- 17 Haziran 2016
- 3.779
- 4.547
- 53
- 33
Günaydın berbat bir geceden ama doğa uyumadığı için değil migren belası yüzündennasıl bir ağrı çektim anlatamam en sonunda gecenin üçünde acile attık kendimizi iki çocukla Allahtan eşim evdeydi yoksa napardım bilmiyorum doktor ağrının geçmesini istiyorsan iğne ve serum dedi ama 5 saat emzirmek yok mecbur kabul ettim 5 saat dolmak üzere birazdan sağıp dökücem hepsini doğa uyanırsa mama vericem bir kerelik uyursa sorun yok ama anladımki süt bulundurmak gerekiyormuş buzlukta dünyanın bin bir türlü hali var
Canım ben izne ayrılınca bebeğime uyku eğitimine başlayacağım 5 ayını doldurmuş olacak Beren . Birincisi akşam 11 ve gece 4 gibi uyanmasa dahi emzircem bu kadar sürelerde şuanda acıkmıyor olması lazım zaten bebeklerimizin ve ben gece beslenmesini kesmek için erken olduğunu düşünüyorum. İkincisi de uyku eğitiminin amacı yatırdım sabaha kadar uyusun değildir zaten bu aylarda bebeklerin kendi kendine uykuya geçebilmesini sağlamaktır .bunu yapamadıkları için şuanda en ufak bir uyanmada ağlıyorlar biz de meme veriyoruz oysa onlarında derin ve hafif uyku döngüleri var hafif uykudan uyandığında kendi kendine tekrar uykuya dalabilmesi önemli olan bunu başarınca da uyku süreleri kendiliğinden uzamış olacak.
Uyku eğitimine henüz başlayamadım, geçen salı başlıyordum, hatta her şey hazırdı, uyku ve emme saatlerini yazmış uyku rutinlerini oturtmuştum ama Defne rahatsızlandı ve huysuzlandı ben de tabi ki vicdansız bir anne olmadığım için hasta çocuğuma uyku eğitimine başlamadım. Ama bir sonraki atak gelmeden başlamayı düşünüyorum. Çünkü onun kendi kendine emmeden uyuması sağlığı için de düzenli uykuları sayesinde gelişimi için de gerekli.
Emir uyurken emmiyordu, hala aynı mı? Ya da aç kalabilme süresi 4 saate çıktı mı hiç? Meme reddinden dolayı mi düşünüyorsun doymadigini? Kilo alımı nasıl? Kilo alımı yeterliyse aslında doyuyordur. Aç kalabilme süresi uzadiysa ve kilo alımı iyiyse başlamanda sorun olmaz diye düşünüyorum. Rüya öğünü ya da gece uyanınca emzirip açlık olayını çözebilirsin. Purpleworld de dedi zaten ama ben de ekleyeyim kendi görüşümü, ilk ay gecede 2 kez ikinci ay 1 kez emzirmeyi düşünüyorum. Tabi eğitimden sonra 2 kez ihtiyacı olmadığını düşünürsem daha erken indirebilirim 1e.
Günaydın sevgili anneler. Biz saat 9 gibi 4.ay aşılarımızı olduk geldik. Şuan ateşine baktım 37.1 biraz yüksek gibi geldi bana daha yükselir mi acaba erken erken önlemimi alsam mı? İlaç en son düşündüğüm şey de şuan ılık duş aldırsam mı ki bilemedimBirde bu ay 550 gr almış ama boyu 9 cm uzamış. Boy uzaması da anne sütünün yeterli olduğunun bi göstergesiydi değil mi
Ben doktor doğrultusunda kendi haline bıraktım ama aşırı uyanıyor. Ağrı kesici verdim olmadı ağrısı vardır diye. Ekstra biberon takviyesi yaptım doymuyor olablr diye bitiremedi yine aynı şey devam etti. Diş jeli uyku düzenlemesi vs hepsini denedim. Diş huzursuzluğu olur bazı bebekte fazla olur yapacak bişey yok dedik şafak sayıyoruzHepimiz suan ayni durumdayiz canim sanirsam ama bende vicdanimi bi kenara koyup vermeye baslasam iyi olacak yoksa dediqin qibi onlar bizi ayakta uyutmaya devam edeceklerBELKIDE BEBEKLERIMIZ BUYUDUGU ICIN DOYMUYO VE ACLIKTAN UYUMUYO OLABILIRLER...diye dusunuyorum
Saol canım. Çıkar inşallah da baya sancılı, huzursuz ve uykusuz geçiriyoruz bu süreci. :) İnşallah bu yan etkileri azalır yavaş yavaşla rosa canim cok sevindimmmm ilk disiniz hayirli olsunnn devamida misir patlaqi qibi pit pit diye ciksin insaAllah
Kaç gün sürdü ya biz 2 haftadır efsoyuz. Bu kadar sıkıntının ardından ya diş olacak ya kalkacak yürüyecek ya birden konuşmaya başlayacakKızlar selamlar,
İlk dişimiz çıktı :)) Kaç günlük huzursuzluk ve uykusuzluk bundandır belki diye avutmak istiyorum kendimi :)
Oyy massallah darısı bizimkilere :)Attım gitti :) saol canım.
