2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Canim Agâh yabacilamiyor. Yani huysuzlanmiyor diyeyim. Bu aksam esimin halasina gittik. Cok guldu onlara. Onlarin surekli gormedigi insanlar oldugunu farketti. Kendisiyle konustuklari zaman saskin saskin bakiyor sonra guluyor. Hatta esimin halasi kucagina aldi, sevdi biraz.. uyudu kadinin kucaginda. Haftasonu Kozan’a gidecegiz kayinbabamlarin yanina. Bakalim orda ne yapacak..
ama soyle bir sey yapiyor 2-3 gundur: esimin kucaginda oluyor, bana bakiyor. Seviyorum konusuyorum guluyor. Arkami donup odadan ciktigimda dudagini buzup agliyor. Ilk once tesadufen oyle agladi sandik. Sonra bir daha yaptim yine aynisini yapti. Simdi her yanindan ayrilisimda pittiriveriyor dudaklarini.

Özel sektörde calisan bayanlar, izin konusunda tam bilginiz var mi? Ben simdi ücretsiz izin kullaniyorum. Mayis ayi gibi baslayacagim ise ama merak ettigim su yari zamanli calisma 60 günlük olan ücretsiz izinden sonra kullanilabiliyor mu? Bir de Iskurun karsiladigi izin bu degil mi? Kismi zamanli calisma da varmis, onda maasi yarim aliyormusuz bunda ise tam degil mi? offf kafam cok karisti. Mesela bu 60 günü ücretsiz izinden sonra degil de süt izinim de bittikten sonra kullanabilir miyim? Yoksa ücretsiz izin kullaninca hakkimi kaybetmis mi oldum? Biri beni aydinlatirsa cok sevinecegim internette yazanlar iyice beynimi corba etti.

yani oyle saatte bir emen bi cocuk degil. ortalama 2 bucuk saat emme suresi. 3 3bucuk saati de buldugu oluyor. tabi donem donem.saatte bir emdigi de oluyor ama kaka sayisi sabit pek degismiyor.

Gece kalktığında da mı emmiyor? Biberonla verince alıyor ama değil mi? Sütün tadını sevmemekle alakalı birşey yok yani?

nerden bulabiliriz bu bu eldiveni nette gördüm ama nerde satılıyor hiç bilmiyorum

Yani zaten su anda cigerde bise yok bizde cok sukur .Ama biraz da sacma bi sekilde bence cocuk oksuruyo die ya cigere inerse tedavisi uyguluyoruz .Oksuruk daha iyi sanki ama o balgam gitmeden bitmio iste.Ben de kendi drumu istiyorum ya
O bilse kizar zaten bu ya tutarsa tedâvisine ama simdilik o kadar korktum ki ben de hic bise yapmamaktan iyi geliyo biseler yapmak
Sizin nasi son durum?

Aaa ayni gun mu hem deeee .Supeeerr
Ben de bilmem ya inanmam ilgilenmem de aslinda.Tamamen hayvansal ozelliklerinden yola cikiyorum

En azından biz kendimizden emin olalım tabiki, ama ben yaşadığım şehirde yalnız olduğum için alışverişe çok çıkamıyorum bu da beni internetten alışverişe yöneltiyor. Nette de malum farklı farklı fiyatlar oluyor, genelde isim yapmış sitelerden almaya çalışıyorum ama onların tedarik ettiği firmalar güvenilir midir, bu konuya bizim kadar hassasiyet gösteriyorlarmıdır bilemiyorum tabi.

Çocuklarının ilişkisini öyle güzel anlatıyorsun ki ikinci bit çocuk daha yapasım geliyor. Şu ara bu fikirden epey korkuyordum halbuki
Bir de ben odadan çıkarken başkasının kucağındaysa peşimden bakmıyor mu koşup kucağıma alıp sımsıkı sarılasım geliyor çizgi filmdeki şu kız gibi

Gece kalktığında da mı emmiyor? Biberonla verince alıyor ama değil mi? Sütün tadını sevmemekle alakalı birşey yok yani?
Emiyor ama oturdugum yerde hafiften yaylaniyorum tutsun diye.. Daha hic biberonla vermemistim; dun denedim icmedi. Sutun tadina da baktim vallahi; cok sekerli. Benim gib seker sevmiyorsa hoslanmiyor olabilir tadindan :) yok ama; huy yapti bunu.

