Ben de iki taraf da istiyorsa bakabilir ya da destek olabilir diye düşünüyorum. Ama yapmalı etmeli diye zorunda bırakmak yanlış bence. Yani ya çocuğuma bak ya da bakıcı parasını sökül, ikisinden biri olmak zorunda tavrı güzel değil. İçten gelir böyle şeyler. Sen bakmak istermişsin çocuğuna veya çalışıyorsan destek olmak istermişsin, çok normal ve çok güzel. Başka biri destek olmak veya bakmak zorunda hissetmez, bana güvenip mi yaptılar çocuğu diye düşünür bir ömrüm daha yok der ve çocukları everip yaparım diye düşündüğü hayallerin peşinden gidebilir, bu da çok normal ve çok güzel. Bu ikinci durumda benim annem babam olsa onlar adına sevinirim gezsinler biraz yıllarca gezemediler bizim derdimizden derim.
Çocukların bakımının kime teslim edileceği ailelerin yapısına göre değişiklik gösterebilir buna kimse söz söyleme hakkına sahip değil. Ama bütün şeylerde gönüllülük esası önemli, çocuğuma bakmıyorsan destek de olmuyorsan ona göre değerlendiririm bundan sonra diye düşünmek gözünden sakınmış, büyütmüş, okutmuş, sevmiş sarmalamış o yaşa getirmiş insanların hakkını yemektir.
Ben bir iki kere sıkılmadı zannettim bir kere dada sıktım sonrada şüpheye düştüm fazlası zarar verirmi diye ama iki kere olmuştur en fazlaAslında 1000iu'ya kadar güvenli günde. Talimatında da öyle yazıyor.
Ben de önerilen doz 400 diye biliyorum.Aslında 1000iu'ya kadar güvenli günde. Talimatında da öyle yazıyor.
Yok sıkıntı olmaz merak etme.Ben bir iki kere sıkılmadı zannettim bir kere dada sıktım sonrada şüpheye düştüm fazlası zarar verirmi diye ama iki kere olmuştur en fazla
Günlük dozu 1000 iu kadar verilebiliyor. Eşim haftada iki gün iki doz veriyor.Ben de önerilen doz 400 diye biliyorum.
bende kullanıyordum oğlum hastalandığında Prof olan çocuk doktoruna götürdüm kucağına aldı çocugu ve d vitamını kullanıp kullanmadığımı sordu neden sordunuz dediğimde kemikleri çok yumusak olduğunu söyledi bende welcare söyledim evet ama yetersiz1 puf olduğu için lütfen 2 puf kullan dedi , kendi doktorumuza sordugumdada ocean olan d vitamınıyle değiştirdi , zaten ikisinin puf olarak farkını kullanınca anladım bende ... tabiki test te yaptırabılirsiniz ona görede verebılırsınız ! Bu bizim başımızdan geçen bir olay nasıl kullanacağınız siz ve doktorunuza kalmış .Wellcare kullanan varmıydı arkadaşlar ne kadar kullanıyorsunuz ?
Yetişkinlerde doz aşımı 2000 olabilir ama 0-1 yaş bebeklerde günlük sınır 400 iu.Aslında 1000iu'ya kadar güvenli günde. Talimatında da öyle yazıyor.
Ne kadar fiyatı sorması ayıp :) birde içinde paraben filan yok değilmi
Kesinlikle katılıyorum.. zaten sistem kadını resmen çocuk sahibi olmakla kariyer sahibi olmak arasında tercih yapmak zorunda bırakmak üzere tasarlanmış gibi.. en basitinden yeni mezun bir kadın çocuk yapsa maaşı anca bakıcı masrafını karşılar.. hatta İstanbul’da bakıcıların en az asgari ücret ve sigortayı kabul ettiklerini düşününce senelerce çalışmış bir öğretmenin bile elinde birşey kalmaz.. o noktada birilerinin fedakarlık yapması gerekir elbette.. tabi bir kesim insan için kız evlenince maddi sorumluluğu artık kocaya aitmiş gibi kabul ediliyor ama bizim gibiler için onlar hep bebek kalacak, eminim.. ve onlardan şimdi ne kadar sorumluysam evlendiklerinde de o kadar sorumlu olacağım diye düşünüyorum.. kendi ailemden de öyle gördüğüm için belki, bilmiyorum farklı olsa yine de böyle düşünür müydüm..Aslında güzel bir noktaya parmak basmışsın. Bende ışık yaktın.
Çocuklarımız ölene kadar bizim çocuklarımız aslında değil mi?
Yaşlandım artık başının çaresine baksın demek olmuyor. Hele ki Türkiye gibi bir ülkede. Hayat şartları çok zor. Yarının garantisi yok ve çocuklarımızı çalışmaya üretmeye biz teşvik etmeliyiz. Her çalışan birey ekonomiye bir katkı sonuçta ve gelecek çalışan bireylerle parlaklasacak .
Onlara yaşanabilir bir ülke bırakmak istiyoruz o zaman bunu desteklemeliyiz.
Ha insanlar emekliliklerini ne zaman mutlu yasarlar bu ülkede?