Kızarmışmıydı çıkmadan?Attım gitti :) saol canım.
Öyle bir şey fark etmedim ben canım. Belki olmuştur.:)Kızarmışmıydı çıkmadan?
Amin canım inşallah:)Oyy massallah darısı bizimkilere :)
2 hadtadır uykusuz geziyorum canım, son 1 haftadır fenalardayız.Kaç gün sürdü ya biz 2 haftadır efsoyuz. Bu kadar sıkıntının ardından ya diş olacak ya kalkacak yürüyecek ya birden konuşmaya başlayacak
İnşallah en kısa sürede geçer canım red dönemi. Şu son 1 ayı keşke geriye sarabilsem de uyku eğitimini vermiş olsam diye kafamı çok vuruyorum ben. 1 aydır vicdansızlık etmeyeyim çocuğum zaten gece sabaha kadar uyuyor dedim dedim, emzirerek uyuttum sonra ne oldu? Meme bağımlısı oldu 4 bittikten sonra. Uykuya dalmakta zorlanmaya, uyuduktan sonra @purpleworld ün dediği hafif (rem) uyku safhalarında ağzındaki memenin nereye gittiğini anlamaya çalıştı, ağlayarak uyanmaya başladı, memesiz asla uyumuyor. Alışkanlık edindi memenin tadına vardı, uykuya geçiş nesnesi yaptı. Sonuç, Ailecek 10 dk'lık uykular uyuyoruz. 1'den önce uyuyamıyoruz. Emerek uyuduğu için tıka basa bir mide rahatsız ediyor çocuğumu ve uyanıyor, kusuyor, tekrar uykuya geçmek için meme istiyor. Bunların hepsi benim suçum. Ben alıştırdım memeye. Kendi başına uyumayı bilmiyor ve bunu öğretmek benim görevim yine. Dün gece saat 2 ye kadar 10 dk'da bir uyandık. 2'de yatağına 2 kez ağız dolusu kustu. Yatak berbat oldu. Beni (memeyi) aynı oda dışına bile göndermediği için, çığlık çığlığa ağladığı için yatağı temizleyemedim. Park yatağa aldım bizim odadaki. 'O da ne? Memeyle aynı odadayım demek! O halde sabaha kadar emmeliyim' diye ağzından her meme çıktığında uyandı. Vermedim şenlendi evim. Şimdi bu çocuk ağlamasın diye uyku eğitimi vermeyeyim. Yanımda yatırayım. Olur mu? olmaz. Yanımda bile uyumuyor meme istiyor. Bu kadar tok olunca uyuyamıyor. 1 aydır istisnasız her gün saatlerce ağlıyor. Ben vicdansız olmadığım için uyku eğitimi vermedim ama.
Bu aylarda red oluyor biliyorsun. Konuşmuşuzdur illa ki ama ten teması yapıyor musunuz? Zorlamadan oynayarak ten teması sağlayarak memeye dönen çok bebeğin annesini gördüm okudum bir kısmıyla yazıştım. Alışkanlığa dönüşmediği ve red olmadığı sürece bebeklerimiz doyuyor aslında. 11 gibi uyurdu ipek. Red döneminde bile emdiği memeyi verirdim doyar ve bırakırdı sabaha kadar uyku sonra. Bu günlere geri dönmek için 1 Ocak 2018 tarihini bekliyorum. Uyku eğitimi detaylarımı da başarıya ulaşana kadar paylaşmayı düşünmüyorum. Sanırım S sakyuz profesyonel yardım almıştı. İkinci bebeğine de verecekti uyku eğitimi. Eğer isterse sana benden daha doğru yardımcı olur diye düşünüyorum.
Banyoyu özellikle sorduğumda sadece veremden sonra aldırmıyoruz dedi doktor ama yinede aldırmayayım ben. Şuan ateşine 36.9 oldu daha iyi inşallah 38.5 ları görmeyizÇok geçmiş olsun canım iki çocukla hastslık çok daha zor.
Tüm. Yazdıklarına katılıyorum arladaşım .4-7 ay arası uyku eğitimi verilse dahi gece iki adet beslenmeye ihtiyaçları var bebeklerin . Akşam 20 gibi uyutup sabak 7:00-7:30 gibi güne başlanması uygun olanı ve geceyi ortamak adına 23 ve 3:00!çok uygun saatler.7. Ay ile 9. Ay arasıda gece tek beslenme uygun ayına göre 23 beslenmesi yapılabilir. Gündüzde 6-7. Aya kadar üç uyku ama genelde bebekler 7. Aydan sonra iki uykuya düşerler gündüz. Gerçekten bebeğinize iyilik yapmak istiyorsanız ona uyku eğitimi vererek kendi kendine uyuma becerisi kazandırıp kaliteli bir uyku uyutarak huzurlu ve daha sağlıklı büyüyen bir bebek olur. Beslenme ne kadar önemli ise uykuda bir o kadar önemli.
