Aynen bend molfixini kullandim pamuklanma felanda yapmiyodu kullan at cok kullanisliCanım ben kizimda alt açma olarak can bebenin alt açmasını kullaniyordum daha pratik oluyordu pislendigi zaman at gitsin yıkama derdi yok
Allah yardimcisi olsun suni sanciyla dogum zor gercekten.. sonradan gordum hayirli olsun bebisinizKızlar kardeşimin eşini akşam hastaneye yaptırdılar suni sancı verdiler şimdi aradım daha olmamış doğum dua edin bir avazda sağlıkla alsın oglusunu kucagina
Bu konuda hala karar vermiş değilim ama kullanan herkes çok memnun bu şekilde:) Ben de acaba hep odası ayrı mı olsun yoksa yatak odamızda mi uyutalım bebeği ikilemindeyim. Bos bir odamiz var cunku su anda camasir odasi olarak kullaniyoruz. Yani evimiz de musait. Kimileri odasına alışsın diyor kimileri de doğal annelik(yanında yatirma) öneriyor. Kafam çok karışık. Siz tecrübeli annelerin bu konudaki görüşlerini merak ediyorum açıkçası.
Çok sagol ya ,bende zamanla düzeleceğini umuyorum... biraz dikkat biraz sabır artık :) 25 Mart'ta randevum var ,bekliyorum güzel haberleri.benim de plesanta biraz önde, aşağıda yani. Önce netten çok araştırma yaptım depresyona girdim ama doktorum bu haftalarda plasenta previa tanısı koyulmadığını büyük bi ihtimalle onun yukarı toplanacağını söyledi. abartmadan bi tık daha fazla dinlenmemi ve hareketlerime dikkat etmemi söyledi. Bi balon gibi düşün rahmini balon şiştikçe bir yerine yapışan bişey olsa aynı yerde kalır mı diye de örnek verdi. Hiç kafana takma. Herşey çok güzel olacak :):)
Evet sanırım bebeğin mizacı çok önemli bu konuda. İki iş yapmak zoruma gidiyor. Şimdi oda yaparım uyumaz filan diye :)) Ya bu bebek işi ne zormuş resmen çok bilinmeyenli diferansiyel denklem gibiler yaramazlar. Heralde icgudulerimiz de olmasa pert oluruz. Cevabın için teşekkür ederim ya. Sizler sayesinde bayaaaa şey öğreniyoruz.İnan buna şimdiden karar vermen çok zor. Çünkü o tamamen bebeğin durumuna bağlı. Oda yaparsın yıllarca o yatağa yatıramazsın. Oda yapmazsın yanımda olsun rahat olsun sık sık kalkar dersin. Tam bir melek olur sen uyandırır doyurursun. Ama sana tavsiyem yerinde varsa odasını yapabilirsin. Ama ilk bir yıl ben aynı oda da olmadan yanayım. Her türlü daha rahat olacaktır. Sonra bebeğinin durumuna göre ayırabilirsin. Yazdıklarım kendimden ve etrafımdaki örneklerden tecrübeyle sabittir:)
Bir evin yapim maliyetini duysaniz bu muteahitllere kufredersiniz onlara maliyeti 100 150 bin civari o da en en luksu tabi bir de arsa parasi biniyor uzerine ama esas sorun istanbul un rantlaştirılmasi... resmen topraga veriyoruz parayi eve degil. Muteahhit cok müsterim oldu bir cogunun oyle tuhaf bakis acilari var ki... bir tanesi bana soyle demisti mimar hanim en ucuzundan kullanalim kagittan olsun kapi gorunuste kapi mi kapi kagittan olsun mutfak gorunurde mutfak mi mutfak kalitesi onemlu degil albenili dursun zaten anlamiyorlar... ozellikle apartman yapanlar olaya boyle bakiyor maalesef.
