunu, bir bırakıyorum 90 derece dönmüş. Uzun süre tutsam 180 derece de döner de durmuyor o kadar.
Dönme egzersizleri yaptır istersen. Ben yaptırmaya başladığımdan veri daha aktif dönme çalışmasına başladı. Kollarından tutup çevirebilirsin veya üstte kalacak bacağını katlayıp dondurebilirsin. İkisi de işe yarıyor.
Burç yorumu gibi olmuş
Geçmiş olsun, sünnetten de kurtulmuşsunuz gözünüz aydınİyi diyelim iyi olsun canım. Sağol sorduğun için. 1 aydır asrın kucaktan inmiyor. Atak dedim, aşı dedim. İyice alıştı. Artık bütün bir gece oturur pozisyonda emerek uyuyor ben ise perişan.
Dün eğitime başladım artıkağla ağla çocuğum bir hal ben bir hal. Bakalım inşallah alışır da bu ağlamalar boşa gitmez. O ayrı ağlıyor ben ayrı.
Öyle günler geceler geçiyor canım. Pek giremiyorum. Girince de son birkaç sayfayı ancak okuyabiliyorum. Yeni arkadaşlar gelmiş hoşgelmiş :)
Ac biraktim acgunde 4 ya da 5 kez. 3 yaptigi gunler de oluyor ama tum gun zorlanmaktan huzursuz geciyor o zaman. bizimkinin motor bozuk sanirim
ay biliyorum iyi degil ama gozumde canlandirinca bi komik geldi :)) daha neler yiyecekler
Yaman soyle yapiyo :Eki Görüntüle 2076396 Esim bu coraplari almis; parmagima takip Agâh ile konusturuyordum onlari, ayagina giydirdigimde pek ilgilenmiyordu. Bu aksam giydirince ayagini kaldiriyor, kafasini kaldiriyor onlari gormek icin ve tutmaya calisiyordu. Bunlari yaparken de sagina-soluna donmeye cok meyillendi. Yakindir sanki donmesi. Coraplardan umutluyum, tabi Agâh’tan da :))
Hahahaa. Aynen oyle. Bir de unutuyo gibi oluyo sonra geri ugrasmaya basliyo.Yaman soyle yapiyo :
Aaa bi ses gelio
Hee bi ses geliyo
Du bakyim
Sag saol yukari
Yok yok asagidan bi yerden gelio
Aaa noldu
Bacagimi sole yaptim ottu galiba
Du bakiyim bi daha yapiyim
Aaa valla oldu yine
Anneee anneee bak ayagimdan ses gelio
Bak bak bi daha yapicam
Allasen kiz bak
Ayyy sen de miiiHahahaa. Aynen oyle. Bir de unutuyo gibi oluyo sonra geri ugrasmaya basliyo.
Ay bu arada Bade Hanim 11 Nisan dogumluymus. Ben deopuyorum “koçumu”
Saol cnmCok cok gecmis olsun.valla iyi doktorlar iyi ki varlar:)oglus iyi..masallah ne uslu dedigimiz gun sabah olmuyor:)))) ayakta emzirmemi istiyor.elektro gitar gibi kafasi gogsumde ayaklari yere dogru capraz tutup emziriyorum cok komik haldeyiz
Canım döndük dolaştık tekrar kendi doktorumuza gittik,, ayın 12’sinde iyileşir dedi Duru için :)) bu hastalığın seyri bu, tedavisi bu,, bunu yeniden keşfetmeye gerek var mı dediAyy ikisi de olunca cok zor ya kolay gelsin cabucak bitsin artik ins.ya
Bade’yi yedirmem kimseye. Ilk kez dogum gunumde dogan biriyle tanisiyorum. O oyle diyorsa, dunya karedir annesi, Bade’ye katiliyorum :)Ayyy sen de miii
Cok guzel ve cok zorsunuz ya
Dedigim dedik caldigim duduk
Dunya kare diycek yakinda 1 milyon insan yuvarlak diycek o ayaklarini vura vura kare diycek
Bu arada ben de yurek yedim evet
Bi koc bi aslan ugrassam olmaz.
Bunlar daha iyi gunlerim
Hahaha:)bu ani bekliyomus.Tezahuratsiz yapmam dediyse demek
Gozunuz aydin:)
Anne olunca anladım: kaka onemliAynen öyle ogün bugündür her kaka yaptığında bi göbek atmadığım kalıyorhatta 4 arkadaş kısa aralıklarla doğum yaptık onlarda böyle bi muhabbet açtığında gaz bile sıkıntı değil kaka önemli deyip duruyorum
Tesekkürler vay be bir gün bunun için gözün aydin mesajlarıda mı alacaktımHadi gözün aydın
Tesekkürler yaahadi gozunuz aydin canim
Az az yapıyorsa belki de ya da fazla yiyen bir bebekse masallah.gunde 4 ya da 5 kez. 3 yaptigi gunler de oluyor ama tum gun zorlanmaktan huzursuz geciyor o zaman. bizimkinin motor bozuk sanirim
ay biliyorum iyi degil ama gozumde canlandirinca bi komik geldi :)) daha neler yiyecekler
Canim ben yazana kadar arkadaslar yazmis ve bebegin de yapmis kakasini. Evet, 10 gune kadar normal. Agâh hergun yapiyor ama Han’in da yapmadigi gunler olurdu. O zamanki doktoru da normal oldugunu, mudahale etmememiz gerektigini soylerdi.
