Ben de bakarım valla :) annem bakmadı mesela, ben de teklif etmedim.. çünkü yaşam tarzı öyle.. evde oturamıyor.. alışverişi gezmesi doktoru vs.. çocukla da zaten panikliyor, onunla yapamaz yani hiçbirini.. ama ben bırak torunuma yeğenime bile bakarım gerekirse.. gece ayrı tabi ama sabaha kadar emzirip pışpış yapmadıktan sonra gündüz istedikleri kadar bırakabilirler yani :)Günaydın herkese anane babane konusunda bende bişeyler yazmak isterim ilerde bizde birer anane yada babanne olucaz inşallah görürüz o günleri benim şahsi fikrim doğurduğum çocuğa hayatta olduğum sürece destek olmam gerektiği ve evet buna zorunluyum çünki yaşı kaç olursa olsun o benim çocuğum ilerde çocuğuma bak anne ben çalışıcam diyecekse bakarım şu zamanda geçinmek çok zor çünki daha bu bızdıkların bir masrafı yok okul başladığı zaman başlıyor masraflar asıl ama tabi şuna katılıyorum benim zamanımla çocuğumun çocuğu nu büyüttüğü zaman bir olmaz sorarım öğrenirim onun istediği gibi davranırım
Ben sadece odayı ayırdım uyku eğitimine başlamadım henüz ve yönteme de karar vermedim. Kim west en yakını, şu ağlatmadan uyku eğitimini çözmeye çalışıyorum şimdi. İnşallah başarılı olurum tüm akşam ipeği uyutmakla geçiyor çünkü.Odayı ayırmıştın değil mi nasıl gidiyor ? Kim west yöntemini mi uyguluyordun?
Yani mantıksız sayılmaz.. bizimki de ben zaten teklif etmediğim halde peşin peşin ben bakmam, otur evinde kendin bak, ne istiyosan verelim demişti :)) aynı kapıya çıkıyor tabi.. benim kv hem yaşlı hem de hasta çünkü, zaten bakma şansı yoktu yani :) hiç de kızmadım açıkçası, çünkü kayınvalidelerin bakamayacak durumda olması anneanneleri “bakmak zorunda” konumuna koymamalı bence de..Annemin yorumu aynen şöyle.
Ya babannesi baksın.yada maddi destek yapsın.gelinide otursun çocuğuna baksın.kızcağız keyfinden çalışmıyo ya dedi.
Bu bana çok saçma geliyor, eğer istiyorsa iyi de bakacaksa tabi ki bakabilir torununa. Ama ya toruna baksın ya maddi destek olsun demek biraz kolaycilik gibi geliyor bana. İnsan çocuk yaparken nasılsa biri destek olur diye yapmamalı ya da tabi ki bakacak bakmazsa da destek olacak diye zorunda bırakmamalı insanı. Bu biraz şımarık bir düşünce bana göre. İnsanlar 50-60 yaşına gelmiş, çocuklarını büyütmüş okutmus evlendirmiş, zaten büyük zorluklarla gelmiş o yaşa. 'Şimdi bir de torun bakmak zorunda, beni doğuran doğurduğuma da bakmak zorunda' demek ne kadar doğru bir yaklaşım hiç bilemiyorum. İnsan emekliliğe dair hayal kurar, çalışmamış olsa bile çocukları evlendirip azıcık rahata kavuşmak da emeklilik sayılır bir yerde. Bu hayal de artık ailenin yapısına göre hacca gitmek olur, dünya turu olur, köye ya da sahil kasabasına yerleşmek olur... Tam paraları cebine kaldığı zamanları bol olduğu zaman al torununa bak demek...Annene katılıyorum kimse keyfi çocuğunu bırakıp çalışmaz keyfi çalışıcaksa en azından 4_5 yaşında çalışmaya başlar ozaman da tam gün kreşler var zaten bir şekilde destek şart ya torunlarına baksınlar yada maddi destek olsunlar
Cok tatli yaaaa gel de ikna et:))Benimki de akşam üstü uyuyup karanlıkta uyanınca sabah oldu sanıyor, zor ikna ediyorum okul olmadığına :)))
Çok geçmiş olsun, cok üzüldüm. Düzelirsin umarım bir an önce.Teşekkürler cnm. Mide bulantisiyla hiç bir şey yiyip icemiyorum ki migren ağrımla da 3.güne uyandık bırakmıyor hala beni.. Allah hepimizin yardimcisi olsun
En güzelini yapmışsın, kötü niyetli insanlar da evimizden uzak olsun zaten. Eşikten girmesinler.Valla sonra annemi arayıp bunları bir daha sakın evime getirme dedim. Bu tarz insanlarla oturup kalkmayı sevmiyorum. Huzur vermeyen insan uzak olsun.
