aaay çok heyecanlı ve biraz da korktum yaa, henüz düşünemiyorum doğum zamanını, aklıma getirmemeye çalışıyorum sanırım, sen böyle yazınca hayal ettim de, Allah bir avazda kurtarsın hepimizi de yengeyi de inşallah.Kızlar kardeşimin eşini akşam hastaneye yaptırdılar suni sancı verdiler şimdi aradım daha olmamış doğum dua edin bir avazda sağlıkla alsın oglusunu kucagina
ay ancak okuyorum yazlılanları, çok sevindim, hayırlı uğurlu, hayırlı bir evlat olsun inşallah :)dogmus kızlar bebişimiz hala oldum :))))
Net hissediyorum canm evet gaz falan değil. Bildiğin aniden şekil değiştirdi resmen.tekme demek doğru olmaz belkide ama net ani bir pozisyon değişti.. daha önceden de kipirdadigini hissettim amaAfiyet olsun canım 14.haftada hissediyormusun ben gaz mı bebekmi ayırt edemiyorum
Hastane çantasına bebek için 3 takım hastane çıkışı 2 battaniye 2 çorap 5 ağız mendili 10 bez ıslak mendil ve alt açma örtüsü. Süt hemen gelmezse diye biberon(Dr Browns/Avent), gogus pompası, göğüs ucu kremi,bebeğin ağzına sürmek için hurma ve zemzem. Kendim için terlik tac, patik,çorap, bir takım pijama bir takım gecelik ve depend hasta kilodu koymuştum. Yeterli olmuştu normal doğum yaptim 1 gün kaldım hastanede sezeryanda hastanede daha uzun kalındığında daha fazla kıyafet ve beze ihtiyaç duyulabilir.
3 takım hastane çıkışı 10 citcitli body 3 ayaklı tulum 10 alt 10 ust. Yetmişti bize ilk 3 ay. Kızım beklediğimizden düşük kiloda(2500) doğduğu için uzun süre giydik biz 0-3 aylıkları ama çoğu bebek bir ay giyebiliyor sonra küçük geliyor hemen. Zibinlarin bir kısmını kısa kollu almanızı öneririm Agustos sıcağında gündüzleri çoğunlukla kısa kollu zibinla tuttum ben kızımı.
Süt sağma makinesi kesinlikle olmazsa olmazlarinizdan hastane cantaniza koymalısınız. Lansinoh tek li pompalidan memnun kalmıştı topicimizfeki çoğu arkadaş ben weeninkini bulup kullanmıştım ama memnun kalmamıştım pek.
Islak mendil uni baby yenidoğan ya da diğer markaların yenidoğan pamuk mendilleri, eğer usenmeyecekseniz en saglikkisini ılık su ve pamuk ama ben usenmistim. Bebek yıkama filesi sevi bebenin çok amaçlı köpük filesi.
Pişik kremi sudocrem
Bebek bezi ilk 3 ay kakası sıvı olduğundan Prima premium çare kullandım ama artık canbebe kullanıyorum.
