2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333

Çok geçmiş olsun canım iki çocukla hastslık çok daha zor.

Tüm. Yazdıklarına katılıyorum arladaşım .4-7 ay arası uyku eğitimi verilse dahi gece iki adet beslenmeye ihtiyaçları var bebeklerin . Akşam 20 gibi uyutup sabak 7:00-7:30 gibi güne başlanması uygun olanı ve geceyi ortamak adına 23 ve 3:00!çok uygun saatler.7. Ay ile 9. Ay arasıda gece tek beslenme uygun ayına göre 23 beslenmesi yapılabilir. Gündüzde 6-7. Aya kadar üç uyku ama genelde bebekler 7. Aydan sonra iki uykuya düşerler gündüz. Gerçekten bebeğinize iyilik yapmak istiyorsanız ona uyku eğitimi vererek kendi kendine uyuma becerisi kazandırıp kaliteli bir uyku uyutarak huzurlu ve daha sağlıklı büyüyen bir bebek olur. Beslenme ne kadar önemli ise uykuda bir o kadar önemli.

Merhaba gretchen bende nacizane bir tavsşyede bulunmak isterim . Uyku eğitimi tabiki kesintisiz ve kaliteli bir uyku için elzem . Ama bebeklerimizin ayı itibari ile 7. Aya kadar gece iki öğün beslenme 7. Ay şle 9. Ay arasıda gece tek beslenme ıygun. 10. Aydan sonra bebeğin gelişimi de normal ise çocuk doktorununda görüşü alınarak gece beslenmesini kesmek uygun.

Canım merhaba 4. Aydan aşısından sonra 3 gün banyo yaptırmayın demişti bize hemşire istersen aldırma duş. Hem ateş 38.5 olmadan ageş düşürücü vermene gerek yok bizin doktor hep öyle söyler.maşallah bebeğine bence kilo alımı ve boyu çok iyi.

Ben doktor doğrultusunda kendi haline bıraktım ama aşırı uyanıyor. Ağrı kesici verdim olmadı ağrısı vardır diye. Ekstra biberon takviyesi yaptım doymuyor olablr diye bitiremedi yine aynı şey devam etti. Diş jeli uyku düzenlemesi vs hepsini denedim. Diş huzursuzluğu olur bazı bebekte fazla olur yapacak bişey yok dedik şafak sayıyoruz

Kızlar selamlar,

İlk dişimiz çıktı :)) Kaç günlük huzursuzluk ve uykusuzluk bundandır belki diye avutmak istiyorum kendimi :)
Kaç gün sürdü ya biz 2 haftadır efsoyuz. Bu kadar sıkıntının ardından ya diş olacak ya kalkacak yürüyecek ya birden konuşmaya başlayacak

Sevgili muti umarım bebeğin bir an önce eski huzuruna ve rahat uykularına kavuşur. Ben ce önce şu vicdansızlık kelimesini özelkle uyku eğitimi ve annelik konuları içinde lütfen kullanmayalım arkadaşım. Zamnetmiyorum ki bu forumda olan hiçbir anne vicdansız olsun bebeğine karşı inanıyorum ki hepimiz elimizden geldiğince evlatlarımıza iyi anne olmaya çalışıyoruz. Tabikş her birimizin anneliği ve görüşlwri farlı önemli olan birbirimizin fikirleeine saygı şle yaklaşmak. hiç birimiz süper anne değiliz zaten olmakta mümkün değil. Ama bence uyku eğitimi= vicdansızlık fikrini benimseyen annelere tek sözüm şu olur uyku eğitimi verip bebeğini 3 gün ağlatıp kendi kendine uyuyabilmeyi öğtenmesini sağlayıp kesintisiz uykular uyuyup huzurla uyanan bebek mi ? Yoksa eğitim vermeyip bebeği en az 3 yaşına kadar ağlaya ağlaya uykuya dalan ve kesintisi uyuyamadığı için hep iştahsız ve huzursuz bir bebek mi. Ben ikisinide 1. Oğlumda dibine kadar yaşayan bir anne olarak tabiki uyku eğitimi verip huzurla uyanan bebeği tercih ediyorum evladının iyiliği için. 14 ay uyku konusunda neler çektim ancak yaşayan bilşr arkadaşlar. 14 ay uyku eğitimi vermedim ne oldu uykusuzluktan mahvolan anne ve bebek. Kesintisiz uyuyamadığı uyumayı bilmediçği için sabaha kadar 11 kere uyanan ve meme emerek uykuya dönene bir bebek. Gündüzleri iştahsız ve huzursuz bir bebek. Anne nasıl dı dersen uykusuzluktan depresyona girmiş ben bebeğime yetemiyormuyum düşüncesi yaşayan ve nerdeyse günğn birinde az daha evi yakacak bir anne. İşte o gün karar verdim uyku eğitimi için danışmandan yardım almaya. Çünkü mutlu anne=mutlu bebek. Ve eğitim günü geldi çattı sadece 20 dk ağlama ile uykuya dalan bir bebe gece sadece iki kez uyanan ve emmeden tekrar uykuya dalabilen bir bebek. İkinci gün 7 dk ağlama 3. Gün 10!dk .... 14. Ağlama yok ve sonuç mu odadan iyi uykuler dikeyip çıkmak kendi kendine uyuyan bir bebe ve sabaha kadar 11 saat deliksiz uyku. İştahı artan uykusunu aldığı için hızurla uyanan bir bebek.

