Canim Agâh yabacilamiyor. Yani huysuzlanmiyor diyeyim. Bu aksam esimin halasina gittik. Cok guldu onlara. Onlarin surekli gormedigi insanlar oldugunu farketti. Kendisiyle konustuklari zaman saskin saskin bakiyor sonra guluyor. Hatta esimin halasi kucagina aldi, sevdi biraz.. uyudu kadinin kucaginda. Haftasonu Kozan’a gidecegiz kayinbabamlarin yanina. Bakalim orda ne yapacak..Kızlar bu bebekler artık başkalarını görünce yabancılıyormu???
Geçen hafta annemlere gittiğimizde haykıra haykıra ağladı.bi yeri ağrıyo sandık panikledik.uykusunumu alamadı dedik.kaptık çocuğu eve geldik.evde sakinleşti..
Bugün yine gittik.kapıdan girdik, anneme baktı kardeşime baktı başladı yine ağlamaya.ama ne ağlama...
Gözlerinde yaşlar akıyor..kucağıma aldım sakinleşmedi..uykusunu alamadı heralde dedim.uyuttuk.uyanınca biraz bakındı.birisi elleyince başladı ağlamaya.
Kimse bana bakmasın dokunmasın istiyor.
Babama bayılırdı eskiden.şimdi gözgöze gelmemek için başını çeviriyo :)
Babam başını çevirdiği tarafa doğru eğildikçe,başını sağa sola çevirdi çok komikti :)
Çok bozuldu bizimkiler.çocuğı unutturdunuz bize diye sitem ettiler :)
Her gün gezmelere gidicez anlaşılan.bizim kız iyice yabani oldu :)
yani oyle saatte bir emen bi cocuk degil. ortalama 2 bucuk saat emme suresi. 3 3bucuk saati de buldugu oluyor. tabi donem donem.saatte bir emdigi de oluyor ama kaka sayisi sabit pek degismiyor.ilgi cekmeye çalısmıs demek teşekkurler
Anne olunca anladım: kaka onemli
Tesekkürler vay be bir gün bunun için gözün aydin mesajlarıda mı alacaktımannelik ne guzel yaa
Tesekkürler yaa
Az az yapıyorsa belki de ya da fazla yiyen bir bebekse masallah.
Agâh'ın dogum tarihi ne zaman.? Çok enteresan hic farketmemiştim ve de kimseden de duymadım bu sakinlikten sonraki yeni beceri eklenmesini. Nasıl guzel bir sureç yaa her gün farklı zorluklar ama bir o kadar da güzelliklerle dolu. Abisinin olması da Agâh için çok büyük bir avantaj tabi sonradan abi icinde cok guzel olacak.
Gece kalktığında da mı emmiyor? Biberonla verince alıyor ama değil mi? Sütün tadını sevmemekle alakalı birşey yok yani?Memeyi tutsun da emsin diye denemedigim yontem kalmadi.. yaklasik iki aydir aydir emmek istemiyor. Emzirme pozisyonunu alalim yeter. Nasil aglamalar, kafasini koltukaltima sokup saklaniyor inan ki. Ilk zamanlar ayakta tutturup yavasca oturuyordum. Dunden beri uyanikken hic emziremedim. Sariliyorum, basini cenemin altina sokuyo, uyuyo. Sonra yan tutup emziriyorum. Goguslerim tas gibi oldu artik. Elimle sagmakla basedemedim, sut sagma makinami cikardim geri. Sagiyorum hafifleyeyim diye. Han da yapmisti bunu ama hatirliyorum, 1 ay surmustu. Agâh... yani oyle tatli ki, cok huzurlu.. emzirecegim an acayip bir seyler oluyor cocuga..
Biraz önce videoya çektimmmmmm :)
Aslında yana dönmek amaçları :)
Bacaklarını kaldırıp sağa doğru dönmeye çalışıyo ama koca kıçını kaldıramıyor :) bu hareketi devamlı yapa yapa yatakta milim milim dönüyo :)
Hırsla gayretle dönmeye çalıştı.dönemeyince sinirlendi :)doğa da yaklaşık 15 gündür yan dönüyor yatağında ve oyun halısında dönmüş olarak buluyorum debelenirken oyun halısından çıkmışlığıda var çok haraketli ve sürekli çığlık atıyor
Dönmeleri yakındır
nerden bulabiliriz bu bu eldiveni nette gördüm ama nerde satılıyor hiç bilmiyorumSelam kızlar,
Aranızda bebeği için diş kaşıma eldiveni alan , kullanan varmıdır? Deneyimlerini paylaşırsanız sevinirim.
