Canım bizim evin ısısı oldukça sıcak. Yerlerde de mantolama olduğu için aslında sıcak ama ben yinede battaniyenin üstüne çarşaf serip yaydım halının üstüne. Bir haftadır yerde çok şükür üşütmedi:)
Canim Soner Bey demir ve ek gıda için ne diyor? Gittin mi yakın zamanda?Ben olsam o doktoru değiştirirdim. Meyvesuyu = şeker yanlış bilmiyorsam. Posası olmadan ne gibi bir faydası var 5. ay olmasına değinmiyorum bile.
Babam hep der ki torun tabi tatlı olur ben bakmıyorum seviyorum aglayinca da size veriyorum:)Aynı durumdayım. Bazı günler kolumu kaldıracak halim kalmıyor. Yatağa yattigimda sirt bel kol her yerim ağrıyor bir yönden diğerine dönerken. Hastayım, iki gündür ıhlamur yapacağım kendime ama uyuduğu zaman ancak kendimi koltuğa atacak halim oluyor ıhlamur falan hep kaldı.
Torun baldan tatlıdır lafı bence sorumluluğu üstünde olmadığında geçerli. Her gün baksan çocuktan farkı kalmaz bir de emanet çocuk yani kendi çocuğun da değil
Muhtemelen benim babam da aynısını der. Zaten benim babam torun ayrı bir sevilir, baldan tatlıdır lafına da gıcık. Torun tabi ki sevilir ama çocuğunu sevdiğinden fazla değildir diyor. Ona göre bunu söyleyenler kendi çocuklarına bebekliklerinde çok vakit ayirmamis insanlar, şimdi günah çıkartır gibi davranıyor. Onun çevresindeki dedeler de hep öyle çünkü, iki seneye kadar evin yolunu bilmeyen ama torun olunca bebek mağazasından çıkmayan insanlar veya çocukken kendi çocuğunu döven ama şimdi torunu için at olup sırtında taşıyan adamlar... Babama hak veriyorum o yüzdenCanim Soner Bey demir ve ek gıda için ne diyor? Gittin mi yakın zamanda?
Babam hep der ki torun tabi tatlı olur ben bakmıyorum seviyorum aglayinca da size veriyorum:)
Aynı durumdayım. Bazı günler kolumu kaldıracak halim kalmıyor. Yatağa yattigimda sirt bel kol her yerim ağrıyor bir yönden diğerine dönerken. Hastayım, iki gündür ıhlamur yapacağım kendime ama uyuduğu zaman ancak kendimi koltuğa atacak halim oluyor ıhlamur falan hep kaldı.
Torun baldan tatlıdır lafı bence sorumluluğu üstünde olmadığında geçerli. Her gün baksan çocuktan farkı kalmaz bir de emanet çocuk yani kendi çocuğun da değil
Rabbim kimseye geçim sıkıntısı vermesin.Annene katılıyorum kimse keyfi çocuğunu bırakıp çalışmaz keyfi çalışıcaksa en azından 4_5 yaşında çalışmaya başlar ozaman da tam gün kreşler var zaten bir şekilde destek şart ya torunlarına baksınlar yada maddi destek olsunlar
Ben de bakarım valla :) annem bakmadı mesela, ben de teklif etmedim.. çünkü yaşam tarzı öyle.. evde oturamıyor.. alışverişi gezmesi doktoru vs.. çocukla da zaten panikliyor, onunla yapamaz yani hiçbirini.. ama ben bırak torunuma yeğenime bile bakarım gerekirse.. gece ayrı tabi ama sabaha kadar emzirip pışpış yapmadıktan sonra gündüz istedikleri kadar bırakabilirler yani :)
Evet ayırdık odamızdaki yatağı kaldırmaya cesaret edemedim ama hala
Ben sadece odayı ayırdım uyku eğitimine başlamadım henüz ve yönteme de karar vermedim. Kim west en yakını, şu ağlatmadan uyku eğitimini çözmeye çalışıyorum şimdi. İnşallah başarılı olurum tüm akşam ipeği uyutmakla geçiyor çünkü.
