2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Ben de bakarım valla :) annem bakmadı mesela, ben de teklif etmedim.. çünkü yaşam tarzı öyle.. evde oturamıyor.. alışverişi gezmesi doktoru vs.. çocukla da zaten panikliyor, onunla yapamaz yani hiçbirini.. ama ben bırak torunuma yeğenime bile bakarım gerekirse.. gece ayrı tabi ama sabaha kadar emzirip pışpış yapmadıktan sonra gündüz istedikleri kadar bırakabilirler yani :)

Odayı ayırmıştın değil mi nasıl gidiyor ? Kim west yöntemini mi uyguluyordun?
Ben sadece odayı ayırdım uyku eğitimine başlamadım henüz ve yönteme de karar vermedim. Kim west en yakını, şu ağlatmadan uyku eğitimini çözmeye çalışıyorum şimdi. İnşallah başarılı olurum tüm akşam ipeği uyutmakla geçiyor çünkü.

Çok şükür oldu aşı ali çınar bugün. Ama o kadar hareketliki bacaklarından sıkıca tutturdu. Sağlık ocaklarında aşıyı hemşire vuruyor yani enazindan bizimkinde öyle. Ama elayi hep hastanede yaptırmıştım aşılarını doktor yapiyordu. Bugün çok korktum yanlış vurulan aşılar yüzünden çocuklar zarar görüyor biliyorsunuz . Dillendirmek istemiyorum konuşup kötüyü çağırmak istemiyorum ama içime bir korku düştu allah korusun

Annemin yorumu aynen şöyle.
Ya babannesi baksın.yada maddi destek yapsın.gelinide otursun çocuğuna baksın.kızcağız keyfinden çalışmıyo ya dedi.
Yani mantıksız sayılmaz.. bizimki de ben zaten teklif etmediğim halde peşin peşin ben bakmam, otur evinde kendin bak, ne istiyosan verelim demişti :)) aynı kapıya çıkıyor tabi.. benim kv hem yaşlı hem de hasta çünkü, zaten bakma şansı yoktu yani :) hiç de kızmadım açıkçası, çünkü kayınvalidelerin bakamayacak durumda olması anneanneleri “bakmak zorunda” konumuna koymamalı bence de..

Bu bana çok saçma geliyor, eğer istiyorsa iyi de bakacaksa tabi ki bakabilir torununa. Ama ya toruna baksın ya maddi destek olsun demek biraz kolaycilik gibi geliyor bana. İnsan çocuk yaparken nasılsa biri destek olur diye yapmamalı ya da tabi ki bakacak bakmazsa da destek olacak diye zorunda bırakmamalı insanı. Bu biraz şımarık bir düşünce bana göre. İnsanlar 50-60 yaşına gelmiş, çocuklarını büyütmüş okutmus evlendirmiş, zaten büyük zorluklarla gelmiş o yaşa. 'Şimdi bir de torun bakmak zorunda, beni doğuran doğurduğuma da bakmak zorunda' demek ne kadar doğru bir yaklaşım hiç bilemiyorum. İnsan emekliliğe dair hayal kurar, çalışmamış olsa bile çocukları evlendirip azıcık rahata kavuşmak da emeklilik sayılır bir yerde. Bu hayal de artık ailenin yapısına göre hacca gitmek olur, dünya turu olur, köye ya da sahil kasabasına yerleşmek olur... Tam paraları cebine kaldığı zamanları bol olduğu zaman al torununa bak demek...
Tabi ki isterse, gücü kuvveti varsa, çocuğun anne babası da hemfikirse baksınlar ya da destek olsunlar ama zorunda bırakmak yanlış. Bu cümleleri de kendi işimi göremez hale geldiğimde ya evimde yardimci tutacak ya da güzel bir huzurevine yerleşmeyi isteyen biri olarak kuruyorum. Ben büyüttüm diye çocuğumu aile düzenini bozup evini bana açmaya zorlamak istemiyorum çünkü bence bu da bencillik. İnsan yaşlılığı için erkenden plan yapmalı kimseyi mecbur bırakmamalı kendine bakmaya.

Ayrıca insan keyfi de çalışabilir, bir ömür çalışmaya alışmış insanı bundan sonra evde çocuk bakacaksin diye eve kapatmak doğru mu sence? Aylardır burada konuşuyoruz mutlu anne mutlu çocuk diye, anne evde mutlu olmayacaksa denklem en baştan çöküyor. Hem muhtemelen çocuk planlanmadan önce ebeveynler bunu düşünmüştür, çocuk şu kadar olunca işe başlarım çocuğu da bakiciya ya da tarafların rızası varsa ninelere (bu lafı da samimi bulmam ama her seferinde anneanne babaanne demek yorucu) baktırırız diye. Zengin bir ülkede yaşamıyoruz, tek maaşla gecinmek kolay değil, tek maaş geçimi saglasa lükse yetmez, hadi lukse de yetti diyelim birikim yapmaya yetmez. Ve evet lüks de bir ihtiyaçtır. Ayrıca işsizlik bu seviyedeyken 4-5 yıl sonra is bulmanın da garantisi yok. Ve bir de çalışan kadın çocuğuna örnek olmak için de çalışıyor olabilir, ayakları üzerinde durabilen anne imajı güzel bir şey bence çocuk için. Kalan vaktini de çocuğuyla pekala geçirebilir. O yüzden işe dönmek keyfi de olabilir. Kimse işe döndü diye bir kadına sirt çeviremez. En azından kadın kadına yapmasın bunu, zaten pedagogundan siyasi çevresine, komşu teyzesinden patronuna kadar herkes burnunu sokuyor bari biz bize yapmayalım.

