2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333

maddi beklenti icine ben de girmem. durumu iyi olsada girmem. icinden gelerek yaparsa guzel bence de.
benim tek beklentim manevi olur. ona gore degerlendiririm derken de silerim biter gider degil tabiki ama ilk defa zor durumumda bir sey istemisken de fedakarlik yapmazlarsa gecici bir sureligine ona gonul koyarim ne yalan soyleyim.

Wellcare kullanan varmıydı arkadaşlar ne kadar kullanıyorsunuz ?
bende kullanıyordum oğlum hastalandığında Prof olan çocuk doktoruna götürdüm kucağına aldı çocugu ve d vitamını kullanıp kullanmadığımı sordu neden sordunuz dediğimde kemikleri çok yumusak olduğunu söyledi bende welcare söyledim evet ama yetersiz1 puf olduğu için lütfen 2 puf kullan dedi , kendi doktorumuza sordugumdada ocean olan d vitamınıyle değiştirdi , zaten ikisinin puf olarak farkını kullanınca anladım bende ... tabiki test te yaptırabılirsiniz ona görede verebılırsınız ! Bu bizim başımızdan geçen bir olay nasıl kullanacağınız siz ve doktorunuza kalmış .

Aslında 1000iu'ya kadar güvenli günde. Talimatında da öyle yazıyor.
Yetişkinlerde doz aşımı 2000 olabilir ama 0-1 yaş bebeklerde günlük sınır 400 iu.

Dr. Ahmet Özen: Sütçocuğu döneminde bebeklerin ana besin kaynağı anne sütüdür. Anne sütünün 1 litresinde 12-60 IU D vitamini bulunmakta ve bu miktar bebeklerin günlük 400 IU olan gereksiniminı karşılamamaktadır. Benzer şekilde bu dönemdeki bebeklerin aldığı diğer besinlerde de D vitamini yetersizdir. Bu durumda bebeklik döneminden itibaren güneş ışınları yoluyla D vitamin sentezi veya dışarıdan D vitamini desteği en önemli D vitamini kaynağı olmaktadır.​

Kaynak

FDA' nın açıklaması özetle şöyle (1): Piyasadaki sıvı D vitamin desteklerinden damlalıklardaki hatalar sebebiyle bebeklere gereğinden fazla D vitamini verilmesi mümkündür. Bebeklerin bilhassa da anne sütüyle beslenenlerin D vitaminine ihtiyaçları vardır ama gereğinden fazla D vitamini almaları sakıncalı olabilir. Fazla D vitamini bulantı, kusma, iştah kaybı, aşırı susama hissi, sık idrara çıkma, kabızlık, karın ağrısı, kas zayıflığı, kas ve eklem ağrıları, şuur bulanıklığı, yorgunluk ve böbrek hasarına yol açabilir. FDA' nın tavsiyeleri: Bebeğinizin günde 400 IU' den fazla D vitamini almadığından emin olun. Sadece D vitamini desteğinin kutusunda bulunan damlalığı kullanın. Damlalığın doğru işaretlenmiş olduğuna dikkat edin. D vitamini dozunu doğru olarak tayin edemiyorsanız doktorunuza danışınız​
Kaynak

Kesinlikle katılıyorum.. zaten sistem kadını resmen çocuk sahibi olmakla kariyer sahibi olmak arasında tercih yapmak zorunda bırakmak üzere tasarlanmış gibi.. en basitinden yeni mezun bir kadın çocuk yapsa maaşı anca bakıcı masrafını karşılar.. hatta İstanbul’da bakıcıların en az asgari ücret ve sigortayı kabul ettiklerini düşününce senelerce çalışmış bir öğretmenin bile elinde birşey kalmaz.. o noktada birilerinin fedakarlık yapması gerekir elbette.. tabi bir kesim insan için kız evlenince maddi sorumluluğu artık kocaya aitmiş gibi kabul ediliyor ama bizim gibiler için onlar hep bebek kalacak, eminim.. ve onlardan şimdi ne kadar sorumluysam evlendiklerinde de o kadar sorumlu olacağım diye düşünüyorum.. kendi ailemden de öyle gördüğüm için belki, bilmiyorum farklı olsa yine de böyle düşünür müydüm..

Önerilen 400 iu ama 400iudan fazlası zararlı yazmışsın ya ona istinaden yazdım. 1000 iuya kadar tavsiye edilebiliyor günlük kullanımı.
Şimdi baktım tekrar öyleymiş. Kendi sitesinden de bakabilirsin. Internette de arattim. Kanada Fransa gibi ülkelerde günlük kullanım tavsiyesi 800iu yani mesela.

Aynen zaten sistem kadını oyun dışı bırakmaya çalışıyor. Kadın dayanışması yapmak lazım.
Bir de evet ya ben de sorumlu hissederim kendimi sanırım dediğin gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…