2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Şükür ki biriken sayfaları bitirdim güzel anneler forumun en güzel anneleri herkese merhaba
Öncelikle biriktikçe okuduğumu ve yetiştikçe de yazdigimi belirtmek isterim. Malum evde iki bebe, ayni anda çok aktif olamıyorum ama halen takipteyim. Yeni katılanlar var onları görmek de çok mutlu etti aslında çünkü herkesin farklı farklı bilgileri var ve hep söylerim, her yer için de geçerli ki "bilgi paylaştıkça güzel". S SapkaliA senin paylaşımların çok güzeldi gerçekten. Hoşgeldin diyecektim ki tatsız olaylar olmuş yazmayacağım demişsin üzüldüm inan, çünkü hem sıcak iletilerin hem de yardımsever bir tavrin vardı umarım tekrar görürüz. _Bayankus_ sen hoş geldin sessiz takipçiler çoğalsın diye hep söylüyorum herkes yazmaya devam etsin ve burayı bırakmayın bak ben iki bebeyle bile gelmeye çalışıyorum diyorum. O yüzden dışlanmış hissetme lütfen. Ben her zaman yazamazsam da yazdigim zaman dışlanmış hissetmiyorum güzel insanlar var burada ya Yeni gelen diğer arkadaşlar da hosgeldi ne iyi ettiler de geldiler.
A AysheDuru size çok üzüldüm inan ki, hem de cok cok uzuldum mesajlarini okurken icim gitti. çok çok geçmiş olsun minik fındık kısa zamanda sağlığına kavuşsun inşallah. Aynı şekilde Simge 84 size de çok geçmiş olsun hemen atlatirsiniz inşallah. Hicbirimizin kuzulari hasta olmasın ya tabi ayni zamanda da Allah dermansız dert vermesin.
@garipkedi Sana hayranlığım ve takdirim giderek artıyor eline koluna sağlık paylaşımların için çok ama çok kıymetli hepsi. Cok çok teşekkür ederim ben kendi adıma sana özel olarak Deli bir kitap kurduyken şimdi hiç vakit bulamıyorum ve çok üzülüyorum bu duruma. Bu yüzden de senin paylaşımlarını gördükçe acaip ışık oluyor bana ki şu ara benim de gündemimde blw var. Malum iki bebe ile önlerine koyup yeme operasyonu yapabilirsem çok rahat edeceğim. Ama korkularım da var açıkçası öğürme vs durumundan ötürü nasıl olacak hiç bilmiyorum kafam şu an çok karışık okuyup, araştırıp beynimi karar aşamasına çekmeye çalışıyorum ona da vakit sınırlı biraz kaos hali anlayacagin
Gretchen Grundler size de çok geçmiş olsun defne kuzusu senin sinirlerinle ve sabrınla sınav yapıyor görünen uzere ama geçecek diyelim evrene iyi enerji yükleyelim. Baştan beri senin de yorumlarina ve yazilarina hastayim hala da oyle devam ediyor bagimlilik yapiyosun bilesin. Gormedigim zaman ariyorum iletilerini. senin doktora daha gidemedim. Ben kendim için çocukların şu anki doktorunun hastanesinde cildiyeye randevu aldım ve ona gitmişken son bir şans daha verdim bide rota aşısının ikincisini de olalım dedim. Ama ne rota asisi olabildik (daha erken dedi vurmadı iki asi arası 56 günü geçmeliymiş bizimkisi 54 falandı) ne de verdiğim şansın bir kiymeti oldu maalesef ki. Bizimkilerde de inek sütü alerjisi çıktı sormak isterim nedir bu allerjik bünye ne kadar çok var, forumda bile bir suru kişiyiz ne oluyor böyle? Bizde şöyle oldu oğlumun yüzünde bazı zaman çıkan bazı zaman inen kabartı oluştu birden yüzünün iki yerinde oluyor hep aynı yerde ve her zaman patlamıyor. Mesela kuzum şu an karşımda uyuyor hiç birşey yok ama bir anda