2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Eski kan yeni kan muhabbeti... Ilk günden beri yazanların hakkını yemek gibi oldu biraz kusura bakmayın ama. Evet bu platform kimsenin özeli değil ama öyle bir yazıldı ki buraya emek verenlerin emekleri de hiç edildi.
Gerginliği uzatmak istemiyorum o yüzden meydan okuma değil açıklama yazacağım sadece bu konuda.

Taze kan lafını ben attım ortaya, sadece SapkaliA için değil o dönem aktif olarak yazmaya başlayan sessiz takipçiler için de dedim, hepimiz o dönemde forumdan el etek çektik bu bariz, yalanlanacak bir şey değil. E herkes böyle olunca yeni sohbetler başlatmak, yeni mesajlar yazmak için hiçbir devamlı üyede istek olmadı, bu da döngüyü başlattı; foruma gir-yeni mesaj tek tük-azıcık takıl-forumdan çık. Ama sessiz takipçiler yazdıkça hepimiz loop'tan çıktık foruma gir-oo birkaç sayfa yazılmış-dur cevap vereyim-sohbet başladı-sayfada kal şekline dönüştü çoğu kişi için. O gün üstüne çullanılan kişi SapkaliA değil başka biri olsaydı ve ben savunsaydım yine aynı şekilde taze kan derdim. Taze kan demek kötü bir şey değil. Taze kan kelimesinin zıttını eski kan sanıp laf sokan insanlar yüzünden bu laf sorun sayıldı. Türkçeye hakim bir insan bunun art niyet barındırmadığını çok kolaylıkla ayırt edebilirdi. Senin ayırt etmeni beklerdim mesela, bu konu konuşulurken sessiz kalıp başka bir şeyden bahsetmek yerine arkadaşlar diğer dedikleri bir yana bu dediğinde kötü bir anlam yok diyebilirdin en azından demesen de düşünürsün diye beklerdim.

Son olarak kelime anlamının herkesçe anlaşılıp öğrenilmesi için açıklamayı ekliyorum. Her gün bir yeni bilgi, bu da forumun güzel tarafı.

Eklentiler

• Screenshot_2018-01-11-00-00-57.webp
    10,1 KB · Görüntüleme: 69
Yok canim ucretsiz verildi. Saglik ocagi veriyor dvit bir de vegaferon uzedinde de yaziyor hatta ucretsiz verilir satilamaz diye

O zaman eczanelerde satılmıyor.
Yada eczaneden mi ücretsiz alıcaktık acaba?
Ben sağlık ocağını arayıp öğreniyim en iyisi

Bizede ücretsiz verdi sağlık ocağı ücretsiz veriliyor diye biliyorum ama bende onların verdiğini kullanmıyorum

Bende burda yazılanlardan dolayı şüphe ettim.ama özeldeki doktorumuza sorucam.en iyisi hangisiyse onu versin diye.
Burdaki herkes başladımı kan ilacına?
Biz bu hafta tam 5 aylık olucaz.

Bizde reflü yoktu ama daha rahat olur diye yatağının altına bişeyler koyduk.başını yükselttik.ama çocuk sabaha karşı yamuluyodu :)
Sonra düzelltim.belkide fazla yükselttik biz :)

1,5 en saatte bir uyandı bütün gece. Emerken dalıyo hemen çok emmiyor. Hemen de acıkıyor . Yani bu benim tahminin. Yani doyuyor gibi geliyor çişi de normal. Uykuyla tokluk ilişkisi var dimi inşallah ek gıdaya geçince düzelir. 3 saatten fazla deliksiz uyumuyo

Evet ücretsiz, d vitamini de ücretsiz. Hamileyken decaviti de ücretsiz veriyorlardı.
Decavit'i ben hiç ücretsiz almadım. Hep parasini ödeyip aldım. Diğerlerini isteseydim sağlık ocagindaki ebe verecekti ama.

Ben de aynısını düşündüm geçen gün, bizim kız da sığmıyor yatağa artık ayaklar dışarıdan kollar yandan sarkıyor hep Bu hafta biz de dediğin gibi yapacağız eğer yanlardaki boşlukları dengeli doldurursak.
Sen tam kapatabildin mi boşluğu?

Ben pastörize süt kullanırım kesinlikle çünkü salmonella, brucella, koli vs. riski varken hiç içime sinmez çiğ süt. Kendim veya çok güvendigim bir kişi hijyenik şekilde sağmadığı sürece kendim de kullanmam çünkü annem hasta olmuştu ben çocukken sütten.
Lera Fresco'yu duymuştum hatta bu başlıktan bile okumuş olabilirim emin değilim ama ayrıntılı bilgim yok.

Günaydın :) ilk yogurdumu yapmış bulunuyorum:) Eşim her yerde günlük süt aradı kalmamış. Sonra dedim ki Bim den al.Aldı geldi.Evde 250 ml lik bir kavanozum vardı daha küçüğü yoktu.O kadar sütü isittim kaynatmadim ama.42 43 derece civarında yarim yemek kasigi komsudan aldığım yoğurt ile mayaladim sardim kalorifer peteginin altına koydum.Yalnız hiç ama hiç olacağını dusunmuyordum .5 saat sonra bir baktım kavanoz yan yatmış falan dedim kesin olmadı.Aldım dolaba koydum sabah baktım ki taş gibi olmusOzensem olmazdı herhaldebelki yapmak isteyen olur diye detaylı anlattimoğlumun atesolceri nin de hakkını yemeyeyim tabi

Hadi hayırlı olsun bundan sonra aynı yönteme devam herhalde, ben daha hiç mayalama yapmadım bi ara o konuyu derinlemesine araştıracagim

Hanımlar bebekleriniz emekleme alıştırmaları yapıyor mu? Bizimki dünden beri poposunu kaldırıp yerde sürünerek gitmeye çalışıyor ama yüzünü yere sürüyor, onu da kaldırmayi ogrenirse çok mutlu olacağım

Hadi hayırlı olsun bundan sonra aynı yönteme devam herhalde, ben daha hiç mayalama yapmadım bi ara o konuyu derinlemesine araştıracagim
Evet bundan sonra devam ederim inşallah tutar :)surunmeyi benimki de yapıyor ama tam emekleme yi sanırım desteksiz oturunca yapacak.Öyle okumuştum emeklemek için desteksiz oturmali sırtını düz tutabilmeli diye :)

Günaydın doğada aynısını yapıyor kollarıyla kendini kaldırmasını öğrenmesi lazım

Beren de yapıyor aynısını sırtüstünden yüzüstüne dönüyor önce sonra kolunu kurtarmaya çalışıyor çırpına çırpına o esnada öğreniyor bence dizleriyle itme hareketini de kurtarınca da sürünmeye çalışıyor dediğin gibi ama bayaa ilk aşamasında olayın vücut yere yapışık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…