ben kadın çalışmasın evde oturup çocuğuna baksın demedimki :) diğer mesajımı gördünmü bilmiyorum ama orda yazmıştım kehfi çalışan çalışmak isteyen bebeği biraz büyüyünce işe başlar ama mecbur çalışmak zorunda kalan bebeği küçükken başlıyor bizimle beraber doğum yapan çoğu annenin doğum izni bitti 4 aylık bebeğini annenemi bırakırsın yoksa bakıcı yada kreş mi tercih edersin yani tabi zorla anne gel benim çocuğuma bak denmez bakmak isteyen bakar bakmak istemeyen bak başının çaresine der ben bir anne olarak bir evlada bana güvenipte çocuk doğurdun ben bundan sonra hayatıma bakarım çocuk senin çocuğun diyemem açıkçası diyene saygım sonsuz tabi keşke her çalışan annenin ilk bir yıl doğum izni olsa her kurumun kreşi olsa ne güzel olurduBu bana çok saçma geliyor, eğer istiyorsa iyi de bakacaksa tabi ki bakabilir torununa. Ama ya toruna baksın ya maddi destek olsun demek biraz kolaycilik gibi geliyor bana. İnsan çocuk yaparken nasılsa biri destek olur diye yapmamalı ya da tabi ki bakacak bakmazsa da destek olacak diye zorunda bırakmamalı insanı. Bu biraz şımarık bir düşünce bana göre. İnsanlar 50-60 yaşına gelmiş, çocuklarını büyütmüş okutmus evlendirmiş, zaten büyük zorluklarla gelmiş o yaşa. 'Şimdi bir de torun bakmak zorunda, beni doğuran doğurduğuma da bakmak zorunda' demek ne kadar doğru bir yaklaşım hiç bilemiyorum. İnsan emekliliğe dair hayal kurar, çalışmamış olsa bile çocukları evlendirip azıcık rahata kavuşmak da emeklilik sayılır bir yerde. Bu hayal de artık ailenin yapısına göre hacca gitmek olur, dünya turu olur, köye ya da sahil kasabasına yerleşmek olur... Tam paraları cebine kaldığı zamanları bol olduğu zaman al torununa bak demek...
Tabi ki isterse, gücü kuvveti varsa, çocuğun anne babası da hemfikirse baksınlar ya da destek olsunlar ama zorunda bırakmak yanlış. Bu cümleleri de kendi işimi göremez hale geldiğimde ya evimde yardimci tutacak ya da güzel bir huzurevine yerleşmeyi isteyen biri olarak kuruyorum. Ben büyüttüm diye çocuğumu aile düzenini bozup evini bana açmaya zorlamak istemiyorum çünkü bence bu da bencillik. İnsan yaşlılığı için erkenden plan yapmalı kimseyi mecbur bırakmamalı kendine bakmaya.
Ayrıca insan keyfi de çalışabilir, bir ömür çalışmaya alışmış insanı bundan sonra evde çocuk bakacaksin diye eve kapatmak doğru mu sence? Aylardır burada konuşuyoruz mutlu anne mutlu çocuk diye, anne evde mutlu olmayacaksa denklem en baştan çöküyor. Hem muhtemelen çocuk planlanmadan önce ebeveynler bunu düşünmüştür, çocuk şu kadar olunca işe başlarım çocuğu da bakiciya ya da tarafların rızası varsa ninelere (bu lafı da samimi bulmam ama her seferinde anneanne babaanne demek yorucu) baktırırız diye. Zengin bir ülkede yaşamıyoruz, tek maaşla gecinmek kolay değil, tek maaş geçimi saglasa lükse yetmez, hadi lukse de yetti diyelim birikim yapmaya yetmez. Ve evet lüks de bir ihtiyaçtır. Ayrıca işsizlik bu seviyedeyken 4-5 yıl sonra is bulmanın da garantisi yok. Ve bir de çalışan kadın çocuğuna örnek olmak için de çalışıyor olabilir, ayakları üzerinde durabilen anne imajı güzel bir şey bence çocuk için. Kalan vaktini de çocuğuyla pekala geçirebilir. O yüzden işe dönmek keyfi de olabilir. Kimse işe döndü diye bir kadına sirt çeviremez. En azından kadın kadına yapmasın bunu, zaten pedagogundan siyasi çevresine, komşu teyzesinden patronuna kadar herkes burnunu sokuyor bari biz bize yapmayalım.
