bugun doktora gittik. baris da 425 gr almis. artik dusmesi normal. yani doktor da gelisimi guzel dedi.doktor normal dedi bu ay icin,500 gr.
ilk aylar daha iyiydi tabi.
besin alerjisinden de olabilirmis. cocuk gastro ya goturecegi 12sinde universiteye. bakalim ne cikacak.
solu istemiyorsa onda dene o zaman kaybedecegin ne var ki :) baska pozisyonlarda da emmiyor mu o memeyi? ne bileyim sagina degil de soluna yatirip versen diger memeye yatiriyormus gibiiyi fikir canim ama ya korkup da tamamen birakirsa benim bebe diye korkarim
solu istemiyor zaten. sagi da riske atmaya korkuyorum
bugun doktora gittik. baris da 425 gr almis. artik dusmesi normal. yani doktor da gelisimi guzel dedi.
besin alerjisi icin hangi belirtiler var emir'de?
solu istemiyorsa onda dene o zaman kaybedecegin ne var ki :) baska pozisyonlarda da emmiyor mu o memeyi? ne bileyim sagina degil de soluna yatirip versen diger memeye yatiriyormus gibi
Teşekkür ederim canım cavabin için.Forumda kimsede bu durum olmamış sanırım ben en kısa zamanda bir doktorla goruseyim
Valla çocuktan öncede öyle yapiyodum hep bir ağrı oluyodu zaten şimdi çok feci ,bebis olunca kadın kimliğimi unuttum iyice.Ben de kendi kendime herkes böyledir herhalde diyodumAklıma ne geldi 3 ay çok uzun bi süre daralmıştır belki de zeytinyağı dene . inşallah önemli bir şey yoktur .
Ayni sorundan muzdaribim ben de fakat benim normal dogum oldu ve epey zordu dikisim de coktu 4 ay gecti ilk kontrolum normaldi o yuzden bisey oldugunu dusunmuyorum zamanla normale doner diye dusundum bakalim devam ederse uzmana danismak daha iyidir tabi ..Valla çocuktan öncede öyle yapiyodum hep bir ağrı oluyodu zaten şimdi çok feci ,bebis olunca kadın kimliğimi unuttum iyice.Ben de kendi kendime herkes böyledir herhalde diyodum
Kızlar biraz özel olacak ama biz doğumdan sonra ilk kez 3. ayda ilişki denedik çok ağrım oldu ve biraz kan oldu sonraki ay ve bu ay tekrar denedim yine aynısı oldu .Doktora gidicem ama size de sorayim dedim bir tek bende mi böyle acaba bu arada sezeryan oldu doğumum.
belki bu grubu biliyorsunuzdur bana da bu forumda tavsiye etmişlerdi bu grubu. facebookta https://www.facebook.com/groups/emzirmesanati/ diye bir grup var. orda meme reddi konusunda baya muzdarip üyeler var ve orada emzirme danımşmanları çok yardımcı oluyorlar. isterseniz orada bir anlatın derdinizi. okuduğum kadarıyla meme reddi olmaması için hiçbir şekilde biberon emzik kullanımını önermiyorlar. ve sürekli ten teması emzirme bebek ne kadar isterse saatlerce.bugün artik boynumum agrisindan aglayacaktim. anneme dedim birak mutfagi gel al allah askina. cunku tasimiyor kollarim. agliyor ciyak ciyak. neyse annem vardi da verdim. yarin obur gun bu boyun agrisiyla bu red le napicam yalniz hic bilmiyorum.
su kitabi bitireyim diye hicbir sey denemedim canim.
Canım teşekkürler salı günü verilen kortizonlu ilaç ve şurup sayesinde normale döndük çok şükür, sonuçlarımıza göre süt alerjisi çok düşük , ondan çok ev tozu ( maytlar) ve polenlere daha yüksek çıktı.Doktora gitmeden bir gün önce tavuk yemiştim boynunun kenarında yine kızarıklık oldu , tavuktan şüphelendiğimi söyledim olabilir dedi. Şimdi şöyle bir yol izliyoruz 2 hafta boyunca hayatımdan süt ve yumurtalı ürünleri fındık, kakao ( bunlara karşıda hafif bir alerji eğilimi gözükmüş testte) ve tavuğu çıkarıyorum. Deneme yanılma yöntemi uygulayacağız.Önce sütle başlayacağız 3 gün üst üste 1 bardak sür içip gözlemleyeceğim bir belirti olmazsa, yumurtaya geçeceğim,yine aynı şekilde üç gün boyunca bir belirti vermezse tavuk deneyeceğim belirti verdiği anda denemeyi keseceğiz. Bu deneme yanılma süreci de sanırım 1-2 ayı bulacak. Ek gıdaya geçişe kadar bu sorunu çözmeliyim, çocuğa neyin dokunup dokunmadığını bulabilirsem işim daha kolay olacak gibi, benim için zor gibi gözükse de alıştım şuan beslenmemden bu ürünleri çıkaralı bir hafta oldu, bir hafta daha sabredip deneme yanılmaya başlayacağım. Sen de gözlemle bence, bir artma varmı yok mu bilmiyorum ama artma olduğu anda neler yediğini ve bunlardan hangilerinin alerjen olabileceğini iyi düşün derim.zeyno_82 canım tahlil sonuçlarınız çıktı mı? Nasılsınız?