patlıyor bir anda geciyor. Kızımın da bacaklarında oldu ayni durum kurulukla beraber onun da başka bir yerinde yok. Doktor inek sütü alerjisi dedi mama alıyorlar sen diyet yapsan da mama inek sutunden oluyor ve keci sutu mamalari bu isi cozmuyor dedi. Ama gene de diyet yap bakalım alerjen ürünlerden uzak dur bi süre nasil oluyor takip edelim dedi. En kötü özel mamalar varmış rapor çıkarıyormuşsun devlet karşılıyormus ama şu anda o seviyede değilsiniz onda da yememe riskleri var tadı çok kötü normal mamaya göre dedi. Bildiğin aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık mevzusu bakalım ne yapacağız. Bu arada cildiyeye randevu aldım çünkü tam anlamıyla kel kalacağım. Saçlarım öyle böyle dökülmüyor. Avuç avuç hiç abartmıyorum kemoterapi görürsün de elinde topak topak kalır ya aynen öyle. Örnek kötü ama durum aynı. Doktor testler istedi sonucları alıp gideceğim haftaya tekrar bakalım.
drucilla çok geçmis olsun ve hayırlı olsun. Doğumdan önce ben de erkenden sünnet yapıcaz diyip duruyordum ama şimdi itiraf ediyim biraz korkuyorum. babamız da hemen yapalım aradan çıksın diyor araştırmaya başladım bakalım.
Biz de son güzel havaları değerlendirip kendimizi dışarı atıyoruz sürekli. Sokağa çıkarken hazırlanma sürecimiz evlere şenlik görmeniz gerek
Dördüncü ay aşılarını oğlum oldu kızınkine vakit var daha ikinci ay da zor geçmişti gene zor geçti ateş 38.5 ları buldu şükür paranox la seviye indi. Bakalım kızda nasıl olacak. A bu arada oğlum 5 kilo oldu teyzeleri kızım henüz 4,5 büyüyoruz şükür.
Uyku eğitimi konuşulmuş ne yapicam bilemiyorum aynı beşikte yatıyorlar hala ve birbirlerini uyandırmaya başladılar özellikle gece (gündüz uykusu bizde zaten 20 yada 30 dakkalık tilki uykusu olduğu icin özellikle gece ) ayni anda uyanıyorlar bu yüzden ve tadından yenmez oluyor. Biri emerken diğeri onu beklemek istemiyor , meme vermeden mama vermek istemiyorum hani iyice memeden uzaklasmasinlar zaten aralari hos degil diye. aynı anda emzirmeyi beceremiyorum zira meme savaşları bizde de var sekiz çeşit şekilde meme veriyorum vermeye çalışıyorum. Pozisyon değişe değişe ne yeseler kar şeklinde kız da zaten hala silikon ucla emiyor artık o konuda saldım çayıra mevlam kayıra emsin de nasıl emerse emsin durumu.
Yani durumlar böyle bir geliyorum sayfanın tamamını kaplıyorum ve daldan dala atlayarak anlatıyorum farkindaysaniz konu bütünlüğü sifir affedin artik çünkü okuyup da hatırladıklarımi isik hiziyla yazayim istiyorum zira biri her an kalkacak da yazmama tas koyacak gibi geliyor hep. Boyle de denk geliyor çünkü bazen yetisiyorum tam yazayım diyorum bir şey çıkıyor kalıyor siz gene arayı açıyorsunuz. Hâlbuki daha yazacagim çok şey var aslında ama cok yer kapladim dişler çıkmış ona da hayırlı olsun diyeyim bitirirken. Bizde de kızımda yüksek oranda tukuruk salya vs var önlük tuketimimiz en üst noktada başka türlü çözemedim maalesef dakka başı kıyafet demişsem o kadar yani. Oğlan da da vardı ama onun azaldı şükür kızınki hiç hız kesmeden devam ediyor.
Neyse gene yazacagim insallah hepinizin pitirciklarini opuyorum ayaciklarindan. Hep güzel kalin, keyifle, mutlulukla kalin

