- 10 Aralık 2017
- 2.316
- 5.352
- 108
Kızlar bebeginizi hangi yöntemle uyutuyorsunuz? Ben müzikle kucağımda dans ederek uyutucam diye ayaklarım ağrıdı artık.Bir de çok geç uyuyor bu yöntem elimde patladı yani.
Annem bakacağı için çocuk iki farklı şekild e kafası karışarak beslensin istemiyorum. Öncelikle annemi ikna etmem gerekecek. En önemli kaygım bu aslında.Sen neden emin degilsin uygulama konusunda? Konustun da kacirdim mi acaba?
Ben ilk oglumda yapmadim, hep esimle ben yedirdik. Biz yedirince doydugundan emin oluyorduk belki ondan belki tecrubesizlik... bilmiyorum neden yaptik oyle.. suan 3,5 yasinda. Her seyi yiyor ama biz yediriyoruz.. Kendisi yesin diye ugrasiyoruz ama cok titiz bir yandan da: ellerim kirlenir, ustume dokulur falan diyor. Onun yiyebilecegi sekilde sunumlar yapiyorum falan yesin de hosuna gitsin kendi kendine yemek diye.
Simdi Agâhla birlikte Han’a da Blw yaptirmayi dusunuyorum ciddi ciddi kendi kendine yemesi acisindan.
Canım kaç kilo doğdu Damla ve şu an kaç kilo ?Annem bakacağı için çocuk iki farklı şekild e kafası karışarak beslensin istemiyorum. Öncelikle annemi ikna etmem gerekecek. En önemli kaygım bu aslında.
Diğer bir kaygım da Damla persentilde aşağı düştü ve olması gereken kilodan 500 gr aşağıda. Bu da ciddi bir çevre baskısı oluşturacak. Zayıf bu çocuk yedirelimmmmmmm!! Çorba verelim. Bulamaç yapalım vs vs.
Babası destek olacak mi bilmiyorum. Çünkü çocuk ikimizin.
Yani sizlerden biraz cesaret almam gerekiyor sanırım. O yüzden yandaş arıyorum.
4100 doğdu ve şu an 6 kiloCanım kaç kilo doğdu Damla ve şu an kaç kilo ?
Oy masallah yaa ne kadar tatlı bir minnos bu boyle. Birde poz vermis bunlari kaydet yaptiklarim yapacağimin teminatidir der gibi. Benim agustos bocegim ise kucagimda emerken 180 derece dönduruyor kendini ama yerde tamamen düz neden acaba?Yahu sizin minnoşlarda deniz gibi mi. Çocuğu düz yatırıyorum gece nezaman baksam yatağın enine doğru dönmüş bulıyorum. Ve o minnak ayaklarıyla tepine tepine üstünü açıyor
4100 doğdu ve şu an 6 kilo
çok saol cnm..:) evet yeni adı kemaliye ama nedense hala Eğin diyoruz daha zor olduğu halde... bizimkilerde memleket sevdası bitmiyor kaç nesildir burada olmalarına rağmen.. evlerimiz bile durur hala... o yüzden ben de gittim birkaç kez.. güzel yerler tabi, özellikle de İstanbul'la mukayese edersen.. mis gibi...:)Bende iliç liyim eğin e gittim güzel yer diğer adı kemaliye miydi.
Geçmiş olsun bu arada ufak bi operasyon gecirmissin
Ya zaten ek gidaya hooop diye gecilmiyor ki. Yavas yavas yiyecek. Kimse o yuzden o kadar besin yukleyemez kizina. Sen onlari bilgilendirirsin. Yine ögününün buyuk kismini anne sutunden alacak yani. Insallah zorlanmazsin. Benim blw veya kendi kendine yemeyi ogretme her neyse; bunu uygulamam sart. 2 cocuga birden yemek yediremem. Kaldi ki Han onumuzdeki yil krese gidecek. Orda da mi baskalari yedirecek!! Bu isler bana heyecan vermekten ziyade geriyor beni de.Annem bakacağı için çocuk iki farklı şekild e kafası karışarak beslensin istemiyorum. Öncelikle annemi ikna etmem gerekecek. En önemli kaygım bu aslında.
Diğer bir kaygım da Damla persentilde aşağı düştü ve olması gereken kilodan 500 gr aşağıda. Bu da ciddi bir çevre baskısı oluşturacak. Zayıf bu çocuk yedirelimmmmmmm!! Çorba verelim. Bulamaç yapalım vs vs.
Babası destek olacak mi bilmiyorum. Çünkü çocuk ikimizin.
