O zaman test yapma zamanı gelmiş sanki. Allah isteyene nasip etsin ama 2. için bence çok erken. Bende ilk olana kadar panik haldeydim. Gerçi şimdide zaman yaklaştıkça hep bi acaba olmuyo değil :))40ımdan sonra 1 kez olur gibi oldu ama tam regl gibi değildi. Sonraki ay biraz daha regle benzer bir şey oldum, ondan sonra hiç olmadım. Eşim de biraz panik halinde :)
Sonuc olarak klips yontemi degilmiymis yaptiklari?lokal anestezi demislerdi hani?Hanımlar malesef sünnet yaptırmadan geri döndük.
Bi sekreter hatası yüzünden ...
Geçen hafta aradık klips yöntemiyle sünnetin yapıldığını söyledi sekreter. Önce muayene olsun ardından sünnete alır doktor bey dedi.
Neyse bugün tam tekmil hazırlandık gittik.
Doktor muayene etti tekniğimi anlatayım size dedi.
Bu tekniği ilk defa duydum. Diğer sünnet yöntemlerinde pipi ucundaki sinirlerin sünnet derisiyle kesildiğini, bu yöntemle sinirlerin kurtarıldığını anlattı. Fotoğraf falan gösterdi bakmaya içim dayanmadı. Operasyon 45 dk sürüyor ,10 günde iyileşiyor , ödem oluşuyor dedi. Biz yaptırmadık tabiki artı 6 aylık bebeğe genel anestezi uygulatmak hiç mantıklı gelmedi. Ne yapacağımızı şaşırmış vaziyetteyiz.
Klips değilmiş hatta özellikle klips yöntemiyle yapılıyor mu hastanenizde diye sordk evet dediler fiyat bile vermişlerdi. Bu doktorun anlattığı sinir korumalı sünnetmiş. Ama ameliyat resmen görsellere bakamadım bile içim kötü oldu. Sinir ucu koruyarak yapıyordur tabiki ama biz yaptıramıycaz malesrf acılı bi yöntem hrmde genel anesteziyle olmaz.Sonuc olarak klips yontemi degilmiymis yaptiklari?lokal anestezi demislerdi hani?
Canim klipsli lokal anestezi ile yapiyoruz diyip baska bir yontemi dayatmaya calismalari can sıkıcı guven kirici.ben olsam ben de yaptirmazdim.ayrica genel anestezi ve dikisli yontem olsa bile yrm saatten fazla surmuoKlips değilmiş hatta özellikle klips yöntemiyle yapılıyor mu hastanenizde diye sordk evet dediler fiyat bile vermişlerdi. Bu doktorun anlattığı sinir korumalı sünnetmiş. Ama ameliyat resmen görsellere bakamadım bile içim kötü oldu. Sinir ucu koruyarak yapıyordur tabiki ama biz yaptıramıycaz malesrf acılı bi yöntem hrmde genel anesteziyle olmaz.
45 dk da yeni pipi mi dikecekmis hayret biseyKlips değilmiş hatta özellikle klips yöntemiyle yapılıyor mu hastanenizde diye sordk evet dediler fiyat bile vermişlerdi. Bu doktorun anlattığı sinir korumalı sünnetmiş. Ama ameliyat resmen görsellere bakamadım bile içim kötü oldu. Sinir ucu koruyarak yapıyordur tabiki ama biz yaptıramıycaz malesrf acılı bi yöntem hrmde genel anesteziyle olmaz.
Psikolojiktir o çünkü bu kadar zamanda hissedemezdin gerçekten bebek olsa. Sakın ol, stres yapma. Arada test yap içine sinmiyorsa.Artık psikolojik midir bilmiyorum bugün biraz uzandım sanki hamilelikteki bebek kımıltılarına benzer bir şey hissettim :) saçma tabi üstelik baya dikkatli korunuyoruz ama yine de regl olmamak geriyor. :) hayırlısı artık.
Aynen canım sinirleri kurtara kurtara kesiyormuş . İçim dayanmadı kesinlikle yaptıramam. İstanbulda da yapıyormuş bu yöntemi 3 katı pahalı dedi. Parası değil ki bebek yani 45 dk hiç duymadım üstelik genel anesteziyle. Neyse artık tatili bekliycez mecbur burda başka yapan yok çünkü.45 dk da yeni pipi mi dikecekmis hayret bisey
İki kez oldum normalde ilk gün apranax kullanmadan duramazdim doğumdan sonra ağrı yaşamıyorum umarım böyle devam ederRegl olmaya başlayan arkadaşlar ve hamilelik öncesi sancılı regl olanlar su anda sancı yasiyor musunuz?Ben daha olmadım umarım geçmiştir su ağrılar.
evet lokal anestezi ve dikisli yapildi. himm acaba ne soylemistim ki ben de hatirlayamadim suanCanım ya yazmistim biliyorum ama hatırlayamıyorum, yarın sünnet için görüşmeye gidicem siz lokal anesteziyi yaptırmıştınız dimi? Bir de dikkat etmemiz gereken bir şey daha yazmıştın sanki. Dikişli mi dikişsiz mi öyle bir şey. Onu da sorayım doktora :)
Baska drlardan da fikir alin benceHanımlar malesef sünnet yaptırmadan geri döndük.
