- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
Iyilik sağlık:) Tatilin tadını çıkarıyorum. Bol bol kitap okuyorum, uyuyorum. Gezmeye çıkıyoruz parka gidiyoruz.ne var ne yok
Iyilik sağlık:) Tatilin tadını çıkarıyorum. Bol bol kitap okuyorum, uyuyorum. Gezmeye çıkıyoruz parka gidiyoruz.
Senden ne var ne Yok?
Canim Allah razi olsun senden bu bilgileri paylastigin icin. Dedim ya ben de; okuduklarim sonucuna ben de klipsli yontemi daha organik daha dogru buldum. Belki ilk oglumun sunnetinden once bilseydim, duysaydim, arastirsaydim yaptirabilirdim. Benim garip buldugum sey doktorun bu denli uç kiyaslamalarda bulunmasi oldu. Yoksa tabii ki senin iyi niyetin tamamiyle ortada. Kendi deneyiminiz sonucunda bebeginin ne kadar rahat ettigini gordun ve diger bebekler de aynen rahat gecirsin sunneti diye bu yontem konusunda bilinclendirme cabasina girdin. Bu muthis bir sey zaten. Benim de buraya uye olmamdaki amac hatta sizde gerek olmamis ama; sunnet sonrasi pipiye kopuk bardak kapatmakti. Duymayan, bilmeyen varsa bilinsin ve bebekler aci cekmesin istemistim. Buraya attigim ilk mesajim da bu konudaydi hatta.Kesinlikle asla ben de dikisli yontem lanettir demiyorum. bizim icin benim korktugum gozumde buyuttugum gibi bir sunnet olmadi o kadar.kitapta da dikisli sunnetin dogurdugu demeyelim de dogurabilecegi sonuclar klips yontemiyle kiyaslanmis diyelim.sadece 7 sayfasi bu gonderdigim.genel olarak sunnetin riskleri konulu bolumde daha yansiz bir degerlendirme var.biz son dakika tesadufen ogrendik duyduk bu yontemi.yoksa bizimki de baska hatta yine cocuk urologu olan bir prof ta dikisli olacakti.ferda beyin yaptigi kiyaslamalar soyle dursun neden bilemiyorum ama klipsle olacagini duyunca icim rahatlamisti.tercih meselesi.ablam dr benim; kesi yok dikis yok bu yuzden cabuk iyilesecek enfeksiyon riski daha az deyince kosa kosa gittik.kendi adimiza memnun kaldik.pansuman vs hic bise yapmadik.yani beni zorlayan hicbir kismi olmadi.bu arada kabilemizde klipsle sunnet olan tek bebe benimki.digerleri dikisli oldu...onlar da hayattalar hala.ben de yanlis anlasilmak istemem.dikisliyi herkes bilir bu da yeni ve memnun kaldigimiz bir yontem diye paylastim ben de.diliyorum ki once yavrular sonra anneler icin sancisiz bir surecte olsun bitsin.sevgiler
Allah senden de razi olsun:) tabii ki deneyimlerimizi paylasmamizin asil amaci baskalarina isik tutmak.baskalarinin deneyimlerinden faydalanmak.biz de kullandik kopuk bardak candir:))) arayip da bulamadik bile hatta evdekiler tukenince:))) ben bundan onceki paylasimlarimda da hep cocugun fiziksel yapisi uygunsa doktor uygun gorurse diye yazmistim.dr lar hangisini uygun gorurse.belki yine ferda bey yapacakti ama pipisi uygun olmasaydi dikisli olacakti... sen de haklisin.hic oyle dusunmemistim bizzat ferda beyden hizmet aldigim icin olabilir; ama ilk defa okuyann biri icin fazla yanli yazisi.Canim Allah razi olsun senden bu bilgileri paylastigin icin. Dedim ya ben de; okuduklarim sonucuna ben de klipsli yontemi daha organik daha dogru buldum. Belki ilk oglumun sunnetinden once bilseydim, duysaydim, arastirsaydim yaptirabilirdim. Benim garip buldugum sey doktorun bu denli uç kiyaslamalarda bulunmasi oldu. Yoksa tabii ki senin iyi niyetin tamamiyle ortada. Kendi deneyiminiz sonucunda bebeginin ne kadar rahat ettigini gordun ve diger bebekler de aynen rahat gecirsin sunneti diye bu yontem konusunda bilinclendirme cabasina girdin. Bu muthis bir sey zaten. Benim de buraya uye olmamdaki amac hatta sizde gerek olmamis ama; sunnet sonrasi pipiye kopuk bardak kapatmakti. Duymayan, bilmeyen varsa bilinsin ve bebekler aci cekmesin istemistim. Buraya attigim ilk mesajim da bu konudaydi hatta.