Cocugun da kendini ozel hissedebilecegi, kendine ait bir dünyasi olması gerek diyorsunuz yani. :) Ben de böyle düşünüyorum aslında.Benim aklıma en yatan çocuğun 2 yaşına kadar uykuya dalarken anneyle temas halinde olmasıydı. Tabi o durumda yorgunluktan anne de uyuyor :) o da bi süre sonra ister istemez annede de bebekte de bağımlılık yaratıyor.. yalnız kızımın hep bizim odamızda da kendi odasında da kendi yatağı vardı. Misal uyuttuktan sonra kendim kalkıyorsam yatağına koyuyordum uyanınca tekrar alıyordum, gündüz uyursa (nadir de olsa :) kendi yatağında uyuyordu vs.. yani yalnız yatabiliyor ama uyanınca tekrar beni istiyor :) ben yanındaysam hemen dalıyor, göremezse uykusu açıldığı için tekrar uğraşmak gerekiyor uyusun diye... yalnız bir yaşından beri uyanık olduğu zamanın neredeyse tümünü odasında geçiriyor. Orası ona ait bir dünya, istediği kadar dağıtabilir, duvarlarını boyayabilir (silerken de beraber sildiğimiz için bir süre sonra boyamayı bıraktı zaten) , yalnız kalmak istediğinde kalabilir, TV izlemiyor ama DVD lerini izlemesi için kendine ait televizyonu var, masası vs.. haliyle hem özgür alanı oluyor hem de evin diğer bölümleri dağılmıyor. O yüzden imkan varsa yapın özel oda. Çamaşırlar her yerde kurur nasıl olsa :)
Cocugun da kendini ozel hissedebilecegi, kendine ait bir dünyasi olması gerek diyorsunuz yani. :) Ben de böyle düşünüyorum aslında.
Yalnız 2 yaş çok uzun bir süre değil mi? Hiç aklım almıyor o kadar uzun süre yanımizda uyutmayı. Belki de doğunca dibimden ayırmak istemeyeceğim ama :)))
Hayırlı olsunnnn. Allah sağlıkla kucağına versin insallahOğlumuz oluyorrrrrr
Geçenlerde bir video izledim "bebeğim olduğunda asla yapmayacağım dediğim şeyler" diye:Aynen öyle oldu benim; dün salonda uyumuşuz mesela babasını beklerken. Terlemesin diye yanımdan aldı çocuğu, ben biraz daha uyudum. Bi uyandım yanımda yok, unutmuşum aldığını; nefesim daraldı bir an, nasıl bir "yokluk" hissettim anlatamam. Ben sallanan yatak bile almamıştım sözde disiplinli yetiştiricem diye ama doğunca öyle olmadı :) her konuda düzenli bir hayatımız var, oyunları gezmesi tozması, sosyal etkinlikleri, beslenmesi vs; ama uyku konusunda bütün tavsiyeleri aştık malesef
Gerçekten çok doğru söylemişsin talep arttıkça fiyatlr yükseliyor ve gerçekten şuanda bebek arabaları statü göstergesi durumunda . Elimizden geldiğince çocuğumuzun güvenliği ve konforunu sağladıktan sonra makul fiyatlarda tutmalıyız alışverişimizi . Almaya gücümüz var çok şükür ama dünyaya da katkımız olmalı :)
önlük kaç tane lazım diye soran bir arkadaş vardı. Ben 7 aylık olana kadar hiç kullanmadım neredeyse çünkü hiç mama yedirmedim. Ek gıdaya geçişte kullandım o da çok az. Beni daraltıyo o görüntü çocuğum da çok çıkartan kusan bi çocuk olmadığı için lazım olmadı. Üstünü değiştirmeye razıydım ben boynunda fazladan bir bezdense:) Zaten ilk çocukta bir heves bir güç geliyo insana. Bide o kadar aldık ettik kıyafetleri. hepsni giysin giysin yıkayalım eskitsin diğmi :) Emdikten sonra kusma vakası çok olursa çok lazım olabilir. Bebekten bebeğe değişir yani.
Satma fikri kesinlikle çok mantıklı özellikle büyük ve temiz eşyaları tertemiz ürünleri piyasada dolaştırmak da en azından payımıza düşeni yapmak oluyor bir yerdekesinlikle.. benim çok beğendiğim bir iki tane daha vardı mesela, baktım biraz zorlasam alıcak eşim, o yüzden kendimi de onu da ayartmamak için bi an önce aldım gitti :)) çünkü binsin binsin en arabayı seven çocuk bile max 2-3 sene binicek. bir çocuk daha düşünmediğimiz için hiç mantıklı olmuyor.. başka bir ihtiyacını daha alırız aradaki farka dedim.. yine ucuz olmadı tabi ama dediğiniz gibi imkanımız olduğu kadar güvenlik ve konforunu da düşünmek zorundayız. o da kendi çocuklarımıza borcumuz tabi :) bir de ben satıyorum sonradan yarı fiyatına, zaten tertemiz kullanıyoruz herşeyi; en azından biri daha uyguna faydalanmış oluyo temiz temiz... daha uygun şeyleri de satmaya değmez diye fazla eskimeden dağıttım hep. ama bi arkadaşım yeni ihtiyaçlarını almak için onları bile sattı. 100 parça kıyafet şu kadar , 10 oyuncak bu kadar diye fiyat belirleyip :)
