Ne güzel yazmişsiniz.. bende de ansksiyete başlangıcı var ve fibromiyalji hastasiyim çok geriliyorum bütün vücut ağrım psikolojime yansıyor... agrilarimdan açlıktan uykusuzluktan eşimin anlayişsizliğindan hepsinden Bebeğimi hissedemiyorum bile çoğu zaman unutuyorum... Kanamam yok ama sancım batmalarim oldu yemek yiyemedim aç kaldım.. ne bileyim nette de okuyunca erken doğum düşük tehlikesi olur diye iyice korktum.. şu bir kaç haftayi atlatsam biraz toparlanirim.. ama bu moral bozukluğu surat asikliği hiç gitmeyecek gibi yalnizim bir buçuk yıllık evliyim ve burda ailemden hiç kimse yok anlayişsiz bi kocam var maalesef..yok neden olsun ki, kanamanız vs olmadıktan sonra hiçbir şey olmamıştır. ama çocukların doğumdan sonraki yapılarını gerçekten etkiliyor hamilelik süreci. o yüzden çok da fazla dert etmemeye çalışın. gerçekten benim ilk hamileliğimi ne şartlar altında geçirdiğimi bilseniz belki de şimdiki sorunlarınız çok önemsiz görünürdü gözünüze... ben aylarca uyumadım. uyuduğumda da sayı sayarak (çekler, senetler vs) uyanıyordum. kendi sesime uyandığımı bilirim... her türlü ticari, ailevi, sosyal ve psikolojik problemin içine gömülmüş haldeydim. hatta şöyle söyleyeyim, hamile kaldığımı öğrendiğimde bir süredir terapiye gidiyordum ve iki ayrı ilaç kullanıyordum uyku ve anksiyete için. gebeliğin ilk altı haftasını onları kullanarak geçirmişim yani. üstelik yavaş yavaş bırakılması gereken ilaçlardı ve bir kerede kestim ben çocuğa zarar vermesin diye bütün etkilerini göze alıp. ama Allah yardım ediyor gerçekten. çok da güzel bir söz vardır. hayatım altüst oldu diye üzülme, belki de hayatının altı üstünden daha güzeldir diye... hakikaten öyle oldu... maddi anlamda çok şey kaybettim o dönemde, çok da yıprandım, ama maddi problemler tek tek çözüldükçe ve çocuğa bağlandıkça maneviyatım kuvvetlendi. bebek beni daha güçlü, daha iyi, kendini daha objektif analiz eden bi insana dönüştürdü... şimdi hamileliğimi düşündükçe çok üzülüyorum neden kendimi o kadar mahvettim diye... çünkü kızım da uyumayan bir kız. annem hala söyler, kendi huzursuzluğun çocuğa da geçti diye... Allahtan bedenen sağlıklıydım, belki de kendimi dinlemeye fırsatım olmadığı için, bulantı kusma ağrı sızı hiçbir şey yaşamadım... neyse, neticede şimdi de problemler yaşıyoruz tabi. ama hepsini askıya almaya çalışıyorum, bunu şu an çözemem, kenarda beklesin, şimdi zamanı değil diyorum... daha sakinim; elimden birşey gelmeyen şeyleri olduğu gibi kabul ediyorum... mutsuzluğu da mutluluk gibi, olduğu şekilde buyur ediyorum kısacası; çünkü ikisi de geçici :) ve olayların kişinin üzerindeki etkisi tamamen onu nasıl algıladığına bağlı... öğrendim ki , zihninizin kontrolünü sağlayamazsanız o sizi kontrol etmeye başlıyor :) o yüzden siz de elimde değil diye düşünmeyin, çünkü hayatta hiçbir şey değilse bile nasıl hissettiğimiz kesinlikle elimizde :)
Cnm bence icini ferah tut Rabbimin izniyle bisey olmaz garantisi yok bende ikili test yaptitmadim etrafimda cok hasta deyip saglikli dogan Allah ne derse o oluyr insallah hic birimiz oyle bisey yasamayizYanlış anlamam tabi ki ama insan başına gelmeden ne kadar yıkıcı birşey olduğunu tahmin bile edemiyor İnan. Benim içimde çığlık çığlığa bebeğin çok sağlıklı aptalca bir test yüzünden kendini boşa yıpratıyorsun diyo hayır öyle olsa nolur başın gözün üstüne diyor ama annelik hormonları olaylara mantıkla değil duygusal kere duygusal baktırıyor ... Rabbim kimseye korkusunu bile yaşatmasın.
Amin canım İnşaAllah hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza..