Ben kendi adima artik cocuklari sunnet ettirmis olsam da tesekkur ederim bilgilerini paylastigin icin tekrardan. Belki yeri gelir baskalarina oneririm
Valla canim biz ozel hastanede yaptirdik. Hastanenin muduru tanidigimiz. Ondan tavsiye aldim
Ben hala reflü yatağında yatırdığım için dönecek yeri yok ama oyun halısındahep böyle buluyorum. Kız ben senin başını buraya mi koydum, neden döndün diyorum gülüyor bir deYahu sizin minnoşlarda deniz gibi mi. Çocuğu düz yatırıyorum gece nezaman baksam yatağın enine doğru dönmüş bulıyorum. Ve o minnak ayaklarıyla tepine tepine üstünü açıyor
Yan destekler bizde de iyice egildi. Düzeltiyorum her fırsatta yine kayıyor yine kayıyor. Bizim cep boy kamyoncu da kolunu bacağını sarkitiyor yastiktan aşağıOy yerim nasıl tatlı maşallahhh
Ben sırtüstü yatırıyorum reflü yatağına kalktığımda da aynı buluyorum.yalnız şansımızı zorluyoruz,yan destekleri çıktı çıkacak ama onda uyumayı çok seviyor
Muhtemelen böyle bir şey yaparım. Henüz çok net bir şey kurmadım kafamda şu an öncelik uyku eğitiminde ama daha önce blw'de okudugum her yeni yiyeceği 3 gün deneme süresiyle verme fikri aklıma yattı. Onu uygulayacağım. Bir de bu meyve torbalarına hep hayrandım ben. Hem diş kaşıyıcı olarak hem meyve suyu olarak. Püre yerine bunu tercih edeceğimi düşünüyorum. Hatta 5-6 tane depolasam iyi olacak şimdiden. Senin aklında ne var?Gretchen Grundler Ne düşünüyorsun ek gıdaya geçiş konusunda? Hangi yöntemle gideceksin? Videoyu izledim de o tarz bir şey mi uygulayacaksın?
Çok geçmiş olsun. Malesef bildiğim bir yol yok. İyileşirsin umarım en kisa zamanda. Doktora git sen yine de emzirmene engel olmayacak bir tedavi sunabilir.Arkadaşlar dün idrar yolu enfeksiyonu oldum,çok kötü bir gece geçirdim.Sabaha kadar wc taşındım,ateşledim,sıtma tuttu,kustum. Bebeğimi bile doğru düzgün besleyeceğim. İlaç kullanmamak için Dr gitmedim.Kiraz sapı,karbonatlı,sirkeli su,bol su tükettim. Sizin bildiğiniz başka doğal yöntemler var mı? Eğer yoksa Dr gidip ilaç kullanmak zorunda kalacağım.
Bizim kız da tepinip üstünü açıyor artık canım , ama böyle dönmedi daha hiçYahu sizin minnoşlarda deniz gibi mi. Çocuğu düz yatırıyorum gece nezaman baksam yatağın enine doğru dönmüş bulıyorum. Ve o minnak ayaklarıyla tepine tepine üstünü açıyor
Bir de günlük yoğurt diyorlar ya, her gün ayrı yoğurt mu yapmamız lazım, bekleyince ne zararı oluyor? Cam rende kullanıyorlar ek gıdaya başlayınca normal rendeye göre ne farkı var onun? Ek gıda konusu görünce ben de içimdekileri dökeyim dedim :)Bebelere ek gıdada inek sütü yasak. Peki yoğurdu inek sütüyle yapmakta sorun olur mu? Ya da inek sütünden lor peynir?