Biraz uzun bir çıkış oldu ama kısaca açıklayamayacağım kadar derin bir konu bence, o yüzden uzunluktan kanayan gözler için özür dilerim

Teşekkürler cnm. Mide bulantisiyla hiç bir şey yiyip icemiyorum ki migren ağrımla da 3.güne uyandık bırakmıyor hala beni.. Allah hepimizin yardimcisi olsun
Çok geçmiş olsun, cok üzüldüm. Düzelirsin umarım bir an önce.

Valla sonra annemi arayıp bunları bir daha sakın evime getirme dedim. Bu tarz insanlarla oturup kalkmayı sevmiyorum. Huzur vermeyen insan uzak olsun.
En güzelini yapmışsın, kötü niyetli insanlar da evimizden uzak olsun zaten. Eşikten girmesinler.

Boşuna asmışlar sağlık ocağının her yerine onca posteri o zaman. Çok saçma. Bana daha demediler ek gidayla ilgili bir şey ama derlerse sorarım ben de 'hani ilk 6 ay sadece anne sütüydü, ne iş? ' diye

İşte 5 parmağın 5i bir değil her çocuk farklıdır birine olmadı diye diğerinede olmıcak diye bişeey yok ama gel de anlat

Her yerde aynı mı bilmiyorum ama bizim doktorun yanında çalışan kadın ebe ve gözlemlerime göre iyi bir sağlık çalışanı o yüzden biraz rahatım ama senin içine sinmediyse doktordan yapmasını isteyebilirsin belki. Bizim hastanede devletin karşıladığı aşılar yapılmıyor, soruşturup kendi hastanende de yaptırabilirsin istersen. İçinin rahat olmasi önemli.

Çok geçmiş olsun bu arada umarım ateş ve huysuzluk yapmaz.

Dedim zaten tabi ki öyle dedi doktorum. Ama bu listeyi de vermek zorundayız dedi

Merhaba canım ben doktorunun blw yi desteklediğini düşünmüyorum çünkü o tarz bir doktor olsaydı birincisi ek gıdaya 5. Ay başlayalım demezdi. Bence bebeğim gelişimi normalse kilo alımında problem yoksa 6. Ay başlanmalı. İkincisi meyve sutu ile başlatmak nedir artık bir çom hekim özellikle sebzeler ile başlatma taraftarı sebebide meyve şekerine alışıp tadsız buldukları sebzeleri. Bebekler reddetmesin diye.bence sen kalbinin sesini dinle en önemli şey senin içgüdülerin mantığına yatmayan hiçbirşeyi de sırf doktor önerdi siye uygulama nacizane tavsiyemdir.

Süpersiniz maşallah deniz oğlana çok sevindim gelişmeşere özellikle senin benim gibi bebeğiyle tek ilgilenen annelere ne kadar kolaylık sağlıyor uyku eğitimi ve kendi kendime uyuyabilen bir bebek. Tabikş en başta deniz oğlanın sağlıkla büyüyüp gelişmesi için beslenme ne kadar öenmli ise uykuda o kadar önemli. Hangi yöntemi uyguluyorsun canım bu arada merak ettim. Bizde ocağın ilk hafası yaptıracağız sünnet hadi hayırlısı olsun deniz oğlana.

Canım birisi yazmıştı bebek 7 kilo olduktan sonra uyku eğitimi verilmeli diye.İpek kaç kilo benim oğlum henüz 7 kiloya ulaşamadığı için henüz beklemedeyim

Canım birisi yazmıştı bebek 7 kilo olduktan sonra uyku eğitimi verilmeli diye.İpek kaç kilo benim oğlum henüz 7 kiloya ulaşamadığı için henüz beklemedeyim
Ben yazmıştım canım pınar sibirsky bebek 7 kiloyu geçmesini ve en az 4 aylık olmasını öneriyor

Doktor ilk başta direkt ek gıda dedi. Benim gözlerim açıldı tabi farklı bi yöntem mi düşünüyorsunuz dedi evet BLW ile geçicem 180 günü tamamlayınca dedim. Oda yöntemi sevdiğini ama literatüre girmediği için şu an kimseye onumla başla diyemediğini söyledi. Ozaman blw ile devam edelim karar sizin dedi. İlla klasik diye tutturmadı . Ki benim oğlumun kilosu baya düşüktü doğduğunda maşallah çok iyi toparladık. Şu an da 5 aylığız . O yüzden geçmem yani kesinlikle . Elimden geldiğince anne sütü vericem inşallah.

Çok geçmiş olsun cnm bebişler hasta, anneler hasta, kızın öğretmeniyle toplantımız vardı bugün, orada öğrendim ki okullu çocukların çoğu da hasta.. Allah yardımcımız olsun bu kış

Valla torun baldan tatlı derler ama her gün bakınca nasıl olur bilemem :)
Çocuk bakmak çalışmaktan daha zordur belkide.gün içinde oturup çayımı kahvemi içip keyif yaptığımı hiç hatırlamıyorum.
Hamilelikten önceki kilomun altına düştüm.eritti bu çocuk beni :)

Aynı durumdayım. Bazı günler kolumu kaldıracak halim kalmıyor. Yatağa yattigimda sirt bel kol her yerim ağrıyor bir yönden diğerine dönerken. Hastayım, iki gündür ıhlamur yapacağım kendime ama uyuduğu zaman ancak kendimi koltuğa atacak halim oluyor ıhlamur falan hep kaldı.

Torun baldan tatlıdır lafı bence sorumluluğu üstünde olmadığında geçerli. Her gün baksan çocuktan farkı kalmaz bir de emanet çocuk yani kendi çocuğun da değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…