ben hamilelikten oncesini kastetmistim canim

sen boyle yazinca boynum agrimaya basladi bak simdi

Kızlar geçmişe çok gidemedim.bugün burası çok gerilmiş üzüldüm.

Biz bugün ilk kahkahamızı attık
Gözlerim doldu çok güzeldi.hemen video çekip ölümsüzleştirdik :)
Harika bi duyqu demiiii bende buqun bayaqi bi quldurdum kikir kikir Yarabbim insan hic bitmesin istiyoooo

Oyy Defne Defne hiç sorma
Maşallah kocaman olmuşlar annesi, kızın da olur merak etme minicik doğdu ancak toparlar çok normal. Emzirme işi sanırım ikisi de yürüdüğünde kolaylaşacak, gelip kendileri emecekler sen de kitap okursun o ara, ben de bir tek emzirirken rahat okuyordum şimdi gezerek emdiği için o da kalmadı.
Sen ayda bir yazsan yine yeter, bir gir biz iyiyiz de o da yeter. Hiç kolay değil senin işin çünkü.
Doktorunun sinirini bozmasına üzüldüm senin stresin sana yetiyor niye dert veriyor sanki sana. Sen şimdilik diyet yap bakalım belki azalır. Benim süt diyeti listemi almadıysan tekrar gondereyim mi senin için? Biz mutfak panosuna astik ne yiyeceksem pakete bakıyorum aynen dolaba geri koyuyorum vegan olcam galiba ben bu gidişle ben de merak ediyorum alerji niye arttı bu kadar diye bir yandan da belki eskiden de vardı ama isilik oldu ya da domates yedim diye geçiyorlardı, bilemeyiz ki.
Saç bende de aynı, tutam tutam dökülüyor kan tahlili yaptırdım her şey yolunda görünüyor, ya mevsimsel ya da hormonlardan galiba.
Ayrıca sen de benim kendime yakın gördüğüm kişilerdensin başından beri, acaba nasıl gidiyor Sensitivewitch diye merak ediyorum sık sık. Sen fırsat buldukça yaz hep, miniklerinden de haberler ver. İnşallah kızın da aşıları kolay atlatır. Yöne bekleriz en kisa zamanda

ben hamilelikten oncesini kastetmistim canim

sen boyle yazinca boynum agrimaya basladi bak simdi
Evet ya, uyuyorduk falan ne günlerdi
Yine gelecek üzülme, büyüyecek bu çocuklar da düzenleri oturacak hiç merak etme. Hasret kaldığımız uykuları uyuyacağız biz de

Çok tatlısınız sen ve ikizlerin maşallah büyümüşler güzel günler yakın ek gıda senin bayağı eğlenceli olacak :) büyüyüp beraber oyun oynama zamanı çok rahat edeceksin inşallah az kaldı sabır :)

canım çok saol,, bitti gitti neredeyse,, çok şükür :) seviniyorum sen yazınca ben de, yaz da sayfalar dolusu yaz, kopuk kopuk yaz, nasıl istersen yaz :) aslında birçok açıdan en ilginç deneyimler senin deneyimlerin ve gözümde canlandırınca zor geldiği kadar çok da sevimli geliyor bana hep :))) üstelik bir de kadın iki taneye yetişiyor aynı anda, bizim en azından biri kendini az çok kurtardı, tek bebeğe de şikayetlenmeyeyim diye motive oluyorum okurken :)))

Çok şükür tamamen iyileşti.dr krem verdi izinin azalması için.
Ama hiç korktuğum gibi olmadı izi.belli belirsiz bi çizgi var.oda büyüdükçe kaybolur inşaallah.
çok küçük cnm,, bence de kaybolacaktır kısa sürede.. sağlığına kavuştu ya en mühimi o.. Allah başka dert vermesin inşallah..