Biraz uzun bir çıkış oldu ama kısaca açıklayamayacağım kadar derin bir konu bence, o yüzden uzunluktan kanayan gözler için özür dilerim
Onu çözen varsa bir adım ileri çıksın alnından öpücemneden uyumadiklarini ve bu bebe halleriyle uykuya nasil neden nicin direndiklerini coZdun mu
Çok şükür oldu aşı ali çınar bugün. Ama o kadar hareketliki bacaklarından sıkıca tutturdu. Sağlık ocaklarında aşıyı hemşire vuruyor yani enazindan bizimkinde öyle. Ama elayi hep hastanede yaptırmıştım aşılarını doktor yapiyordu. Bugün çok korktum yanlış vurulan aşılar yüzünden çocuklar zarar görüyor biliyorsunuz . Dillendirmek istemiyorum konuşup kötüyü çağırmak istemiyorum ama içime bir korku düştu allah korusun
Ben yazmıştım canım pınar sibirsky bebek 7 kiloyu geçmesini ve en az 4 aylık olmasını öneriyor
Hadi bakalım. Hayırlısı o zaman :) ben de fame city zamanlarında bile gidiyordum oraya. İnşallah güzel bir şey çıkar da bize de alternatif gezmelik yer olur :))İnşallah cnm, çok sevinirim :) ütopik bir revizyondan bahsediyorlardı işte içi için,, zaten çoğu mağaza kapanmış, herkesin sözleşmesi bitip boşalınca başlayacaklar anladığım kadarıyla.. ben de çok severim orayı eskiden beri :)
Canım şimdi inceledim güzel duruyor ama kolları açık. :// Ben kol kundağı yapmadan uyutabileceğimi sanmıyorum, alırsam bile bir kat daha sarmam gerek sanırım. Bir de kullanmışsındır muhtemelen memnun kaldın mı? 6 ay-1 yaş olanından aldın değil mi?Kollu olanindan aldım, daha bu gün geldi bakabilirsin yeni urunmus
Aynı durumdayım. Bazı günler kolumu kaldıracak halim kalmıyor. Yatağa yattigimda sirt bel kol her yerim ağrıyor bir yönden diğerine dönerken. Hastayım, iki gündür ıhlamur yapacağım kendime ama uyuduğu zaman ancak kendimi koltuğa atacak halim oluyor ıhlamur falan hep kaldı.
Torun baldan tatlıdır lafı bence sorumluluğu üstünde olmadığında geçerli. Her gün baksan çocuktan farkı kalmaz bir de emanet çocuk yani kendi çocuğun da değil
Onu çözen varsa bir adım ileri çıksın alnından öpücem
Keşke olsa öyle şeyler gerçekten güzel olurdu.ben kadın çalışmasın evde oturup çocuğuna baksın demedimki :) diğer mesajımı gördünmü bilmiyorum ama orda yazmıştım kehfi çalışan çalışmak isteyen bebeği biraz büyüyünce işe başlar ama mecbur çalışmak zorunda kalan bebeği küçükken başlıyor bizimle beraber doğum yapan çoğu annenin doğum izni bitti 4 aylık bebeğini annenemi bırakırsın yoksa bakıcı yada kreş mi tercih edersin yani tabi zorla anne gel benim çocuğuma bak denmez bakmak isteyen bakar bakmak istemeyen bak başının çaresine der ben bir anne olarak bir evlada bana güvenipte çocuk doğurdun ben bundan sonra hayatıma bakarım çocuk senin çocuğun diyemem açıkçası diyene saygım sonsuz tabi keşke her çalışan annenin ilk bir yıl doğum izni olsa her kurumun kreşi olsa ne güzel olurdu
Keşke olsa öyle şeyler gerçekten güzel olurdu.
Sen ya torun baksın ya maddi destek olsun deyince çocuk sorumluluğunu ninelere dedelere yüklemişsin gibi geldi de ben de öyle cevapladım.
Ayrıca 4 aylık bebeği hemen bakıcıya veremem haklısın, eğer müsaitlerse ve istiyorlarsa 2 ay bakarlar anne veya kv ben de altıncı ayı dolana kadar iyi bir bakıcı bulurum sonrasında dede ve nineyi o yaştan sonra çocuk bakma zahmetinden kurtarırım. Zaten muhtemelen 2 ayda yorgunluktan bitmiş olurlar güle oynaya verirler
Torun bakma konusunda her ailenin fikri değişiyor aile yapısına bağlı, o yüzden yorum yapılmaz. Ben sadece ya o ya o mantığıyla zorlamayı uygun bulamadığım için fikrimi belirttim.
Merhaba mutella evet canım ben söylemiştim. Uyku danışmanı pınar sibirsky nin önerisi bu bilgi. Ben ilk oğlumda kendisinden danışmanlık hizmeti aldım. Tavsiyem uyku ve uyku eğitimi ile tüm merak ettiğin ve sana faydalı olacak bilgilere www.mykundak.com dan youtube dan pınar sibirsky nim kanalındaki videolardan edinebilirsin. Kendisi kim west yöntemini kullanıyor.
Evet beren 4 ayını doldurduğunda gittik 10 gün oluyor demire başlamamızı söyledi sidefer isimli paraben içermeyen damla tavsiye etti. Ben henüz kullanmıyorum. Kilo alımı iyi ve sadece anne sütü aldığı için ek gıdayla ilgili henüz konuşmadık biz.Canim Soner Bey demir ve ek gıda için ne diyor? Gittin mi yakın zamanda?
Babam hep der ki torun tabi tatlı olur ben bakmıyorum seviyorum aglayinca da size veriyorum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?