2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Kızlar kardeşimin eşini akşam hastaneye yaptırdılar suni sancı verdiler şimdi aradım daha olmamış doğum dua edin bir avazda sağlıkla alsın oglusunu kucagina
aaay çok heyecanlı ve biraz da korktum yaa, henüz düşünemiyorum doğum zamanını, aklıma getirmemeye çalışıyorum sanırım, sen böyle yazınca hayal ettim de, Allah bir avazda kurtarsın hepimizi de yengeyi de inşallah.

Hastane çantasına bebek için 3 takım hastane çıkışı 2 battaniye 2 çorap 5 ağız mendili 10 bez ıslak mendil ve alt açma örtüsü. Süt hemen gelmezse diye biberon(Dr Browns/Avent), gogus pompası, göğüs ucu kremi,bebeğin ağzına sürmek için hurma ve zemzem. Kendim için terlik tac, patik,çorap, bir takım pijama bir takım gecelik ve depend hasta kilodu koymuştum. Yeterli olmuştu normal doğum yaptim 1 gün kaldım hastanede sezeryanda hastanede daha uzun kalındığında daha fazla kıyafet ve beze ihtiyaç duyulabilir.

3 takım hastane çıkışı 10 citcitli body 3 ayaklı tulum 10 alt 10 ust. Yetmişti bize ilk 3 ay. Kızım beklediğimizden düşük kiloda(2500) doğduğu için uzun süre giydik biz 0-3 aylıkları ama çoğu bebek bir ay giyebiliyor sonra küçük geliyor hemen. Zibinlarin bir kısmını kısa kollu almanızı öneririm Agustos sıcağında gündüzleri çoğunlukla kısa kollu zibinla tuttum ben kızımı.

Süt sağma makinesi kesinlikle olmazsa olmazlarinizdan hastane cantaniza koymalısınız. Lansinoh tek li pompalidan memnun kalmıştı topicimizfeki çoğu arkadaş ben weeninkini bulup kullanmıştım ama memnun kalmamıştım pek.

Islak mendil uni baby yenidoğan ya da diğer markaların yenidoğan pamuk mendilleri, eğer usenmeyecekseniz en saglikkisini ılık su ve pamuk ama ben usenmistim. Bebek yıkama filesi sevi bebenin çok amaçlı köpük filesi.
Pişik kremi sudocrem
Bebek bezi ilk 3 ay kakası sıvı olduğundan Prima premium çare kullandım ama artık canbebe kullanıyorum.

Aklıma gelenler bunlar simdilik

Kızlar ben hala saçları boyamadim esimde boyayalim artık dedi ben evde boyuyorum bu arada içim rahat etmiyordu ama boyucam sanırım

Afiyet olsun canım 14.haftada hissediyormusun ben gaz mı bebekmi ayırt edemiyorum
Net hissediyorum canm evet gaz falan değil. Bildiğin aniden şekil değiştirdi resmen.tekme demek doğru olmaz belkide ama net ani bir pozisyon değişti.. daha önceden de kipirdadigini hissettim ama

mart ayında doğum yapmıştım ben de ,iki hastane çıkışı almıştım takım halinde ama ekstra çıt çıtlı badi ve zıbınlar da oldukça iş görmüştü
hastane çıkışlarında olan eldiven ve bereden ayrı eldiven ve bere almadım ilk iki üç ay ancak kullanmıştım sonrası yazdı zaten
hem pijama takımı hem de gecelik koymuştum kendime üç takım
sezeryan doğum oldu hatta o süslü lohusa pijama takımlarından almıştım üztelik krem ve dantelli
hastanede doğum sonrası kanamalarla onları giymek pek akıl karı değilmiş sonradan çok güldüm kendime
yulum konusundaki genel olumsuz görüşlere aynenn katılıyorum

bir dee bebeği yanında yatırma konusuna gelince iki yaşına kadar odamızda yanımızdaki beşiğinde uyudu kızım gece emmeye kalktığında hep yanımıza geliyordu ama zaten benim için de pek pratik ve keyifliydi hiç şikayetçi lmadm
iki yaşında odasında yatırmaya başladım kı odası taa doğumunda hazırdı ama malzemeleri ve kıyafetleri dışında uyuma amaçlı kullanmıyorduk gerçi bir birbuçuk yaşından itibaren gündüz uykularını odasında yatırmaya başlamıştım yavaş yavaş alışsın diye
belki de bu nedenle odasını ayırdığımda hiçç zorluk yaşamadm
tecrübeli bi anneden notlar...şimdilik bu kadar

ya bu arada ikinci gebeliğim ama halaaa bişi hissetmiyorum kuzumun hareketlerinden
zaman zaman aklıma takılıyor ve stres yapıyorum
benim gibi ikinci gebeliği olup hala hissetmeyenler var mı yaa