Aklıma gelenler bunlar simdilik
Hayırlı olsun canım, ben de bu gidişimde kesin olur heralde, bir öncekinde de kesin gibi demişti doktor ama ben yine de belki kız olarak değişmiştir umudundayım :))))Kızlar ben de öğrendim kuzumun cinsiyetini :)
15+1 de öğrenmiş olduk, benim ikinci bebişim :) tıpkı dua ettiğim gibi o da kız sağlıkla sıhhatle gelsin insallah
ya bu arada ikinci gebeliğim ama halaaa bişi hissetmiyorum kuzumun hareketlerinden
zaman zaman aklıma takılıyor ve stres yapıyorum
benim gibi ikinci gebeliği olup hala hissetmeyenler var mı yaa
Bizim iş yeri de önce Doğum izni sonra ücretsiz izin sonra içeride yıllık iznin varsa kullanabilirsin diyor, ya Ne saçma, var mı öyle bir kural. Ben önce içerde birikmiş yıllık izinlerimi kullanıcam, sonra bakarım ücretsiz olayına diyorum. O zaman ücretsiz alamazsın diyorlar. Sen bu konulara hakim gibisin canım, varsa bilgin aydınlat benikızlar siz çıkışıınızı almadan ya da işveren çıkartmadan işveren aldığınız rapora bişey yapamaz. he çıkartyorsa paşa paşa tazminatını öder sende işsizlk maaşına başvurursun yine zarar da değilisiniz. hamileliğin tadınıı çıkartın herşey işçiden yana ... işverene çok büyük cezalar geliyor Allahtan muhasebdeym bnde merkez muhasebeyde söyledim zaten haziran sonu rp.alcağımı benmde yerime elemn bakıyorlar ama bulamadılar görüşmeye gelen vazgeçiyor
hayrlısı nisan ayı gbi birini alırız 2-3 ay da da işi kapar inşaallah çnkü mayıs haziran en yoğun zamanlarda burda
Bir evin yapim maliyetini duysaniz bu muteahitllere kufredersiniz onlara maliyeti 100 150 bin civari o da en en luksu tabi bir de arsa parasi biniyor uzerine ama esas sorun istanbul un rantlaştirılmasi... resmen topraga veriyoruz parayi eve degil. Muteahhit cok müsterim oldu bir cogunun oyle tuhaf bakis acilari var ki... bir tanesi bana soyle demisti mimar hanim en ucuzundan kullanalim kagittan olsun kapi gorunuste kapi mi kapi kagittan olsun mutfak gorunurde mutfak mi mutfak kalitesi onemlu degil albenili dursun zaten anlamiyorlar... ozellikle apartman yapanlar olaya boyle bakiyor maalesef.
Bizim iş yeri de önce Doğum izni sonra ücretsiz izin sonra içeride yıllık iznin varsa kullanabilirsin diyor, ya Ne saçma, var mı öyle bir kural. Ben önce içerde birikmiş yıllık izinlerimi kullanıcam, sonra bakarım ücretsiz olayına diyorum. O zaman ücretsiz alamazsın diyorlar. Sen bu konulara hakim gibisin canım, varsa bilgin aydınlat beni
Merhaba kızlar :) 2016 Ağustos anneleri geubundayim. Bizim topicin yanında hemen sizinki de bir gelip merhaba diyeyim dedim:) 2 Ağustos tahmini doğum tarihi ama 25 Temmuzda geldi benim kızım. Çoğunlukla topicdeki kızlar erken oğlanlar ya tam vaktinde ya biraz geç geldi.
Gecen seneki heyecanimi hatırlıyorum da :)) ne güzel şeydi hamiş olmak. Su haftalarda hissediyor olmanız lazım yavaş yavaş kuzucuklari, mükemmel bir duygu. Allah hepinize sağlıklı gebelikler yine sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin. Sormak istediğiniz şeyler olursa sorabilirsiniz.
Hayırlı olsun canım :)Oğlumuz oluyorrrrrr
Allah korusun canım, sen dikkat et lütfen kendine, dualarım seninle.Kızlar moralim cok bozuk rahim yetmezligi topiginden bir arkadasimizin seklajli oldugu halde 24. Haftada suyu gelmiş sabah doguma almislar ne diyecegimi bilmiyorum lutfen dualarınızı esirgemeyin.
Sagol cnm. Lutfen arkadaş icin de dua edin bebegi için de... cok zor bir durumAllah korusun canım, sen dikkat et lütfen kendine, dualarım seninle.
Demir hapı beni de kabız yapti zaten yan etkileri iceriside kabizlik veya ishal yapma var... mecbur duphalac surup kullaniyorum ancak bir de ustelik ikinmamam lazim serklajliyim yarin dr a gidecegim baska bir yolu var mi bunun diye...Demir hapı beni mahfetti ya tuvalete gidemiyorm kaç gündür şiştim şiştim 5 aylık sankiburda da fazla samimi olduk galiba anlattığım derde bak Ama böyle olan var mı ilaçsız çare bulan var mı merak ediyorm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?