Bi sekreter hatası yüzünden ...
Geçen hafta aradık klips yöntemiyle sünnetin yapıldığını söyledi sekreter. Önce muayene olsun ardından sünnete alır doktor bey dedi.
Neyse bugün tam tekmil hazırlandık gittik.
Doktor muayene etti tekniğimi anlatayım size dedi.
Bu tekniği ilk defa duydum. Diğer sünnet yöntemlerinde pipi ucundaki sinirlerin sünnet derisiyle kesildiğini, bu yöntemle sinirlerin kurtarıldığını anlattı. Fotoğraf falan gösterdi bakmaya içim dayanmadı. Operasyon 45 dk sürüyor ,10 günde iyileşiyor , ödem oluşuyor dedi. Biz yaptırmadık tabiki artı 6 aylık bebeğe genel anestezi uygulatmak hiç mantıklı gelmedi. Ne yapacağımızı şaşırmış vaziyetteyiz.
Hayirlisi cnm ama beyninin bir oyunu olabilirArtık psikolojik midir bilmiyorum bugün biraz uzandım sanki hamilelikteki bebek kımıltılarına benzer bir şey hissettim :) saçma tabi üstelik baya dikkatli korunuyoruz ama yine de regl olmamak geriyor. :) hayırlısı artık.
bende de fazlalasma oldu eskisinden fazla oluyorumBen asiri sancılı gecirirdim hamilelikten önce. Sogumdan beri de 3. Olusum. Eskisi kadar sancim yok sükur çunkü yatak dosek yatabilecek durumum yok ama sanki her adette biraz daha fazlalaşıyor malesef.
Çok geçmiş olsun .Gerçekten çok zor .Hele birde iki çocukla daha da zor olur.Ben de başladım yavaştan rica etsem liste olarak ne verdi doktorun burada paylaşabilir misin fikir olur bana.Selamlar herkese
Uzun zamandır yazamadım çünkü bu dönemde çok hafif zatürre ve bronşiyolit atlattıkyine.İlaç, hava vs kullanmadan 4-5 günde kendiliğinden geçti Allahtan.Ve bunların ikisinde de ishal olduğu için bir daha bu şekilde bir tablo olursa farklı testler istiycem dedi.Taktık kafaya tabi.Kistik fibrozdan şüphelenmiş.Çok canımız sıkıldı topuk testi sonuçlarını falan araştırdık.Değerler düşük ama yine de diken üstündeyiz tabi.Şu anda yine nezle.Kakasında kan falan da oldu ishal olduğunda.Ama alerjiden şüphelenmem için daha ağır bi tablo olması gerekiodu dedi.Bade yi kreşten aldım.Ne olduğunu bi görelim die.Ama bu sefer de anneanneden bulaştı işte.Ben de hastayım bugün.İki çocukla çok zor.Bi de parka bile götüremiyorum korkudan.Delirdi artık çocuk haklı olarak.
2 hafta sonra işe başlıyorum .Süt stoğu yapmaya çalışıyorum bi de.Evin işi 2 çocuk süt sağ yemek yap derken 5 dk oturmuyorum.Çok yoruldum.Hem fiziken hem ruhen..
Bunların dışında 3 gündür blw yapıyoruz biz.Doktorumuz bi test yaptı.Gelişim özelliklerine göre.Tamam hazır 3 hafta tadım yapıyoruz dedi.O klasik blw listesi ve yöntemi gibi diil.3 gün tadım kuralı da yok.Öle bişe yok 3 gün gibi.Bişe olursa beni ara dedi:)Şimdiye kadar balkabağı havuç patates ve muz verdik mesela.Bana çok saçma gelen o listedeki elmayı buharda pişirmeyi sorucaktım.Ben sormadan o dedi ki o liste dr ların yaptığı bi liste diil.Sizin aileniz neyi nasıl yiyosa öle vericeksin ki sizin kültürünüze uyum sağlasın.9.10.aya kadar her yeniliğe açık olurlarmış.Sonra kendilerini kapatırlarmış.Bizim amacımız o zamana kadar tattırabildiğimiz kadar besin tanıtıp ilerde reddetmemesini sağlamak dedi.Mesela elmayı bütün halde bi ısırık alıp eline vericez.Muhtemelen evirip çevirio emicek sadece.Mandalina portakal da dilimleri ucundan ısırıp vericez.3 hafta sebze meyve.Sonra kahvaltı vericem dedi.Ne kadar çok tat koku doku duyumsarsa zekası da o oranda gelişicek der hep zaten.Bade'de de öleydi.O zmn blw yoktu ama.