Canım bende de oluyor ama pembe renk gibi. İlişki sayısı arttıkça azaldı. Ama bende normal doğum yaptım ona bağladm yani sonuçta dikişlrr yeni iyileşti diye normal geldi bu durum bana ama arkadaşın dediği gibi ara verdiğiniz için daralmış olabilirr kendinş kasıyorsan da olur.Teşekkür ederim canım cavabin için.Forumda kimsede bu durum olmamış sanırım ben en kısa zamanda bir doktorla goruseyim
belki bu grubu biliyorsunuzdur bana da bu forumda tavsiye etmişlerdi bu grubu. facebookta https://www.facebook.com/groups/emzirmesanati/ diye bir grup var. orda meme reddi konusunda baya muzdarip üyeler var ve orada emzirme danımşmanları çok yardımcı oluyorlar. isterseniz orada bir anlatın derdinizi. okuduğum kadarıyla meme reddi olmaması için hiçbir şekilde biberon emzik kullanımını önermiyorlar. ve sürekli ten teması emzirme bebek ne kadar isterse saatlerce.
merhaba sensitivcim hosgeldin, masallah kuzulara kocaman olmuslarvallahi enerjine hayranim ve bir kez daha seni tebrik ediyorum az daha sabir ek gidaya geciste insallah isin bi nebze daha kolaylasacak.
sunnet konusuna gelince tesekkur ederiz. ama korkulacak bisey yok inan. zaten yukun agir, eger yapilmasina bir engel yoksa daha da buyumesini bekleme derim. hareketlendiginde zaptetmek zor olacak. biz bile diyoruz keske daha erken yaptirsaymisiz :)
sac konusunda ayni durumdayiz. dokulen saclari toplasam peruk olmustu. ve sac derimde ciddi acilmalar var. evin her yerinden hatta cocugun her yerinden sac cikmasi cok sinir bozucu. gercekten elime makineyi alip kafayi 3 numaraya vurasim geliyor. cildiyeye gidecektim once kan tahlili yaptirdim. cok kotu bi tablo bekliyordum bu kadar dokulmeye ama her sey normal cikti. tamamen hormonel. yani icerden tedavi amacli bisey veremez sanirim. o yuzden onumuzdeki hafta ici sacimi olabildigince kisa kestirip yaglarla falan bakima alicam. tabi senin durum farkli olabilir belki once saglik ocaginda bi kan tahlili yaptir istersen. zaten cilt doktorunun da ilk isteyecegi sey muhtemelen.
tum bu surecte sana kolayliklar diliyorum. kendine dikkat et ve yine gel gozler ariyor
Benim sezeryandan sonra sutum cok gec geldi o arada mamayla beslendi biberona alisti sutum artmadi ve emmek istemedi beni. O gruptaki yorumlar sayesinde suan emmesi artti oglumun sutum de artti ama yine de mama agirlikli besleniyor. Ama siz zaten emziriyorsnz anne sutuyle besliyorsunuz sizin ki gecici donem bi red.bakacagim canim cok sagol.
sizde de mi vardi,care buldunuz mu bu gruptan?
Evet canm ya kucağımda uyutuyorum ya da yattığı yerde sürekli karnına dokunuyorum daha uzun sürsün diye uyancak gibi olursa pış pış yapıyorum bi çok şey denedim gündüz uykusunu uzatamadm malesef bu yüzden böyle idare ediyoruz şuantemasi kesmiyorum derken canim,kucaginda mi uyuyor?
ay bilmiyorum canim ya ne dogru ne yanlis. ben boyle hayal etmedim. cok cok emecek sandim. cevremde hic boyle bir sey duymadim. buraya uye olmasaydim da muhtemelen hic bilmeyecektim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?