Bana da bugun agir geldi nedense tasirken. Kangurum guzel aslinda sirt, bel, omuz destekli ama bugun sevmedim hic tasimayi. Heryerim agridi. Benim de dinlenmeye ihtiyacim var, bebegin agirligindan degil de gunun agirligindan..Kanguru ya koyarsam evde de uyuyor orda kaldığı sürece ama o zamanda ne bel kaliyır ne bişey
Dua ediyorum kizlar sizler ve bebekleriniz icin.. hadi bakalim bebecikler “akıl başa, uyku göze”Amiiiiin :)
ahahahahaGorumceyle cocuklari balkona koy diyeceksin sandim :)
zaten ya sen tam uyuyacakken ya da agzina bi lokma koyacakken uyanirBak 11 de uymuştu uyandı emiyor şuan ben de tam uyuycaktım
Uyku arkadaşi 4 aydan sonra mı veriliyor. Kücük teyzemiz almıştı bir tane bende birkac gündur eline veriyorum ama resmen oynuyor tutuyor birakıyor emiyor falan heyecanlanıyor hicuyuyacak gibi değilSelam hanımlarşimdi bir yazı okuyordum da uyku arkadasi vermenin zamanı gelmiş ne dersiniz deneyelimmi belki içinizde başlamış olanlariniz vardır. Ben daha hamileyken bir uyku arkadasi almistim vericem bakalım belki uykularimiz düzene girer inşallah amin
Aynı durumdayız bizde ama bence dayanabildiğin yere kadar dayan. Eger bu uykusuzluk sana veya bebegine zarar veriyorsa o zaman ver. Ben uykusuzluktan bayilacak gibi oluyorum bazen gece esimi uyandiriyorum beni tut belki kendimden gecerim diye. Ama esim olmasaydı kendime guvenemez ve mama verebilirdim. Arkadaşların dedigi gibi az kaldı ek gıdaya ve belki de gerek bile kalmayacak kendiliginde uzayacak.Kızlar size bir şey danisacagim. Kendim için değil bir arkadaşım için soruyorumşimdi mesela bebeğinizi sadece anne sütüyle besliyorsunuz ve her gece saatte bir falan kalkmaya başladı bazen daha sık. Gündüz uykusu da yok gibi, cok sık emiyor süt sağacak fırsat yok ve bebeğe tek basiniza baktiginizi düşünün. Bu tempoya daha fazla dayanamayıp geceleri mama takviyesine başlar miydiniz? Kilo alımı normal olduğu halde.. yoksa dayanıp ek gıdaya geçmeyi mi beklersiniz?
uyku arkadasi edinsin istiyorsan sadece uyku zamanlarinda ver hatta besikten cikarma zamanla ogrenir :))Uyku arkadaşi 4 aydan sonra mı veriliyor. Kücük teyzemiz almıştı bir tane bende birkac gündur eline veriyorum ama resmen oynuyor tutuyor birakıyor emiyor falan heyecanlanıyor hicuyuyacak gibi değil
Aynı durumdayız bizde ama bence dayanabildiğin yere kadar dayan. Eger bu uykusuzluk sana veya bebegine zarar veriyorsa o zaman ver. Ben uykusuzluktan bayilacak gibi oluyorum bazen gece esimi uyandiriyorum beni tut belki kendimden gecerim diye. Ama esim olmasaydı kendime guvenemez ve mama verebilirdim. Arkadaşların dedigi gibi az kaldı ek gıdaya ve belki de gerek bile kalmayacak kendiliginde uzayacak.
