Çok saol canım. Grip olmuşum, şuan baya bir salgın var. Bana da bulaşmışEge'ye bir şey olmadı neyseki ona bulaşacak diye çok korktum. Kaç gün emzirme dışında kucağıma alamadım :/Anneyken hasta olmak çok zormuş.
Prima aktif bebek kullanıyoruz. Bu arada İstanbul pediatriye bebeğinizi götürecektiniz galiba. Memnun kaldınız mı?
Defne 6,4 kilo ama 4 numaraya geçtim çünkü bacaklarında izden ziyade kesik gibi bir şey olmuştu. 4 numarada sorun yaşamadım sizdirma vs.Canım biz de geçen gün markete gitmişken bez alalım dedik, 3 numara aldık.Elimde 1 paket daha var. ben de değiştirebilirsem 4 numarayla değiştireyim o zaman canım. 4 numara 9 kg dediği için olmaz diye düşünmüştüm ama geçme vakti geldi sanki.
Heh eveterkan şamcı
Canım biz de geçen gün markete gitmişken bez alalım dedik, 3 numara aldık.Elimde 1 paket daha var. ben de değiştirebilirsem 4 numarayla değiştireyim o zaman canım. 4 numara 9 kg dediği için olmaz diye düşünmüştüm ama geçme vakti geldi sanki.
Ama sonra ya sirkelemek yada elektrik supurgesiyle cekmek gerekiyorTvde bi adam çıkıyor ya adını unuttum.yeşil tulum giyiyor hep :)
Karbonatla sirkeyle temizlik yapan adam :)
Oyuncaklar için buzdolabı poşetine pelüş oyuncakları koyun.bi gece bekletin mikroplar ölür demişti.
Ben yaptım çıngıraklı pelüş oyuncaklarını.hiç bişey olmadı deneyebilirsin.
Cnm sutun koruyor ama yuzde yuz garantisi yok tabiÇok saol canım. Grip olmuşum, şuan baya bir salgın var. Bana da bulaşmışEge'ye bir şey olmadı neyseki ona bulaşacak diye çok korktum. Kaç gün emzirme dışında kucağıma alamadım :/Anneyken hasta olmak çok zormuş.
Ama sonra ya sirkelemek yada elektrik supurgesiyle cekmek gerekiyorgecen gun kocaman bir yatagi karbonatladi ayni adam supurgeyide temizlemek gerekiyormus ben o sekil temizlik yapsam gun 48 saat olsa yetmez
7,300 gram 3 numara. Ama son zamanlarda sıkıyor sanırım bacaklarında hep kırmızı çizgiler oluyor. Bir de kakayı taşırıyor. Sanırım elimdekini bitirip 4 numaraya geçicem. Ama 4 numara için de 9 kg diyor aklım karışık.
He bu arada 4no nun 2 cesidi var bi 8-14 bi de 9-16 biz 8-14ü aldıkYa tam kg ya uygun deil bence,biz 6700kg duk 15 gün önce,4 no ya gectim.3 no cok iz yapıyordu ve tasırıyordu.4 nodan memnunum.
Nassın annem?
Amin insallah canim hepimiz icinde bunu diliyorum.İnsanın olduğu her yerde tartışmalar oluyor malesef.. bence mühim olan kimin haklı kimin haksız olduğundan ziyade kimin kırıldığıdır.. zaten haklılık fazlasıyla göreceli.. haliyle durumla eğlenmek yerine birbirini istemeden kırmış olan herkes minik bir özür dilese kimse de üzülmüş olmaz bence.. sevgi hissi birşey, müdahele edilemez belki ama saygı ciddi bir zorunluluk tabi.. sınırlarımızı aşmazsak dediğin gibi birbirimizi merak etmeye de yüzümüz olur her zaman.. senin de kavga gürültüyle beslenen bir insan olmadığın çok belli zaten; o yüzden kimseyi kırmayacağın gibi dilerim kimseye de kırılmazsın :)
Masallah sana ve bebeklerine. Gecmis olsun birde. Bu meme reddi bizi fena vurmusken senin halini tahmin edemiorum ama bunu aşacaz. Ek gıda seruveninizi de ayri merak ettim. Ara ara yazıyorsun ama her zaman keyifle okuyoruz dilerim saglikla sihhatle olun hep.Şükür ki biriken sayfaları bitirdim güzel annelerforumun en güzel anneleri herkese merhaba
Öncelikle biriktikçe okuduğumu ve yetiştikçe de yazdigimi belirtmek isterim. Malum evde iki bebe, ayni anda çok aktif olamıyorum ama halen takipteyim. Yeni katılanlar var onları görmek de çok mutlu etti aslında çünkü herkesin farklı farklı bilgileri var ve hep söylerim, her yer için de geçerli ki "bilgi paylaştıkça güzel". S SapkaliA senin paylaşımların çok güzeldi gerçekten. Hoşgeldin diyecektim ki tatsız olaylar olmuş yazmayacağım demişsin üzüldüm inan, çünkü hem sıcak iletilerin hem de yardımsever bir tavrin vardı umarım tekrar görürüz. @_Bayankus_ sen hoş geldin sessiz takipçiler çoğalsın diye hep söylüyorum herkes yazmaya devam etsin ve burayı bırakmayın bak ben iki bebeyle bile gelmeye çalışıyorum diyorum. O yüzden dışlanmış hissetme lütfen. Ben her zaman yazamazsam da yazdigim zaman dışlanmış hissetmiyorum güzel insanlar var burada yaYeni gelen diğer arkadaşlar da hosgeldi ne iyi ettiler de geldiler.
