- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.544
- 423
Ilık duş, ıslak bezle kompres ve üstünü soymak baktın düşmüyor ateş düşürücü şart evet hemen ateş düşürücü verilmesine bende karşıyım ama bir dereceden sonrasıda tehlikeTeşekkür ederim. Ateş düşürücü vermeyi düşünmüyorum da yükselirse neler yapabilirim başka acaba
Önceden uyanınca babası uyutabiliyordu ama şimdi kesinlikle uyutamiyor ağlıyor ve memeyi alıncaya kadar susmuyor çok fazla uyandığı için de karnı sürekli gurul gurul Yenidoğan dönemindeki kisirdongu ye geri döndük resmenİnşallah en kısa sürede geçer canım red dönemi. Şu son 1 ayı keşke geriye sarabilsem de uyku eğitimini vermiş olsam diye kafamı çok vuruyorum ben. 1 aydır vicdansızlık etmeyeyim çocuğum zaten gece sabaha kadar uyuyor dedim dedim, emzirerek uyuttum sonra ne oldu? Meme bağımlısı oldu 4 bittikten sonra. Uykuya dalmakta zorlanmaya, uyuduktan sonra @purpleworld ün dediği hafif (rem) uyku safhalarında ağzındaki memenin nereye gittiğini anlamaya çalıştı, ağlayarak uyanmaya başladı, memesiz asla uyumuyor. Alışkanlık edindi memenin tadına vardı, uykuya geçiş nesnesi yaptı. Sonuç, Ailecek 10 dk'lık uykular uyuyoruz. 1'den önce uyuyamıyoruz. Emerek uyuduğu için tıka basa bir mide rahatsız ediyor çocuğumu ve uyanıyor, kusuyor, tekrar uykuya geçmek için meme istiyor. Bunların hepsi benim suçum. Ben alıştırdım memeye. Kendi başına uyumayı bilmiyor ve bunu öğretmek benim görevim yine. Dün gece saat 2 ye kadar 10 dk'da bir uyandık. 2'de yatağına 2 kez ağız dolusu kustu. Yatak berbat oldu. Beni (memeyi) aynı oda dışına bile göndermediği için, çığlık çığlığa ağladığı için yatağı temizleyemedim. Park yatağa aldım bizim odadaki. 'O da ne? Memeyle aynı odadayım demek! O halde sabaha kadar emmeliyim' diye ağzından her meme çıktığında uyandı. Vermedim şenlendi evim. Şimdi bu çocuk ağlamasın diye uyku eğitimi vermeyeyim. Yanımda yatırayım. Olur mu? olmaz. Yanımda bile uyumuyor meme istiyor. Bu kadar tok olunca uyuyamıyor. 1 aydır istisnasız her gün saatlerce ağlıyor. Ben vicdansız olmadığım için uyku eğitimi vermedim ama.
Bu aylarda red oluyor biliyorsun. Konuşmuşuzdur illa ki ama ten teması yapıyor musunuz? Zorlamadan oynayarak ten teması sağlayarak memeye dönen çok bebeğin annesini gördüm okudum bir kısmıyla yazıştım. Alışkanlığa dönüşmediği ve red olmadığı sürece bebeklerimiz doyuyor aslında. 11 gibi uyurdu ipek. Red döneminde bile emdiği memeyi verirdim doyar ve bırakırdı sabaha kadar uyku sonra. Bu günlere geri dönmek için 1 Ocak 2018 tarihini bekliyorum. Uyku eğitimi detaylarımı da başarıya ulaşana kadar paylaşmayı düşünmüyorum. Sanırım @sakyuz profesyonel yardım almıştı. İkinci bebeğine de verecekti uyku eğitimi. Eğer isterse sana benden daha doğru yardımcı olur diye düşünüyorum.
Yok yoook, kaçarı yok zaten. Yılbaşı planları elimi bağlıyor. Yoksa başlamıştım bile çoktan. 1 Ocak itibariye başlıyorum başka bir sıkıntı çıkmazsa. İpek de hasta biraz, iyileşmiş olur o güne kadar inşallah.Canım geç kalmış değilsin, 4_6 ay arası uyku eğitimi için bence en ideal zaman, biz de saat başı uyanınca karar verdik uyku egitimine ve su an sonuç alıyoruz çok şükür gündüz uykuları duzene girdi gece artık daha az sıklıkta uyanıyor
Aynen ya karnı gurul gurul kusup kusup tekrar istiyor. Tek farkla, dün gece rüya olmadığını sonradan anladığım ağlama sesine gözümü bile açamayınca eşim kalktı ve uyuttu. Kıpırdayamadım bile yerimden. Tabi 15 dk sonra uyandı ama olsun. Babası uyutabilmiş oldu. Meme olmadığı için çabuk kesti umudunu.Önceden uyanınca babası uyutabiliyordu ama şimdi kesinlikle uyutamiyor ağlıyor ve memeyi alıncaya kadar susmuyor çok fazla uyandığı için de karnı sürekli gurul gurul Yenidoğan dönemindeki kisirdongu ye geri döndük resmen
İnşallah canım zaten onların iyiliği için yapıyoruz, ağladığında böyle düşünürsen daha kolay başa cikabilirsin, kesintisiz uyku onların da gelisimi icin onemli,Yok yoook, kaçarı yok zaten. Yılbaşı planları elimi bağlıyor. Yoksa başlamıştım bile çoktan. 1 Ocak itibariye başlıyorum başka bir sıkıntı çıkmazsa. İpek de hasta biraz, iyileşmiş olur o güne kadar inşallah.
