Bebeğinizi nasıl hissediyorsunuz? Tekme gibi mi, gaz sancısı gibi mi? Normalde hissettiğiniz bir şeye benziyor mu? Ben ya henüz hissedemedim ya da bebeğimin kendini duyurma çabalarını anlık gaz sancılarına benzetiyorum. Azıcık tarif hiç fena olmazdı.
Bebeğinizi nasıl hissediyorsunuz? Tekme gibi mi, gaz sancısı gibi mi? Normalde hissettiğiniz bir şeye benziyor mu? Ben ya henüz hissedemedim ya da bebeğimin kendini duyurma çabalarını anlık gaz sancılarına benzetiyorum. Azıcık tarif hiç fena olmazdı.
benim hissettiğim tam olarak göz seyirmesi gibi, damar atar ya hani öyle :) normalde hissettiğim birşey gibi değil gaza hiç benzemiyor, zaten sancı gibi de değil :)
Ben öğretmenim dediğini düşünüyorum bulunduğum yerden alamam heyet falan başka şehirden aldirabilirsem normal rapor bitiminden sonra heyet yapacagimolmazsa bir iki ay ücretsiz izin 2. Dönem başlangıç yapayım diyorum allahtan başka bir şey çıkmazsa
ben varım ve bunu soracaktım ne zamandır iyi denk geldi yazmış olman sebebi nedir bilmiyorum cildiyeye gittim krem verdi iki tane kullanıyorum ama tam geçmedi yinede.
sorma canım ben de derbeder oldum doktor erkek dediğinde, yavaş yavaş alışıyorum işte :) sağlıkla gelsin de gider babasıyla maçlara artık napalım, bir yandan da erkek çocuk anacı olur diye kendimi avutuyorum yalandan
akademisyenim canım, ama benim öğretmenler gibi haklarım yok bildiğin işçi sınıfıyım. yılda 20 gün izin ile çalışıyorum, ama sorun varsa öğretmen tanıdıklara sorayım.
Amin canım İnşaAllah. Yemek yemeyen çocuk çok zor çünkü arkadaşlarımdan biliyorum. Psikolojisi bozulmuştu bi arkadaşımın kızı yemiyo diye. Pedagog muydu tam hatırlamıyorum biri demiş ki aç bırak o gelsin istesin. Kız diyo ki 1 bardak sütle akşam etti ve ağzına yemek adını almadı. Çok kötü bi durum. Anne çocuğu yediği kadar doyuyo çünkü
Normal Doğumdan kesinlikle korkma. Kötü bişey olsa ben yine normal ister miydim. duam yine normal Doğum yapabilmek. Önce sağlık sonra sağlıklı Doğum nasip etsin Rabbim. Hatıralarımızda acı bir hatıra olarak kalacak bir normal doğumdansa sezaryeni de tercih ederiz tabiki herşeyin hayırlısı o yüzden...
Cocugunun yemek yememesi bir anne icin cok zor. Bakalim bizi ne maceralar bekliyor:)
En sagliklisi tabiki normal dogum ama insanlar cok kotu anlatinca insan etkileniyor. Allahim insallah o zamana gelmeyi nasip etsin de bizim ve bebek icin en sagliklisi neyse doktorumuz karar verir.
Kızlar bebek sağ tarafıma toplanıyor ve beni rahatsız edecek kadar uzun süre öylece kalıyor. Baktığımda gözle görülür derecede karnımın sağ tarafı daha büyük ve taş gibi sert. Yarım saaten fazladır böyle. Bi kaç gün önce dr'a gittim rahimde küçük kasılmalar var dedi. Progestan ve magnezyum verdi dinlen dedi. 5gün oldu ama bi düzelme yok. Biraz araştırdım erken doğum riski yüksek olunca bu tür kasılmalar olurmuş. Daha 18. Haftadayım çok korktum. Kontrolde içerde bi kanama yok. Bebek çok yukarıda rahimde açılma yok sıkı sıkı kapalı dedi. 10gün sonra tekrar çağırdı. Var mı benzer durumu yaşayan ya da bilgisi olan.
sorma canım ben de derbeder oldum doktor erkek dediğinde, yavaş yavaş alışıyorum işte :) sağlıkla gelsin de gider babasıyla maçlara artık napalım, bir yandan da erkek çocuk anacı olur diye kendimi avutuyorum yalandan
Kızlar ya. Biz 1-2 aydır isme Berk olarak karar vermiştik, baya da alışmıştık. Ama Berk'in İngilizce anlamı çok kötüymüş. Sözlükten bir bakayım dedim, bir sürü argo karşılık. Çok kötü oldu bu. Eşim de "Değiştirelim, ileride bu yüzden zor durumda kalmasın." diyor. Şimdi yeni isme nasıl alışıcaz.
Böyle Berk gibi tek heceli kısa ve modern isimler aklınıza gelirse paylaşabilir misiniz?
Öğretmen arkadaslar malum doğum agustosa denk geliyor ve doğum öncesini aktaramiyoruz ne yapmayı planliyorsunuz ?
Bulunduğunuz illerde heyet raporu almak kolay mı? Çünkü heyet almadan normal rapor süresi yetmiyor
Birde para karşılığı heyet raporu veren hastaneler varmiş bilginiz var mı?
Ben eğer ilk dönemi raporla kapatabilirsem 2. Dönem ücretsiz izne ayrilmak istiyorum
Para durumunu ayarlayabilirsem
Bebek arabası için fikrinizi almak istiyorum arkadaşlar Travel Sistem alıcam. Bugün civilde casual cadillac marka araca baktım güzeldi hoşuma gitti. 2016nin en iyi Travel Sistem Bebek aracı seçilmiş. Fiyatı 1200 tl idi. Çok pahalı birsey bakmıyorum ama nasıl sizce?
wala ben de sinir oluyorum. bir kere ağrı bir uyarıdır, vücudunda bir sorun var, yahut bir değişiklik var, tedbirini al ve dikkat et diye bizi uyarmak için çalışan bir sistemdir. bunu kabullendikten ve ''mesajı aldım'' dedikten sonra ağrıyla başa çıkmak çok kolay. elbette bir sıkıntı, arıza varsa ayrı; ama sağlıklı bir insanın hamilelikte aşırı yakınması beni çok rahatsız ediyor. mesela bi komşum vardı, akşam uğrardı hamile olduğunda bazen; ayy et mi pişirdin diye öğürmeye başlayıp beş dk sonra da bi parça ver deyip gayet güzel yerdi. Bütün yazı bahçede çocuklarımızla geçirdik hepimiz, herkes terliyo çocuğunun peşinde koşarken tabi; bu karşısındakinin alnında bi damla ter görse öğürüyo yüzüne falan... e otur evinde madem... millet ne sıkıntılar çekiyo gıkı çıkmıyo, sen olmuşsun sekiz aylık hamile hala öğürüp duruyosun.. çok haklı senin öbür gruptaki arkadaşlar yani :) bir de şeye çok gülüyorum; daha üç aylık hamileler misal, el ya belde ya mütemadiyen göbekte :) bana neslin devamının aslolduğu ilkel devirleri çağrıştırıyorum bu tip "ben hamileyiiiiiim" halleri :)
Canım Alp'le, Kaan kuzenlerimin adı, Mert'i de eşim istemiyor, ama bence üçü de çok güzel. Zor bir süreç bizi bekliyor anlaşılan. Böyle alıştıktan sonra zor oluyormuş.