Benim hayalim de izmir e yerleşmek kışlari izmir yazları bodrum. Aslinda iyi bir arastirmayla istanbulda tek konut yerine ikisi halledilebilir. Esas sorun yeni bir cevre yeni bir iş hayati... bastan cevre edinmek lazim ama o da onemli degil tedbili mekanda ferahlik vardir derler istanbulda 1 randevuya yetismek icin 2 saat önceden cikmak gerekiyor bazen o bile yetmiyor... ben de isinden pisinden trafiginden bıktım insallah gonlumuzce olsunTahmin ediyorum. Bizim yazlıklarımızı hep babam kendi yaptırdı mesela, herzaman öyle der o da, evi nereye yaparsan yap en ucuzuyla en lüksünün arasındaki metrekare farkı evlerin arasındaki fiyat kadar diildir, müteahhitlerin çakallığı diye.. şimdi yeni bi yer yapıyor mesela, her malzemeyi kendi seçerek vs, iki katlı kocaman bir yer olduğu halde bahçe duvarı şusu busuyla taş çatlasın 600-700'e gelicek. Herşeyi de alttan ısıtmasına kadar en lüksünden hesapladığı halde.. ama istanbulda olsa 5-6 milyona anca alınır öyle bir ev. O yüzden benim de aklımda burada orta derecede bi hayat yerine, istanbul dışında en azından manen daha lüks ve temiz bir hayat yaşamak var.. arbedesiz, trafiksiz, gürültüsüz patırtısız.. yurtdışına cesaret edemedim, bundan sonra da torunlarını koparamam büyüklerden; ama 5-6 sene sonra en azından kış için şehirdışına taşınıp çocuklarımızı da fıtratlarına daha uygun bir yerde büyütmek istiyorum. Çünkü insanoğlunun fıtratı aslında toprağa yakın yaşamak, oysa hayatlarımız gittikçe yerden daha yükseğe taşınıyor. Doğadan uzaklaştıkça kendi tabiatımızdan da uzaklaşıyoruz.. istanbulda da sarıyerde vs var o tarz köyümsü siteler ama fiyatlar bizi çok aşıyor... oysa bodruma bakıyorum, kaşa bakıyorum.. muhteşem havuzku villalar buradaki normal bir daire fiyatı şu anvazgeçemediğimiz bu büyükşehirler aslında özümüzü kemiriyor, hiçbir şey yapmadan gidip şehrin bir noktasında sadece otursanız bile bi saat sonra bütün duyu organlarınızın yorulduğunu farkedersiniz; çünkü taşıyabileceğimizden fazlasına maruz kalıyoruz buralarda malesef
Geçenlerde bir video izledim "bebeğim olduğunda asla yapmayacağım dediğim şeyler" diye:
Siz anlatınca aklıma geldi. Siz de yapmayacagim dediginiz seyleri yapmisiniz. Demek ki anneliğin doğasında bu var :)) Bu da bir tecrübe aslında.
hayırlı olsun canım oğlunuzzOğlumuz oluyorrrrrr
insallah oyle bir sey yapmazlar..kizindayken hem raporum baslamisti...hemde calismaya devam etmek zorunda kalmistim...tabi maasta aldim bir yandan...9 . ayin icindeykende isleri dustukce cagirdilar...kizim 50 gunluktu tekrar ise basladim...zaten biz raporlu iken onlar bizim sigortamızı yatırmıyorki tamamen devlette oluyoruz ama işte raporunu almadan sigortan olmazsa alamıyosun sanırım ama oda haksızlık keserlermi sence rapor alana kadar çalışcam zaten desen.bizimkilerde yeni eleman aramaya başladılar beni erken göndermeseler bari.
Canm zaten ister istemez iki yasa kadar nerdeyse mecbur yatıyor. Gece kalk emzirme yat zor geliyor insana. Ben 1.5 yaşında ayırdım ama odada gurultumuzden kalktığı için ayırmak zorundakaldim. Uykuları daha kaliteli olmuştu şükür. Ama geçen gece besigini yanımıza aldık özlediğini farkettim. Evlat doğduktan sonra ezberler bozuluyor İnAnın. Bende sallamam dedim. Bir dönem salladm. Emzik vermem dedim kaç emzik denedim..Çocuk zaten sizi yönlendirecek emin olunCocugun da kendini ozel hissedebilecegi, kendine ait bir dünyasi olması gerek diyorsunuz yani. :) Ben de böyle düşünüyorum aslında.
Yalnız 2 yaş çok uzun bir süre değil mi? Hiç aklım almıyor o kadar uzun süre yanımizda uyutmayı. Belki de doğunca dibimden ayırmak istemeyeceğim ama :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?