- 15 Ağustos 2013
- 518
- 440
- 53
Banada çok katı gibi geldi diyetisyen in kurallar ama bu şeker işi çıkınca bende korktum bişey söylemedim bakalım bu hafta kilo vermem lazım bu diyete göre vermezsem ne olacak merak ediyorum ki ben o kadar aman aman yemek ekmek falan yiyen biride değilim nasıl oldu bu iş anlamadımAma bisey soyleyeyim mi 13. Haftada 3 kg almistim bile bu ay sadece yarim kg aldim normal ayni yiyorum bir degisiklik yok.
Bence bunye ile alakali bir durum ben diyorum ki 2. Trimesterde alacagimi 1. Trimesterde aldim. Abur cuburdan uzak durmak lazimBanada çok katı gibi geldi diyetisyen in kurallar ama bu şeker işi çıkınca bende korktum bişey söylemedim bakalım bu hafta kilo vermem lazım bu diyete göre vermezsem ne olacak merak ediyorum ki ben o kadar aman aman yemek ekmek falan yiyen biride değilim nasıl oldu bu iş anlamadım
İşinin ehli bir dr yaparsa amniosentezde de sorun olmaz. Maddi durumuna gore karar vereceksin cnm sonucta 1 tup kan 2000 tl civari birsey ve bu testler birkac yildir var. Oncesinde hep amniosentez cvs yaptiriyormus insanlar. Hani illa birsey olur diye birsey yoksizin burda bahsettiğiniz pahalı testlerden önerdi. Amniosentez dikkatli yapıldığı zaman sıkıntı olmuyor dedi. Ben istemeyince durumun varsa tabi onları yaptır dedi. Riski yüksekse ama yine amniosenteze yönlendiriyorlar dedi.
Can'ım canını sıkma testlerin herzaman doğruluk payı olmuyor bıliyorsun Cenab-ı hakkın dediği olurKızlar dörtlü test sonucumu aldım. Dr riskin biraz yüksek dedi amniyosentez önerdi. 72/1 çıkmış sonucum. Çok moralim bozuk, Kafam karışık napıcağımı bilmiyorum..
Anladım ben canım ne oldugunu benimde canım çekti geçen ay hatta Türkiye'ye kadar arattik ama bulamadık demekki çıkmış afiyet olsun. Bence güzel fikir
Aynen bünye alıcıysa ne istersen yap alınır o kılo bencede. Normalde ben abur cubur hastası biriyim hamile olduğumdan beri cips falan yiyemedim hiç yemek desen yine öyle ekmeği normal hayatta da çok yiyen biri değilim ama nasıl olduysa alındı bu kilo tatlıya as erdim ama oturup da 1 tepsi baklava da yemedim yani herşeyi syledim diyetisyene kizimda nasıl olduğunu da anlattım kızım da gerçekten çok yedim ve çok aldım ama bunda o kadar yemedim yine alıyorum hayırlısı bakalım hakkımızda:))Bence bunye ile alakali bir durum ben diyorum ki 2. Trimesterde alacagimi 1. Trimesterde aldim. Abur cuburdan uzak durmak lazim
mucize gibi birşey o krem, yeğenimin yazın pişiği oldu ne sürdüysek düzelmedi, ağlıyordu artık bezi bağlayınca çocuk, ama mustelayı gece yatarken sürdük, sabaha hiç birşey kalmamıştı. hele ki yazın sıcağında çok faydalı olacak. ama dediğin gibi bildiğin göz altı kremi gibi minnacık mübarekMustela pisik kremi harika diyorlar ama cok kucucuk bir tupu dunya paraymiş bu sebeple her alt acmaya surulecek birsey degil ancak pişik olunca surulur diyorlar hemencecik geciriyormuş pisigi...
Bu daha kötü olmuşKizlar ne meyvasindan bahsediyorsaniz anlamadim. Tabi anlanadim da sansli miyim yooook zira tum yaz meyveleri gozumun onunden gecti acaba bu mu yok bu mu derken tek tek canim cekti.
