Aa tekrar gelirseniz beklerim :)Ayy sizinki harika olur. Kadinlarla parkta kose kapmaca oynarsiniz artik.
Yaa bu arada biz 2 sene Konya’da oturmustuk Kalfalar ve Kucukkovanagzi mahallerlerinde. Cok dipbucak yerlerde. Konya’ya selamlar :)
Tesekkur ederim, cok incesin.Aa tekrar gelirseniz beklerim :)
Evet biraz dip bucakmış oralar ne işiniz vardı oralarda?
Direk ağzıma geleni söylemek gibi bi kötü huyum var maalesef kafam inanılmaz rahat oluyor sanırım park maceralarımız da milleti terslemekle geçerdi
Geçen gün kuafördeyiz annem ve kız kardeşimde geldi onlara bakıp bakıp ağladı işin tuaf tarafı ordaki kimseyi tanımıyo onlara ağlamıyo annemlere ağladı tuaf çocuk vesselamKızlar bu bebekler artık başkalarını görünce yabancılıyormu???
Geçen hafta annemlere gittiğimizde haykıra haykıra ağladı.bi yeri ağrıyo sandık panikledik.uykusunumu alamadı dedik.kaptık çocuğu eve geldik.evde sakinleşti..
Bugün yine gittik.kapıdan girdik, anneme baktı kardeşime baktı başladı yine ağlamaya.ama ne ağlama...
Gözlerinde yaşlar akıyor..kucağıma aldım sakinleşmedi..uykusunu alamadı heralde dedim.uyuttuk.uyanınca biraz bakındı.birisi elleyince başladı ağlamaya.
Kimse bana bakmasın dokunmasın istiyor.
Babama bayılırdı eskiden.şimdi gözgöze gelmemek için başını çeviriyo :)
Babam başını çevirdiği tarafa doğru eğildikçe,başını sağa sola çevirdi çok komikti :)
Çok bozuldu bizimkiler.çocuğı unutturdunuz bize diye sitem ettiler :)
Her gün gezmelere gidicez anlaşılan.bizim kız iyice yabani oldu :)
Aaa ben kan verdiö sonuçları almayı unuttumBugün 3. doz tetanos aşım var ve kan vereceğim değerlerimin kontrolü için. Bir de Defne'nin 4. Ay aşıları var. Bugün güneş bizim için doğuyor ışıl ışıl. Nasıl da güzel bir gün görüyor musunuz pırıl pırıl
Benimde kolum ağrıyor şimdi hafiften. Bir de bu aşı bende uyku yapıyor. Hamileyken iyiydi de bebek olunca fena, gece de zırt pırt kalkmışım zaten gözler kayık. İnşallah bu hafta kolay geçer. Bilerek cumaya aldım aşı gününü ki baba da ilgilenir ben biraz dinlenirim diye. Atak haftasına karışması daha iyi aslında zaten huysuz biraz daha huysuzlansa bir şey olmaz ateşi olmadığı sürece ama güneşli gün sayısı o kadar az ki hiçbir şey bozmasın o günleriŞimdiden kolay bir gün ve hafta diliyorum geçen ay tetenos aşımı oldum, herhangi bir sorun yaşamadım, bünye alıştı sanırım :) ama bebişleri bilemeyeceğim ebe bize 4. ay aşısı için ayın 20 sine gün vermiş bakalım en azından atak haftasını geçmiş olacağız diye teselli ediyorum kendimi..
Daha ben aşı olurken ortalığı inletmeye başladı ağlaya ağlaya. Muayene tartı ve Ölçüm sırasında da durmadı. En son aşı olurken zirveye ulaştı. Doktorun odasından çıktığımızdainsanlar zavallı diye bakıyorlardı. Emzirme odasında da pek emmedi ağladı. Oradan çıktığımızda herkes bize döndü bir an için. Kafamı Defne'ye gömdüm geri döndüm herkes bize bakıyor kızım, komşulara karşı çok ayıp oldu dedim.Eeee.. nasilsiniz? @garipkedi sizin asiniz da dundu degil mi?
[/QUOTE]Ayy insallah canim. Ne guzel dilekler bunlar. Az once bir kadinla karsilastim, parkta. Benim park maceralarim... :)
Neyse Agâh kanguruda, Han arkadasiyla oynuyor. Kadin Agâhin kac aylik oldugu sordu, Han’i sordu. O da kizini getirmis. Kiz 23 aylik, bir de evde 11 aylik oglu varmis. Nasil, anlasiyorlar mi dedi. “Iyi simdilik” dedim. Kadin bir basladi “bunlar iyi zamanlariniz, bizimki de 6 aylik
Olana kadar iyiydi,sonra korkunc bi hal aldi, bebek abisinin oyuncagini alsin da bak sen o zaman bu gunlerini mumla arayacaksin, bebek bi hareketlensin gorursun, sen bir de yalnizmissin kafayi yersin.” ayy insanin yasam enerjisini somuruyorlar vallahi..ilk kez gordugum bi kadin bana bunlari dedi 5 dakika icinde. “neyse insallah o kadar olmaz” dedim. “Kesin olur, ben soyleyeyim de kendini hazirla” dedi. Simdi o kadindan sonra seninbu soylediklerin ilac gibi geldi.