Bizim bi komşu var anlatıyorum o da diyor o artık öyle gider diyeAynen ya karnı gurul gurul kusup kusup tekrar istiyor. Tek farkla, dün gece rüya olmadığını sonradan anladığım ağlama sesine gözümü bile açamayınca eşim kalktı ve uyuttu. Kıpırdayamadım bile yerimden. Tabi 15 dk sonra uyandı ama olsun. Babası uyutabilmiş oldu. Meme olmadığı için çabuk kesti umudunu.
Kesinlikle katılıyorum. Ben zaten ağlamasına karşı direnç kazandım, verseydim eğitimi çoktan bitmişti bu ağlamalar. İnşallah ben de başarıya ulaşabilirim.İnşallah canım zaten onların iyiliği için yapıyoruz, ağladığında böyle düşünürsen daha kolay başa cikabilirsin, kesintisiz uyku onların da gelisimi icin onemli,
Kaderimiz çekeriz mi diyelim yaniBizim bi komşu var anlatıyorum o da diyor o artık öyle gider diyecidden kaç atak geçti ama değişen bir şey yok hala ayni geçmiş olsun yavruna
Sırtüstü yatarken sol bacağını kivirip sağ bacağını düz tutup sağa donduruyorum ya da tam tersi. Ben bu egzersizi yapıp biraz yüzüstü bıraktım hep ağlayana kadar ve kızım ilk olarak yüzüstünden döndü. Halbuki ben sırtüstünden dönsün diye egzersiz yaptırıyordum. Yüzüstü durmayi sevmediği için çabuk öğrendi.günaydın anneler. sırtüstünden yüzüstüne dönmesi için nasıl egzersizler yaptırıyorsunuz. bir de artık bebekleri kollarından tutup yere bastırma egzersizleri yapıyor musunuz. benim oğlum yüzüstünden sırt üstü dönüyor ama daha sırtüstünden yüzüstü dönemiyor.
Link ayaklarına Limonlu suya batırılmış çorap giydirebilirsin. Buradan okuyabilirsin biraz degisigini. Çok geçmiş olsun, inşallah sıkıntı olmadan atlatırsınız.Günaydın sevgili anneler. Biz saat 9 gibi 4.ay aşılarımızı olduk geldik. Şuan ateşine baktım 37.1 biraz yüksek gibi geldi bana daha yükselir mi acaba erken erken önlemimi alsam mı? İlaç en son düşündüğüm şey de şuan ılık duş aldırsam mı ki bilemedimBirde bu ay 550 gr almış ama boyu 9 cm uzamış. Boy uzaması da anne sütünün yeterli olduğunun bi göstergesiydi değil mi
Geçmiş olsun nesi var?Yok yoook, kaçarı yok zaten. Yılbaşı planları elimi bağlıyor. Yoksa başlamıştım bile çoktan. 1 Ocak itibariye başlıyorum başka bir sıkıntı çıkmazsa. İpek de hasta biraz, iyileşmiş olur o güne kadar inşallah.
İnşallah bizde sıkıntısız atlatırızMaşallah boyu çok güzel uzamis kilosu da zaten gayet yeterli 4 6 ay aradı 400 600 normal sayılıyor .4.ay bizde çok az ateş ama çok huzursuzluk yaptı inşallah sorunsuz atlatirsiniz
Ah bu çevre baskısı insanı öldürür ama işte ilk 6 ay aylık 1000 gr almalıymış felanBoyu da kilosu da güzel masallah artık hareketlendiler ilk zamanki gibi kilo alımı beklememek gerek
Tabiki hiç bir alternatif yöntem işe yaramayınca vermek zorunlu hale geliyorIlık duş, ıslak bezle kompres ve üstünü soymak baktın düşmüyor ateş düşürücü şart evet hemen ateş düşürücü verilmesine bende karşıyım ama bir dereceden sonrasıda tehlike
Teşekkür ederim valla bu ay kıyafetler arası hızlı bi geçiş yaptık ama bu kadar uzamış olmasını bende beklemiyodumnisan1990 bir ayda 9 cm mi , maşallah, boya gitmiş seninki demek ki,kilosu da 4 aya göre köyü değil.
Kim diyor onu :) boşver sen onları ağzı olan konuşuyor işteAh bu çevre baskısı insanı öldürür ama işte ilk 6 ay aylık 1000 gr almalıymış felan
Teşekkür ederizSırtüstü yatarken sol bacağını kivirip sağ bacağını düz tutup sağa donduruyorum ya da tam tersi. Ben bu egzersizi yapıp biraz yüzüstü bıraktım hep ağlayana kadar ve kızım ilk olarak yüzüstünden döndü. Halbuki ben sırtüstünden dönsün diye egzersiz yaptırıyordum. Yüzüstü durmayi sevmediği için çabuk öğrendi.
Link ayaklarına Limonlu suya batırılmış çorap giydirebilirsin. Buradan okuyabilirsin biraz degisigini. Çok geçmiş olsun, inşallah sıkıntı olmadan atlatırsınız.
Bir de maşallah ne kadar uzamış, nazar değmesinKaç oldu boyu?
Geçmiş olsun nesi var?
Aynen öyle. Ay ben kimseye böyle yapmıcam yaşlanınca diyorum ama inşallah olmam böyleKim diyor onu :) boşver sen onları ağzı olan konuşuyor işte
Maşallah ona uzun boylu olucak sanırım.Teşekkür ederiz69 cm olmuş
Yapma yapmaAynen öyle. Ay ben kimseye böyle yapmıcam yaşlanınca diyorum ama inşallah olmam böyle
Annemle küçükken çok dalga geçermişim. Dayımlar çok uzun onlara göre kısa olduğu için ne kadar kısasın deyip dururmuşum. Benim boyum annemi geçmedi ama kızım bayağı uzun olacak sanırım. Annemde benimle dalga geçip durdun olacağı buydu diyo şimdi o benimle dalga geçiyorMaşallah ona uzun boylu olucak sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?