Ben oyle okumustum sahsen
Ben de sese alışsın diyenlere siz bakınca alıştırırsınız diyorum. Sanki bebek kolay uyuyor
Annemin yanina her gidisimde sutum o kadar cok artardi ki; ev temizletmez, yemek yaptirmaz, cocugu alir parka goturur, bana bebekmisim gibi bakardi.. Cok olmadi geleli yanindan ama ozledim. Annene saygilar :)Iyilik sağlık:) Tatilin tadını çıkarıyorum. Bol bol kitap okuyorum, uyuyorum. Gezmeye çıkıyoruz parka gidiyoruz.
Senden ne var ne Yok?
Annemin yanina her gidisimde sutum o kadar cok artardi ki; ev temizletmez, yemek yaptirmaz, cocugu alir parka goturur, bana bebekmisim gibi bakardi.. Cok olmadi geleli yanindan ama ozledim. Annene saygilar :)
Hepsi tamam da ordek yumurtasi nerden esti? Yedin mi hic ya da yiyen cocuklar mi duydun :)Bebelere ek gıdada inek sütü yasak. Peki yoğurdu inek sütüyle yapmakta sorun olur mu? Ya da inek sütünden lor peynir?
(Rica ediyorum keçi sütü demeyin bana, ördek yumurtası ve keçi sütünü kaldiramam ben)
Diger evde kullandigimiz klasik rendeler besinin degerini bozuyormus ve bazen paslaniyorlar o da zarar veriyormus. Cam saglikli, temizlenmesi kolay, istersen kaynatiyorsun temizlerken ve besin degerini de koruyor diye tercih ediliyor. Seramik ve porselini de var.Bir de günlük yoğurt diyorlar ya, her gün ayrı yoğurt mu yapmamız lazım, bekleyince ne zararı oluyor? Cam rende kullanıyorlar ek gıdaya başlayınca normal rendeye göre ne farkı var onun? Ek gıda konusu görünce ben de içimdekileri dökeyim dedim :)
yoğurt ve peynir de yapısı değiştiği için sorun olmuyorBebelere ek gıdada inek sütü yasak. Peki yoğurdu inek sütüyle yapmakta sorun olur mu? Ya da inek sütünden lor peynir?
(Rica ediyorum keçi sütü demeyin bana, ördek yumurtası ve keçi sütünü kaldiramam ben)
Çağın icadı bence :)Ben sunnet ettirdim canim 2 oglumu da. Han 6 aylikken oldu sunnet, Agâh 40 gunluktu. Biz de kopuk bardak mucizesinden faydalandik :)
Acil şifalar canım. Geçecek. Üzme kendini. Bardağı yüksek kes değmesin beze pipiSaol canim. Bizimki baya sıkıntili oldu. Idrar yollari enf.u gecirmistik 1 ay once. Sunnet derisinden dolayi baya enfeksiyonluymus. Antibiyotik, antiseptik krem, calpol kullaniyoruz. Bide bardakla koruma sagliyorum. Beze degdigi anda ciglik atiyo cunku. Allahim acil sifalar versin butun hasta bebeklere. Kendime bisey yapilsa umrumda olmaz. Ama yakinlarima hele ogluma dayanamiyorum.
Çok geçmiş olsun bir türlü kurtulamadı kuzuBizimki de bize uyku eğitimi veriyor resmen.. gerçi iyileşsin de isterse hiç uyumasın diyorum artık
Han bebekken tamamen sessizdi evimiz ve sese karsi cok hassasti. Hala oyle. Agâh da uyaniyor hemen. Biraz da yapi meselesi sanirim. Biz 4 kardesiz. Cok gurultulu cocuklar degildik ama sessiz de degildik. O baglamda benim sesli ortama uyum saglamam lazim ama hic oyle degil. Cok hassasim seslere karsi. Cok hafif uykum. Esiminse kendinden 10 yas kucuk bir kardesi var. sessiz ortamda buyumus ama suan herturlu ortamda uyur bana misin demez.hamileyken emiri gurultulu ortamda uyumaya alistiracagim derdim. simdi ise herkese sessiz olunaan uyanmasin diyorum:))
sabah kalktiktan sonra yeniden uyumasi saatler aliyor ve uyudugu zaman ben yorgunluktan bitmis oluyorum ve uyanmasin istiyorum.bi yandan da sese alissin istiyorum. sizde durumlar nasil?
buyuk cocugu olanlar icin sessiz ortam daha zordur sanirim.
En iyisi öyle canım. Çok üzüldüm arkadaşının çocuğunaBüyük oğlumda anesteziyle olsun istiyorum. Hiç birşey görmesin diye. Hatta odada biz yanındayken sakinleştirici veriyorlar. Çok yakın bir arkadaşımın çocuğu geniz eti ameliyatı oldu. Ama çocuğu 5 yaşında bu arada önlüğü gitdirip damar yolunu açıp öyle uyanıkken götürmüşler ameliyata. Zaten giderken çok ağlamış kim bilir aşağıda neler hissetti neler yaptı. Ameliyattan bir hafta sonra ara ara bayılma gibi nöbet geçirir gibi şeyler olmaya başladı çocukta. Sonuç olarak epilepsi nöbetiymiş. Çok araştırdılar korkudan olmuş demiş doktor. Üç yıldır hala tedavi görüyor. Bu aklıma kazındığı için küçük bir operasyon bile olsa asla görsün bilsin istemiyorum. Zaten oğlum bilinçli bir çocuk gayet sakin ben hazırım sünnet olabilirim diyor.
