Bugün ilk defa deniz kendi kendine döndü. Sırt üstü yatarken yüz üstü döndü bi kaç kez. Nasıl sevindim bir de herkese gösteriyorum odada ki bakın döndü döndü diye
ah biz analar sanki çocuk amuda kalkmış gibi tepki verdim. Yeni şeyler öğrendiğinde mutlu oluyoruz tabii.
B
bursa_83
henüz kan işacına başlamadık biz ama büyük oğlumun dişlerinde leke olmadı. Ama ben diş konusunda çok hassasım. İki aylıkken diş çıkarmıştı. Birazcık ele gelmeye başlayınca her akşam ve her sabah nemli ağız beziyle dişlerini temizliyordum. Temizliyordum derken siliyordum yani mümkün olduğunca. Şimdi denizinkilerde çıkmak üzere. Beyaz beyaz görünüyor uçları. Şimdi parmağa takılan minik fırçalar var onlardan alıcam. Sadece yeterince steril olur mu ondan emin değilim. Çünkü yıkadıktan sonra ıslak kalacak o da direkt bakteri olacak. Bizim diş fırçalarımızda maalesef öyle ama henüz çok küçükler. Ben çocukları büyütürken çok fazla sakınmaktan yana değilim biraz mikropla tanıştırmakta gerekiyor. Büyük oğlumda öyle yaptım çok şükür kolay kolay hastalanmaz. Ama dediğim gibi diş ve ağız hijyeni konusunda takıntılıyım biraz. Deneyip yazarım buraya.