(Rica ediyorum keçi sütü demeyin bana, ördek yumurtası ve keçi sütünü kaldiramam ben)
Geçmiş olsun canım, bol su iç, sıkıntın devam ederse mutlak doktora git , süte geçmeyen antibiyotikler de var bebeğe zararı Olmaz, sen sağlıklı dinç olmazsan o bebeği daha çok etkilerArkadaşlar dün idrar yolu enfeksiyonu oldum,çok kötü bir gece geçirdim.Sabaha kadar wc taşındım,ateşledim,sıtma tuttu,kustum. Bebeğimi bile doğru düzgün besleyeceğim. İlaç kullanmamak için Dr gitmedim.Kiraz sapı,karbonatlı,sirkeli su,bol su tükettim. Sizin bildiğiniz başka doğal yöntemler var mı? Eğer yoksa Dr gidip ilaç kullanmak zorunda kalacağım.
Peynir yoğurt olarak kullanılabiliyor kızım da öyle kullanmıştımBebelere ek gıdada inek sütü yasak. Peki yoğurdu inek sütüyle yapmakta sorun olur mu? Ya da inek sütünden lor peynir?
(Rica ediyorum keçi sütü demeyin bana, ördek yumurtası ve keçi sütünü kaldiramam ben)
Ben küçük kavanozlarda mayalayip kullandım ağızlarını sıkıca kapatıp cam rende bildiğim kadarı ile besin değeri ölmesin diye birde cam rende de minicik oluyorBir de günlük yoğurt diyorlar ya, her gün ayrı yoğurt mu yapmamız lazım, bekleyince ne zararı oluyor? Cam rende kullanıyorlar ek gıdaya başlayınca normal rendeye göre ne farkı var onun? Ek gıda konusu görünce ben de içimdekileri dökeyim dedim :)
En çok merak ettiğim sorulardan biriside bu. Yoğurt halinde bi sakncası olmuyor diyenler de var. :)Bebelere ek gıdada inek sütü yasak. Peki yoğurdu inek sütüyle yapmakta sorun olur mu? Ya da inek sütünden lor peynir?
Geçmiş olsun sık sık idrar yolu enfeksiyonu geçirirdim ve kızılcık yemenin yada suyunun içmenin çok faydası olduğunu okudum. İkisinide tükettim bayadır olmuyorum şükür.Arkadaşlar dün idrar yolu enfeksiyonu oldum,çok kötü bir gece geçirdim.Sabaha kadar wc taşındım,ateşledim,sıtma tuttu,kustum. Bebeğimi bile doğru düzgün besleyeceğim. İlaç kullanmamak için Dr gitmedim.Kiraz sapı,karbonatlı,sirkeli su,bol su tükettim. Sizin bildiğiniz başka doğal yöntemler var mı? Eğer yoksa Dr gidip ilaç kullanmak zorunda kalacağım.
Ay ben de haftasonu Decathlon'a gittim. Orada minik mayolar vardı. Almamak için zor tuttum kendimi:))))ailenin yanindaydin sahi:)
unuttum:)
bizde ayni canim,bi degisiklik yok. sana ozendim simdi tatil deyince:)
bugun daha 7 ay olmasina ragmen tatil olanlari yapiyordum,oglusumu poposunda koca beziyle denize sokarken hayal ettim
iyi geldi :)
Ben BLW yapmak istiyorum aslında ama annem bakacak ve çocuğun kafası karışır diye endişeleniyorum annemin klasik yöntemi işin içine girerse. Bir de kilo alımı iyi olmazsa gelecek tepkilerden de korkuyorum:) Çok fazla endişem var anlayacağın. Henüz tam karar vermiş değilim. Ama püre vermek istemiyorum. Çünkü püre ile beslenen çocuklar genelde hep öyle devam etmek istiyorlarmış. Çiğneme gerektiren besinleri yemek için direniyorlarmis. Blw+klasik mi yoksa sadece blw mi gideceğim bir fikrim yok. Şu an BLW kitabını okuyorum. Çok heyecanlandırıyor beni. Burada da paylaşacağım hatta altını çizdiğim yerleri.Ben hala reflü yatağında yatırdığım için dönecek yeri yok ama oyun halısındahep böyle buluyorum. Kız ben senin başını buraya mi koydum, neden döndün diyorum gülüyor bir de
Oğlun çok tatlı ya, maşallah nazar değmesin
Yan destekler bizde de iyice egildi. Düzeltiyorum her fırsatta yine kayıyor yine kayıyor. Bizim cep boy kamyoncu da kolunu bacağını sarkitiyor yastiktan aşağı
Muhtemelen böyle bir şey yaparım. Henüz çok net bir şey kurmadım kafamda şu an öncelik uyku eğitiminde ama daha önce blw'de okudugum her yeni yiyeceği 3 gün deneme süresiyle verme fikri aklıma yattı. Onu uygulayacağım. Bir de bu meyve torbalarına hep hayrandım ben. Hem diş kaşıyıcı olarak hem meyve suyu olarak. Püre yerine bunu tercih edeceğimi düşünüyorum. Hatta 5-6 tane depolasam iyi olacak şimdiden. Senin aklında ne var?