Boşuna asmışlar sağlık ocağının her yerine onca posteri o zaman. Çok saçma. Bana daha demediler ek gidayla ilgili bir şey ama derlerse sorarım ben de 'hani ilk 6 ay sadece anne sütüydü, ne iş? ' diyeArkadaşlar merhaba !
Bugün Mert'in kontrolü vardı.
Doktorumuz ek gıda hakkında konuşalım dedi. Ben BLW yöntemi uygulamak istediğimi ve görüşünü sordum. Tabiki istediğiniz yöntemi kullanabilirsiniz fakat BLW yöntemi henüz Türkiye de literatüre girmediği için bir şey diyemiyoruz. Klasik yöntemde 5.ayda meyve suyuyla başlanır dedi. Bende 6.aydan önce meyve suyu vermek istemediğimi hatta 180 günü tamamlayana kadar başka bir şey vermeyeceğimi belirttim.Haklisiniz güzel bi yöntem kendi yemeyi başarıyor klasik +BLW yapan da var onuda deneyebilirsiniz ama şu an biz bu listeleri vermek zorundayız dedi. Sonuç olarak BLW destekleyen bi doktorum var ama anlam veremediğim ilk 6 ay anne sütü deyip yine 5. Ayda elma suyu havuç suyu içeren bi liste veriyorlar . Çok çelişkili değil mi bana mı tuhaf geliyor bi tek. Doktorum yoğurt için 7. 8. Ayda yoğurta geçeŕiz diyor ama listeye bakıyorum 5.ay 1 çaybardağı yoğurt var.
İşte 5 parmağın 5i bir değil her çocuk farklıdır birine olmadı diye diğerinede olmıcak diye bişeey yok ama gel de anlatHerkes 4 çocuk 5 çocuk büyütüyor evet, ama nasıl büyütüyor ?
Dilenciler de büyütüyor...
Veriyorlar bebeğe uyuşturucuyu bebek uyuyor kucağında. Onlarda çocuk büyütüyor işte kendince. Büyütmek denirse tabi!
Her yerde aynı mı bilmiyorum ama bizim doktorun yanında çalışan kadın ebe ve gözlemlerime göre iyi bir sağlık çalışanı o yüzden biraz rahatım ama senin içine sinmediyse doktordan yapmasını isteyebilirsin belki. Bizim hastanede devletin karşıladığı aşılar yapılmıyor, soruşturup kendi hastanende de yaptırabilirsin istersen. İçinin rahat olmasi önemli.Çok şükür oldu aşı ali çınar bugün. Ama o kadar hareketliki bacaklarından sıkıca tutturdu. Sağlık ocaklarında aşıyı hemşire vuruyor yani enazindan bizimkinde öyle. Ama elayi hep hastanede yaptırmıştım aşılarını doktor yapiyordu. Bugün çok korktum yanlış vurulan aşılar yüzünden çocuklar zarar görüyor biliyorsunuz . Dillendirmek istemiyorum konuşup kötüyü çağırmak istemiyorum ama içime bir korku düştu allah korusun
Dedim zaten tabi ki öyle dedi doktorum. Ama bu listeyi de vermek zorundayız dediÇok geçmiş olsun, cok üzüldüm. Düzelirsin umarım bir an önce.
