2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333

Benim evde çok sıcak ama bende üşütür paranoyaklığı var :) üff desem üşücek gibi geliyor
Dün yere kullanmadığımız bebek yorganını serdim.yüz üstü yatırdım emekliyip gidicek gibi hareketler yapıyor.kendini kaldıramıyor yorulup yüzünün üstüne yatıyo nefes nefese kalıyor sinirleniyo benim kız
Sırt üstüde benim teşviklerimde yan dönüyor.ama ona yan dönmek yetmiyor.kendini zorluyo yüz üstü dönmeye çalışıyor.ama cidden onlar için zor ve çok yorucu bi hareket..

Ben olsam o doktoru değiştirirdim. Meyvesuyu = şeker yanlış bilmiyorsam. Posası olmadan ne gibi bir faydası var 5. ay olmasına değinmiyorum bile.
Canim Soner Bey demir ve ek gıda için ne diyor? Gittin mi yakın zamanda?

Babam hep der ki torun tabi tatlı olur ben bakmıyorum seviyorum aglayinca da size veriyorum:)

Babam hep der ki torun tabi tatlı olur ben bakmıyorum seviyorum aglayinca da size veriyorum:)
Muhtemelen benim babam da aynısını der. Zaten benim babam torun ayrı bir sevilir, baldan tatlıdır lafına da gıcık. Torun tabi ki sevilir ama çocuğunu sevdiğinden fazla değildir diyor. Ona göre bunu söyleyenler kendi çocuklarına bebekliklerinde çok vakit ayirmamis insanlar, şimdi günah çıkartır gibi davranıyor. Onun çevresindeki dedeler de hep öyle çünkü, iki seneye kadar evin yolunu bilmeyen ama torun olunca bebek mağazasından çıkmayan insanlar veya çocukken kendi çocuğunu döven ama şimdi torunu için at olup sırtında taşıyan adamlar... Babama hak veriyorum o yüzden

Benimde kollar tutmuyor artık.bazen tutuluyor kollarım boynum.
Bazen yatağa eğilerek giydiriyorum.belim kilitleniyor.çocuk yaşlandırıyormuş meğer
Kendimize iyi bakalımki çocuğada faydamız dokunsun.ama çocuk uyuyunca hemen iş yapmaya koşuyoruz.işler bitmeden çocuk uyanıyor.çocukla ilgilen uyut.tekrar yarım kalan işlere koşuyoruz.
Gecede nasıl uyuduğumuzu bilmiyoruz
Ben önceden gece uyuyamazdım hemen.eşim anında sızardı.ben 2 saat yatakta dönerdim.şimdi başımı yastığa koyar koymaz uyuyorum :)

Rabbim kimseye geçim sıkıntısı vermesin.
Evini geçindirmek için istemeye istemeye çocupunu bırakıp işe gidenler var.ayakları geri geri gidiyor.Allah yardımcıları olsun.

annene bu duygunu soyleyip belli etmedin belki bilemiyorum ama icinde bir kirginlik oldu mu peki canim?
cevaplamak zorunda degilsin.

neden uyumadiklarini ve bu bebe halleriyle uykuya nasil neden nicin direndiklerini coZdun mu

ben kadın çalışmasın evde oturup çocuğuna baksın demedimki :) diğer mesajımı gördünmü bilmiyorum ama orda yazmıştım kehfi çalışan çalışmak isteyen bebeği biraz büyüyünce işe başlar ama mecbur çalışmak zorunda kalan bebeği küçükken başlıyor bizimle beraber doğum yapan çoğu annenin doğum izni bitti 4 aylık bebeğini annenemi bırakırsın yoksa bakıcı yada kreş mi tercih edersin yani tabi zorla anne gel benim çocuğuma bak denmez bakmak isteyen bakar bakmak istemeyen bak başının çaresine der ben bir anne olarak bir evlada bana güvenipte çocuk doğurdun ben bundan sonra hayatıma bakarım çocuk senin çocuğun diyemem açıkçası diyene saygım sonsuz tabi keşke her çalışan annenin ilk bir yıl doğum izni olsa her kurumun kreşi olsa ne güzel olurdu

insallah sıkıntısız atlatin canim. allahin izniyle bir sey olmaz. bizimkini de hep hemsire vurdu. hic aklina onlari getirme. olacagi varsa doktor yapsa da olur.

Hadi bakalım. Hayırlısı o zaman :) ben de fame city zamanlarında bile gidiyordum oraya. İnşallah güzel bir şey çıkar da bize de alternatif gezmelik yer olur :))

Kollu olanindan aldım, daha bu gün geldi bakabilirsin yeni urunmus
Canım şimdi inceledim güzel duruyor ama kolları açık. :// Ben kol kundağı yapmadan uyutabileceğimi sanmıyorum, alırsam bile bir kat daha sarmam gerek sanırım. Bir de kullanmışsındır muhtemelen memnun kaldın mı? 6 ay-1 yaş olanından aldın değil mi?

nasil dayaniyorsun?

Keşke olsa öyle şeyler gerçekten güzel olurdu.
Sen ya torun baksın ya maddi destek olsun deyince çocuk sorumluluğunu ninelere dedelere yüklemişsin gibi geldi de ben de öyle cevapladım.
Ayrıca 4 aylık bebeği hemen bakıcıya veremem haklısın, eğer müsaitlerse ve istiyorlarsa 2 ay bakarlar anne veya kv ben de altıncı ayı dolana kadar iyi bir bakıcı bulurum sonrasında dede ve nineyi o yaştan sonra çocuk bakma zahmetinden kurtarırım. Zaten muhtemelen 2 ayda yorgunluktan bitmiş olurlar güle oynaya verirler

Torun bakma konusunda her ailenin fikri değişiyor aile yapısına bağlı, o yüzden yorum yapılmaz. Ben sadece ya o ya o mantığıyla zorlamayı uygun bulamadığım için fikrimi belirttim.

6 ay dolunca sen de mi basliyosun canim ?

Kiloyla ne alaka yav hiç duymadım? Kim demişti acaba?
Şimdi gördüm S sakyuz yazmış. Kiloyla alakası neymiş ki?
Merhaba mutella evet canım ben söylemiştim. Uyku danışmanı pınar sibirsky nin önerisi bu bilgi. Ben ilk oğlumda kendisinden danışmanlık hizmeti aldım. Tavsiyem uyku ve uyku eğitimi ile tüm merak ettiğin ve sana faydalı olacak bilgilere www.mykundak.com dan youtube dan pınar sibirsky nim kanalındaki videolardan edinebilirsin. Kendisi kim west yöntemini kullanıyor.

Eklentiler

• IMG_7107.webp
    17,1 KB · Görüntüleme: 70
  • IMG_7108.webp
    21,5 KB · Görüntüleme: 72
  • IMG_7109.webp
    20,1 KB · Görüntüleme: 69

Evet beren 4 ayını doldurduğunda gittik 10 gün oluyor demire başlamamızı söyledi sidefer isimli paraben içermeyen damla tavsiye etti. Ben henüz kullanmıyorum. Kilo alımı iyi ve sadece anne sütü aldığı için ek gıdayla ilgili henüz konuşmadık biz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…