Sana ve tüm arkadaşlarıma tavsiyem gwrçekten bebeğinizi ve kendinizi biraz olsun düşünüyorsanız bebeğinize kendi kendine uyumayı öğretin. Siz deneyin eğer yapamıyorsanız yardım alın. Çünkü eğitim sonunda tek dediğim şey iyikş bu eğitimi aldım. Bebeğim ve benim için en aldığım en doğru katrarmış. Ve bu sayade ikinci bir çocuğa karar verebildim.

Banyoyu özellikle sorduğumda sadece veremden sonra aldırmıyoruz dedi doktor ama yinede aldırmayayım ben. Şuan ateşine 36.9 oldu daha iyi inşallah 38.5 ları görmeyiz

Kesinlikle katılıyorum. Ben zaten ağlamasına karşı direnç kazandım, verseydim eğitimi çoktan bitmişti bu ağlamalar. İnşallah ben de başarıya ulaşabilirim.
Ben inanıyorum sen başarırsın mUti. Eğitimdeki ağlama yeni uylu alışkanlığı kazandırmaya çalıştığın için gösterdiği bir direnç sadece.

FarahFarah hala uyumakta zorlaniyomu senin kiz benimkide cildirdi bu ara hic uyumuyo desem yeridir
Sorma ne haldeyim sorma kederdeyim sorma yangınlardayım zaman zaman.. desem yeterli olur herhalde. 4.ay aşısi ve ataği bizi mahfetti. Az düzelse egitime baslayacam ama bizde meme reddi de devam ediyor. Senin pıtırcıga ne oluyor peki?
Bazen gece olunca diyorum sabah nasil olacak diye ama gerçekten cabuk geciyor ve çeyrek yılı geride bırakmışız kızımla elhamdulillah.
Senin bebe emzik almıyor mu? Emzik meme reddi yapıyor diye tereddüt etsem de,benim kurtarıcım ya ilk 10 gün kucaktan inmedi doğa hanım emzikle sakinleşiyor en azından
Malesef benim bebe kisisi hür iradesiyle envai cesit emzigi ve biberonları ve kaşıkları reddetti. Yetmezmis gibi bir de beni reddediyor halbuki ne kadarda severim emzik emen bebeği.

Reddediyorsa zor benim iki kızım da emzik aşığı :) büyük kızım da hemen kabul etmişti doğaya ilk defa bugün biberon verdim mecburi hiç yadırgamadı

Uyku arkadaşını sadece yatarken veriyoruz değil mi yani onun dışında çıkartmamamız gerekiyordu heralde. S sakyuz siz uyku eğitiminde uyku arkadaşı edinmişmiyiniz?
Canım uyku arkadaşına sadece uykuda veriyoruz beşikten çıkarmıyoruz. Dışarıda veya pusette ıyutacaksak yanımıza alıyoruz.uyku arkadaşını uyku ile bağdaştıracak çünkü. Evet canım ben 4. Ayda vermiştim 3 yaşında hala beşiğinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…