Ay da 1 gitmek lazim 30 dan sonra 2 haftada bir son ay her hafta ayrintili da 20 ve 24 arasi oluyor.kızlar benim surekli gittigim bir doktor yok...devlet hastanesine gidiyorum...yani su tarihte kontrole gel diyen yok...şimdi 20. haftadami ayrintili ultrason...gitmisken test icin gideyim...ondan sonrada artik dogum icin giderim insallah hastaneye...
ikiz yok sanırım aramızda dimi :))Kızlar konumuza anketimiz eklendi :) hicbiseyden geri kalmayalim degil mi?
Deneyimli annenin hali başka oluyor :) ben 32 den sonra 2 haftada bir son ay her hafta diye biliyordum. O aylara gelemedigimden...bir de 32. haftada ayrıntılıya girmiştik diye hatırlıyorum ben. 20. haftaya kadar da dörtlü test... yalnız 32. haftadan sonra her hafta gitmeniz gerek NST için. doğuma kadar gitmemezlik yapmayın yani :)
Henuz yok ama sonradan gelenler olabilirikiz yok sanırım aramızda dimi :))
Yeni bebek gelince tekrar emmek isteyebiliyorlar kıskanıp... Allah kolaylik versin.evet canm düşünüyorum bende, zor oluyor artık bazen yemek yemiyor memeye saldırıyor,uykusu geliyor memeye, sinirleniyor memeye,dışardayken haftasonu hiç aklına gelmiyor ama uykusu varsa mutlaka memede uyuyor memesiz uyutmaya çalışıyorum ama kıyamet kopuyor,onu memede huzurlu görmek çok güzel ama artık bıraktırma zamanımız geldi
Paylasim icin tesekkurler ama bir konu kafami kurcaladi once sutten kesilmeli sonra wc aliskanligi verililir demiş..biz de bebekler e 1.5 yasindan sonra gunduz bez baglanmaz 2 yasindan itibaren de geceleri de baglanmaz hepimiz öyle buyuduk yani... ama ben 2 yasina kadar emzirmek istiyorum ama wc aliskanligini da 1.5 dan itibaren...Sütten Kesme Süreci Nasıl Olmalı?
Sütten kesme, yataktan ayrılma ve tuvalet alışkanlığı edindirmenin bir sırası vardır.
Bu üçleme, önce sütten kesme ile başlamalıdır. Zira çocuk sütten kesilirken kendini emniyetsiz hisseder. İki yıl boyunca açlık ihtiyacını giderdiği kaynaktan ayrılmak zordur.
Birçok anne, çocuğunun özellikle son dönemlerdeki emme yoğunluğuna bakarak “Benden nasıl ayrılacak?” diye kaygıya kapılır. Bu tedirginlik zaman zaman anneleri yanlış yollara sevk eder.
Bazıları sütten kesmek için çocuğu terk eder ya da göğsüne pamuk koyup salça sürer. Bu davranışların tamamı çok yanlıştır.
Çocuk iki yıl boyunca bağlandığı anne göğsünden tiksindirilerek koparılmamalı, ona ayrılık travması yaşatılmamalıdır. Aksi hâlde çocukta agresiflik, huzursuzluk, güvensizlik oluşur, anneyle kurulmuş güven bağı zarar görür.
Hâlbuki sütten kesme süreci oldukça kolay atlatılabilir. Zira bu aşamada annelerin en büyük yardımcısı zaten çocuğun kendisidir.
Daha önce de bahsettiğimiz gibi yirmi dördüncü ayın sonunda emme refleksi yavaş yavaş kaybolur. Çocuk ise tam tersine anneyi daha çok emmek ister. Çünkü artık doymuyordur, kendi gücüyle anne sütünü almaya çalışırken de çok yorulur ve sinirlenir. Anne buradaki sinyali iyi algılamalı, artık emzirme dönemini sonlandırması gerektiğini bilmelidir.
Bazen emzirme döneminin bitimi otuzuncu aya kadar sarkabilir. Altı ay kadar annelere bekleme süresi de verilmiştir. Kimi bebekler 1-2 haftada kimileri de 3-4 haftada anne sütünü bırakır. Zaman diliminin farklılığı emzirme döneminde annenin çocuğuna kendisini ne kadar verebildiğiyle alakalıdır.
Unutulmamalıdır ki otuz ayı doldurduğu hâlde anne sütü içmeye devam eden çocuk artık annesinden ne güven alıyor ne de besin ihtiyacını karşılıyordur. Onunki sadece alışkanlıktır.
Çocuklar sütten kesilirken anne-çocuk bağına zarar vermemek için kademeli bırakma yöntemi tercih edilmelidir.
İzlenmesi gereken yol ise şöyledir; öncelikle anne hangi periyotta emzirdiğine bakmalı, gece ve gündüz diye zaman dilimlerini ikiye ayırmalıdır.
Gündüz emzirme sıklığı ne ise önce bunu yarı yarıya azaltmalıdır. Ancak çocuk her zamanki süt içme saati geldiğinde anneye yönelir, ağlar, süt ister. Anne bu esnada evladına göğsünü değil kendisini vermelidir. Çocuğuyla yakın temas içinde olmalı, onunla bütünleşmeli, kaygılanmamalı, doğal şekilde “Süt gelsin ondan sonra vereyim” diyerek sonraki emme saatini çocuğa hatırlatmalıdır.