Kızım 9 Aralık'ta 3 ayını dolduracak ve elleri ağzında, ağzından su akıtıyor bende damaklarının kaşındığını düşünüyorum ama tam kavrayamadığı için bu aşamada diş kaşıma eldiven almanın iyi olduğunu düşünüyorum.
Yani zaten su anda cigerde bise yok bizde cok sukur .Ama biraz da sacma bi sekilde bence cocuk oksuruyo die ya cigere inerse tedavisi uyguluyoruz .Oksuruk daha iyi sanki ama o balgam gitmeden bitmio iste.Ben de kendi drumu istiyorum yaCanım döndük dolaştık tekrar kendi doktorumuza gittik,, ayın 12’sinde iyileşir dedi Duru için :)) bu hastalığın seyri bu, tedavisi bu,, bunu yeniden keşfetmeye gerek var mı dediözetle pulmicort + ventulin out, atrovent + flixotide + ventulin in :) daha da gitmem başka yere... siz ne durumdasınız??
Aaa ayni gun mu hem deeee .SupeeerrBade’yi yedirmem kimseye. Ilk kez dogum gunumde dogan biriyle tanisiyorum. O oyle diyorsa, dunya karedir annesi, Bade’ye katiliyorum :)
Ya ben baska burclarin ozelliklerini hiiiiic bilmem. Benim de buyugum Boga, kucugum Aslan. Ben Koc, esim Oglak. Bir acayip “fauna”
En azından biz kendimizden emin olalım tabiki, ama ben yaşadığım şehirde yalnız olduğum için alışverişe çok çıkamıyorum bu da beni internetten alışverişe yöneltiyor. Nette de malum farklı farklı fiyatlar oluyor, genelde isim yapmış sitelerden almaya çalışıyorum ama onların tedarik ettiği firmalar güvenilir midir, bu konuya bizim kadar hassasiyet gösteriyorlarmıdır bilemiyorum tabi.Evet cnm bizde var ama inan hiç bakmadım :))) Ayşe bir yerlere saklıyor sürekli, bulur bulmaz yazarım sana :) yalnız şöyle bir şey var, ünlü markaların çoğu da Çin’de üretim yapıyor. İşçilik düşük olduğu için tabi, onu artık biliyoruz. Ama önemli olan o firmanın standartlarına uygun üretim yapılması. Çin’de şöyle bir şey var, mesela diyelim ki Fisher orada bütün detayları kendi standartlarında üretilen bir oyuncak yaptırdı, (bazı firmalar kendi fabrikalarını açtı direk tabi); sonra bu oyuncağın kalıbı kıvırı zıvırı ortalığa hızla yayılıyor ve Çin’deki yerel üreticiler diğer standartlarını düşürerek fiziksel olarak ürünün birebir aynısını üretip piyasaya salıyorlar. İşte sıkıntı bu imitasyonları satın almakta.. (Aliexpress ve Alibaba da bu anlamda harika bir uluslararası pazar oluşturdu tabi bu firmalar için.) yani ürünün hangi ülkede üretildiğinden ziyade, hangi firma için üretildiği önemli. özetle Fisher Price ve Playskool dahi Çin’de üretim yapıyor; mühim olan yerel firmaların kalitesiz ürünlerini almadığımıza emin olmak.
ben jokerde gormustum canim. hepsiburada da falan da var. mouthie mitten.nerden bulabiliriz bu bu eldiveni nette gördüm ama nerde satılıyor hiç bilmiyorum
Çocuklarının ilişkisini öyle güzel anlatıyorsun ki ikinci bit çocuk daha yapasım geliyor. Şu ara bu fikirden epey korkuyordum halbuki17 Agustos canim. Bebeklerin buyurken gecirdigi kritik donemler ve yapmasi gereken hareketler var. Onlardan once genellikle kendi iclerinde bir seyler yasiyorlar.