En güzelini yapmışsın, kötü niyetli insanlar da evimizden uzak olsun zaten. Eşikten girmesinler.
Boşuna asmışlar sağlık ocağının her yerine onca posteri o zaman. Çok saçma. Bana daha demediler ek gidayla ilgili bir şey ama derlerse sorarım ben de 'hani ilk 6 ay sadece anne sütüydü, ne iş? ' diye
Arkadaşlar merhaba !
Bugün Mert'in kontrolü vardı.
Doktorumuz ek gıda hakkında konuşalım dedi. Ben BLW yöntemi uygulamak istediğimi ve görüşünü sordum. Tabiki istediğiniz yöntemi kullanabilirsiniz fakat BLW yöntemi henüz Türkiye de literatüre girmediği için bir şey diyemiyoruz. Klasik yöntemde 5.ayda meyve suyuyla başlanır dedi. Bende 6.aydan önce meyve suyu vermek istemediğimi hatta 180 günü tamamlayana kadar başka bir şey vermeyeceğimi belirttim.Haklisiniz güzel bi yöntem kendi yemeyi başarıyor klasik +BLW yapan da var onuda deneyebilirsiniz ama şu an biz bu listeleri vermek zorundayız dedi. Sonuç olarak BLW destekleyen bi doktorum var ama anlam veremediğim ilk 6 ay anne sütü deyip yine 5. Ayda elma suyu havuç suyu içeren bi liste veriyorlar . Çok çelişkili değil mi bana mı tuhaf geliyor bi tek. Doktorum yoğurt için 7. 8. Ayda yoğurta geçeŕiz diyor ama listeye bakıyorum 5.ay 1 çaybardağı yoğurt var.
Eveeet. Bugün uyku eğitiminin 4. Günü geride kaldı. Gündüz uykularında hiç bir sorun kalmadı çok şükür. Yatağa koyduğum gibi iki dk da uyuyor. Gece uykuya geçişi ilk gün 40 dk sürmüştü 4. gün 15 dk da daldı. Gece yine sık uyanıyor özellikle sabah 4 den sonra. Ama onda da azalma var. Başarıcaz oğlumla inşallah.kendinizde ve bebeğinizde bir ışık görüyorsanız denemelisiniz. Ne kaybederim diyerek başladım. Hiç bir gelişme olmasa bile kendi kendine uyuyor olması bile yeter. Bu arada yarfımcı olacak ikinci bir kişi anneniz eşinizde destek olursa çok daha rahat olacaktır. Ben yalnızım eşim iş seyahatinde öaalesefDenizde farkında galiba çok yüklenmiyor annesine henüz hiç ağlama krizine girmedi çok şükür. Bu arada uyku eğitimine aniden aldığım kararla başlamam gibi yine ani bir kararla iki bıdığıda sömestr da sünnet yaptırıcaz. Burada ki okuduklarımın etkisi büyük. Yoksa ben daha cesaret edemezdim. Teşekkürler analar:)
Canım birisi yazmıştı bebek 7 kilo olduktan sonra uyku eğitimi verilmeli diye.İpek kaç kilo benim oğlum henüz 7 kiloya ulaşamadığı için henüz beklemedeyimBen sadece odayı ayırdım uyku eğitimine başlamadım henüz ve yönteme de karar vermedim. Kim west en yakını, şu ağlatmadan uyku eğitimini çözmeye çalışıyorum şimdi. İnşallah başarılı olurum tüm akşam ipeği uyutmakla geçiyor çünkü.