Kesinliklee katılıyorum . Güç bela uyutuyorum. Tam odadan çıkacakken parkeden gelen o ses ve .. aman AllahımBen de sese alışsın diyenlere siz bakınca alıştırırsınız diyorum. Sanki bebek kolay uyuyor
Gecmis olsun canim bu mevsimde var midir bulabilirmisin bilmiyorum ama kizilcik suyu cok iyi canimArkadaşlar dün idrar yolu enfeksiyonu oldum,çok kötü bir gece geçirdim.Sabaha kadar wc taşındım,ateşledim,sıtma tuttu,kustum. Bebeğimi bile doğru düzgün besleyeceğim. İlaç kullanmamak için Dr gitmedim.Kiraz sapı,karbonatlı,sirkeli su,bol su tükettim. Sizin bildiğiniz başka doğal yöntemler var mı? Eğer yoksa Dr gidip ilaç kullanmak zorunda kalacağım.
Yok olmuyo canim sorun yok inek sutunden yogurt peynir yapip verebiliyosunBebelere ek gıdada inek sütü yasak. Peki yoğurdu inek sütüyle yapmakta sorun olur mu? Ya da inek sütünden lor peynir?
Kesinliklee katılıyorum . Güç bela uyutuyorum. Tam odadan çıkacakken parkeden gelen o ses ve .. aman Allahım
Bide sese alıştıracakmışım . Nasıl olacaksa.
Ay ben de haftasonu Decathlon'a gittim. Orada minik mayolar vardı. Almamak için zor tuttum kendimi:))))
Ben BLW yapmak istiyorum aslında ama annem bakacak ve çocuğun kafası karışır diye endişeleniyorum annemin klasik yöntemi işin içine girerse. Bir de kilo alımı iyi olmazsa gelecek tepkilerden de korkuyorum:) Çok fazla endişem var anlayacağın. Henüz tam karar vermiş değilim. Ama püre vermek istemiyorum. Çünkü püre ile beslenen çocuklar genelde hep öyle devam etmek istiyorlarmış. Çiğneme gerektiren besinleri yemek için direniyorlarmis. Blw+klasik mi yoksa sadece blw mi gideceğim bir fikrim yok. Şu an BLW kitabını okuyorum. Çok heyecanlandırıyor beni. Burada da paylaşacağım hatta altını çizdiğim yerleri.
Çok geçmiş olsun ya bence doktora git her şeyi yapmışsın. Emzirmeye uygun ilaçlar var diye biliyorum çünkü. Elactania sitesinden emzirme uyumuna bakabilirsin ilacın etken maddesinin.
Inek sütünden yapılıp veriliyor sorun olmuyor.
Uç gün boyunca kullanabilirsin diye biliyorum mayalanan yoğurdu.
Canim blw yapmazsam pureye alisir gibi dusunme arada o kadar keskin bi cizgi yok yani once blendr yapabilirsin sonra catalla eziosun sonra et kofteye geciosun falan cignemeye alisiyo yani.Tabi herseyde oldugu gibi orda da kararli olmak onemli.Ogurucek bogulur gibi olucak sonra yutmayi ogrenicekler.Ay ben de haftasonu Decathlon'a gittim. Orada minik mayolar vardı. Almamak için zor tuttum kendimi:))))
Ben BLW yapmak istiyorum aslında ama annem bakacak ve çocuğun kafası karışır diye endişeleniyorum annemin klasik yöntemi işin içine girerse. Bir de kilo alımı iyi olmazsa gelecek tepkilerden de korkuyorum:) Çok fazla endişem var anlayacağın. Henüz tam karar vermiş değilim. Ama püre vermek istemiyorum. Çünkü püre ile beslenen çocuklar genelde hep öyle devam etmek istiyorlarmış. Çiğneme gerektiren besinleri yemek için direniyorlarmis. Blw+klasik mi yoksa sadece blw mi gideceğim bir fikrim yok. Şu an BLW kitabını okuyorum. Çok heyecanlandırıyor beni. Burada da paylaşacağım hatta altını çizdiğim yerleri.
Çok geçmiş olsun ya bence doktora git her şeyi yapmışsın. Emzirmeye uygun ilaçlar var diye biliyorum çünkü. Elactania sitesinden emzirme uyumuna bakabilirsin ilacın etken maddesinin.
Inek sütünden yapılıp veriliyor sorun olmuyor.
Uç gün boyunca kullanabilirsin diye biliyorum mayalanan yoğurdu.
Ay ben bunu yeni gordum.. bir el agizda digeri de agizdakini destekleyecek gibi duruyor cikmasin disari diye. Bir yandan da yan dönmüs, dikmis ayaklari da. Komplike bir basari gostermis ki cok da farkinda ve mutlu. Masaallah paşaya.Yahu sizin minnoşlarda deniz gibi mi. Çocuğu düz yatırıyorum gece nezaman baksam yatağın enine doğru dönmüş bulıyorum. Ve o minnak ayaklarıyla tepine tepine üstünü açıyor
Daha kötüsü Mert uyuduktan sonra ayağa kalkmamızla dizimizden çıkan küt sesiayy evet su parkeler
Hakkaten ordek yumurtasi neHepsi tamam da ordek yumurtasi nerden esti? Yedin mi hic ya da yiyen cocuklar mi duydun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?