EDİT: Az önce portakal verdim.Suyunu emip emip posasını attı.
cok gecmis olsun. kati gida seruveniniz de hayirli olsun :) yalniz bisey sormak istiyorum, yanlis anladiysam duzelt lutfen, 3 gun kuralini uygulamiyor musun?Selamlar herkese
Uzun zamandır yazamadım çünkü bu dönemde çok hafif zatürre ve bronşiyolit atlattıkyine.İlaç, hava vs kullanmadan 4-5 günde kendiliğinden geçti Allahtan.Ve bunların ikisinde de ishal olduğu için bir daha bu şekilde bir tablo olursa farklı testler istiycem dedi.Taktık kafaya tabi.Kistik fibrozdan şüphelenmiş.Çok canımız sıkıldı topuk testi sonuçlarını falan araştırdık.Değerler düşük ama yine de diken üstündeyiz tabi.Şu anda yine nezle.Kakasında kan falan da oldu ishal olduğunda.Ama alerjiden şüphelenmem için daha ağır bi tablo olması gerekiodu dedi.Bade yi kreşten aldım.Ne olduğunu bi görelim die.Ama bu sefer de anneanneden bulaştı işte.Ben de hastayım bugün.İki çocukla çok zor.Bi de parka bile götüremiyorum korkudan.Delirdi artık çocuk haklı olarak.
2 hafta sonra işe başlıyorum .Süt stoğu yapmaya çalışıyorum bi de.Evin işi 2 çocuk süt sağ yemek yap derken 5 dk oturmuyorum.Çok yoruldum.Hem fiziken hem ruhen..
Bunların dışında 3 gündür blw yapıyoruz biz.Doktorumuz bi test yaptı.Gelişim özelliklerine göre.Tamam hazır 3 hafta tadım yapıyoruz dedi.O klasik blw listesi ve yöntemi gibi diil.3 gün tadım kuralı da yok.Öle bişe yok 3 gün gibi.Bişe olursa beni ara dedi:)Şimdiye kadar balkabağı havuç patates ve muz verdik mesela.Bana çok saçma gelen o listedeki elmayı buharda pişirmeyi sorucaktım.Ben sormadan o dedi ki o liste dr ların yaptığı bi liste diil.Sizin aileniz neyi nasıl yiyosa öle vericeksin ki sizin kültürünüze uyum sağlasın.9.10.aya kadar her yeniliğe açık olurlarmış.Sonra kendilerini kapatırlarmış.Bizim amacımız o zamana kadar tattırabildiğimiz kadar besin tanıtıp ilerde reddetmemesini sağlamak dedi.Mesela elmayı bütün halde bi ısırık alıp eline vericez.Muhtemelen evirip çevirio emicek sadece.Mandalina portakal da dilimleri ucundan ısırıp vericez.3 hafta sebze meyve.Sonra kahvaltı vericem dedi.Ne kadar çok tat koku doku duyumsarsa zekası da o oranda gelişicek der hep zaten.Bade'de de öleydi.O zmn blw yoktu ama.
EDİT: Az önce portakal verdim.Suyunu emip emip posasını attı.
Çok saol canım.Listemiz yok canım.Evde dolabı açıp baktığında veya organik gdosuz mevsiminde ne varsa onu ver dedi.Sizin yediğiniz şekliyle.3 hafta böyle sebze ve meyve şeklinde.Kafama göre yaniÇok geçmiş olsun .Gerçekten çok zor .Hele birde iki çocukla daha da zor olur.Ben de başladım yavaştan rica etsem liste olarak ne verdi doktorun burada paylaşabilir misin fikir olur bana.
Çok saol canım.Yok canım doğru anlamışsın 3 gün kuralı yok bizde.Değişik bişe gözlemlersen haberleşiriz dedi.Ben yabancı kaynakları ve forumları falan da araştırdım da.Orda da yok 3 gün kuralı.Hatta youtubeda gün gün sıralanmış çok güzel videolar var.cok gecmis olsun. kati gida seruveniniz de hayirli olsun :) yalniz bisey sormak istiyorum, yanlis anladiysam duzelt lutfen, 3 gun kuralini uygulamiyor musun?
Anladım canım bende yoğurt veriyorum havuc verdim bugün az az sadece tadım lık gibi peki mesela pirinç kabak havuç falan karistirinca da bu tadım aşamasına dahil oluyormuymus yoksa hep tek tek mi vermek gerekirmis.Çok saol canım.Listemiz yok canım.Evde dolabı açıp baktığında veya organik gdosuz mevsiminde ne varsa onu ver dedi.Sizin yediğiniz şekliyle.3 hafta böyle sebze ve meyve şeklinde.Kafama göre yani
Canım ilk kızım zamanında klasik gittik bizde.O zaman tek sebze başlayıp (püre olarak)yanına ekleme yapardık.Ama şimdi mesela geçen gün öğle patates verdim.Akşam muz yiyoduk ağzını şapırdatmaya başlayınca verdim eline.Ertesi gün de yine öğle havuç akşam muz verdim.Anladım canım bende yoğurt veriyorum havuc verdim bugün az az sadece tadım lık gibi peki mesela pirinç kabak havuç falan karistirinca da bu tadım aşamasına dahil oluyormuymus yoksa hep tek tek mi vermek gerekirmis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?