İnşallah uzar cnm sana da Allah kolaylik versin. Ben de eşimi uyandırıyorm bazen artık çünkü gece emzirirken kendimden geçiyorum bi ara gözüm kapanıyordu ve bebeğimi düşürdüğüm gözümün önüne geliyordu hemen sıçrıyordum bakıyordum benimki kucağımda emiyor. Rüya desen değil nedir anlamadım. Artık iyice korktum eşimi kaldırıyorum. Bi de yattigim yerin tam yanında hali bile yoktu şimdi minderler falan sıralıyorum Allah korusun emzirirken düşürmekten acayip korkuyorum psikolojim bozuldu iyiceUyku arkadaşi 4 aydan sonra mı veriliyor. Kücük teyzemiz almıştı bir tane bende birkac gündur eline veriyorum ama resmen oynuyor tutuyor birakıyor emiyor falan heyecanlanıyor hicuyuyacak gibi değil
Aynı durumdayız bizde ama bence dayanabildiğin yere kadar dayan. Eger bu uykusuzluk sana veya bebegine zarar veriyorsa o zaman ver. Ben uykusuzluktan bayilacak gibi oluyorum bazen gece esimi uyandiriyorum beni tut belki kendimden gecerim diye. Ama esim olmasaydı kendime guvenemez ve mama verebilirdim. Arkadaşların dedigi gibi az kaldı ek gıdaya ve belki de gerek bile kalmayacak kendiliginde uzayacak.
Aslında emzik istiyordum ama onu tutturamadık bir türlü. Bu tavsancığın da her yeri düğümlü ve etekleri salaş olduğu için kavraması çok kolay galiba düşsede kendi yakalayabiliyo galiba ondan hoşuna gitti ve cok guzel oynuyo yaa kıyamam. Acaba başka bir sey mi alsam uyku için yoksa bunu unutturup sonradan uyuduğunda yanına verip de mi alıştırsam? Biraz araştırayım.uyku arkadasi edinsin istiyorsan sadece uyku zamanlarinda ver hatta besikten cikarma zamanla ogrenir :))
Uyumasam mı ya sersem oldum iyicezaten ya sen tam uyuyacakken ya da agzina bi lokma koyacakken uyanir
Bende görüyorum sabaha karşı o tarz şeyler galiba bilinçaltında olanlar uykuyla uyanıklık arası ortaya çıkıyor. Sabah dua ediyorum biraz daha uyusun da bende dinleneyim diye. Beşiğinde durmuyor kucağıma alıyorum yanıma öyle sakinlesiyor bazen ve dalarsa yarım saat 40 dakika falan kazanıyorum ama sifa gibi geliyor uykudan uyanınca uykuya dalması daha kolay oluyor galiba bir engel yoksa dene istersen. Allah muhafaza etsin tüm yavruları.İnşallah uzar cnm sana da Allah kolaylik versin. Ben de eşimi uyandırıyorm bazen artık çünkü gece emzirirken kendimden geçiyorum bi ara gözüm kapanıyordu ve bebeğimi düşürdüğüm gözümün önüne geliyordu hemen sıçrıyordum bakıyordum benimki kucağımda emiyor. Rüya desen değil nedir anlamadım. Artık iyice korktum eşimi kaldırıyorum. Bi de yattigim yerin tam yanında hali bile yoktu şimdi minderler falan sıralıyorum Allah korusun emzirirken düşürmekten acayip korkuyorum psikolojim bozuldu iyice
3 yaş 7 aylık :) ismini esim koydu. Agâh’i ben koydum :)) begendin mi demek, cok tesekkurler. Han ve Agâh isminde ilk tanidigim kisiler benim cocuklarim oldu :) 2. Cocugun erkek olursa O’na dusun artik :)
Agâh’da olmadi ama Han’da cok olurdu benim. Bazen kendimi yatakta oturuyor olarak bulurdum uyandigimda boyle, yönümü Han’a cevirmisim. “Acaba emzirmek icin mi kalktim yoksa emzirip yerine mi koydum?” Diye dusunurdum. Ilk bebek ya ruhsal ve fiziksel olarak hic karsilasmadigin bir hal var ustunde. Boyle tepkiler cok normal.İnşallah uzar cnm sana da Allah kolaylik versin. Ben de eşimi uyandırıyorm bazen artık çünkü gece emzirirken kendimden geçiyorum bi ara gözüm kapanıyordu ve bebeğimi düşürdüğüm gözümün önüne geliyordu hemen sıçrıyordum bakıyordum benimki kucağımda emiyor. Rüya desen değil nedir anlamadım. Artık iyice korktum eşimi kaldırıyorum. Bi de yattigim yerin tam yanında hali bile yoktu şimdi minderler falan sıralıyorum Allah korusun emzirirken düşürmekten acayip korkuyorum psikolojim bozuldu iyice