@AysheDuru size çok üzüldüm inan ki, hem de cok cok uzuldum mesajlarini okurken icim gitti. çok çok geçmiş olsun minik fındık kısa zamanda sağlığına kavuşsun inşallah. Aynı şekildeSimge 84 size de çok geçmiş olsun hemen atlatirsiniz inşallah. Hicbirimizin kuzulari hasta olmasın ya tabi ayni zamanda da Allah dermansız dert vermesin.
G gunesli gunler Sana hayranlığım ve takdirim giderek artıyor eline koluna sağlık paylaşımların için çok ama çok kıymetli hepsi. Cok çok teşekkür ederim ben kendi adıma sana özel olarakDeli bir kitap kurduyken şimdi hiç vakit bulamıyorum ve çok üzülüyorum bu duruma. Bu yüzden de senin paylaşımlarını gördükçe acaip ışık oluyor bana ki şu ara benim de gündemimde blw var. Malum iki bebe ile önlerine koyup yeme operasyonu yapabilirsem çok rahat edeceğim. Ama korkularım da var açıkçası öğürme vs durumundan ötürü nasıl olacak hiç bilmiyorum kafam şu an çok karışık okuyup, araştırıp beynimi karar aşamasına çekmeye çalışıyorum ona da vakit sınırlı biraz kaos hali anlayacagin
Gretchen Grundler size de çok geçmiş olsun defne kuzusu senin sinirlerinle ve sabrınla sınav yapıyor görünen uzere ama geçecek diyelim evrene iyi enerji yükleyelim. Baştan beri senin de yorumlarina ve yazilarina hastayim hala da oyle devam ediyor bagimlilik yapiyosun bilesin. Gormedigim zaman ariyorum iletilerini. senin doktora daha gidemedim. Ben kendim için çocukların şu anki doktorunun hastanesinde cildiyeye randevu aldım ve ona gitmişken son bir şans daha verdim bide rota aşısının ikincisini de olalım dedim. Ama ne rota asisi olabildik (daha erken dedi vurmadı iki asi arası 56 günü geçmeliymiş bizimkisi 54 falandı) ne de verdiğim şansın bir kiymeti oldu maalesef ki. Bizimkilerde de inek sütü alerjisi çıktı sormak isterim nedir bu allerjik bünye ne kadar çok var, forumda bile bir suru kişiyiz ne oluyor böyle? Bizde şöyle oldu oğlumun yüzünde bazı zaman çıkan bazı zaman inen kabartı oluştu birden yüzünün iki yerinde oluyor hep aynı yerde ve her zaman patlamıyor. Mesela kuzum şu an karşımda uyuyor hiç birşey yok ama bir anda patlıyor bir anda geciyor. Kızımın da bacaklarında oldu ayni durum kurulukla beraber onun da başka bir yerinde yok. Doktor inek sütü alerjisi dedi mama alıyorlar sen diyet yapsan da mama inek sutunden oluyor ve keci sutu mamalari bu isi cozmuyor dedi. Ama gene de diyet yap bakalım alerjen ürünlerden uzak dur bi süre nasil oluyor takip edelim dedi. En kötü özel mamalar varmış rapor çıkarıyormuşsun devlet karşılıyormus ama şu anda o seviyede değilsiniz onda da yememe riskleri var tadı çok kötü normal mamaya göre dedi. Bildiğin aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık mevzusu bakalım ne yapacağız. Bu arada cildiyeye randevu aldım çünkü tam anlamıyla kel kalacağım. Saçlarım öyle böyle dökülmüyor. Avuç avuç hiç abartmıyorum kemoterapi görürsün de elinde topak topak kalır ya aynen öyle. Örnek kötü ama durum aynı. Doktor testler istedi sonucları alıp gideceğim haftaya tekrar bakalım.
