Kanin sebebi baska olabilir demir takviyesi cok cok onemli muhakkak druna danis bu konudaDemir takviyesi kullanan anneler bebeginize ilk verdiginizden sonra kakasında kan oldu mu? Ben dün esimin ısrarıyla iki damla icirdim ve aksamina kan vardı bağlantılı olabilirmi acaba? Birdaha vermedim zaten vermekde istemiyordum ve kan tekrarlamadı.
Canım ben kullanmıyorum ama kakada kan görünce arkadaşım direk demir kullanıyomusun demişti.Böyle olan duydum bikaç kişiDemir takviyesi kullanan anneler bebeginize ilk verdiginizden sonra kakasında kan oldu mu? Ben dün esimin ısrarıyla iki damla icirdim ve aksamina kan vardı bağlantılı olabilirmi acaba? Birdaha vermedim zaten vermekde istemiyordum ve kan tekrarlamadı.
Maşallah Yaman Beye şifa olur inşallahSelamlar herkese
Uzun zamandır yazamadım çünkü bu dönemde çok hafif zatürre ve bronşiyolit atlattıkyine.İlaç, hava vs kullanmadan 4-5 günde kendiliğinden geçti Allahtan.Ve bunların ikisinde de ishal olduğu için bir daha bu şekilde bir tablo olursa farklı testler istiycem dedi.Taktık kafaya tabi.Kistik fibrozdan şüphelenmiş.Çok canımız sıkıldı topuk testi sonuçlarını falan araştırdık.Değerler düşük ama yine de diken üstündeyiz tabi.Şu anda yine nezle.Kakasında kan falan da oldu ishal olduğunda.Ama alerjiden şüphelenmem için daha ağır bi tablo olması gerekiodu dedi.Bade yi kreşten aldım.Ne olduğunu bi görelim die.Ama bu sefer de anneanneden bulaştı işte.Ben de hastayım bugün.İki çocukla çok zor.Bi de parka bile götüremiyorum korkudan.Delirdi artık çocuk haklı olarak.
2 hafta sonra işe başlıyorum .Süt stoğu yapmaya çalışıyorum bi de.Evin işi 2 çocuk süt sağ yemek yap derken 5 dk oturmuyorum.Çok yoruldum.Hem fiziken hem ruhen..
Bunların dışında 3 gündür blw yapıyoruz biz.Doktorumuz bi test yaptı.Gelişim özelliklerine göre.Tamam hazır 3 hafta tadım yapıyoruz dedi.O klasik blw listesi ve yöntemi gibi diil.3 gün tadım kuralı da yok.Öle bişe yok 3 gün gibi.Bişe olursa beni ara dedi:)Şimdiye kadar balkabağı havuç patates ve muz verdik mesela.Bana çok saçma gelen o listedeki elmayı buharda pişirmeyi sorucaktım.Ben sormadan o dedi ki o liste dr ların yaptığı bi liste diil.Sizin aileniz neyi nasıl yiyosa öle vericeksin ki sizin kültürünüze uyum sağlasın.9.10.aya kadar her yeniliğe açık olurlarmış.Sonra kendilerini kapatırlarmış.Bizim amacımız o zamana kadar tattırabildiğimiz kadar besin tanıtıp ilerde reddetmemesini sağlamak dedi.Mesela elmayı bütün halde bi ısırık alıp eline vericez.Muhtemelen evirip çevirio emicek sadece.Mandalina portakal da dilimleri ucundan ısırıp vericez.3 hafta sebze meyve.Sonra kahvaltı vericem dedi.Ne kadar çok tat koku doku duyumsarsa zekası da o oranda gelişicek der hep zaten.Bade'de de öleydi.O zmn blw yoktu ama.
EDİT: Az önce portakal verdim.Suyunu emip emip posasını attı.
Evt ya ne superdi degil mi? Ayni fikirdeyimÇok gećmis olsun insallah bu sefer son olur. Blw serüveninizde hayırlı afiyet sifa olsun. Ben hala karar veremedim ve blw dan biraz çekincem var ama bakalım daha bir ay var sizlerden cesaret toplarım belki.
Hadi ya cok kötüymüş ben hamilelik sürecinde o kadar mutluydumki her ay bu iskenceyi cekmicem diye. Tabi doğumda acısı çıktı o ayrı
canim ...benim kiza kan ilacini verirken şişenin kapağının catlak olduğunu görmeden ağzına damlatmaya çalışıyordum...yanlışlıkla catlak yerden agiz dolusu kan ilaci boşaldı...tabi ben kaldirana kadar çoğunu yuttu...bir aylik ilaci bir seferde verdim kuzuma..Demir takviyesi kullanan anneler bebeginize ilk verdiginizden sonra kakasında kan oldu mu? Ben dün esimin ısrarıyla iki damla icirdim ve aksamina kan vardı bağlantılı olabilirmi acaba? Birdaha vermedim zaten vermekde istemiyordum ve kan tekrarlamadı.