Uyuyor mu?Uyumasam mı ya sersem oldum iyice
Eşimle de aynısini konuştuk şimdi cnm 2.ye dusunuruz artık kismetse, seviyorum ben böyle kısa ama dolu dolu isimleri :) gerçekten ikisi de çok güzel isimler, isimleriyle yaşasınlar inşallah..3 yaş 7 aylık :) ismini esim koydu. Agâh’i ben koydum :)) begendin mi demek, cok tesekkurler. Han ve Agâh isminde ilk tanidigim kisiler benim cocuklarim oldu :) 2. Cocugun erkek olursa O’na dusun artik :)
Aa evet aynısı oluyor bazen bana da. Normal oldugunu bilmek sevindirdi beniAgâh’da olmadi ama Han’da cok olurdu benim. Bazen kendimi yatakta oturuyor olarak bulurdum uyandigimda boyle, yönümü Han’a cevirmisim. “Acaba emzirmek icin mi kalktim yoksa emzirip yerine mi koydum?” Diye dusunurdum. Ilk bebek ya ruhsal ve fiziksel olarak hic karsilasmadigin bir hal var ustunde. Boyle tepkiler cok normal.
Tekrar uyandıUyuyor mu?
Kabızlık yaptı mı peki?Ben bu defa değilim cnm. Purferro süper, lüp diye yutuyo, tadı güzel heralde.. haliyle üst baş batmıyor.. Ayşe’de çok fazla kıyafeti mundar etmiştik demir yüzünden halbuki :)
Defne hala dirençli ama atağın sonlarına yaklaştıkça daha insaflı olduğu günler de oluyor. Jönümüz Barış'ı örnek alsın kendine haber vereyim de. Saçlar hala ayni mı?okuyom ben yeaaaoku oku okumak iyidir vicdansiz ana biz iyiyiz baris haric durumlarindan ciktik sanirim Gretchen Grundler :))
Büyüyorlar be Muti, tepki veriyor gülmeye başladı sık sık. Benim ultrasonda bile çatık kaşlı olan kızıma bir neşe geldi Allah bozmasınBen de kim yeni kim eskidi bilmiyorum hiç. İpekle vakit geçirmek eğlenceli bir hal aldı :)
O minik fırçalar silikonsa yeni kaynamış suyu dök en son üzerine birkaç sn. Hızli kuruyor, ben ilaç kaşıklarında ve biberon uçlarında öyle yapıyorum.Bugün ilk defa deniz kendi kendine döndü. Sırt üstü yatarken yüz üstü döndü bi kaç kez. Nasıl sevindim bir de herkese gösteriyorum odada ki bakın döndü döndü diyeah biz analar sanki çocuk amuda kalkmış gibi tepki verdim. Yeni şeyler öğrendiğinde mutlu oluyoruz tabii. @bursa_83 henüz kan işacına başlamadık biz ama büyük oğlumun dişlerinde leke olmadı. Ama ben diş konusunda çok hassasım. İki aylıkken diş çıkarmıştı. Birazcık ele gelmeye başlayınca her akşam ve her sabah nemli ağız beziyle dişlerini temizliyordum. Temizliyordum derken siliyordum yani mümkün olduğunca. Şimdi denizinkilerde çıkmak üzere. Beyaz beyaz görünüyor uçları. Şimdi parmağa takılan minik fırçalar var onlardan alıcam. Sadece yeterince steril olur mu ondan emin değilim. Çünkü yıkadıktan sonra ıslak kalacak o da direkt bakteri olacak. Bizim diş fırçalarımızda maalesef öyle ama henüz çok küçükler. Ben çocukları büyütürken çok fazla sakınmaktan yana değilim biraz mikropla tanıştırmakta gerekiyor. Büyük oğlumda öyle yaptım çok şükür kolay kolay hastalanmaz. Ama dediğim gibi diş ve ağız hijyeni konusunda takıntılıyım biraz. Deneyip yazarım buraya.