Han ve Agâh.. Oyle tatlilar ki suanda cok sukur. Han hareket ettikce Agâh O’nu seyrediyor, eger ters yondeyse Abisi onun sesini duyunca bulmaya calisiyor. Han son 1 haftadir uyaninca kardesini soruyor ilk once. Sarilmak istiyor. Bildigi sarkilari icinde Agâhin ismi gececek sekilde degistiriyor.
Ben de en cok seyi merak ediyorum: Agâh ile Han ortak olup ne yapacaklar birlikte, nasil oyun kuracaklar falan.
Biz 4 kiz kardesiz. Cok guzel cocukluk gecirdik sehir sehir gezerek. Hep arkadas olduk birbirimize. Suanda kizlar Eskisehir’de yasiyor ben Adana’dayim. Nasil ozluyoruz birbirimizi..
insallah Han ve Agâh da en az bizim kadar severler birbirlerini..
Bir de ben odadan çıkarken başkasının kucağındaysa peşimden bakmıyor mu koşup kucağıma alıp sımsıkı sarılasım geliyor çizgi filmdeki şu kız gibiCanim Agâh yabacilamiyor. Yani huysuzlanmiyor diyeyim. Bu aksam esimin halasina gittik. Cok guldu onlara. Onlarin surekli gormedigi insanlar oldugunu farketti. Kendisiyle konustuklari zaman saskin saskin bakiyor sonra guluyor. Hatta esimin halasi kucagina aldi, sevdi biraz.. uyudu kadinin kucaginda. Haftasonu Kozan’a gidecegiz kayinbabamlarin yanina. Bakalim orda ne yapacak..
ama soyle bir sey yapiyor 2-3 gundur: esimin kucaginda oluyor, bana bakiyor. Seviyorum konusuyorum guluyor. Arkami donup odadan ciktigimda dudagini buzup agliyor. Ilk once tesadufen oyle agladi sandik. Sonra bir daha yaptim yine aynisini yapti. Simdi her yanindan ayrilisimda pittiriveriyor dudaklarini.
Canım Jokerde satılıyor.nerden bulabiliriz bu bu eldiveni nette gördüm ama nerde satılıyor hiç bilmiyorum
Emiyor ama oturdugum yerde hafiften yaylaniyorum tutsun diye..Gece kalktığında da mı emmiyor? Biberonla verince alıyor ama değil mi? Sütün tadını sevmemekle alakalı birşey yok yani?
Buhar veriyor muydunuz siz? Han cok sefer ve siddetli bronsiolit gecirdi. Doktorumuz cigerlerine inmedigi muddetce buhar vermememiz gerektigini soylerdi. Eger verilirse; gereksiz yere cigerler daha fazla hava dolar, ust solunum yollarindaki bakteriler cigere iner, aslinda cigerde bir sey yokken cigerlerdeki bronslarin tikanmasina sebep olunur ve iyilesme sureci uzarmis. Yani buhar veriyorsaniz eger; cigere inmediyse vermeyin. Internette de bunla ilgili birkac yazi okumustum. Yanlis tedavi yuzunden cocuklarin ust solunum yollarinda tikaniklik varken, tikanikligin gereksiz yere buhar verilmesi sonucu cigerlere indigini. Corekotu yagiyla gogsunu ve sirtini yaglamayi denedin mi? Bizde ise yariyor gibiydi. Cok gecmis olsun, Allah sifa versin.Yani zaten su anda cigerde bise yok bizde cok sukur .Ama biraz da sacma bi sekilde bence cocuk oksuruyo die ya cigere inerse tedavisi uyguluyoruz .Oksuruk daha iyi sanki ama o balgam gitmeden bitmio iste.Ben de kendi drumu istiyorum ya
O bilse kizar zaten bu ya tutarsa tedâvisine ama simdilik o kadar korktum ki ben de hic bise yapmamaktan iyi geliyo biseler yapmak
Sizin nasi son durum?
Evet evet..11 Nisan..Aaa ayni gun mu hem deeee .Supeeerr
Ben de bilmem ya inanmam ilgilenmem de aslinda.Tamamen hayvansal ozelliklerinden yola cikiyorum
Çocuklarının ilişkisini öyle güzel anlatıyorsun ki ikinci bit çocuk daha yapasım geliyor. Şu ara bu fikirden epey korkuyordum halbuki
Bir de ben odadan çıkarken başkasının kucağındaysa peşimden bakmıyor mu koşup kucağıma alıp sımsıkı sarılasım geliyor çizgi filmdeki şu kız gibi
Aaa inanmiyorum hadi ya al iste bakEmiyor ama oturdugum yerde hafiften yaylaniyorum tutsun diye..Daha hic biberonla vermemistim; dun denedim icmedi. Sutun tadina da baktim vallahi; cok sekerli. Benim gib seker sevmiyorsa hoslanmiyor olabilir tadindan :) yok ama; huy yapti bunu.