Ben 14. Haftaya girdim hala devam ediyor bulantı ve kusma
Ilacta fayda etmiyor
Ara ara serum alıyorum
Bu hafta kusma sayım azaldı ama bişey yiyemiyorum ki.
Vücut almıyor artik
3 aydır kusmaktan midem kabul etmiyor artık.
Mide bulantim azalınca bir lokma birsey yiyorum bu sefer iyice bulanmaya başlıyor midem. Alıştı ya kusmaya illa o midemde durmayacak kusacam.
Inşallah tez zamanda gecer hepimizin ki.
Çok zor sürekli yatıyorum
Ayakta dolanacak halim kalmadi.
Ne güzel yazmişsiniz.. bende de ansksiyete başlangıcı var ve fibromiyalji hastasiyim çok geriliyorum bütün vücut ağrım psikolojime yansıyor... agrilarimdan açlıktan uykusuzluktan eşimin anlayişsizliğindan hepsinden Bebeğimi hissedemiyorum bile çoğu zaman unutuyorum... Kanamam yok ama sancım batmalarim oldu yemek yiyemedim aç kaldım.. ne bileyim nette de okuyunca erken doğum düşük tehlikesi olur diye iyice korktum.. şu bir kaç haftayi atlatsam biraz toparlanirim.. ama bu moral bozukluğu surat asikliği hiç gitmeyecek gibi yalnizim bir buçuk yıllık evliyim ve burda ailemden hiç kimse yok anlayişsiz bi kocam var maalesef..
Bence hemen doktora git için rahatlasın. Progestan filan kullanıyomusun. Neden kaybetmiştin bebeğiniKizlar feci karın kalca ve bel agrisi sancim var. ne yapim bilemedim. kaklmaya korkuyorum. dr daha yeni gitmistim. acaba sabaha kadar bebek sallamaktanmi oluyo. daha öncede bu haftalarda Bebeğimi kaybetmistim hep o aklima geliyo. magnezyum ise yarar mi acaba
Burası bile yalnız hissettirmiyor insanı birsürü arkadaşımız derttaşımız oldu bakNe güzel yazmişsiniz.. bende de ansksiyete başlangıcı var ve fibromiyalji hastasiyim çok geriliyorum bütün vücut ağrım psikolojime yansıyor... agrilarimdan açlıktan uykusuzluktan eşimin anlayişsizliğindan hepsinden Bebeğimi hissedemiyorum bile çoğu zaman unutuyorum... Kanamam yok ama sancım batmalarim oldu yemek yiyemedim aç kaldım.. ne bileyim nette de okuyunca erken doğum düşük tehlikesi olur diye iyice korktum.. şu bir kaç haftayi atlatsam biraz toparlanirim.. ama bu moral bozukluğu surat asikliği hiç gitmeyecek gibi yalnizim bir buçuk yıllık evliyim ve burda ailemden hiç kimse yok anlayişsiz bi kocam var maalesef..
Kızlar son bir haftadır ben de çok halsizim 8saat gece uyuyorum ona rağmen tüm gün uyuklayarak geçiyor öok halsizim bişey yaoacak halim yok normal mi sizve
Bende de var aynı şey ya. Biraz dışarı çıkıp hava almak da iyi geliyor.Kızlar son bir haftadır ben de çok halsizim 8saat gece uyuyorum ona rağmen tüm gün uyuklayarak geçiyor öok halsizim bişey yaoacak halim yok normal mi sizve
Evet hala gecmedi yavalla aynı yeminle kolumu kaldıramıyorum halsizlikten aç aç dolaşıyorum yiyemiyorum yesem kusuyorum kokudan kusuyorum neden bizimkiler geçmediki artık acaba
Insallah fazla sürmez bana zaten kardesim falan bakiyo evde degilim geldim onlarin yanına sürekli yatiyorum bir is görecek halim yok. Esim evde yalnız garibimÇok etkiliyor gerçekten yemek yapmaya iş yapmaya dermanım kalmıyor. Her kalktığımda gözlerim kararıyor benim de. İnşallah hamileliğin sonuna kadar böyle sürmez. Bende yatmaktan sıkıldım
Haklısın insanin evladı olmayinca nasıl bir duygu bilmiyor insan... ama eminim ki dediğin gibi olacak bi dokunuşu herşeye bedel olacak... ya yeni evli olunca insan alişamiyor ki ilk güne göre tabiki çok değiştim zamanla daha çok alişacagim sanirim.... Allah razi olsun ya bide ben sikintilarimi çevremdekilere anlatabilen biri değilim burdan anlatmak dertleşmek farklı oluyor Allah razi olsun sıkılmadan uzun uzun yazdın yardımcı oldun... Allahim evlatlarini sana bağışlasin sağlık mutluluk versin...bebeiş doğunca yalnızlığınız bitecek :) insana en iyi dost onlar... ben hala bazen kızım anneymiş de ben bebekmişim gibi hissediyorum... onların bakışı, yüzünüze dokunuşu sarılışı vs... diğer herşeyden ve herkesten daha kıymetli... eşiniz anlayışsızsa görmezden gelin, tek başınıza olduğunuzu varsayın... beklentiye girip karşılık görmek yıpratıyorsa bırakın hiçbir şey beklemeyin ondan. evet eşler çok önemli, ama annenin gücü tek başına da yeter, doğurmaya da büyütmeye de... onlarsa biz olmadan bırakın dokuz ay taşımayı iki gün bile bakamazlar çocuğa.. öyle düşünüp kendinizle gurur duyun bence :)
Evet insanı cok yıpratıyor bu durum.İnşallah en kısa zamanda bulantı ve kusmalarımızın sonu gelir.Gerçekten insani çok yıpratıyor.
