2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Kızlar kardeşimin eşini akşam hastaneye yaptırdılar suni sancı verdiler şimdi aradım daha olmamış doğum dua edin bir avazda sağlıkla alsın oglusunu kucagina
Allah yardimcisi olsun suni sanciyla dogum zor gercekten.. sonradan gordum hayirli olsun bebisiniz

Benim aklıma en yatan çocuğun 2 yaşına kadar uykuya dalarken anneyle temas halinde olmasıydı. Tabi o durumda yorgunluktan anne de uyuyor :) o da bi süre sonra ister istemez annede de bebekte de bağımlılık yaratıyor.. yalnız kızımın hep bizim odamızda da kendi odasında da kendi yatağı vardı. Misal uyuttuktan sonra kendim kalkıyorsam yatağına koyuyordum uyanınca tekrar alıyordum, gündüz uyursa (nadir de olsa :) kendi yatağında uyuyordu vs.. yani yalnız yatabiliyor ama uyanınca tekrar beni istiyor :) ben yanındaysam hemen dalıyor, göremezse uykusu açıldığı için tekrar uğraşmak gerekiyor uyusun diye... yalnız bir yaşından beri uyanık olduğu zamanın neredeyse tümünü odasında geçiriyor. Orası ona ait bir dünya, istediği kadar dağıtabilir, duvarlarını boyayabilir (silerken de beraber sildiğimiz için bir süre sonra boyamayı bıraktı zaten) , yalnız kalmak istediğinde kalabilir, TV izlemiyor ama DVD lerini izlemesi için kendine ait televizyonu var, masası vs.. haliyle hem özgür alanı oluyor hem de evin diğer bölümleri dağılmıyor. O yüzden imkan varsa yapın özel oda. Çamaşırlar her yerde kurur nasıl olsa :)

Eklentiler

• IMG_1399.webp
    25,3 KB · Görüntüleme: 76
Çok sagol ya ,bende zamanla düzeleceğini umuyorum... biraz dikkat biraz sabır artık :) 25 Mart'ta randevum var ,bekliyorum güzel haberleri.
Insallah seninde çıkar yukarı... Saglıkla kucagımıza alırız...

Evet sanırım bebeğin mizacı çok önemli bu konuda. İki iş yapmak zoruma gidiyor. Şimdi oda yaparım uyumaz filan diye :)) Ya bu bebek işi ne zormuş resmen çok bilinmeyenli diferansiyel denklem gibiler yaramazlar. Heralde icgudulerimiz de olmasa pert oluruz. Cevabın için teşekkür ederim ya. Sizler sayesinde bayaaaa şey öğreniyoruz.

Tahmin ediyorum. Bizim yazlıklarımızı hep babam kendi yaptırdı mesela, herzaman öyle der o da, evi nereye yaparsan yap en ucuzuyla en lüksünün arasındaki metrekare farkı evlerin arasındaki fiyat kadar diildir, müteahhitlerin çakallığı diye.. şimdi yeni bi yer yapıyor mesela, her malzemeyi kendi seçerek vs, iki katlı kocaman bir yer olduğu halde bahçe duvarı şusu busuyla taş çatlasın 600-700'e gelicek. Herşeyi de alttan ısıtmasına kadar en lüksünden hesapladığı halde.. ama istanbulda olsa 5-6 milyona anca alınır öyle bir ev. O yüzden benim de aklımda burada orta derecede bi hayat yerine, istanbul dışında en azından manen daha lüks ve temiz bir hayat yaşamak var.. arbedesiz, trafiksiz, gürültüsüz patırtısız.. yurtdışına cesaret edemedim, bundan sonra da torunlarını koparamam büyüklerden; ama 5-6 sene sonra en azından kış için şehirdışına taşınıp çocuklarımızı da fıtratlarına daha uygun bir yerde büyütmek istiyorum. Çünkü insanoğlunun fıtratı aslında toprağa yakın yaşamak, oysa hayatlarımız gittikçe yerden daha yükseğe taşınıyor. Doğadan uzaklaştıkça kendi tabiatımızdan da uzaklaşıyoruz.. istanbulda da sarıyerde vs var o tarz köyümsü siteler ama fiyatlar bizi çok aşıyor... oysa bodruma bakıyorum, kaşa bakıyorum.. muhteşem havuzku villalar buradaki normal bir daire fiyatı şu an vazgeçemediğimiz bu büyükşehirler aslında özümüzü kemiriyor, hiçbir şey yapmadan gidip şehrin bir noktasında sadece otursanız bile bi saat sonra bütün duyu organlarınızın yorulduğunu farkedersiniz; çünkü taşıyabileceğimizden fazlasına maruz kalıyoruz buralarda malesef

Cocugun da kendini ozel hissedebilecegi, kendine ait bir dünyasi olması gerek diyorsunuz yani. :) Ben de böyle düşünüyorum aslında.