Canım çok teşekkür ederim düşünmen yeter benim annem babam da mersinli değirmen deresi diye bi yer var ilk orda çıkıyormuş arattik ama ne yazıkki bu aralar çıkması lazımmış ama kg 600 800 TL arası şaka gibi gerçekten ben şoklardayım. O yüzden bencede stok yapmak mantıklı sonrakilere hamislerin eşlerine satmak özellikle kibrisa en son gelir :))Daha çıkmadı benim yediğimde acıydı bildiğin başka büyük mor olan türünün olmamış haliydi bence. İşini biliyor herkes. İstanblda büyük marketlerde varmş benm oldğm yerde de bi iki yerde var. Çok istersen seferber olur yollarız merak etme
Hangi marka mesela canım:)Hazır sütten daha fazla yarar alabilrsin. Yoğurt için aynı şeyi diyemem ama bilindik markaların hazır sütleri daha az ve daha kısa süre ısıl işleme maruz kaldıkları için ev sütlerinden daha kaliteli. Sade sütte katkı yok rahat olun.
doktorda var demiyorum sadece riskin biraz fazla çıkmış dedi. İçinin rahat etmesini istiyosan amniosentez yaptır dedi. ama düşük riski yokmu amniosentezde dedim istemem dedim. zaten tedavi yok sadece tanı için yapıyolar. O zaman risk almak istemem dedim. O 2000 tl lik testi önerdi. Onu düşünüyorum ama belki onu bile yaptırmıcam. çünkü Allah korusun öyle bişey olsa bile aldırmam sonuçta Rabbimin emaneti olur bana. ama böyle arafta kalmak da çok zormuş.. nasıl geçicek bu 5 ay bilmiyorumMAVI_BEYAZ benim ilk gebelikte üçlü testim riskli çıkmıştı
125/1 gibi
çok üzülmüştüm tabi,bir de bizim tedaviyle olunca amniyosentezi hiç düşünmedik bile
o şekilde geçirdim hamileliğimi
şimdi çokkk şükür sağlıklı bi kızımvar demem o ki bu testlerin yanılma payı çok fazla
gönlünü ferah tut
canını sıkıp hem kendini hem bebeği strese sokma canım, Allah büyük sağlıkla doğucak inşallah bütün bebeklerimizdoktorda var demiyorum sadece riskin biraz fazla çıkmış dedi. İçinin rahat etmesini istiyosan amniosentez yaptır dedi. ama düşük riski yokmu amniosentezde dedim istemem dedim. zaten tedavi yok sadece tanı için yapıyolar. O zaman risk almak istemem dedim. O 2000 tl lik testi önerdi. Onu düşünüyorum ama belki onu bile yaptırmıcam. çünkü Allah korusun öyle bişey olsa bile aldırmam sonuçta Rabbimin emaneti olur bana. ama böyle arafta kalmak da çok zormuş.. nasıl geçicek bu 5 ay bilmiyorum
Canım yaptirmayacaksan da canını sıkma. İçini ferah tut. Herkes bu testlerin sadece bi olasılık olduğunu, çoğu bebeğin sağlıklı doğduğunu söylüyordoktorda var demiyorum sadece riskin biraz fazla çıkmış dedi. İçinin rahat etmesini istiyosan amniosentez yaptır dedi. ama düşük riski yokmu amniosentezde dedim istemem dedim. zaten tedavi yok sadece tanı için yapıyolar. O zaman risk almak istemem dedim. O 2000 tl lik testi önerdi. Onu düşünüyorum ama belki onu bile yaptırmıcam. çünkü Allah korusun öyle bişey olsa bile aldırmam sonuçta Rabbimin emaneti olur bana. ama böyle arafta kalmak da çok zormuş.. nasıl geçicek bu 5 ay bilmiyorum
