2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Annemin yanina her gidisimde sutum o kadar cok artardi ki; ev temizletmez, yemek yaptirmaz, cocugu alir parka goturur, bana bebekmisim gibi bakardi.. Cok olmadi geleli yanindan ama ozledim. Annene saygilar :)
Tüm analara saygılar. Iyi ki varlar :)
Işte tecrübesizlik olduğu için her ihtimali okuyup öğrenmeye çalışıyorum:) Elbette su akar yolunu bulur. Bir şekild e yemek yiyecek bu çocuk ama işte insan stres oluyor. Sanırım grupta da BLW yapacak başka kimse yok. Kendimi yalnız hissettim bu konuda :)
Teşekkür ederim sanırım mastit oldum. Yüksek ateşim oldu dün gece.
Çok geçmiş olsun şimdi nasılsın peki
Ben yoğurt ve peynir için süt stokluyorum sağıp onlarla yapacam
Benim bildiğim anne sütü ile olmuyormuş

U
Ay ben bunu yeni gordum.. bir el agizda digeri de agizdakini destekleyecek gibi duruyor cikmasin disari diye. Bir yandan da yan dönmüs, dikmis ayaklari da. Komplike bir basari gostermis ki cok da farkinda ve mutlu. Masaallah paşaya.
bu son bir kaç gündür yaptığı herşeyde adeta gülücükle zaferini kutlar gibi bir havası var. Özellikle yüz üstü dönünce başardım dercesine mutlu oluyor. Zaten ne bulsa ağzına götürüyor. Eli oyuncağı önlüğü omuzum battAniyesi... şimdi baktım dişleri çıktı haberini ilk biz verebiliriz. Tırtıklı tırtıklı hissediyorum elime geliyor.

Onu inek sütünden yapacam sanırım yada bekleyince yoğurt oluyormuş ya ilk yoğurt nasıl oldu muhabbeti öyle düşünüyorum:)
Şöyle ki; sutun fermente olarak yogurt olmasina sebep olan sey, sutteki laktik asit denilen bakteri. Bu bakteri uygun sicaklikta cogalarak sutun yogurda donusmesini sagliyor. Yalniz; yogurdu elde etmek icin kullanilan tek sey bu bakteri degil. Dogada hazir olarak bulunan bazi bakteriler de sutun yapisini bozarak, sutu yogurda donusturuyor. Tabii ki ilk yogurt hangi bakteriden yapildi; bir muamma. Ancak bu “dogal mayalar” ezelden beri var. Ama yogurda en lezzetli halini veren ve dogada arayip bulmaya gerek olmayip, bir parca yogurt sayesinde elde edilen bakteri laktik asit oldugu icin en cok kullanilan maya da kendisi :) Bence de cooook lezzetli. Bayilirim yogurda :) Herkese ve ilk gida olarak yogurt tadacak olan yavrularimiza afiyet, sifa olsun..

Ben de BLW yapmayı düşünüyorum daha da yapacak vardır bence . Üstelik ilk aylarda doyması gerekmediği için güvenlik açısından dikkatli olmamız gerek onun dışında doydu doymadı kaygısı taşımayacağız.

Veee beklenen diş geldi.. Maşaallah.. Buralarda ilk disi goren kisi bebege ceyrek takiyor :) tabii annesi disinda. Baktim da ilk G gunesli gunler begenmis. Ilk sen gormussun arkadas valla Hayirli ugurlu olsun. Saglikli bir sekilde tamamlasin tum dislerini insaallah.
Agâh da bugun israrla ayaklarinin ustune basmak istiyor. Ellerinden tutuyoruz, kalkiyor, basiyor titrek titrek bir kahkaha atiyor sonra dizleri bosaliveriyor. Ne kadar mutlu oluyor ayakta durunca. Tabii 5 saniye falan :)