Söz verdiği vakit geldiğinde çocuk istemese, aklına gelmese dahi anne “Gel oğlum/kızım artık süt geldi, içebilirsin” diyerek çocuğun güven duygusunu artırmalıdır.
Bir hafta böyle devam ettikten sonra ikinci hafta emzirme aralıkları iki saat daha artırılmalıdır. (Bağlanma konusunda çocukta sorun varsa ya da geçmiş dönemde yaşanmış ciddi problemler mevcutsa süt verme aralıkları üç saat de yapılabilir)
Yedi günün ardından emme aralıklarına iki saat daha eklenmelidir. Zamanla çocuk bir sabah bir de akşam yatarken anne sütü alacak duruma gelir.
Bu periyoda çocuk alışınca sabahki emzirme saati de bırakılmalıdır.
Akşamları bir hafta daha anne sütü, geceleri ise bebeğin her bir uyanışında sırayla devam sütü, su ve anne göğsü verilmelidir.
Son aşamada ise anne sütü sadece gece uykuya dalarken tercih edilmelidir.
Birkaç hafta sonra ise o da bırakılmalıdır.
Çalışan anneler ise aynı şekilde gece periyoduna uyarak çocuklarını sütten kesmelidir.
Yalnız bu süreçte anne-çocuk bağlanması zarar görmemelidir.
Çocuk emme döneminin sonlandırılması esnasında güvensizlik yaşar. Güven, sevgi ihtiyacını karşıladığı anne göğsünden ayrılmak çocuğu üzer ve onda birtakım davranış değişikliklerine yol açar. Bu durum anneyi tedirgin etmemeli, bu duygusal farklılığı anne anlayışla karşılamalı, çocuğa manevi destek vermelidir.
Çocuğun akşamları hâlâ anne ile yatması duygusal ihtiyacını büyük oranda karşılayacaktır.
Canım o büyük travel sistemlerden alma İnan çok kullanışsız oğlumda o hatayı yaptım dünya para verdim sonra başkasına verip 8 ay dan sonra bastona geçtik bana en mantıklı araba chicco Lite way ve chicco trio modeli geldi sonrasında baston oluyor bir incele istersenben de şuan bir şey almıyorum. hediye alanlar var. mobilyalar geldikten sonra ne var ne yok göreyim ondan sonra eksikleri alırız. evet malesef dövize endeksli olduğundan her geçen gün yükseliyor fiyatlarıbiz de bebek arabası bakıyoruz ama hala karar veremedik çok pahalılar. arabamız yok, düzgün bişey alalım kolay katlansın tek başıma zorlanmayayım çift taraflı kullanılsın o da olsun bu da olsun derken epey yükseliyor fiyatlar. bir yandan da diyorum iyi bir şeye para yatırmasak mı ileride nasılsa bastona geçiliyor. sahi bastona ne zaman geçiliyor ? :)
Maclaren techno ya bak travellerdan ucuz ama emsallerinin pahallisi fakat soyle bir durum var hem travel sistem gibi konforlu hem de baston puset yani 4 yasa kadar tepe tepe kullan. Bebek arabasi cok onemli birsey cok uzun sureli kullaniliyor.ben de şuan bir şey almıyorum. hediye alanlar var. mobilyalar geldikten sonra ne var ne yok göreyim ondan sonra eksikleri alırız. evet malesef dövize endeksli olduğundan her geçen gün yükseliyor fiyatlarıbiz de bebek arabası bakıyoruz ama hala karar veremedik çok pahalılar. arabamız yok, düzgün bişey alalım kolay katlansın tek başıma zorlanmayayım çift taraflı kullanılsın o da olsun bu da olsun derken epey yükseliyor fiyatlar. bir yandan da diyorum iyi bir şeye para yatırmasak mı ileride nasılsa bastona geçiliyor. sahi bastona ne zaman geçiliyor ? :)
Mamaroo guzel diyorlar da cooook pahalliGazlı bebek konusu geçmiş de... Şu titreşimli anakucaklari gazlı bebeklere çok iyi geliyormuş diyorlar. Doğru mu acaba? Kullanan var mı?
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin insallah. Oglusun hayırlı olsunBugün doktora gittik 2. Oğlumuz geliyormuş. Kız demesini bekledim ama nasip değilmiş. Ense kalınlığı güzel çıktı. Herşey yolunda şükür.
Herkes iyidir umarım vakit ayırdıkça takip etmeye çalışıyorum sizleri.
Galiba bişey yiyemediğim için oluyo şu bulantılar bi gitsin o zaman geçer inşallahbenim normal tansiyonum o düzeyde hep. sizin de sık sık ara öğün almanız iyi olur; ayran zaten klasik... bir de kuruyemiş bulundurun yanınızda, düştüğünü hissettikçe atıştırın...
Teşekkür ederim canım. Amin.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin insallah. Oglusun hayırlı olsun
Ayran hiç icemiyorum çok midem bulaniyor canimtuzlu yediğin halde çıkmıyorsa sanırım yapıcak pek bişey yok canm ,tuzsuz ayran içildiğinde dengeliyor diye duymuştum ama bilmiyorum dene istersen
Doktora soracam bi gittigimde genelde düsük oluyormuş bu aylarda çok halsizlik yapıyo bideKiminin hamilelikte sürekli böyle oluyor canm. Ne yapsan da gecmeyebilir. Dr a danismakta fayda var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?