Kızlar bu aralar oğlum uyurken ağlamaya başlıyor ve uzun sürede susmuyor az önce yine kucagimda uyutuyodum birden başladı bağırıp ağlamaya niye oluyor acaba rüya görüyor desem ne goruyoda ağlıyor böyle anlamış değilim.
Demir takviyesi kullanan anneler bebeginize ilk verdiginizden sonra kakasında kan oldu mu? Ben dün esimin ısrarıyla iki damla icirdim ve aksamina kan vardı bağlantılı olabilirmi acaba? Birdaha vermedim zaten vermekde istemiyordum ve kan tekrarlamadı.
Maşallah Yaman Beye şifa olur inşallah
Ben ilkinden tam iki ay sonra oldum. Risk varsa test yap, ama emzirirken düzensiz olması normal. Hepimizde aynı tedirginlikKızlar bişey soracam regl oldum geçen ay bu ay gecikti normalde döngüm tam düzenli değildi ama bu şekilde ilkinden sonra ikinciyi bayağı beklemek normal mi test mi yapsam
Maşallah kuzuya insallah hep fazlasıni cıkarır ki zaten yumusak okdugu icin sorun olmaz herhalde dimi? Nasil pişiriyorsun peki? Giderken beni de al bana da anlatsinİnş.canım çok saol.Sorma ben de korkuyodum ve korka korka veriyorum hala ama şu anda öğürme refleksleri dilin ortasında sonra bizimki gibi küçük dilin oraya gidicek.Allah a şükür büyük alınca çıkardı şimdiye kadar.Allah a emanet ediyorum.
Ben de annem korkar ben işe başlıycam die yarı klasik gidelim dedim ama olmaz dedi.Anneni al gel ona da anlatiyim o zaman dedi:)
Ben 6. Aya kadar vermek istemiyordum çünku ben hamileliğimin son ayina kadar yasamadım. Doktor kesinlikle basla diyince esimde israr etti. Başka bir damla alıp denicem tekrar.Kanin sebebi baska olabilir demir takviyesi cok cok onemli muhakkak druna danis bu konuda
Ayy o anı düşnemiyorumm cok korkmuşsundur. Neyse ki birsey olmamış. 8 damla vermem gerekirken 2 damlada bunu gorünce bende korktugum icin başıma geldigini düsündüm.canim ...benim kiza kan ilacini verirken şişenin kapağının catlak olduğunu görmeden ağzına damlatmaya çalışıyordum...yanlışlıkla catlak yerden agiz dolusu kan ilaci boşaldı...tabi ben kaldirana kadar çoğunu yuttu...bir aylik ilaci bir seferde verdim kuzuma..
ama ona ragmen kakasında kan yada ona benzer bir sey görmedim...
BennnnSakarya’lı var mı burda :)
Acı yemedim dondurma yedim. Geçen süt ictiğimdede bir nokta kadar olmuştu. Ama doktor onemsememisti o zaman.FarahFarah acı bir şey yedin mi? Bi kere çok fazla acı biber yemiştim sanki o zaman da olmuştu bilmiyorum bağlantılı olabilir mi.
Bu ay 10 gün gecikmeli oldum ki 1. Ve 2. Neredeyse pespese olmuştu. Ama normal mi bilemem tabi baska bir belirti var mi?Kızlar bişey soracam regl oldum geçen ay bu ay gecikti normalde döngüm tam düzenli değildi ama bu şekilde ilkinden sonra ikinciyi bayağı beklemek normal mi test mi yapsam
Çok saol.Yok canım 2 kere bronşiyolit bi kere çok çok hafif zatürre geçirdi.Hepsinde ishal oldu.Yani alt solunum yolu enfeksiyonu ve ishalin bir arada olduğu tablo.Aslında olabilir yani seni nezle yapan onun tüm sistemlerini etkileyebilir.Balgamı da cıvık kakayla atabileceği için de vücut böyle bi reaksiyon gösterebiliyo dedi ama.Yine de tekrar olursa bi ter testi istiycek herhalde.Umarım bişe çıkmaz
2Aynen canım sinirleri kurtara kurtara kesiyormuş . İçim dayanmadı kesinlikle yaptıramam. İstanbulda da yapıyormuş bu yöntemi 3 katı pahalı dedi. Parası değil ki bebek yani 45 dk hiç duymadım üstelik genel anesteziyle. Neyse artık tatili bekliycez mecbur burda başka yapan yok çünkü.