Canım ne olursa olsun kabulum diyorsan bence artik bu konu yokmus gibi davranmaya odaklan cunku 72 adette 1 bir oran sana cok buyuk ihtimal ile catmayacaktir. Sen muhtemelen 71 gebeden birisin bu sebeple geriye kalan 5 ayını bunu böyle dusunerek gecirmen kötü olur, bu arada bebek erkek miydi bu tur risk oranlari erkek bebeklerde daha yuksek cikiyor diye biliyorum. Sadece xy kromozomu tasimak bile risk oranini arttiriyor.doktorda var demiyorum sadece riskin biraz fazla çıkmış dedi. İçinin rahat etmesini istiyosan amniosentez yaptır dedi. ama düşük riski yokmu amniosentezde dedim istemem dedim. zaten tedavi yok sadece tanı için yapıyolar. O zaman risk almak istemem dedim. O 2000 tl lik testi önerdi. Onu düşünüyorum ama belki onu bile yaptırmıcam. çünkü Allah korusun öyle bişey olsa bile aldırmam sonuçta Rabbimin emaneti olur bana. ama böyle arafta kalmak da çok zormuş.. nasıl geçicek bu 5 ay bilmiyorum
Ben de senin gibiyim cabım daha cinsiyetini öğrenemedim ya üç hafta daha beklemem lazım öğrenmek için de Neyse sağlıklı olsun da geç öğrenelim ne yapalım ben de hiç bişey almadım dah ilk çocuğum iki ay sonra falan almaya başlamayı düşünüyorum emzik konusunda neden pişman oldun Can'ım faydaları neler ben de vermeyi düşünmüyordum yere düşüyor falan diye aydınlat biziMaşallah kızlar herkes birşeyler almaya başlamış ne kadar güzel. Bir ben mi kaldım ya cinsiyet ogrenmeyen. Belli olsun da ufak tefek alırım diyorum bende. Kız olursa çok seybalmam gibi. Bir iki yeni takım alırım. Erkek olursa mecbur alınır. Ama ben kızıma yenidpgan kıyafetlerin bir kısmını ortak renk almıştım. Onlari da giyer citcitlilar zaten genelde ortak renk aldm. Dünya kadar citcitlisi var kızımın. Ve en çok ben citcitli ve corabaa ihtiyac duymuştum yazlık çok şey almam gibi. Bir iki parça alırım kisliklara ağırlık veririm. Ve bu kez kesinlikle doğar doğmaz emzik vericem. Kararlıyım. Kizim da vermicem dedim vermek istedim kizim almadı. Çok zorlandığım oldu. Şimdi vericem ya. Yok zararlı falan diyorlar ama yok faydası daha cok
Hmm anladım cnm bende kızım da 30 kilo almıştım ama 1 1.5yıl snra gitmişti hepsi şimdide ona doğru gidiyordum sanki 8 haftadan 13 haftaya kadar 3 kilo almak fazla ne yazıkki sıkı diyet. Bencede dikkat et cnm sonra kolay verilmiyor o kilolar ve doğum için en önemlisi sancı süresi uzayabiliyor doğum zor gecebiliyor
İnşaAllah canım İnşaAllah hiç böyle bi sonuç beklemiyordum ama herşey bizim için... varıyla yoğuyla herşeyiyle o benim prensesim onu üzmek son isteyeceğim şey. Üzülmedim takmıyorum desem yalan söylemiş olurum ama onun için daha iyi olucam İnşaAllah..canını sıkıp hem kendini hem bebeği strese sokma canım, Allah büyük sağlıkla doğucak inşallah bütün bebeklerimiz,sen güzel şeyler düşün güzel olsun.
bu testler de yanılma payı var böyle riskli denen ve sağlıklı doğan çok bebek var ve senin de öyle olucak buna inan
Kız bebek canım. Aynen dediğin gibi yapmaya çalışıcam bütün ruhumla. Pozitif düşünmeye çalışıcam yoksa bu 5 ay geçmeyecek..Canım ne olursa olsun kabulum diyorsan bence artik bu konu yokmus gibi davranmaya odaklan cunku 72 adette 1 bir oran sana cok buyuk ihtimal ile catmayacaktir. Sen muhtemelen 71 gebeden birisin bu sebeple geriye kalan 5 ayını bunu böyle dusunerek gecirmen kötü olur, bu arada bebek erkek miydi bu tur risk oranlari erkek bebeklerde daha yuksek cikiyor diye biliyorum. Sadece xy kromozomu tasimak bile risk oranini arttiriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?