Çok sevimliymiş, sever benceminik bisey aldim onu alistirmaya calisiyorum simdi. şu hatta
http://www.lcwaikiki.com/tr-TR/TR/urun/LC-WAIKIKI/erkek-bebek/Oyuncak/3116386/548863
Saatte bire hasret kaldığım zamanlar çok oldu bu atak döneminde. Uyutup yatağıma yatarken uyandığı ve cin gibi olduğunu çok gördüm. Ama sonlara doğru azalıyor ve tunelin ucundaki ışığı gördüğüme inanıyorum. Bitecek bu gunleri de, uyku düzeni düzelecek inşallah yeniden. Boşuna mama vermesin çocuğuna biraz sıksın dişini bence, ihtiyaç yoksa mama vermesin gereksiz yere.Kızlar size bir şey danisacagim. Kendim için değil bir arkadaşım için soruyorumşimdi mesela bebeğinizi sadece anne sütüyle besliyorsunuz ve her gece saatte bir falan kalkmaya başladı bazen daha sık. Gündüz uykusu da yok gibi, cok sık emiyor süt sağacak fırsat yok ve bebeğe tek basiniza baktiginizi düşünün. Bu tempoya daha fazla dayanamayıp geceleri mama takviyesine başlar miydiniz? Kilo alımı normal olduğu halde.. yoksa dayanıp ek gıdaya geçmeyi mi beklersiniz?
Artık kundak vakitleri geçti ama kundak ve gözüne şapka kapatmayı mi denesen? Bir de beyaz gürültü... Belki dış uyaranları azaltınca Beren kızımız da uyumayı öğrenir. Bilemedim bir alternatif sadeceGündüz uykumuz malesef öyle ben bu bebenin uyku işini çözemedim ya . Bi yerde yanlış yapıyorum heralde diyorum artık :) . Uyuyor ama uykuda kalamıyor :)
Dün aşı oldu ve yatağında uyutamadim gündüz yanındayken yatağında uyumuyordu da uyuduktan sonra yatağına koyamadim. Kucağımda tuttum emme pozisyonunda ve rekor gündüz uykusuna yürüdü kızım. 3 saat uyudu. Bu muymuş yani, gündüz uykusunun sırrı annenin aç ve tuvalete sıkışmış halde kucağında tutması mıymış?Bizimde yarım saat maksimum ama mesela arabasıyla dışarı çıkarsam 3 saat uyuduğunu biliyorum ama evde bu şekilde. Neler denedim uykusu açılmadan tekrar uykuya dönmesi için ama yok . Doktora sordum seni istiyor yanında diyor. Olabilir ama bende insanım evde tekim aksama kdr hep yanında yatamam hep yanında kalamam. İyi bir uyku kocundan destek almak lazım yada damdan düşenin halinden damdan düşen anlar. Bu durumu yaşayıp aşmış birinden. İnternette bu şikayete çok rastlıyorum ama cozum unu bulamıyorum .
Bu lafa sinir oluyorum. Kv ilk zamanlarda Defne'ye oyun için dedi annen seni ağlatıyor mu diye, anne rica edeceğim söyleme şöyle, ben niye ağlatayim dedim. Geçenlerde de yaşlı bir komşu dedi aynısını, ben annesiyim bilerek ağlatmıyorum. Güvenini kırmayın çocuğun diye tersledim. Her yeni söyleyen için yepisyeni taptaze mis gibi argümanlar hazırlıyorum, gardım havada hepBebeğimi kucağına alıp "halacim annen seni aç mi bırakıyor, mama vermiyor mu" demesi gözümün önünden gitmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?