Kızlar ben dorukta çok büyük bir hata yaptım siz sakın yapmayın.bir buçuk yaşına kadar günde üç öğün kusardı artık ağlardım temizlerken doğal olarak blendırla başladım ek gıdaya. Ama ya boğazına kaçarsa ya yutamazsa dedim ve hiç pütürlü bile vermedim korkumdan. Oysa bunu aşama aşama yavaş yavaş yapmak gerekli. Bugün bir video paylaşılmıştı bununla ilgili çok güzel açıklamış zaten. Düşünsenize çorbasındaki kuru nane ağzına gelse kusardı. Sonra alıştırmaya çalıştım ama geç kaldığım için çok zor oldu. Hatta hiç çiğnemeyi öğrenmeyecek gibi geliyordu bana. Lütfen siz bı hatayı yapmayın. Kontrollü ve zamanında ufak geçişlerle alıştırın çocuğu. Ek gıdayla ilgilide bi kaç şey söylemek istiyorum. Yoğurtlar günlük taze olarak yapılıp verilmeli. Ve pastörize sütten. Cam rende vitamin değerleri için tavsiye ediliyor. Çünkü sebze ve meyveler metalle reaksiyona girdiği için vitamin kaybına sebep oluyor. Ve çok önemli bir tavsiyem size yine mutlaka yazarım ama aklıma geldikçe bunu yazıcam. Çünkü ben çok faydasını gördüm. Doruk asla yemek seçmeyen tüm sebze meyve et balık tavuk süt ürünleri bal pekmez bitki çayları aklınıza ne geliyorsa hepsini yiyen bir çocuk oldu herzaman. Bizim doktorumuzun bana söylediği ve uyguladığım şey şuydu. İlk ek gıdaya başladığımız andan itibaren sen kendine o gün hangi yemeği pişiriyorsan aynı sebzelerle çorbasını yap ki damak tadı gelişsin ve öğrensin demişti. Sakın vitaminli olsun diye evde ne bulursan karışık bir çorba yapma sonra yemek seçen yeni tatlara açık olmayan bir çocukla yıllarca uğraşırsın demişti. Bende dediği gibi yaptım ve sonuçtan çok memnunum. Kim ne derse desin Yine aynı yöntemle yapıcam yemeklerini.

çok saol cnm.. geçicek inşallah, az kaldı :) seninki neden huysuz acaba? aşı falan var mıydı son günlerde?

Benim blenderim bozuktu Han ek gidaya gectiginde. Olsa blenderdan ceker miydim bilmiyorum ama ben tane tane ve hic karistirmadan verdim. Dedigin seyleri bircok tecrubeli anneden duymustum o donem “ben ettim siz etmeyin” diye. Ben de parcalari cok kucultuyormusum yedirirken herkes oyle derdi cok ufak parcalarla yiyor diye. Simdi her seyi yiyor ama biraz buyuk bir parca olsun ögürüyor hala. Ufak dilimler olursa sorun yok. Esimin kuzenini annesi cooook uzun sure pure ile beslemis. Dusun ki lisede bile annesinin yaptigi karisik purelerle besleniyormus. Suan kiz universitede okuyor ve cok zorlaniyor yemek konusunda. Parcali seyleri kolayca yeyip yutamiyor vs.. Kasar peynirinin bogazina yapistigini soyluyor, eti cigneyip yutamiyor..

Ooo süper sen benden biraz daha önce başlayacaksın sanırım ama. Yine de çok yakın günlerimiz. Bazı tecrübelerimizi paylaşırız. Senden başka çıkmadı sanırım ya blw yapacak olan. S sakyuz de yapacak diye biliyorum. Yok mu arttıran?
Ceyregimi ekliyorum :)))

Eklentiler

• images (6).webp
    9,7 KB · Görüntüleme: 26
Allah kabul etsin :)
Ben de Blwcilerdenim. +1

Vay be.. ördek yumurtasi yedirmisler. Ben de severim de yumurtayi; oyle bir anlattin ki, ordegin hakkini ordege teslim ederim gorursem..

Kızlar bebeginizi hangi yöntemle uyutuyorsunuz? Ben müzikle kucağımda dans ederek uyutucam diye ayaklarım ağrıdı artık.Bir de çok geç uyuyor bu yöntem elimde patladı yani.

Sen neden emin degilsin uygulama konusunda? Konustun da kacirdim mi acaba?
Ben ilk oglumda yapmadim, hep esimle ben yedirdik. Biz yedirince doydugundan emin oluyorduk belki ondan belki tecrubesizlik... bilmiyorum neden yaptik oyle.. suan 3,5 yasinda. Her seyi yiyor ama biz yediriyoruz.. Kendisi yesin diye ugrasiyoruz ama cok titiz bir yandan da: ellerim kirlenir, ustume dokulur falan diyor. Onun yiyebilecegi sekilde sunumlar yapiyorum falan yesin de hosuna gitsin kendi kendine yemek diye.
Simdi Agâhla birlikte Han’a da Blw yaptirmayi dusunuyorum ciddi ciddi kendi kendine yemesi acisindan.

Kızlar bebeginizi hangi yöntemle uyutuyorsunuz? Ben müzikle kucağımda dans ederek uyutucam diye ayaklarım ağrıdı artık.Bir de çok geç uyuyor bu yöntem elimde patladı yani.
Once emerek uyuyordu. Meme reddinden dolayi birakti emerek uyumayi. Emiyor, karni doyuyor. Kafasini cenemin altina gömüyor, kendi kendine “eeeee eeee” diyerek uyuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…