Ben yazmıştım canım pınar sibirsky bebek 7 kiloyu geçmesini ve en az 4 aylık olmasını öneriyorCanım birisi yazmıştı bebek 7 kilo olduktan sonra uyku eğitimi verilmeli diye.İpek kaç kilo benim oğlum henüz 7 kiloya ulaşamadığı için henüz beklemedeyim
Doktor ilk başta direkt ek gıda dedi. Benim gözlerim açıldı tabi farklı bi yöntem mi düşünüyorsunuz dedi evet BLW ile geçicem 180 günü tamamlayınca dedim. Oda yöntemi sevdiğini ama literatüre girmediği için şu an kimseye onumla başla diyemediğini söyledi. Ozaman blw ile devam edelim karar sizin dedi. İlla klasik diye tutturmadı . Ki benim oğlumun kilosu baya düşüktü doğduğunda maşallah çok iyi toparladık. Şu an da 5 aylığız . O yüzden geçmem yani kesinlikle . Elimden geldiğince anne sütü vericem inşallah.Merhaba canım ben doktorunun blw yi desteklediğini düşünmüyorum çünkü o tarz bir doktor olsaydı birincisi ek gıdaya 5. Ay başlayalım demezdi. Bence bebeğim gelişimi normalse kilo alımında problem yoksa 6. Ay başlanmalı. İkincisi meyve sutu ile başlatmak nedir artık bir çom hekim özellikle sebzeler ile başlatma taraftarı sebebide meyve şekerine alışıp tadsız buldukları sebzeleri. Bebekler reddetmesin diye.bence sen kalbinin sesini dinle en önemli şey senin içgüdülerin mantığına yatmayan hiçbirşeyi de sırf doktor önerdi siye uygulama nacizane tavsiyemdir.
Süpersiniz maşallah deniz oğlana çok sevindim gelişmeşere özellikle senin benim gibi bebeğiyle tek ilgilenen annelere ne kadar kolaylık sağlıyor uyku eğitimi ve kendi kendime uyuyabilen bir bebek. Tabikş en başta deniz oğlanın sağlıkla büyüyüp gelişmesi için beslenme ne kadar öenmli ise uykuda o kadar önemli. Hangi yöntemi uyguluyorsun canım bu arada merak ettim. Bizde ocağın ilk hafası yaptıracağız sünnet hadi hayırlısı olsun deniz oğlana.
:)) bir de gün sayıyor, haftasonuna ne kaldı diye :) zor bu yavrucakların işi de..Cok tatli yaaaa gel de ikna et:))
Çok geçmiş olsun cnmKızlar acayip bir salgın varmış ve beni de vurdu malesef. Aman dikkat edin. Aşırı bir mide bulantisiyla başlayan bir grip. Benim bi de migren eşlik ediyor tabi. Mahvoldum ya annem geldi bi ara çocukla ilgilenmeye ama onun da öğlen işe gitmesi gerekti. Eşimi bekliyorum hevesle çocuk ogleden beri kendi kendine yatıyor mizmizlaniyor çok üzülüyorum ilgilenemiyorum diye. Umarım ona geçmez
Yani mantıksız sayılmaz.. bizimki de ben zaten teklif etmediğim halde peşin peşin ben bakmam, otur evinde kendin bak, ne istiyosan verelim demişti :)) aynı kapıya çıkıyor tabi.. benim kv hem yaşlı hem de hasta çünkü, zaten bakma şansı yoktu yani :) hiç de kızmadım açıkçası, çünkü kayınvalidelerin bakamayacak durumda olması anneanneleri “bakmak zorunda” konumuna koymamalı bence de..
Aynı durumdayım. Bazı günler kolumu kaldıracak halim kalmıyor. Yatağa yattigimda sirt bel kol her yerim ağrıyor bir yönden diğerine dönerken. Hastayım, iki gündür ıhlamur yapacağım kendime ama uyuduğu zaman ancak kendimi koltuğa atacak halim oluyor ıhlamur falan hep kaldı.Valla torun baldan tatlı derler ama her gün bakınca nasıl olur bilemem :)
Çocuk bakmak çalışmaktan daha zordur belkide.gün içinde oturup çayımı kahvemi içip keyif yaptığımı hiç hatırlamıyorum.
Hamilelikten önceki kilomun altına düştüm.eritti bu çocuk beni :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?