Bayiliyorlar mutsuzluk yaymaya. Istiyorlar ki kendileri ne zorluk yasadiysa herkes onu yasasin. Hic dönüp bakmiyorlar “biz bir yerde hata yapmis olabilir miyiz” diye.
Neyse :) iyi dilelerin icin tesekkur ederim. Saglikli ebeveynler oluruz insallah hepimiz de her zaman :)
Muti Ana Çocuk Parkında maceralarını yayınlarsan alır okurum baştan söylüyorum, ilk müşterin hazırAa tekrar gelirseniz beklerim :)
Evet biraz dip bucakmış oralar ne işiniz vardı oralarda?
Direk ağzıma geleni söylemek gibi bi kötü huyum var maalesef kafam inanılmaz rahat oluyor sanırım park maceralarımız da milleti terslemekle geçerdi
Pis felaket tellalları. Bence de aileyle ilgili ofisler biraz. Annemler bana kardeşin sana hediye getirdi demişler hastaneden dönerken, bisiklet almışlar. Tavırları da iyiymiş herhalde ki ben hiç kıskanmadım kardeşimi. Kimisi anlatır annem beni daha çok severdi babam bana daha iyi davranırdı vs. diye, biz de kardeşimle konuşuruz arada biri bana senden iyi davransa oturur ağlardım deriz ikimiz de. Bunu verebilmek önemli bence çocuğa.Benimde kolum ağrıyor şimdi hafiften. Bir de bu aşı bende uyku yapıyor. Hamileyken iyiydi de bebek olunca fena, gece de zırt pırt kalkmışım zaten gözler kayık. İnşallah bu hafta kolay geçer. Bilerek cumaya aldım aşı gününü ki baba da ilgilenir ben biraz dinlenirim diye. Atak haftasına karışması daha iyi aslında zaten huysuz biraz daha huysuzlansa bir şey olmaz ateşi olmadığı sürece ama güneşli gün sayısı o kadar az ki hiçbir şey bozmasın o günleri
Daha ben aşı olurken ortalığı inletmeye başladı ağlaya ağlaya. Muayene tartı ve Ölçüm sırasında da durmadı. En son aşı olurken zirveye ulaştı. Doktorun odasından çıktığımızdainsanlar zavallı diye bakıyorlardı. Emzirme odasında da pek emmedi ağladı. Oradan çıktığımızda herkes bize döndü bir an için. Kafamı Defne'ye gömdüm geri döndüm herkes bize bakıyor kızım, komşulara karşı çok ayıp oldu dedim.
Maşallah ne azim, tebrik ederim babanı.Tesekkur ederim, cok incesin.
Benim babam 32 yasinda izmir 9 eylulde universiteye basladi. Imamdi. Hayatimiz degisik degisik koylerde imamlik yaparak gecmisti o zamana kadar. 9 Eylul ilahiyattan mezun olduktan sonra “Konya Yuksek Islam Enstitusu’nde” yuksek lisansini yapip muftuluk belgesini aldi. Orda babam Okurken bir yandan da imamlik yapmaya devam ediyordu. O iki mahalledeki camide 1’er sene gorevlendirilmisti. Simdi muftuluk yapiyor. Ayy babamin “cv” si gibi oldu ayni.
Kitaplaştırayım mı? Yazarım vallaPis felaket tellalları. Bence de aileyle ilgili ofisler biraz. Annemler bana kardeşin sana hediye getirdi demişler hastaneden dönerken, bisiklet almışlar. Tavırları da iyiymiş herhalde ki ben hiç kıskanmadım kardeşimi. Kimisi anlatır annem beni daha çok severdi babam bana daha iyi davranırdı vs. diye, biz de kardeşimle konuşuruz arada biri bana senden iyi davransa oturur ağlardım deriz ikimiz de. Bunu verebilmek önemli bence çocuğa.
Muti Ana Çocuk Parkında maceralarını yayınlarsan alır okurum baştan söylüyorum, ilk müşterin hazır
Canim Agâh yabacilamiyor. Yani huysuzlanmiyor diyeyim. Bu aksam esimin halasina gittik. Cok guldu onlara. Onlarin surekli gormedigi insanlar oldugunu farketti. Kendisiyle konustuklari zaman saskin saskin bakiyor sonra guluyor. Hatta esimin halasi kucagina aldi, sevdi biraz.. uyudu kadinin kucaginda. Haftasonu Kozan’a gidecegiz kayinbabamlarin yanina. Bakalim orda ne yapacak..
ama soyle bir sey yapiyor 2-3 gundur: esimin kucaginda oluyor, bana bakiyor. Seviyorum konusuyorum guluyor. Arkami donup odadan ciktigimda dudagini buzup agliyor. Ilk once tesadufen oyle agladi sandik. Sonra bir daha yaptim yine aynisini yapti. Simdi her yanindan ayrilisimda pittiriveriyor dudaklarini.