Yani sizlerden biraz cesaret almam gerekiyor sanırım. O yüzden yandaş arıyorum.
Biliyorum canım ama çevreden şimdiden zayıf değil mi? Mama ver, ek gıdaya erken geç vs. diye öneriler almaya başladım bile. O zaman daha çok ısrar edeceklerdir ve çevre baskısı beni çok strese sokabilir eğer annem ve babası da bana destek vermezlerse.Sadece Blw için değil ek gıdaya geçtiğimiz ilk dönemde zaten fazla kilo alımı beklemeyin diye uyarıyor zaten doktorlar. Çünkü zaten 1çay bardağı kadar miktarla başlayacaklar. Oda tadımlık .
2017 Ağustos Anneleri BLW Ekibi
G gunesli gunler (kesin değil)
@purpleworld
_Bayankus_
S SapkaliA
@sakyuz
Anladim canim ben senin kaygilarini. Ne zaman calismaya baslayacaksin peki?Biliyorum canım ama çevreden şimdiden zayıf değil mi? Mama ver, ek gıdaya erken geç vs. diye öneriler almaya başladım bile. O zaman daha çok ısrar edeceklerdir ve çevre baskısı beni çok strese sokabilir eğer annem ve babası da bana destek vermezlerse.
O çevre hiç susmuyor ki ! Oğlum her ağladığında aç mı acaba demeleri sinir ediyor. Doktorumuz gayet iyi olduğunu söylüyor deyip geçiyorum !Biliyorum canım ama çevreden şimdiden zayıf değil mi? Mama ver, ek gıdaya erken geç vs. diye öneriler almaya başladım bile. O zaman daha çok ısrar edeceklerdir ve çevre baskısı beni çok strese sokabilir eğer annem ve babası da bana destek vermezlerse.
Artı bebek yani ağlamayacak mı hiç? Her ağlaması açlığa mı işaret ?O çevre hiç susmuyor ki ! Oğlum her ağladığında aç mı acaba demeleri sinir ediyor. Doktorumuz gayet iyi olduğunu söylüyor deyip geçiyorum !
Ben de ağzına verilmesi istiyorum en çok. Kendi kendine beslenmeyi öğrensin amacım.Ya zaten ek gidaya hooop diye gecilmiyor ki. Yavas yavas yiyecek. Kimse o yuzden o kadar besin yukleyemez kizina. Sen onlari bilgilendirirsin. Yine ögününün buyuk kismini anne sutunden alacak yani. Insallah zorlanmazsin. Benim blw veya kendi kendine yemeyi ogretme her neyse; bunu uygulamam sart. 2 cocuga birden yemek yediremem. Kaldi ki Han onumuzdeki yil krese gidecek. Orda da mi baskalari yedirecek!! Bu isler bana heyecan vermekten ziyade geriyor beni de.
inşallah cnm :) artık her keşif çok heyecan verici onlar için.. Duru şimdi emziği ağıza götürüp çıkarma çalışmalarında, düşürünce de bir yaygara kopuyor ki sorma :)) epey oyalıyor onu bu iş son günlerde :))İyileşir canım, onlar bizden daha güçlü gerçekten... bir an önce keyifli ,sağlıklı gunlerinizin gelmesi dileğiyle canım:)
Bnde azar azar oturtayım bari,oturdukça dedigin gibi cok mutlu oluyor:)
Bir yasini doldurduktan iki ay sonra bitiyor iznim ama öncesinde bi kursa da katılmam lazım altı ay civarında.Anladim canim ben senin kaygilarini. Ne zaman calismaya baslayacaksin peki?
Mahalle baskısı çok kötü ama. Çok çirkef bir insan olmak lazım tam anlamıyla karşı durmak için:)O çevre hiç susmuyor ki ! Oğlum her ağladığında aç mı acaba demeleri sinir ediyor. Doktorumuz gayet iyi olduğunu söylüyor deyip geçiyorum !
Haklısın canım seni çok iyi anlıyorum, insan ister istemez etkileniyor çevreden:/ şimdiden eşinin başını yemeye başla blw yapanların ne kadar memnun olduğundan çocukların erkenden kendi kendine yemeye başladığından falan, sonra da annenin başını ye, sürekli anlat, blw yapıp da çok memnun olan insanları anlat sürekli ki kafaları yatsın, alışık olmadıkları şeyleri zor kabulleniyor anneler, Benim annem de mesela ek Gıdaya geçiş için 6ayı geç buluyor beni 40ım çıkınca ek gıdaya geçmiş annemMahalle baskısı çok kötü ama. Çok çirkef bir insan olmak lazım tam anlamıyla karşı durmak için:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?