Çok geçmiş olsun ya bence doktora git her şeyi yapmışsın. Emzirmeye uygun ilaçlar var diye biliyorum çünkü. Elactania sitesinden emzirme uyumuna bakabilirsin ilacın etken maddesinin.Arkadaşlar dün idrar yolu enfeksiyonu oldum,çok kötü bir gece geçirdim.Sabaha kadar wc taşındım,ateşledim,sıtma tuttu,kustum. Bebeğimi bile doğru düzgün besleyeceğim. İlaç kullanmamak için Dr gitmedim.Kiraz sapı,karbonatlı,sirkeli su,bol su tükettim. Sizin bildiğiniz başka doğal yöntemler var mı? Eğer yoksa Dr gidip ilaç kullanmak zorunda kalacağım.
Inek sütünden yapılıp veriliyor sorun olmuyor.Bebelere ek gıdada inek sütü yasak. Peki yoğurdu inek sütüyle yapmakta sorun olur mu? Ya da inek sütünden lor peynir?
Uç gün boyunca kullanabilirsin diye biliyorum mayalanan yoğurdu.Bir de günlük yoğurt diyorlar ya, her gün ayrı yoğurt mu yapmamız lazım, bekleyince ne zararı oluyor? Cam rende kullanıyorlar ek gıdaya başlayınca normal rendeye göre ne farkı var onun? Ek gıda konusu görünce ben de içimdekileri dökeyim dedim :)
Ay ben de haftasonu Decathlon'a gittim. Orada minik mayolar vardı. Almamak için zor tuttum kendimi:))))
Ben BLW yapmak istiyorum aslında ama annem bakacak ve çocuğun kafası karışır diye endişeleniyorum annemin klasik yöntemi işin içine girerse. Bir de kilo alımı iyi olmazsa gelecek tepkilerden de korkuyorum:) Çok fazla endişem var anlayacağın. Henüz tam karar vermiş değilim. Ama püre vermek istemiyorum. Çünkü püre ile beslenen çocuklar genelde hep öyle devam etmek istiyorlarmış. Çiğneme gerektiren besinleri yemek için direniyorlarmis. Blw+klasik mi yoksa sadece blw mi gideceğim bir fikrim yok. Şu an BLW kitabını okuyorum. Çok heyecanlandırıyor beni. Burada da paylaşacağım hatta altını çizdiğim yerleri.
Çok geçmiş olsun ya bence doktora git her şeyi yapmışsın. Emzirmeye uygun ilaçlar var diye biliyorum çünkü. Elactania sitesinden emzirme uyumuna bakabilirsin ilacın etken maddesinin.
Inek sütünden yapılıp veriliyor sorun olmuyor.
Uç gün boyunca kullanabilirsin diye biliyorum mayalanan yoğurdu.
Inek sutu mayalanip yogurt yapildigi zaman bebeklerin sindiremedigi formunu kaybettigi icin sorunsuz sekilde tuketebilir bebeklerimiz.Bebelere ek gıdada inek sütü yasak. Peki yoğurdu inek sütüyle yapmakta sorun olur mu? Ya da inek sütünden lor peynir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?