Geçmiş olsun cnmSelamlar herkese
Uzun zamandır yazamadım çünkü bu dönemde çok hafif zatürre ve bronşiyolit atlattıkyine.İlaç, hava vs kullanmadan 4-5 günde kendiliğinden geçti Allahtan.Ve bunların ikisinde de ishal olduğu için bir daha bu şekilde bir tablo olursa farklı testler istiycem dedi.Taktık kafaya tabi.Kistik fibrozdan şüphelenmiş.Çok canımız sıkıldı topuk testi sonuçlarını falan araştırdık.Değerler düşük ama yine de diken üstündeyiz tabi.Şu anda yine nezle.Kakasında kan falan da oldu ishal olduğunda.Ama alerjiden şüphelenmem için daha ağır bi tablo olması gerekiodu dedi.Bade yi kreşten aldım.Ne olduğunu bi görelim die.Ama bu sefer de anneanneden bulaştı işte.Ben de hastayım bugün.İki çocukla çok zor.Bi de parka bile götüremiyorum korkudan.Delirdi artık çocuk haklı olarak.
2 hafta sonra işe başlıyorum .Süt stoğu yapmaya çalışıyorum bi de.Evin işi 2 çocuk süt sağ yemek yap derken 5 dk oturmuyorum.Çok yoruldum.Hem fiziken hem ruhen..
Bunların dışında 3 gündür blw yapıyoruz biz.Doktorumuz bi test yaptı.Gelişim özelliklerine göre.Tamam hazır 3 hafta tadım yapıyoruz dedi.O klasik blw listesi ve yöntemi gibi diil.3 gün tadım kuralı da yok.Öle bişe yok 3 gün gibi.Bişe olursa beni ara dedi:)Şimdiye kadar balkabağı havuç patates ve muz verdik mesela.Bana çok saçma gelen o listedeki elmayı buharda pişirmeyi sorucaktım.Ben sormadan o dedi ki o liste dr ların yaptığı bi liste diil.Sizin aileniz neyi nasıl yiyosa öle vericeksin ki sizin kültürünüze uyum sağlasın.9.10.aya kadar her yeniliğe açık olurlarmış.Sonra kendilerini kapatırlarmış.Bizim amacımız o zamana kadar tattırabildiğimiz kadar besin tanıtıp ilerde reddetmemesini sağlamak dedi.Mesela elmayı bütün halde bi ısırık alıp eline vericez.Muhtemelen evirip çevirio emicek sadece.Mandalina portakal da dilimleri ucundan ısırıp vericez.3 hafta sebze meyve.Sonra kahvaltı vericem dedi.Ne kadar çok tat koku doku duyumsarsa zekası da o oranda gelişicek der hep zaten.Bade'de de öleydi.O zmn blw yoktu ama.
EDİT: Az önce portakal verdim.Suyunu emip emip posasını attı.
İyi bari ya ihtimal her zaman var ama geç olunca korktum yine de olmadı hala bakalım bide sen sordun sanırım eskiden ağrım olurdu ilk gün bayağı bu sefer hiç anlamadım tabi bi seferle genelleme yapamam ama inşallah bitmiştir o ağrılarBen ilkinden tam iki ay sonra oldum. Risk varsa test yap, ama emzirirken düzensiz olması normal. Hepimizde aynı tedirginlik
Aynen canım vardır bi hayır bakalım :)Uzme canini demekki hayirlisi boyleymis elbet bir sekilde hallolur
Yok belirti ya sadece günü takip ediyorumMaşallah kuzuya insallah hep fazlasıni cıkarır ki zaten yumusak okdugu icin sorun olmaz herhalde dimi? Nasil pişiriyorsun peki? Giderken beni de al bana da anlatsinben doktorumla detaylı konusamadim cünkü suan hala doktor konusunda mutabakata varamadık esim beyle.
Ben 6. Aya kadar vermek istemiyordum çünku ben hamileliğimin son ayina kadar yasamadım. Doktor kesinlikle basla diyince esimde israr etti. Başka bir damla alıp denicem tekrar.
Ayy o anı düşnemiyorumm cok korkmuşsundur. Neyse ki birsey olmamış. 8 damla vermem gerekirken 2 damlada bunu gorünce bende korktugum icin başıma geldigini düsündüm.
Bennnn
Acı yemedim dondurma yedim. Geçen süt ictiğimdede bir nokta kadar olmuştu. Ama doktor onemsememisti o zaman.
Bu ay 10 gün gecikmeli oldum ki 1. Ve 2. Neredeyse pespese olmuştu. Ama normal mi bilemem tabi baska bir belirti var mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?