@drucilla çok geçmis olsun ve hayırlı olsun. Doğumdan önce ben de erkenden sünnet yapıcaz diyip duruyordum ama şimdi itiraf ediyim biraz korkuyorum.babamız da hemen yapalım aradan çıksın diyor araştırmaya başladım bakalım.
Biz de son güzel havaları değerlendirip kendimizi dışarı atıyoruz sürekli. Sokağa çıkarken hazırlanma sürecimiz evlere şenlik görmeniz gerek
Dördüncü ay aşılarını oğlum oldu kızınkine vakit var daha ikinci ay da zor geçmişti gene zor geçti ateş 38.5 ları buldu şükür paranox la seviye indi. Bakalım kızda nasıl olacak. A bu arada oğlum 5 kilo oldu teyzelerikızım henüz 4,5 büyüyoruz şükür.
Uyku eğitimi konuşulmuş ne yapicam bilemiyorum aynı beşikte yatıyorlar hala ve birbirlerini uyandırmaya başladılar özellikle gece (gündüz uykusu bizde zaten 20 yada 30 dakkalık tilki uykusu olduğu icin özellikle gece ) ayni anda uyanıyorlar bu yüzden ve tadından yenmez oluyor. Biri emerken diğeri onu beklemek istemiyor , meme vermeden mama vermek istemiyorum hani iyice memeden uzaklasmasinlar zaten aralari hos degil diye. aynı anda emzirmeyi beceremiyorum zira meme savaşları bizde de var sekiz çeşit şekilde meme veriyorum vermeye çalışıyorum. Pozisyon değişe değişe ne yeseler kar şeklinde kız da zaten hala silikon ucla emiyor artık o konuda saldım çayıra mevlam kayıra emsin de nasıl emerse emsin durumu.
Yani durumlar böyle bir geliyorum sayfanın tamamını kaplıyorum ve daldan dala atlayarak anlatıyorum farkindaysaniz konu bütünlüğü sifir affedin artikçünkü okuyup da hatırladıklarımi isik hiziyla yazayim istiyorum zira biri her an kalkacak da yazmama tas koyacak gibi geliyor hep. Boyle de denk geliyor çünkü bazen yetisiyorum tam yazayım diyorum bir şey çıkıyor kalıyor siz gene arayı açıyorsunuz. Hâlbuki daha yazacagim çok şey var aslında ama cok yer kapladim dişler çıkmış ona da hayırlı olsun diyeyim bitirirken. Bizde de kızımda yüksek oranda tukuruk salya vs var önlük tuketimimiz en üst noktada başka türlü çözemedim maalesef dakka başı kıyafet demişsem o kadar yani. Oğlan da da vardı ama onun azaldı şükür kızınki hiç hız kesmeden devam ediyor.
Neyse gene yazacagim insallah hepinizin pitirciklarini opuyorum ayaciklarindan. Hep güzel kalin, keyifle, mutlulukla kalin
Ben daha uyku egitimi sekline karar vermedim. Ama sen ikisini de deneyimlemis biri olarak Kim West tavsiye ediyorsan benim icin bir arti puan olur. Tabi cocuktan cocuga fark eder. Hicbir anne istemez kesinlikle bebegini aglatmak ama benim kızim bu ara istedigi sekilde uyuturken bile agliyor. Uykusuz anne kalmasin kitabını da oneren oldu onu da almayı duşünüyorum ilk firsatta. Ama odasina simdi geciremem çunku bizim beslenmeler ruya beslenmesi degil yenidogan misali iki saatte bir ayaktayız ve odası koridorun diger ucunda.Çnemli ola
Evet canım 4.5aylıkken verdim başarılıda oldu 9. Aya kadar kendikendine uyudu ama zor bir eğitim yatırıp kaldırmaktan ne bel kalıyor ne but birde pars kucağa alınıp bıtakılınca daha çok ağlıyordu baya ağlatmalı bir yöntem yatır kaldırdan ziyade kim west yöntemini tavsiye ederim. 14. Ayda kim west te verdik tabi uyku eğitminş uzman yardımı ile ilk gün 20. Dk ağladı diğer günler lerde 5 dk 3 dk diya azaldı ve 3. Gün deliksiz uyumayı başardı. Eğitim vermeyi planlıyorsan odasını da ayırmanda fayda var canım. Pınar hanımla ben yeni konuştum bebek 7 kiloyu geçti ise 4 . Aydan itibaren verilebilir dedi . İlk 3. Gün eğitim verirken bebekle temas edebiliyor onunla konuşabiliyorsun. Sonraki günlerde teması yavaş yavaş bırakıyorsun. Uyku arkadaşıda edinebilirsin canım. Ama 4. Aydan 6. Aya kadar gece 23 ve 3 de iki çğün rüya öğünğ öneriyor pınar hanım.