Gelişmiş bir ülkenin refah seviyesine ulaşırsak. Bunun yolu da çalışmaktan üretmekten geçiyor malesef.
Canım teşekkür ederim. Bugün eve çıkardılar çok şükür. Zamanla daha iyi olacak. Sağolasınnilselen geçmiş olsun.inşaallah güzel geçer ameliyatı.
Sağol canım. Eve çıktı bugün. Şükür iyi.Umarım amelıyatı iyi geçer geçmiş olsun
Teşekkür ederim canım. Her geçen gün biraz daha iyi olacak inşallahGeçmiş olsun canım inş çok iyi geçer.
Troid ameliyatı oldu. Çıktı bugün eve. Daha iyi olacak inşallah canım. Teşekkür ederim.Aaa geçmiş olsun. Ne ameliyatı?
Canım çok sağol. Çıktı eve bugün.nilselen canım annene geçmiş olsun. Ameliyat başarılı geçer inşallah yazarsın yine durumunu canım.
İyi çok şükür canım. Daha da iyi olacak inşallah. SağolasınÇok gecmis olsun cnm,sabah yazmıssın simei gördüm.
İyidir annen insallah?
Canım troid ameliyatı oldu. Çok teşekkür ederim. İyi geçmiş dedi doktor ameliyat için. Hepsini almışlar.nilselen Çok geçmiş olsun, nasıl geçti annenin ameliyatı? Ne ameliyatı oldu? Acil şifalar.
Aslında yurt dışında 6. Ayda başlanıyor diye biliyorum. Araştırmadım ama zamanı geliyor gibi. Bakmak lazım.Bir de tuvalet iletişimini araştıran var mi?
Önerilen 400 iu ama 400iudan fazlası zararlı yazmışsın ya ona istinaden yazdım. 1000 iuya kadar tavsiye edilebiliyor günlük kullanımı.Yetişkinlerde doz aşımı 2000 olabilir ama 0-1 yaş bebeklerde günlük sınır 400 iu.
Dr. Ahmet Özen: Sütçocuğu döneminde bebeklerin ana besin kaynağı anne sütüdür. Anne sütünün 1 litresinde 12-60 IU D vitamini bulunmakta ve bu miktar bebeklerin günlük 400 IU olan gereksiniminı karşılamamaktadır. Benzer şekilde bu dönemdeki bebeklerin aldığı diğer besinlerde de D vitamini yetersizdir. Bu durumda bebeklik döneminden itibaren güneş ışınları yoluyla D vitamin sentezi veya dışarıdan D vitamini desteği en önemli D vitamini kaynağı olmaktadır.
Kaynak
FDA' nın açıklaması özetle şöyle (1): Piyasadaki sıvı D vitamin desteklerinden damlalıklardaki hatalar sebebiyle bebeklere gereğinden fazla D vitamini verilmesi mümkündür. Bebeklerin bilhassa da anne sütüyle beslenenlerin D vitaminine ihtiyaçları vardır ama gereğinden fazla D vitamini almaları sakıncalı olabilir. Fazla D vitamini bulantı, kusma, iştah kaybı, aşırı susama hissi, sık idrara çıkma, kabızlık, karın ağrısı, kas zayıflığı, kas ve eklem ağrıları, şuur bulanıklığı, yorgunluk ve böbrek hasarına yol açabilir. FDA' nın tavsiyeleri: Bebeğinizin günde 400 IU' den fazla D vitamini almadığından emin olun. Sadece D vitamini desteğinin kutusunda bulunan damlalığı kullanın. Damlalığın doğru işaretlenmiş olduğuna dikkat edin. D vitamini dozunu doğru olarak tayin edemiyorsanız doktorunuza danışınızKaynak
Ben de 3. ayda başlanabilir gibi bir şey okudum da bugün ondan sorayim dedim.Aslında yurt dışında 6. Ayda başlanıyor diye biliyorum. Araştırmadım ama zamanı geliyor gibi. Bakmak lazım.
Aynen zaten sistem kadını oyun dışı bırakmaya çalışıyor. Kadın dayanışması yapmak lazım.Kesinlikle katılıyorum.. zaten sistem kadını resmen çocuk sahibi olmakla kariyer sahibi olmak arasında tercih yapmak zorunda bırakmak üzere tasarlanmış gibi.. en basitinden yeni mezun bir kadın çocuk yapsa maaşı anca bakıcı masrafını karşılar.. hatta İstanbul’da bakıcıların en az asgari ücret ve sigortayı kabul ettiklerini düşününce senelerce çalışmış bir öğretmenin bile elinde birşey kalmaz.. o noktada birilerinin fedakarlık yapması gerekir elbette.. tabi bir kesim insan için kız evlenince maddi sorumluluğu artık kocaya aitmiş gibi kabul ediliyor ama bizim gibiler için onlar hep bebek kalacak, eminim.. ve onlardan şimdi ne kadar sorumluysam evlendiklerinde de o kadar sorumlu olacağım diye düşünüyorum.. kendi ailemden de öyle gördüğüm için belki, bilmiyorum farklı olsa yine de böyle düşünür müydüm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?