Merhaba gretchen bende nacizane bir tavsşyede bulunmak isterim . Uyku eğitimi tabiki kesintisiz ve kaliteli bir uyku için elzem . Ama bebeklerimizin ayı itibari ile 7. Aya kadar gece iki öğün beslenme 7. Ay şle 9. Ay arasıda gece tek beslenme ıygun. 10. Aydan sonra bebeğin gelişimi de normal ise çocuk doktorununda görüşü alınarak gece beslenmesini kesmek uygun.
Canım merhaba 4. Aydan aşısından sonra 3 gün banyo yaptırmayın demişti bize hemşire istersen aldırma duş. Hem ateş 38.5 olmadan ageş düşürücü vermene gerek yok bizin doktor hep öyle söyler.maşallah bebeğine bence kilo alımı ve boyu çok iyi.
Ben inanıyorum sen başarırsın mUti. Eğitimdeki ağlama yeni uylu alışkanlığı kazandırmaya çalıştığın için gösterdiği bir direnç sadece.Kesinlikle katılıyorum. Ben zaten ağlamasına karşı direnç kazandım, verseydim eğitimi çoktan bitmişti bu ağlamalar. İnşallah ben de başarıya ulaşabilirim.
Sırtüstü yatarken sol bacağını kivirip sağ bacağını düz tutup sağa donduruyorum ya da tam tersi. Ben bu egzersizi yapıp biraz yüzüstü bıraktım hep ağlayana kadar ve kızım ilk olarak yüzüstünden döndü. Halbuki ben sırtüstünden dönsün diye egzersiz yaptırıyordum. Yüzüstü durmayi sevmediği için çabuk öğrendi.
benim bebeğim de yüzüstü durmayı hiç sevmiyor. yüz üstü koyunca anında sırt üstü dönüyor. dediğiniz şekilde sırtüstünden yüzüstüne döndürmeye çalışayım bakalm inş egzersizler etkili olur.
Sorma ne haldeyim sorma kederdeyim sorma yangınlardayım zaman zaman.. desem yeterli olur herhalde. 4.ay aşısi ve ataği bizi mahfetti. Az düzelse egitime baslayacam ama bizde meme reddi de devam ediyor. Senin pıtırcıga ne oluyor peki?
Bazen gece olunca diyorum sabah nasil olacak diye ama gerçekten cabuk geciyor ve çeyrek yılı geride bırakmışız kızımla elhamdulillah.Teşekkür ederiz valla iyi ki hep büyük almışım kıyafetleri diyorum heleki şu 1 ayda inanılmaz gardırop değiştiriyoruz. Bi yandan da ağlıyorum küçülenleri ayırdıkça. Benim minik meleğim büyüyo diye
Malesef benim bebe kisisi hür iradesiyle envai cesit emzigi ve biberonları ve kaşıkları reddetti. Yetmezmis gibi bir de beni reddediyorSenin bebe emzik almıyor mu? Emzik meme reddi yapıyor diye tereddüt etsem de,benim kurtarıcım ya ilk 10 gün kucaktan inmedi doğa hanım emzikle sakinleşiyor en azından
Reddediyorsa zor benim iki kızım da emzik aşığı :) büyük kızım da hemen kabul etmişti doğaya ilk defa bugün biberon verdim mecburi hiç yadırgamadıSorma ne haldeyim sorma kederdeyim sorma yangınlardayım zaman zaman.. desem yeterli olur herhalde. 4.ay aşısi ve ataği bizi mahfetti. Az düzelse egitime baslayacam ama bizde meme reddi de devam ediyor. Senin pıtırcıga ne oluyor peki?
Bazen gece olunca diyorum sabah nasil olacak diye ama gerçekten cabuk geciyor ve çeyrek yılı geride bırakmışız kızımla elhamdulillah.
Malesef benim bebe kisisi hür iradesiyle envai cesit emzigi ve biberonları ve kaşıkları reddetti. Yetmezmis gibi bir de beni reddediyorhalbuki ne kadarda severim emzik emen bebeği.
Canım uyku arkadaşına sadece uykuda veriyoruz beşikten çıkarmıyoruz. Dışarıda veya pusette ıyutacaksak yanımıza alıyoruz.uyku arkadaşını uyku ile bağdaştıracak çünkü. Evet canım ben 4. Ayda vermiştim 3 yaşında hala beşiğinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?