Bir iki videosunu izlemistim tekrar bir goz atarim kanalina. Ilgin alakan icin cok tesekkur ederim. Sen ne zaman baslayacaksin peki sarp icin?Youtube de pınar sibirsky kanalı var orada çok faydalı videolar var eğitim öncesi izlemi tavsiye ederim özellikle 4-6 ay uyku düzenine bakmalısın.
Öksürükle boğuşuyoruz biz de,el kadr yavrum bi tuttu mu koca insan gibi öksürüyor benim cigerim sökülüyooooooor
Çok şükür tamamen iyileşti.dr krem verdi izinin azalması için.
Ama hiç korktuğum gibi olmadı izi.belli belirsiz bi çizgi var.oda büyüdükçe kaybolur inşaallah.
Han gecen yil mart ayinda bi kaza gecirdi. Yuzunden yaralandi. Alttaki kisim delinmisti, cok kotu haldeydi. Plastik cerrahin verdigi ilac sayesinde simdi bir nokta halinde iz var. kremi cok duzenli kullandik biz 6 ay boyunca sabah aksam surduk. Senin yavrununki de kaybolur gider insaallah.Çok şükür tamamen iyileşti.dr krem verdi izinin azalması için.
Ama hiç korktuğum gibi olmadı izi.belli belirsiz bi çizgi var.oda büyüdükçe kaybolur inşaallah.
Amin insallah canim hepimiz icinde bunu diliyorum.
Masallah sana ve bebeklerine. Gecmis olsun birde. Bu meme reddi bizi fena vurmusken senin halini tahmin edemiorum ama bunu aşacaz. Ek gıda seruveninizi de ayri merak ettim. Ara ara yazıyorsun ama her zaman keyifle okuyoruz dilerim saglikla sihhatle olun hep.
Ben daha uyku egitimi sekline karar vermedim. Ama sen ikisini de deneyimlemis biri olarak Kim West tavsiye ediyorsan benim icin bir arti puan olur. Tabi cocuktan cocuga fark eder. Hicbir anne istemez kesinlikle bebegini aglatmak ama benim kızim bu ara istedigi sekilde uyuturken bile agliyor. Uykusuz anne kalmasin kitabını da oneren oldu onu da almayı duşünüyorum ilk firsatta. Ama odasina simdi geciremem çunku bizim beslenmeler ruya beslenmesi degil yenidogan misali iki saatte bir ayaktayız ve odası koridorun diger ucunda.
Bir iki videosunu izlemistim tekrar bir goz atarim kanalina. Ilgin alakan icin cok tesekkur ederim. Sen ne zaman baslayacaksin peki sarp icin?
Bilemiyorum ama gıda ile alakalı mi ki bu? Sonuçta yutma refleksi var.Tukurugunu yutmayi bilmiyorlarsa kati gidaya gecmeden once bunu ogrenmeleri lazim sanirim
Oy geçmiş olsun bu nasıl oldu peki merak ettim.Han gecen yil mart ayinda bi kaza gecirdi. Yuzunden yaralandi. Alttaki kisim delinmisti, cok kotu haldeydi. Plastik cerrahin verdigi ilac sayesinde simdi bir nokta halinde iz var. kremi cok duzenli kullandik biz 6 ay boyunca sabah aksam surduk. Senin yavrununki de kaybolur gider insaallah.
Çok geçmiş olsun.Han gecen yil mart ayinda bi kaza gecirdi. Yuzunden yaralandi. Alttaki kisim delinmisti, cok kotu haldeydi. Plastik cerrahin verdigi ilac sayesinde simdi bir nokta halinde iz var. kremi cok duzenli kullandik biz 6 ay boyunca sabah aksam surduk. Senin yavrununki de kaybolur gider insaallah.
Ya kıyamam çok geçmiş olsunÖksürükle boğuşuyoruz biz de,el kadr yavrum bi tuttu mu koca insan gibi öksürüyor benim cigerim sökülüyooooooor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?