Agâh birkac gundur uyuyacagi zaman “eee eee eee” diyor. Han da derdi. Cok uzun sure de yapti oyle. Abisini- babasini gozune kestiriyor mesela, onlar o sirada Agâh’a bakmiyorsa “euv” diye sesleniyor.
Bir de her bebekte var bu sanirim; yeni bir hareket, beceri kazanmadan once bebekler ya cok huysuzlasiyor ya da cok sessizlesiyor. Han’da disten once, oturmasindan once, yurumesinden once.. hepsinde yasadik bunu. Genelde sessizlesirdi. Bildigi seyleri de yapmazdi, sonra yeni bir sey eklemis olarak cikardi karsimiza.
Bizim bi muhabbet kusumuz vardi; simit. Annemle konusmadiklari sey yoktu. Oyle tatli konusurdu ki. Bazen sessizlesirdi,huysuzlanirdi. Annem derdi ki: yeni bir kelime ogreniyor Simit kesin. Birkac gun sonra aynen eskilerle beraber yani bir sey soylemeye baslardi. Annem, Han’in o buyume zamanlarindaki halininanlattigim zaman: yeni bir sey ogreniyordur, kendisini ona hazirliyordur. Simit de boyleydi derdi :) Han’in gelisimini Simit ile kiyaslardi oyle.
Dunden beri o kadar zor anla geciriyorum ki; bu sarkiyi soyliyordum iki gundur. Simdi gorunce bir de senin yazdigini... kaybettigim bir seyi bulmus gibi oldum.
Yaptiriyorum aslinda ama..han donmeden once karnina dogru cekerdi bacaklarini, top gibi olup sagina veya soluna donerdi. Agâh pek orali degil. Yan yatirirsam dönup yuzustu duruyor, altta kalan ellerini kurtarip tepine tepine dönüyor basladigi yere kadar. Ama sirtustu yatarken sagina-soluna donmuyor.
Geçmiş olsun cnm,, iyi olmuş aradan çıkardığınız sünnet olayını.. artık çoğunluk erken yaptırıyor zaten sanırım.. nasıl geçti eğitimin ilk gecesi peki? Ağlamak dışında yani.. ne kadar sürdü uyuması..?İyi diyelim iyi olsun canım. Sağol sorduğun için. 1 aydır asrın kucaktan inmiyor. Atak dedim, aşı dedim. İyice alıştı. Artık bütün bir gece oturur pozisyonda emerek uyuyor ben ise perişan.
Memeyi tutsun da emsin diye denemedigim yontem kalmadi.. yaklasik iki aydir aydir emmek istemiyor. Emzirme pozisyonunu alalim yeter. Nasil aglamalar, kafasini koltukaltima sokup saklaniyor inan ki. Ilk zamanlar ayakta tutturup yavasca oturuyordum. Dunden beri uyanikken hic emziremedim. Sariliyorum, basini cenemin altina sokuyo, uyuyo. Sonra yan tutup emziriyorum. Goguslerim tas gibi oldu artik. Elimle sagmakla basedemedim, sut sagma makinami cikardim geri. Sagiyorum hafifleyeyim diye. Han da yapmisti bunu ama hatirliyorum, 1 ay surmustu. Agâh... yani oyle tatli ki, cok huzurlu.. emzirecegim an acayip bir seyler oluyor cocuga..Saol cnmAyakta emme olayı zormuş ama ya nasıl alıştı öyle yaramaz? Gerçi insan bir yerden sonra emsin diye her türlü şebekliğe razı oluyor tabi :)
17 Agustos canim. Bebeklerin buyurken gecirdigi kritik donemler ve yapmasi gereken hareketler var. Onlardan once genellikle kendi iclerinde bir seyler yasiyorlar.ilgi cekmeye çalısmıs demek teşekkurler
Anne olunca anladım: kaka onemli
Tesekkürler vay be bir gün bunun için gözün aydin mesajlarıda mı alacaktımannelik ne guzel yaa
Tesekkürler yaa
Az az yapıyorsa belki de ya da fazla yiyen bir bebekse masallah.
Agâh'ın dogum tarihi ne zaman.? Çok enteresan hic farketmemiştim ve de kimseden de duymadım bu sakinlikten sonraki yeni beceri eklenmesini. Nasıl guzel bir sureç yaa her gün farklı zorluklar ama bir o kadar da güzelliklerle dolu. Abisinin olması da Agâh için çok büyük bir avantaj tabi sonradan abi icinde cok guzel olacak.
Selamlar.. uye olmadan once yazdiklarini takip ediyordum senin de, onceki gun niye yazmiyor acaba diye dusunmustum.İyi diyelim iyi olsun canım. Sağol sorduğun için. 1 aydır asrın kucaktan inmiyor. Atak dedim, aşı dedim. İyice alıştı. Artık bütün bir gece oturur pozisyonda emerek uyuyor ben ise perişan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?