Buhar veriyor muydunuz siz? Han cok sefer ve siddetli bronsiolit gecirdi. Doktorumuz cigerlerine inmedigi muddetce buhar vermememiz gerektigini soylerdi. Eger verilirse; gereksiz yere cigerler daha fazla hava dolar, ust solunum yollarindaki bakteriler cigere iner, aslinda cigerde bir sey yokken cigerlerdeki bronslarin tikanmasina sebep olunur ve iyilesme sureci uzarmis. Yani buhar veriyorsaniz eger; cigere inmediyse vermeyin. Internette de bunla ilgili birkac yazi okumustum. Yanlis tedavi yuzunden cocuklarin ust solunum yollarinda tikaniklik varken, tikanikligin gereksiz yere buhar verilmesi sonucu cigerlere indigini. Corekotu yagiyla gogsunu ve sirtini yaglamayi denedin mi? Bizde ise yariyor gibiydi. Cok gecmis olsun, Allah sifa versin.
Evet evet..11 Nisan..
Ayyy tesekkur ederim.. Agâh’a hamile olmadan once 7 ay denedik; olmadi bebek. Sonra Han bir rahatsizlik gecirdi; beyaz renk kaka yapiyordu. Cok doktora gittik; tahliller, serumlar falan ugrasiyoruz. Baska hastaliklara da isaret ediyor bu beyaz kaka. O aralar o kadar cok yiprandim da fiziksel ve psikolojik olarak. Esime “Han okula baslayana kadar erteleyelim; benim de zamana ohtiyacim var, dinlenmem lazim” dedim... ve 1 hafta sonra hamile oldugumu ogrendim. :))
Sonra kabullenemedim bir sure. O kadar sogumustum 2. Cocuk fikrinden, ettafimda da kardesi dogduktan sonra cildiran birkac abi/abla peydah olmustu. Cok korkuyordum, kendimi hazir hissetmiyordum. Bu durum dogum yaptigim gune kadar surdu diyebilirim. Sonra beni cocuklar rahatlatti. Sebep olduklari bunalimlarimi onlar sayesinde aştim geri. Esime diyorum ki “Allah Han’dan simdiden razi olsun. Ilerde belki soyleme firsati bulamazsam...”
Onlari boyl gorunce cok mutlu oluyorum :)
Sizin de gelir guzel zamanlariniz insaallah, zor gunler bunlat. Buyudukce guzellesiyor, kolaylasiyor
Çok şükür cnm.. hep uğraşmaca işte.. valla inanmazsın belki ama aklıma geldikçe dua ediyorum sana zaten, ve çok sık aklıma geliyorsun. Çünkü doğuma girerken ilk sana dua etmiştim, çok istedim iyi haber almak senden. Ama Allah büyük, hakkımızda neyin iyi neyin kötü olduğunu aslında sadece o biliyor. En doğru zamanda harika bir bebekle mükafatlandıracak seni de inşallah
Ben de hep yun yelek giydiriyorum ya halinin ustune battaniye serdim onun ustunde oynuyoruzHan’in bronsiolit zamanlarindan kalma bir sey daha:
Halinizin ustune toz tutmayan bir sey serin. Biz savan alip sermistik
Yün ile orulmus yelek, ceket giydirmeyin
Polyester kiyafet giydirmeyin
Bunlara allerjisi olabiliyor, bronslari bunlar da tikiyor. Ben bazen Han’a annemin ordugu yeleklerden giydirdigim zaman Han cok hapsuruyor.
Allah hayirlisiyla saglikli sihhatli kucagina nasip etsin canim.Sen buraya yaz ilk gunden itibaren senin icin dua etmeye basliycaminşallah eğer hamile kalırsam ilk buraya yazacağım zaten umarım rabbim dualarımızı kabul eder şu cuma günü bebeklerinizi benim için öpün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?