Yalnız 2 yaş çok uzun bir süre değil mi? Hiç aklım almıyor o kadar uzun süre yanımizda uyutmayı. Belki de doğunca dibimden ayırmak istemeyeceğim ama :)))

Aynen öyle oldu benim; dün salonda uyumuşuz mesela babasını beklerken. Terlemesin diye yanımdan aldı çocuğu, ben biraz daha uyudum. Bi uyandım yanımda yok, unutmuşum aldığını; nefesim daraldı bir an, nasıl bir "yokluk" hissettim anlatamam. Ben sallanan yatak bile almamıştım sözde disiplinli yetiştiricem diye ama doğunca öyle olmadı :) her konuda düzenli bir hayatımız var, oyunları gezmesi tozması, sosyal etkinlikleri, beslenmesi vs; ama uyku konusunda bütün tavsiyeleri aştık malesef

Geçenlerde bir video izledim "bebeğim olduğunda asla yapmayacağım dediğim şeyler" diye:
Siz anlatınca aklıma geldi. Siz de yapmayacagim dediginiz seyleri yapmisiniz. Demek ki anneliğin doğasında bu var :)) Bu da bir tecrübe aslında.

kesinlikle.. benim çok beğendiğim bir iki tane daha vardı mesela, baktım biraz zorlasam alıcak eşim, o yüzden kendimi de onu da ayartmamak için bi an önce aldım gitti :)) çünkü binsin binsin en arabayı seven çocuk bile max 2-3 sene binicek. bir çocuk daha düşünmediğimiz için hiç mantıklı olmuyor.. başka bir ihtiyacını daha alırız aradaki farka dedim.. yine ucuz olmadı tabi ama dediğiniz gibi imkanımız olduğu kadar güvenlik ve konforunu da düşünmek zorundayız. o da kendi çocuklarımıza borcumuz tabi :) bir de ben satıyorum sonradan yarı fiyatına, zaten tertemiz kullanıyoruz herşeyi; en azından biri daha uyguna faydalanmış oluyo temiz temiz... daha uygun şeyleri de satmaya değmez diye fazla eskimeden dağıttım hep. ama bi arkadaşım yeni ihtiyaçlarını almak için onları bile sattı. 100 parça kıyafet şu kadar , 10 oyuncak bu kadar diye fiyat belirleyip :)

bn de kullanmadım fazla annemin ısrarına rağmen. zaten biraz hareketlenince kendi de hiç istemedi bebiş... kusma huyu yoktu, dökülen de dökülsün dedim. bana bile sırf görüntüsünden fenalık geliyordu dediğin gibi; çocuğa nasıl gelmesin :)))

Satma fikri kesinlikle çok mantıklı özellikle büyük ve temiz eşyaları tertemiz ürünleri piyasada dolaştırmak da en azından payımıza düşeni yapmak oluyor bir yerde

Benim hayalim de izmir e yerleşmek kışlari izmir yazları bodrum. Aslinda iyi bir arastirmayla istanbulda tek konut yerine ikisi halledilebilir. Esas sorun yeni bir cevre yeni bir iş hayati... bastan cevre edinmek lazim ama o da onemli degil tedbili mekanda ferahlik vardir derler istanbulda 1 randevuya yetismek icin 2 saat önceden cikmak gerekiyor bazen o bile yetmiyor... ben de isinden pisinden trafiginden bıktım insallah gonlumuzce olsun

ahaha,, aynı :)) harika :) ben de gayet güzel salladım mesela ayağımda,, alışır fazla sallama dediler, çocuk 6 aylıkken kendini yuvarlayarak atmaya başladı ayağımdan, o kadar nefret etmiş! biberon verme memeyi bırakır dediler, 2 sene emzirdim, bi de üstüne çok zor ayırdım memeden :))) çocuk için hiçbir şeyi yapmıcam veya yapmamalıyım dememeli insan, çünkü yeri geliyor bir fincan kahve içmek uğruna gerekirse tableti bile koyuveriyosunuz önüne 3 aylık bebenin :)))) ne olursa olsun yorucu, ve ne olursa olsun annenin de biraz nefes almaya ihtiyacı olan bi dönem. çok katı şekilde şunu yapmam bunu yapmam dememek lazım yani, ve de kimseyi kınamamak lazım :)))))))) sallamadan uyumuyorsa sallanıcak, yapıcak bişey yok, bırak ağlasın falan diyeceklerdir, desinler... ben çocuğumu ağlatmamayı tercih ettim hep. hiç de pişman değilim. o ağlarken ne yediğim lokmanın ne içtiğim suyun keyfi de manası da yok çünkü... şımarık olucak bu çocuk diyecekler, onu da desinler, çünkü diyen konu komşumun çocukları birbirlerinin saçını başını yoluyor şimdi, benimki küçük hanımefendi gibi davranıyor; yahut istedikleri alınmasa kıyametler kopuyor, yerlere atıyorlar kendilerini, benimki (şeker dışında :))) tamam annecim diyor, dudağını büküyor en fazla... gerçek olan kendi annelik içgüdüleriniz kısacası, gerisi hurafe :)

Bu aralar sürekli midem ağrıyor hatta sabah ağrıya uyanıyorum Elevit içiyodum ondan galiba diye bıraktım ama yine ağrımaya devam etti var mı mide ağrısı çeken ?

insallah oyle bir sey yapmazlar..kizindayken hem raporum baslamisti...hemde calismaya devam etmek zorunda kalmistim...tabi maasta aldim bir yandan...9 . ayin icindeykende isleri dustukce cagirdilar...kizim 50 gunluktu tekrar ise basladim...

benim tekrar donmeme ihtimalini bile düşünmüyorlar... raporu muhasebeye verince konusmak lazim...
insallah seni erken gondermezler...gerci oyle bir durum olursa tazminatini verirler sanirim

Son düzenleme:
Canm zaten ister istemez iki yasa kadar nerdeyse mecbur yatıyor. Gece kalk emzirme yat zor geliyor insana. Ben 1.5 yaşında ayırdım ama odada gurultumuzden kalktığı için ayırmak zorundakaldim. Uykuları daha kaliteli olmuştu şükür. Ama geçen gece besigini yanımıza aldık özlediğini farkettim. Evlat doğduktan sonra ezberler bozuluyor İnAnın. Bende sallamam dedim. Bir dönem salladm. Emzik vermem dedim kaç emzik denedim..Çocuk zaten sizi yönlendirecek emin olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…