Sac dokulmesi normal kizlar.
Her sac her zaman dokulur ya bir miktar.Hamileyken normalden cok cok az dokulurmus.O dokulmeyenler de dogumdan sonra topluca dokuluyo iste.Normal yani.Bende de ayni.Bi yerde durucak:)

Çnemli ola
Yatır kaldır yöntemini uygulayan var mı? S sakyuz sen oyle mi egitim vermistin ogluna. Cok zor olsa gerek nasıl başa cıktınız . Bu gece resmen fragmanını yasadık biz bir türlu dalamadık uykulara.
Evet canım 4.5aylıkken verdim başarılıda oldu 9. Aya kadar kendikendine uyudu ama zor bir eğitim yatırıp kaldırmaktan ne bel kalıyor ne but birde pars kucağa alınıp bıtakılınca daha çok ağlıyordu baya ağlatmalı bir yöntem yatır kaldırdan ziyade kim west yöntemini tavsiye ederim. 14. Ayda kim west te verdik tabi uyku eğitminş uzman yardımı ile ilk gün 20. Dk ağladı diğer günler lerde 5 dk 3 dk diya azaldı ve 3. Gün deliksiz uyumayı başardı. Eğitim vermeyi planlıyorsan odasını da ayırmanda fayda var canım. Pınar hanımla ben yeni konuştum bebek 7 kiloyu geçti ise 4 . Aydan itibaren verilebilir dedi . İlk 3. Gün eğitim verirken bebekle temas edebiliyor onunla konuşabiliyorsun. Sonraki günlerde teması yavaş yavaş bırakıyorsun. Uyku arkadaşıda edinebilirsin canım. Ama 4. Aydan 6. Aya kadar gece 23 ve 3 de iki çğün rüya öğünğ öneriyor pınar hanım.

Yatır kaldır yöntemini uygulayan var mı? S sakyuz sen oyle mi egitim vermistin ogluna. Cok zor olsa gerek nasıl başa cıktınız . Bu gece resmen fragmanını yasadık biz bir türlu dalamadık uykulara.
Youtube de pınar sibirsky kanalı var orada çok faydalı videolar var eğitim öncesi izlemi tavsiye ederim özellikle 4-6 ay uyku düzenine bakmalısın.

Çok teşekkür ederim cnm, böyle sıcak ve pozitif yazdıklarını okuyunca ne yalan söyliyim kendimden utanıyorum,ahh yoruldum ahhh uyumadı,elim belim Ağrıyor vs... ben bir bebekle bunları diyorum senin yazdıklarına bak(
Oglusun ve kızın masallah iyice toparlamışlar, kocaman olmuslar ya
Çok sevindim....hele bi de ek gıdaya gecsinler tadınlar yenmezler...arada da olda gel lütfen,senin yazdıkların da cok iyi geliyor inan... Kendinize iyi bakın,öpüyorum cok.
(Bu arada hastalık kol geziyo valla,cok dikkat et canım)

Aynen öyle cnm,avmlerden kapalı ve kalabalık ortamlardan bi süre uzak durmak lazım...sunun surasında ne kaldı bahara 3-3,5 aycık diyelimm geeell bahar geeellll :))

Çalışıyordun de mi sen? Daha zor oluyordur
Evet canım, o yüzden gün içinde dinlenme şansım pek olmuyor..

Nasıl çözebiliriz acaba? Baya baya uyanıyor çünkü, hani sersem olsa pışpışlayıp uyutuyorum da ağlamaya dönerse yemiyor :) benim fazla ağlatma lüksüm de yok Ayşe’den dolayı
Zaten uykusu tam acılırsa inan sabrım kalmıyor eşime devrediyorum görevi, deneyimlerimizi paylaşalım, bir de çok sıcak ve ya soğuk olması da uykuyu boluyor. Usumesin diye lahana gibi giydimemek lazim. Onerebilecegin bir uyku tulumu var mı?

Teoride farklı uygulamada farklı canım benim oğlan çok tepki verdi çok ağladı hee yöntem her bebeğe uygun değil bence
Bu konuda kesinlikle haklisin canm. Bende bundan korkuyorum. Ya kabul etmez ve cok aglarsa diye. Ama artik uyutamiyorum. Cok caresiz hossediyorum kendimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…