Ben bugün doktorumu aradım hanımlar, ikinci çocuk ama ona rağmen hissetmiyorum bebeği diye :) 20. Haftada hissedersiniz, anca dedi :) bulantı mulantı ağrı sızı hiçbişey yok hala dedim, e ne güzel işte dedi :)) bi de araba kullanıyorum mecbur, sıkıntı olur mu dedim, güldü, aynen devam dedi :))) bilginize :)))

Birebir aynı çantayı hazırlamışız, ürünlerin bile markası aynı :))) sadece ben ilk ay ıslak mendil yerine kuru pedleri ılık suya batırarak sürdüm mümkün olduğunca. Onun dışında hasta bezinden bebek bezine kadar aynı şeyleri kullanmışız :)))))

Kızlar ben de öğrendim kuzumun cinsiyetini :)
15+1 de öğrenmiş olduk, benim ikinci bebişim :) tıpkı dua ettiğim gibi o da kız sağlıkla sıhhatle gelsin insallah
Hayırlı olsun canım, ben de bu gidişimde kesin olur heralde, bir öncekinde de kesin gibi demişti doktor ama ben yine de belki kız olarak değişmiştir umudundayım :))))

ya bu arada ikinci gebeliğim ama halaaa bişi hissetmiyorum kuzumun hareketlerinden
zaman zaman aklıma takılıyor ve stres yapıyorum
benim gibi ikinci gebeliği olup hala hissetmeyenler var mı yaa

İkinci gebelik olduğu için hissettiklerimizin bebek olmadığını biliyoruz, o yüzden öyle geliyor. İlk hamileliği olanlar gaz hareketlerini bebek sanıyor erken haftalarda. Mesela 14. Haftada bebek 70 gr kadar ve hareketini (zaten slow motion hareket ediyorlar :) hissetmek aslında imkansız. Yani ikinci hamilelik bile olsa 16. Haftadan önce hissetmek imkansız sayılıyor. Gazla karıştırılma sebebi ise hamileyken ki gaz ve bağırsak hareketlerinin hamilelikten öncesinden farklı olması. Stres yapmayın yani. Ben 19. Hafta olduğu için nolur nolmaz diye doktorumu aradım bugün, hissetmiyorum bebeği hiç dedim, o da 20. Hafta hissedersiniz dedi zaten :)

Bizim iş yeri de önce Doğum izni sonra ücretsiz izin sonra içeride yıllık iznin varsa kullanabilirsin diyor, ya Ne saçma, var mı öyle bir kural. Ben önce içerde birikmiş yıllık izinlerimi kullanıcam, sonra bakarım ücretsiz olayına diyorum. O zaman ücretsiz alamazsın diyorlar. Sen bu konulara hakim gibisin canım, varsa bilgin aydınlat beni

Yazıklar olsun, sonra biz de o evleri ne paralara nelerden feda ederek sahip olmaya çalışıyoruz. Şimdi çıktım işten

Ben de işveren tarafı olarak bildiklerimi yazayım size. Bir kere bir ay önceden ücretli izin talebinizi yazın. 5 yıl içinde de birikmiş izniniz varsa onları da talep edin. İşçinin de işverenin de izinden feragat hakkı yoktur. Yani siz istemeseniz bile izin kullandırmak zorunda size. Kabul edilmediği takdirde de kullanmadım diye dava açmanız halinde son maaşınıza göre ödeme yapmaları gerekir size zaten. (Ayrıca idari ceza alırlar.) yalnız yıllık izin kullandırma yetkisi de işverene aittir, yani işçinin de ben bu tarihte izin yapmak istemiyorum deme hakkı yoktur. Yani tamam bu tarihte ücretli izne gidiyosun derlerse sizin de gitme zorunluluğunuz var. İyi dengelemek lazım yani. Haliyle geçen senelerden kalanları size her halikarda kullandırmak zorundalar. Ama son seneninkini yıl dolmadan kullandırmayabilirler. Haliyle mecburen önce ücretsiz izin yapmanız gerekebilir işe giriş tarihiniz önemli oluyor bu durumda sanırım.

merhaba hosgeldiniz :)) bebeginizi gule gule buyutun :)

Kızlar moralim cok bozuk rahim yetmezligi topiginden bir arkadasimizin seklajli oldugu halde 24. Haftada suyu gelmiş sabah doguma almislar ne diyecegimi bilmiyorum lutfen dualarınızı esirgemeyin.

Kızlar moralim cok bozuk rahim yetmezligi topiginden bir arkadasimizin seklajli oldugu halde 24. Haftada suyu gelmiş sabah doguma almislar ne diyecegimi bilmiyorum lutfen dualarınızı esirgemeyin.
Allah korusun canım, sen dikkat et lütfen kendine, dualarım seninle.

Demir hapı beni de kabız yapti zaten yan etkileri iceriside kabizlik veya ishal yapma var... mecbur duphalac surup kullaniyorum ancak bir de ustelik ikinmamam lazim serklajliyim yarin dr a gidecegim baska bir yolu var mi bunun diye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…