Allah Hepimizin yardımcısı olsun ve sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin.
Bende bugün kurana başladim hatim çıkarcam Allah im yardim etsin.. burasi gerçekten çok farkli ben normalde bir şey paylaşabilen biri degilim hep içimde yaşarım... ama Allah razı olsun en azından burda biraz içim açılıyor...kitapta okuyorum.. ders çalışmaya başladim bu şekilde düşünmeye çalışıcam bakalım hepsinde bi ağlama tutuyo... Allah im güzel günler göstersin kimsenin evine sıkıntı huzursuzluk düşürmesi inşallah Allah razı olsun....Burası bile yalnız hissettirmiyor insanı birsürü arkadaşımız derttaşımız oldu bakbiraz pozitif bakmaya bebeğine odaklanmaya çalış. Aile huzursuzluğunda çok zor biliyorum ama kitap oku sadece onun için önemsememeye gayret göster. Daha güçlü hissedeceğine eminim. Çocuğunu düşününce onun ömürlük psikolojisini ve kimbilir sadece kaç kez yaşayabileceğin gebelik sürecini eşin bile önemsiz gelebilir. Bu süreçte destek çok çok önemli ama olana ayak uydurup dua etmekten başka yapacak bişey yok. İnancını bilmiyorum ama dua ve kuran beni çok rahatlatıyor tavsiye ederim
Haklısın insanin evladı olmayinca nasıl bir duygu bilmiyor insan... ama eminim ki dediğin gibi olacak bi dokunuşu herşeye bedel olacak... ya yeni evli olunca insan alişamiyor ki ilk güne göre tabiki çok değiştim zamanla daha çok alişacagim sanirim.... Allah razi olsun ya bide ben sikintilarimi çevremdekilere anlatabilen biri değilim burdan anlatmak dertleşmek farklı oluyor Allah razi olsun sıkılmadan uzun uzun yazdın yardımcı oldun... Allahim evlatlarini sana bağışlasin sağlık mutluluk versin...
bir bakayım o gruba benMerhaba bende ssvd adayıyım arası 2.5 yıl olacak face ssvd grubu var üye olup araştırmanızı tavsiye ederim 13ay arayla bile ssvd yapan var. Hakkınızda hayırlısı olsun.
ilkinin sezeryan olması ikinci doğumu etkilemiyor. benim de sezeryan ama normali yine denicez. doktor da sakıncası yok dedi.
Alışiyor insan farkında olmadan ama çıkıyor işte bir şeyler benim bebeğim erkekamin, hepimize inşallah :) bizim de evlendiğimiz sene bebeğimiz oldu. zaten tanıştıktan 3-4 ay sonra evlendik. tam bir 'çok aşık' hali içindeydik :) ama yine de dediğiniz gibi yeni evli olunca zor oluyor adapte olmak. birbirimize mi alışalım, bebeğe mi alışalım, evliliğe mi vs vs... eşim beni tanıdığı müddetçe ya hamile ya bebekliydim yani :)))))) şimdi de napalım 40'ımızdan sonra rahat ederiz, gezeriz tozarız diyorum :))) erkekler daha zor alışıyor bir de tabi,,, biz taşırken başlıyoruz anneliğe, onlar doğduktan sonra... hatta doğduktan da epey sonra :))) sizin kız mı oluyor erkek mi bu arada?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?