Geçen gün kuafördeyiz annem ve kız kardeşimde geldi onlara bakıp bakıp ağladı işin tuaf tarafı ordaki kimseyi tanımıyo
Bizimki de fena halde yabancılıyor:) feryat figan aglıyor:) umarım gecicidir ben öyle çok anneci,kucagımdan inmeyen bi bebek olsun istemem... :/ bi arkadasıma gitmiştik,deli gibi uykusu var mümkün deil uyumadı,eve girer girmez sızdı.huzursuz oluyorlar resmen
Maşallah maşallah :) böyle geliştiklerini görmek beni çok mutlu ediyor :)nerden bulabiliriz bu bu eldiveni nette gördüm ama nerde satılıyor hiç bilmiyorum
Hanimlar sormak istedigim bir sey var:
Agâh’in 2. Ay asilari Adana’ya verem asisi gelmedigi icin veya oncelikli olanlar biz olmadigimiz icin (!) gec yapildi. 2,5 aylikken Eskisehir’de yaptirdim. Rotanin ilk dozu da ayni gun yapildi. Yani o da gecikmeli yapildi. Simdi Rota’nin 2. Dozu 4 aylikken yapilacak ya hani. Ben bunu 4. Ay asilarini yaptirdigim gun mi yaptirmaliyim; yoksa ilk rotanin yapildigi gunu mu baz almaliyim? Yani 4,5 aylikken mu yaptiracagim. Ayy anlatabildim degil mi? Han’a 2 ve 4. Aylarda tam gununde yapilmisti da. Bunu bilemedim.
Pis felaket tellalları. Bence de aileyle ilgili ofisler biraz. Annemler bana kardeşin sana hediye getirdi demişler hastaneden dönerken, bisiklet almışlar. Tavırları da iyiymiş herhalde ki ben hiç kıskanmadım kardeşimi. Kimisi anlatır annem beni daha çok severdi babam bana daha iyi davranırdı vs. diye, biz de kardeşimle konuşuruz arada biri bana senden iyi davransa oturur ağlardım deriz ikimiz de. Bunu verebilmek önemli bence çocuğa.Benimde kolum ağrıyor şimdi hafiften. Bir de bu aşı bende uyku yapıyor. Hamileyken iyiydi de bebek olunca fena, gece de zırt pırt kalkmışım zaten gözler kayık. İnşallah bu hafta kolay geçer. Bilerek cumaya aldım aşı gününü ki baba da ilgilenir ben biraz dinlenirim diye. Atak haftasına karışması daha iyi aslında zaten huysuz biraz daha huysuzlansa bir şey olmaz ateşi olmadığı sürece ama güneşli gün sayısı o kadar az ki hiçbir şey bozmasın o günleri
Daha ben aşı olurken ortalığı inletmeye başladı ağlaya ağlaya. Muayene tartı ve Ölçüm sırasında da durmadı. En son aşı olurken zirveye ulaştı. Doktorun odasından çıktığımızdainsanlar zavallı diye bakıyorlardı. Emzirme odasında da pek emmedi ağladı. Oradan çıktığımızda herkes bize döndü bir an için. Kafamı Defne'ye gömdüm geri döndüm herkes bize bakıyor kızım, komşulara karşı çok ayıp oldu dedim.
Bizden biri daha :) bende hiç öyle çocuk olsun istemiyorum.arada anneme bırakıp eşimle başbaşa bi kaç saat gezmek istiyorum ama bu gidişle zor gibi :)
60 günlük yarım zamanlı çalışmada ücreti tam alırsınız bu izin esasen süt izni mantığındadır. Annelik izni biter bitmez kullanmak zorundasınız rapor veya yıllık izin dahi alsanız iki aylık süreden gider.Özel sektörde calisan bayanlar, izin konusunda tam bilginiz var mi? Ben simdi ücretsiz izin kullaniyorum. Mayis ayi gibi baslayacagim ise ama merak ettigim su yari zamanli calisma 60 günlük olan ücretsiz izinden sonra kullanilabiliyor mu? Bir de Iskurun karsiladigi izin bu degil mi? Kismi zamanli calisma da varmis, onda maasi yarim aliyormusuz bunda ise tam degil mi? offf kafam cok karisti. Mesela bu 60 günü ücretsiz izinden sonra degil de süt izinim de bittikten sonra kullanabilir miyim? Yoksa ücretsiz izin kullaninca hakkimi kaybetmis mi oldum? Biri beni aydinlatirsa cok sevinecegim internette yazanlar iyice beynimi corba etti.
Buralardayim canim ya cocuktan firsat buldukca okuyorumya yazayim derken bisey cikiyo yineEvininhatunu diye tatlıs bir kız annesi vardı o da kayıplara karıştı sanki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?