Buhar veriyor muydunuz siz? Han cok sefer ve siddetli bronsiolit gecirdi. Doktorumuz cigerlerine inmedigi muddetce buhar vermememiz gerektigini soylerdi. Eger verilirse; gereksiz yere cigerler daha fazla hava dolar, ust solunum yollarindaki bakteriler cigere iner, aslinda cigerde bir sey yokken cigerlerdeki bronslarin tikanmasina sebep olunur ve iyilesme sureci uzarmis. Yani buhar veriyorsaniz eger; cigere inmediyse vermeyin. Internette de bunla ilgili birkac yazi okumustum. Yanlis tedavi yuzunden cocuklarin ust solunum yollarinda tikaniklik varken, tikanikligin gereksiz yere buhar verilmesi sonucu cigerlere indigini. Corekotu yagiyla gogsunu ve sirtini yaglamayi denedin mi? Bizde ise yariyor gibiydi. Cok gecmis olsun, Allah sifa versin.
Aaa ayni gun mu hem deeee .Supeeerr
Ben de bilmem ya inanmam ilgilenmem de aslinda.Tamamen hayvansal ozelliklerinden yola cikiyorum
Evet evet..11 Nisan..

Ayyy tesekkur ederim.. Agâh’a hamile olmadan once 7 ay denedik; olmadi bebek. Sonra Han bir rahatsizlik gecirdi; beyaz renk kaka yapiyordu. Cok doktora gittik; tahliller, serumlar falan ugrasiyoruz. Baska hastaliklara da isaret ediyor bu beyaz kaka. O aralar o kadar cok yiprandim da fiziksel ve psikolojik olarak. Esime “Han okula baslayana kadar erteleyelim; benim de zamana ohtiyacim var, dinlenmem lazim” dedim... ve 1 hafta sonra hamile oldugumu ogrendim. :))
Sonra kabullenemedim bir sure. O kadar sogumustum 2. Cocuk fikrinden, ettafimda da kardesi dogduktan sonra cildiran birkac abi/abla peydah olmustu. Cok korkuyordum, kendimi hazir hissetmiyordum. Bu durum dogum yaptigim gune kadar surdu diyebilirim. Sonra beni cocuklar rahatlatti. Sebep olduklari bunalimlarimi onlar sayesinde aştim geri. Esime diyorum ki “Allah Han’dan simdiden razi olsun. Ilerde belki soyleme firsati bulamazsam...”
Onlari boyl gorunce cok mutlu oluyorum :)
Sizin de gelir guzel zamanlariniz insaallah, zor gunler bunlat. Buyudukce guzellesiyor, kolaylasiyor

Son düzenleme:
Aaa inanmiyorum hadi ya al iste bak
Bugun kendi dr umuza yazicam o zmn ya icim hic rahat diil zaten
Cok saol ya iyuki soledin

Han’in bronsiolit zamanlarindan kalma bir sey daha:
Halinizin ustune toz tutmayan bir sey serin. Biz savan alip sermistik
Yün ile orulmus yelek, ceket giydirmeyin
Polyester kiyafet giydirmeyin
Bunlara allerjisi olabiliyor, bronslari bunlar da tikiyor. Ben bazen Han’a annemin ordugu yeleklerden giydirdigim zaman Han cok hapsuruyor.

Günaydın kızlar.Soğuk buhar makinası kullananlar tüm gece açık bırakıyor musunuz bir de hasta eder mi buhar makinası bogazim ağrıyor makinadan mi diye düşünüyorum.

inşallah eğer hamile kalırsam ilk buraya yazacağım zaten umarım rabbim dualarımızı kabul eder şu cuma günü bebeklerinizi benim için öpün.

Ben de hep yun yelek giydiriyorum ya halinin ustune battaniye serdim onun ustunde oynuyoruz

inşallah eğer hamile kalırsam ilk buraya yazacağım zaten umarım rabbim dualarımızı kabul eder şu cuma günü bebeklerinizi benim için öpün.
Allah hayirlisiyla saglikli sihhatli kucagina nasip etsin canim.Sen buraya yaz ilk gunden itibaren senin icin dua etmeye basliycam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…